Hava Durumu

#Gastronomi Festivali

TOURISMJOURNAL - Gastronomi Festivali haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gastronomi Festivali haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Edirne Gastronomi Festivali'nde Kadınlar En Lezzetli Yemek İçin Yarıştı Haber

Edirne Gastronomi Festivali'nde Kadınlar En Lezzetli Yemek İçin Yarıştı

EDİRNE (İHA) - Edirne Valiliği'nin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlediği "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali", 1-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Festivalin son gününde, çeşitli kategorilerde yemek yarışmaları düzenlendi. Yarışmaya katılan sekiz ev hanımı, Edirne'ye özgü en lezzetli kaburga etli lahana salmayı yapmak için yarıştı.  Karaağaç'taki tarihi tren garında yapılan festivalde jüri üyeleri, yemeklerin sunum, lezzet, teknik ve hijyen açısından puanlamasını yaptı. Festivalde renkli anlar yaşanırken, 72 yaşındaki Bedriye Aladağ, birinci olarak çeyrek altın kazandı. 1968 yılında Batı Trakya'dan Edirne'ye göç eden Aladağ, katıldığı her yarışmada dereceye girdiğini ve bu durumun kendisini mutlu ettiğini belirtti. Yarışmada ikinci olan Şenay Sağlam ve üçüncü olan Remziye Korkan da 24 ayar altınla ödüllendirildi. "HER SENE YARIŞMALARA KATILIRIM, ÖDÜL ALIRIM" Yarışmanın birincisi Bedriye Aladağ, yemek yapma tutkusunu dile getirerek, "Yemeklerimi çok lezzetli yaparım. Her sene yarışmalara katılırım, ödül kazanırım. Çok heyecanlanıyorum ben buraya gelince. Bu garda eşyalarımı aldım. Batı Trakya’dan trenle geldim buraya, yeni bir hayata başladım. Bugün burada geçmişi yâd ediyorum” dedi. "UNUTULMAYA YÜZ TUTAN YEMEKLERİMİZ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR" Yarışmacılardan Şükriye Bilgiç, Edirne’nin Osmanlı tarihindeki önemini vurgulayarak, "Edirne, Osmanlı'ya uzun yıllar başkentlik yapmış bir şehir. Zengin mutfağımızı tanıtmak için buradayız. Unutulmaya yüz tutan yemeklerimizi yeniden gün yüzüne çıkartıyoruz. Herkesin bu yemekleri tatması çok önemli" şeklinde konuştu. "BU ATMOSFERİ SOLUMAK BENİM İÇİN ÇOK HEYECAN VERİCİ" Yarışmacılardan Gülseren Topçu ise, "Bu atmosferi solumak benim için çok heyecan verici. Ne yemek yapacağımız sürpriz. Bu daha da heyecan veriyor bana. Yemek yapmayı çok seviyorum" diyerek heyecanını gösterdi. Yarışma, yapılan yemeklerin ikram edilmesiyle sona erdi.

