Hava Durumu

#Dünya Mutfağı

TOURISMJOURNAL - Dünya Mutfağı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Dünya Mutfağı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

GÜNÜN RİTMİ FLAMİNGO LARA İLE ANTALYA’DA Haber

GÜNÜN RİTMİ FLAMİNGO LARA İLE ANTALYA’DA

Lezzet kavramını yeniden tanımlayarak konuklarına ayrıcalıklı deneyimler yaşatan Antalya’nın kalbindeki Flamingo Lara’da kahvaltı ile başlayan ve gün boyu dünya mutfağından özel tatlarla devam eden bir lezzet şöleni yaşayacaksınız. Güneşin doğuşundan gecenin eğlencesine kadar ayrıcalıklı bir deneyimi; Dünya Mutfağı’nın farklı lezzetleriyle, müziğin sesine kulak vereceğiniz bir atmosferde yaşama şansını Flamingo Lara misafirleriyle buluşturuyor! Tattığınız anda etkisi altına alacak eşsiz lezzetler sizlere keyifli anlar sunacak. Türkiye'nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’nde yeni açılanlar kategorisinde Antalya’dan tek yer alan restoran Flamingo Lara, misafirlerine unutulmaz gastronomi deneyimi yaşatmaya devam ediyor. Flamingo Lara’nın başarılı mutfak ekibinin amacı; en özel lezzetlerini misafirleri ile paylaşarak, masaya en iyi ve en taze malzemelerle hazırlanmış eşsiz tatları getirmek. Flamingo Lara’nın şeflerinin özenle hazırladığı menüsünde Ege Otlu Mücver, Trüf Kokulu Enginar, Linguini Karides, Morel Külünde Bonfile, Kızarmış Karides Topları gibi lezzetler ve kokteyller bulunuyor. İddialı Suşi menüsü de bulunan Flamingo Lara’da zengin yemek kültürü, lokal taze tatlar ile birleşerek farklı ve kendine özgün bir lezzet şölenine imza atıyor. Güneşin doğuşuyla başlayan heyecan gecenin enerjisiyle devam edecek! Flamingo Lara, yetenekli DJ'lerinin de yer alacağı, herkesi dans etmeye, iyi vakit geçirmeye davet eden, neşe dolu yenilikçi bir müzik performansını tanıtmaya da hazırlanıyor. Flamingo Lara özel konuk DJ’lerinin keyifli ruhuyla her yaştan misafiri eşsiz bir yaşama sevincine ulaştıran müzik performansı da size unutulmaz anlar yaşatacak.  Sabahın sakinliğine öğle kaçamağını, akşamın büyüsüne ise gecenin ritmini ekleyen; Akdeniz’in eşsiz maviliğine pembe bir kanat çırpan Flamingo Lara’yı takviminize eklemeyi unutmayın.  

Kapadokya'daki turistlere dünya mutfağı sunuluyor Haber

Kapadokya'daki turistlere dünya mutfağı sunuluyor

Doğa, tarih ve kültür turizminin yanı sıra gastronomi alanında da son yıllarda gelişme kaydeden Kapadokya'da, yabancı aşçıların hazırladığı farklı ülkelerin mutfağına özgü lezzetler, Göreme'deki 4 restoranda konukların beğenisine sunuluyor. UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde yer alan Kapadokya'daki gezilerine yemek molası veren turistler, damak tatlarına uygun lezzetlerin sunulduğu Hint, Kore ve 2 Çin lokantasında yemek yeme imkanı buluyor. Beldedeki bir Çin lokantasını bünyesinde barındıran holdingin Kapadokya koordinatörü Eylem Alp, AA muhabirine, konukların yerel yemeklerin yanı sıra alışık oldukları lezzetlerle buluşmasının olumlu yansımalarına şahit olduklarını söyledi. "Gastronomi dünya çapında ağırlık kazanıyor" Restoranlarında Türkiye'den ustaların yanı sıra İtalya ve Nepal'den gelen şeflerin de hünerlerini sergilediğini anlatan turizmci Alp, "Kapadokya'da ortalama konaklama süresi iki gün ve bu süreyi artırmaya çalışıyoruz. Yerel yemeklerden marka haline gelmiş testi kebabı ve güveçte kuru fasulye var. Bunun yanı sıra uluslararası anlamda ön plana çıkmış İtalyan ve Uzak Doğu yemekleri hazırlıyoruz. Restoranımızda Çin, Japon, Tayland ve Kore mutfağından beğenilen yemeklerimiz de sunuluyor." diye konuştu. Alp, çok güzel tepkiler aldıklarını belirterek, "Geçen hafta bir Endonezyalı misafirimiz, ülkesinde bile bu şekilde Uzak Doğu lezzetleri bulunmadığını söyledi. Bu da bizi çok mutlu etti. İnsanlar Kapadokya'ya sadece sıcak hava balonu, peribacaları için değil gastronomi ile ilgili de seyahat etmeli. Turizm sonsuz bir boyut, gastronomi de dünya çapında gittikçe ağırlık kazanan bir turizm sektörü." ifadelerini kullandı. Turistler Kapadokya'daki mutfak zenginliğinden memnun Beldede faaliyet gösteren Hint lokantasında aşçı olarak çalışan Hindistanlı Pravendra Singh, doğup büyüdüğü Delhi'den ayrılarak beş yıl önce Nevşehir'e yerleştiğini dile getirdi. Ülkesinden bölgeye son yıllarda gelen turist sayısında önemli artış yaşandığına dikkati çeken Singh, bundan dolayı Hint restoranın açıldığını söyledi. Hindistan'da farklı ülke mutfakları üzerine eğitim aldığını anlatan Singh, "Ülkemden gelenler burada Hint yemeklerini görünce çok mutlu oluyor. Burada bizi görünce şaşırıyorlar." dedi. Bölgedeki farklı tesislerde dünya mutfağından yemekleri tadan ABD'li turist David Barnes, arkadaşıyla geldiği bölgede hem turistik merkezleri ziyaret ettiğini hem de farklı ülke mutfaklarına özgü yemekleri deneyimleme şansı bulduğunu belirtti. Barnes, Kapadokya'yı her anlamda beğendiğini ve herkesin mutlaka görmesi gereken bir lokasyon olduğunu vurguladı. Hindistanlı turist Paresh Gondkar ise ailesiyle geldiği Kapadokya'da Hint yemekleriyle karşılaşmaktan mutlu olduğunu aktararak, "Böyle otantik bir yerde böyle hizmetlerle karşılaşacağımı hayal bile edemezdim. İstanbul'da konakladığımız süreçte de kendi ülkeme ait yemekleri bulabildim, Kapadokya'da da karşılaşmak güzel oldu." şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.