Üçüncü Efeler Gastronomi Festivali başladı Haber

Üçüncü Efeler Gastronomi Festivali başladı

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ilçeye özgü lezzetleri tanıtmak amacıyla düzenlediği Efeler Gastronomi Festivali’nin 3’üncüsü başladı. Sergi, panel, söyleşi, mutfak çalışmaları gibi çeşitli etkinliklerle 3 gün boyunca sürecek olan festivalin açılış töreni büyük bir coşkuya sahne oldu. “Marka Kent Efeler” için hayata geçirdiği projelerle dur durak bilmeden çalışan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın, kentte gelenekselleştirdiği Efeler Gastronomi Festivali’nin 3’üncüsün açılışı, Pınarbaşı Mesire Alanı’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, açılış dolayısıyla Başkan Atay’a tebrik mesajı gönderdi. “Kentimizde ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, görev süresi boyunca kentte gerçekleştirdiği önemli hizmetleri aktararak şöyle konuştu: “Efeler ilçesinde hiç yapılmayan kitap fuarının ilkini biz gerçekleştirdik. 80 ilde olup Aydın’da olmayan Down Kafe’yi açtık. Türkiye'nin en kapsamlı Otizm Yaşam Merkezi’ni gerçekleştirdik. İlk kez bir belediye olarak sadece pozitif ayrımcılık yaparak kadınların çalıştığı bir fabrikayı gerçekleştirdik. Göreve gediğimde sayısı sıfır olan kreşlerden 5 tane hayata geçirdik. 252 öğrencimiz orada İngilizce dahil en iyi okul öncesi eğitimi alıyor. Avrupa'nın en büyük 2’nci Matematik ve Bilim Parkı'nı açtık. Her mahallemize açmayı söz kitap kafelerimizin geçen hafta 17’ncisini açtık, salı günü 18'incisini açacağız, Efeler’i kitap kafelerle donatacağım. Açıkça söyleyemiyor olsalar da, kapatmak için çareler arıyor olsalar da, kitap kafeleri Efeler halkı onları seçmeyerek, açan kişiyi seçerek kapattırmayacaktır. Çocuklarımız için fırsat eşitliğini gerçekleştiriyorum. 2 bin 500 aileye her gün 1 litre süt veriyoruz. 4 bin 700 çocuğa beslenme veriyoruz her gün. Verdiğim sözleri gerçekleştirirken daha önce söz vermeme rağmen otel de açtım” “Efeler’i turizm kenti yapacağız” Görev süresi boyunca gerçekleştirmek isteyip de hayata geçiremediği projelerinden ve gerçekleşmeme sebeplerinden de bahseden Başkan Atay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zafer Meydanı projemizde 7 kez ihaleye çıktık, giren olmadı. Umurlu Spor Kompleksi’ni 3 kez ihaleye çıktık, giren olmadı. Kendin yapsaydın diyen varsa yasal açıdan yapamıyoruz arkadaşlar. İhale yapmak zorundayız. İhale yapıp, birisinin alıp işi bitirmesi gerekiyor. Başka türlü bizim yapma hakkımız olsa çoktan yapacaktım. Bunu bir bilgi olarak sizlere sunmak istedim. Efeler'i ne yaparlarsa yapsınlar, bir turizm kenti, hepinizin çalışacağı, kazanacağı, hakça paylaşacağı, özgürlükler içinde tarihine sahip çıkan bir kent yapmaya söz veriyorum size. Hepinize katıldığınız için çok teşekkür ederim. Sağ olun, var olun.” “Efeler sağlık ve lezzetin bütünleştiği bir yer” Açılışta konuşan Slow Food Kurucu Türkiye Lideri Nedim Atilla, “Slow Food hareketinin Türkiye'de kurucu liderlerinden biriyim, bu bölgenin de sorumlusuyum. Slow Food'ta yapılan işlerin iyi, temiz ve adil olmasına özen gösteririz. Biliriz ki iyi, temiz ve adil olmayan işler gıdadan başlayarak Dünya'yı hiç de iyi yerlere götürmez. Bu anlamda Mehmet Fatih Atay başkanımızın buradaki yönetimde yıllardır gösterdiği iyi, temiz, adil yönetim ilkeleri için onu bir kez daha kutluyorum. Zaten hangi siyasi partiden olursanız olun bu 3 ilkeye uyuyorsanız her şeyi çok daha iyi yapabilirsiniz. Bu festival gerçekten çok önemli konukları bir araya getirecek. Az sonra kolay rastlayamayacağınız İtalyan şefler sahnede olacaklar. Bunları kaçırmayın. Sonra bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Biz bu festivalde kadınları öne çıkarmaya özen gösterdik. Üreten kadınlar konuşacak az sonra. Güzel bir festival olmasını diliyorum. Buraya gelen herkes, biliyorum geçen yıllarda evlerine mutlu, mesut döndü. Buradaki stantlarda, herkes çok lezzetli, herkes çok sağlıklı sunmaya çalışıyor. Çünkü burası sağlık ve lezzetin buluştuğu, bütünleştiği bir coğrafya” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Atay ilçede 3 gün boyunca sürecek olan 3’üncü Efeler Gastronomi Festivali’nin açılış kurdelesini davetlilerle birlikte keserek festivali başlattı. Törene; Başkan Atay ve eşi Güneş Atay ile birlikte; Slow Food Türkiye Kurucu Lideri Gazeteci Yazar Nedim Atilla, Aydın Profesyonel Aşçılar Federasyonu temsilcileri, İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı Özgür Metin ile yönetimi, kentteki siyasi partilerin, derneklerinin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının ve sendikaların temsilcileri ile Efeler Belediyesi meclis üyeleri ve adayları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geleneksel Efeler Gastronomi Festivaline sayılı günler kaldı Haber

Geleneksel Efeler Gastronomi Festivaline sayılı günler kaldı

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ilçe mutfağını yurt çapında tanıtmayı planladığı Efeler Gastronomi Festivali’nin üçüncüsüne sayılı günler kaldı. Efeler Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Gastronomi Festivali’ne sayılı günler kalırken, festivalin programı da netleşti. 8 Mart Cuma günü saat 13.00’te düzenlenecek törenle kapılarını açacak festival, 9 Mart Cumartesi günü de mutfak atölyesi çalışmaları, renkli etkinlikler, söyleşiler, yemek yarışmaları ve gösterilerle devam edecek. Lezzet şöleninin ikinci gününde, Aydın Ticaret Borsası’nın Zeytinyağı Tadım Paneli ve İzmir İş Kadınları Derneği’nin Kadınlar Günü’ne Özel Dünyanın Bütün Renkleri adlı sergi gün boyu devam edecek. Saat 12.00’de mutfak atölyesi ve “Hem Kırmızı Hem de Yeşil Michelin Yıldızlı Od Urla Restoran’ın Müthiş Hikayesi” isimli söyleşiyle başlayacak söyleşiler, saat 13.30’da Moderatörlüğünü Ege Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Serdar Çelenk’in yapacağı, Yaşar üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç ve Sanat Tarihçi Dr. Mehmet Kahyaoğlu’nun konuşmacı olacağı “Mutfak Sanatı”, Slow Food Türkiye Kurucu Lideri Nedim Atilla’nın moderatörlüğünde Prof. Dr. Ömer Özütemiz ve Batı İzmir Topluluk Destekli Tarım BİTOT Gönüllüsü Müge Çakır’ın konuşmacı olacağı “Efeler’de Doğal Beslenme”, saat 15.30’da Televizyon Yapımcısı Şef Elif Edes’in “Kadının Kalesi Mutfak” adlı söyleşi ve mutfak atölyesi çalışmasıyla devam edecek. Lezzet şöleninin ikinci gününün son söyleşisi ise Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Okan Umut Şimşek ve öğrencilerinin gerçekleştireceği mutfak atölyesi ve söyleşi olacak. Saat 17.30’da marifetli ellerin en lezzetli tabak için yarışacağı yemek yarışmalarının ikinci bölümü olan et yemekleri ile devam edecek. Efeler Gastronomi Festivali’nin ikinci günü saat 18.30’da roman gösterisi ile sona erecek.

Gastronomi festivaline 3 günde 500 bin ziyaretçi Haber

Gastronomi festivaline 3 günde 500 bin ziyaretçi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Gastronomi Festivali, damaklarda unutulmaz tatlar, hafızalarda keyifli anlar bıraktı. Geçtiğimiz yıl 3 günde 400 bin ziyaretçiye ulaşan festival, bu yıl kendi rekorunu kırıp, 500 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan Bursa’nın tescilli lezzetleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 3 gün süren ‘Yeşil Bursa, Yeşil Gastronomi’ temalı Gastronomi Festivali’nde vitrine çıktı. Renkli kortej yürüyüşü ile başlayan festival çerçevesinde dev bir mutfağa dönüşen Merinos Park, festival süresince Bursalıların akınına uğradı. Bursa’nın marka lezzetlerinin yanında farklı yörelere ait geleneksel tatlar da Bursalılarla buluştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından sürekli desteklenen Bursa’nın üretici kadın kooperatif ve dernekleri de festivalde el emeklerini sergileme imkanı buldu. Ünlü şefler gastro sahnede Ağırlıklı olarak ‘yeşil gastronomi’nin ele alındığı akademik oturumlarla gastronominin tüm yönleriyle ele alındığı festivalde; gastro showlar, lezzet hikayelerinin anlatıldığı söyleşiler, konserler de büyük ilgi gördü. Şef Doğa Çitçi, Şef Esat Özata, Şef Umut Karakuş, Şef Sahrap Soysal, Şef Müge Ergül, Şef Türev Uludağ, Şef Emre İdrisoğlu ve Şef Somer Sivrioğlu hem sahne şovları hem de söyleşileriyle Bursalıların gönlünde taht kurdu. Festivalin ikinci günü yapılan Mustafa Ceceli konserinde ise coşku adeta doruğa çıktı. Konser alanını hınca hınç dolduran Bursalılar, dev bir koro halinde ünlü sanatçının şarkılarına eşlik etti. Bu arada festival çerçevesinde yapılan en uzun börek yeme yarışması, baklava yeme yarışması ve en fazla tahanlı pide yeme yarışmaları da hem çekişmeli hem de renkli görüntülere sahne oldu. En hızlı yiyenlerin kazandığı yarışmalar, vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi. ‘Annemle yemeğe sevgi kattık’ yarışmasında ise küçük şefler mutfaktaki hünerlerini sergiledi. Protokol mutfakta Festival sadece ünlü şefleri, çocukları ve gastronomi öğrencilerini değil Bursa protokolünü de mutfakla buluşturdu. Festivalin ilk günü Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ‘kuzu kapama’, Vali Demirtaş ‘kirde kebabı’, Milletvekili Mustafa Varank ‘kestaneli pilav’, Milletvekilleri Emel Gözükara Durmaz ve Emine Yavuz Gözgeç ‘maydonoz köftesi’, Milletvekili Ahmet Kılıç ‘üzüm dede çorbası’ yaptı. Protokol yaptığı yemeklerle, vatandaşlardan da tam not aldı. Başkan Aktaş, festivalin ikinci gününde Şef Türev Uludağ’ın ‘Bir Yemek Olsam’ programı için önlük giyip, mutfaktaki maharetlerini sergiledi. Bursa çok güzel, sen de gelsene Bursa Gastronomi Festivali’ni değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarih boyunca farklı kültürlerin harmanlandığı şehir olan Bursa’nın aynı zamanda önemli bir gastronomi kenti olduğunu sürekli vurguladıklarını söyledi. Bu zengin mutfak kültürünü ortaya çıkarıp, turizme kazandırmak için ilkini geçtiğimiz yıl düzenledikleri Gastronomi Festivali’nin ikincisini yoğun bir katılımla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Aktaş, “Bu yıl ikincisinde geçen yıla göre daha fazla misafiri ağırlama imkanına sahip olduk. Gerek şehir dışından, gerek yurt dışından katılan misafirlerimizin oluşturduğu bu kalabalıkların şehrimizin cadde ve sokaklarına, gastronomi sektörüne çok ciddi yansıdığına şahit olmaktan dolayı son derece mutluyum. ‘Bursa çok güzel, sen de gelsene dedik’ ve çağrımıza da bütün ülke insanı, hatta yurt dışından bile dostlarımız cevap verdiler. Ve yine Bursa dolu dolu günleri yaşadı. Şimdiden daha üçüncüsünün heyecanıyla alakalı hem katılımcılarımız hem de beraberinde buradan istifade eden insanlar çok meraklılar biliyorum. Ama unutmayın ki Bursa 3 gün değil 365 gün gastronomi şehridir. Bursa'nın her lokantasında, restoranımızda rahatlıkla bu lezzetleri tatmanız mümkün. Ben katılımlarıyla festivalimize değer katan vatandaşlarımıza, akademisyenlerimize, firmalarımıza, şeflerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa'da Gastronomi Festivali 15 Eylül'de başlıyor Haber

Bursa'da Gastronomi Festivali 15 Eylül'de başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediği Gastronomi Festivali’nin ikincisi 15-17 Eylül tarihleri arasında 'Yeşil Bursa Yeşil Gastronomi' temasıyla düzenlenecek. Bursa’nın sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla, ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve 3 günde 400 binden fazla ziyaretçinin ağırlandığı Bursa Gastronomi Festivali’nin ikincisi 15-17 Eylül tarihleri arasında Merinos Park’ta yapılacak. Bu yıl 'Yeşil Bursa Yeşil Gastronomi' temasıyla düzenlenecek lezzet şöleninin tanıtım toplantısı Merinos Park Restoranda Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Osman Mesten ve Mustafa Yavuz, Saadet Partisi Milletvekili Mehmet Atmaca, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, ilçe belediye başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, İl Tarım Orman Müdürü Hamit Aygül ve aşçılar ve gastronomi profesyonellerinin katılımıyla yapıldı. Unutulmaz günler yaşadık Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmanlı’ya başkentlik etmiş, o dönemin eserlerini hala bünyesinde bulunduran eşsiz lezzetleriyle aynı zamanda önemli bir gastronomi şehri olan Bursa’da yaşamanın önemli bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Bursa’nın markalaşmış ve coğrafi işaret tescili bulunan 30 civarında ürünü olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını hatırlatan Başkan Aktaş, "Bu lezzetlerimizi tanıtmak ve turizme kazandırmak için bu organizasyona geçen yıl başladık. Biz burada stant ücreti almadan maalesef döner ikram edecek firma bulamamıştık. Sağ olsun sonradan iki firmamız çağrımıza kulak verdi ve bir de sosyal tesislerimizin dönerini Bursalılarla buluşturduk. Ama asla pes etmeden sizlerle dönem dönem yaptığımız istişarelerle, yanlışıyla, doğrusuyla Bursa'da ilk kez bir gastronomi festivaliyle, hocalarımızla ilgili paydaşlarla beraber yola çıktık. Kadın kooperatiflerimizi işin içine kattık. Ve gerçekten Bursa unutulmaz günler yaşadı. Önemli tecrübeler kazandık" dedi. Bu festival, Bursa’nın İlk festivalin ardından yaptıkları değerlendirme toplantısında, ikinci festivalde stantlarda ücret alınacağını ve buraya katılmanın kolay olmayacağını dile getirdiğini hatırlatan Başkan Aktaş, "Ve bu yıl maalesef 20 küsur firmamızı alamadık. Ve bir miktar da ücretlendirdik. Hala işin büyük yükünü Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çektiğini ifade etmek istiyorum. Bu festival kişilere, kurumlara, firmalara özel bir festival değil. Bu Bursa'nın festivali. Bursa'nın gastronomi festivali. Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir konuya öncülük etmek, aracılık etmek, bu işin arkasında olmak bizim için son derece büyük bir mutluluk. Bursa sahip olduğu tüm değerlerin yanında, aynı zamanda bir tarım şehri. Stantta da bir kısmını gördüğümüz ürünlerin tamamına yakını Bursa'nın bereketli topraklarında yetişen ve tarladan sofralarımıza kadar gelen doğal ürünler. Dolayısıyla bu yıl özellikle temamızı ‘Yeşil Bursa, Yeşil Gastronomi’ olarak belirledik. Lütfen hep beraber sahip çıkalım. Çok daha güzele taşıyalım. Ve bunu bir çığ misali büyütelim, geliştirelim" diye konuştu. Bursa mutfağı geleceğe taşınacak Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da Adana ve Mardin gibi Türkiye’nin önemli iki lezzet durağında görev yaptığını hatırlatarak, buradaki tecrübeleriyle, Bursa Gastronomi Festivali’ne katkı sağlayacağını söyledi. Vali Demirtaş, "Adana'da Lezzet Festivali'nin gerçekleştirilmesine öncülük ederken, Mardin'de de gastronomi uygulama merkezinin açılmasıyla kent mutfağının tanıtımına önemli katkılar sağladık. O sebeple bu iki gastronomi merkezi kentte edindiğim tecrübelerin Bursa Gastronomi Festivali'nin gelenekselleşme yolculuğuna ciddi katkıları olacağının kanaatindeyim. Yerel kültürün en önemli parçası olan yeme içme alışkanlıkları, turizm destinasyonunun pazarlanmasında önemli enstrümanlardan biri haline gelmiştir. Bu istikamette yılın on iki ayına yayılma imkanı bulunan gastronomi turizmi de günümüzde turizmin yükselen eğilimleri arasında yer almaktadır. Anadolu'nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Bursa tarihi, kültürü ve stratejik konumuyla geçmişten bugüne pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış kentlerin başında gelmekte. Bu tarihi ve kültürel derinliğin en önemli ögelerinden biri de hiç kuşkusuz yemek kültürüdür. Bize düşen en önemli görev Anadolu'nun enfes lezzetlerine ev sahipliği yapan Bursa'nın yerel ve geleneksel mutfağını dünden bugüne, bugünden geleceğe taşımaktır. Valilik olarak gayretimiz bu yönde, hedefimiz bu istikamette olacaktır" dedi. Bursa Milletvekilleri adına söz alan Bursa Milletvekili Refik Özen de rahmetli Abidin ustanın yeğeni olduğunu hatırlatarak, gençliğinin Tuz Pazarı'ndaki lokantada bulaşık yıkayarak, et doğrayarak geçtiğini hatırlattı. Bursa’nın bazı değerlerinin gün yüzüne çıkarılmasında geç kalındığını hatırlatan Özen, "Zengin Bursa mutfağı da bu değerler arasında. Bursa’mızın zengin bir mutfak kültürü var. Bu kültürü tanıtma çalışmalarımıza Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen festival ile geçtiğimiz yıl başlamıştık. İkincisini gerçekleştireceğimiz bu festivalin Bursa turizmine önemli destekleri olacağına inanıyorum" diye konuştu. Bursa Aşçılar Derneği Başkanı Necmettin Baştürk ise bereketli topraklara sahip Bursa’nın, göçlerle birlikte zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu hatırlatarak, bu değerin tanıtılması amacıyla düzenlenen festivale katkı için aşçılar olarak ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını söyledi. Başkan Aktaş, Gastronomi Festivali tanıtım toplantısının ardından bir araya geldiği sosyal medya fenomenleriyle de Bursa mutfağı ve kentin turizm değerleri üzerine sohbet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.