Hava Durumu

#Hapimag Sea Garden Resort Bodrum

TOURISMJOURNAL - Hapimag Sea Garden Resort Bodrum haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hapimag Sea Garden Resort Bodrum haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Sürdürülebilir turizmde İsviçre modeli Haber

Sürdürülebilir turizmde İsviçre modeli

Pandemi dönemi ve sonrasında görülen tüketici eğilimlerindeki değişimle birlikte sürdürülebilir turizm hem turistler hem de sektör paydaşları arasında giderek daha fazla ilgi görmeye başladı. Sürdürülebilir turizm Türkiye’de de önemli bir potansiyele sahip. Bu alandaki gelişmeler, çevrenin korunmasına, yerel kalkınmaya ve turizm sektörünün uzun vadeli başarısına önemli katkıda bulunacak. Sürdürülebilir turizmin yaygınlaşması ve bu alandaki yatırımların artması için tüm paydaşların aktif katılımı gerekiyor.  1994’te uzun vadeli bir vizyonla kurulan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum da ilk günden itibaren sürdürülebilirlik eksenindeki bir modelle çalışıyor. Tesisin sürdürülebilirlik çalışmaları bugüne kadar Green Key, Green Star ve International Sustainability Award gibi ödüllere layık görüldü. “Doğayı koruyan, yerel kalkınmaya destek veren bir yaklaşımla çalışanlarımıza yatırım yaptık. Bölgedeki gençlere iş imkanı sunmak önceliğimiz oldu” diyen Hapimag Türkiye, İspanya, Hollanda, Portekiz Operasyonları Ülke Direktörü Kerem Demirkol, 30. yılını kutlayan Hapimag Sea Garden Resort’un sürdürülebilirlik yaklaşımını anlattı.  DENİZ SUYUNU ARITIYORUZ Malum, Bodrum’un su sıkıntısı giderek artıyor. Sea Garden Resort’un su kullanım yaklaşımını sorarak başlayalım.  Hapimag Sea Garden Resort Bodrum 1994’te, Bodrum’un eşsiz koylarından Yalıçiftlik’te, çam ormanlarının arasında, doğayı korurken Bodrum mimarisine sadık kalınarak inşa edilmiş örnek bir proje. İlk günden beri sektöre örnek oluşturan yerel, doğal ve sürdürülebilir yaşamı destekleyen çalışmalara imza attık. Son üç yıldır mottomuzu ‘doğadan ve denizden ilham aldık’ şeklinde güncelledik.  Deniz suyu arıtma tesislerimizde, yılda 110 bin metreküp deniz suyunu arıtıyoruz. Arıtılan bu suları da günlük işlerde kullanılıyor, ayrıca 200 dönüme yakın yeşil alanı suluyoruz. Magnezyum zengini su markamız ‘Neptün’ ile yer altı kaynak sularının korunmasına da katkı sağlıyoruz. Atık yönetiminizi nasıl yapıyorsunuz? Tesise çöp kamyonu girmiyor. Toplam dört noktada, yemek atıkları gömüye dönüştürülüyor. Bu noktalardaki kompost makineleri aracılığıyla oluşturulan gübre daha sonra bahçelerde ve zeytinliklerde kullanılıyor, fazla gübre ise çevre köylerdeki üreticilere dağıtılıyor. Misafirlerinin tüketiminden arta kalan gıdaları Bodrum Belediyesi’ne göndererek kedi/köpek maması yapılmasını sağlıyoruz. Kullandığınız enerjinin ne kadarı yeşil enerji? Tesisin ihtiyaç duyduğu elektriği kendi kaynaklarıyla üretmesi için devreye alınan fotovoltaik enerji üretimi tesisinde üretilen yaklaşık 1,6 milyon kWh elektrik, tesisin yıllık kullanımının yaklaşık dörtte birine denk geliyor. Bölge halkıyla iş birliği yapıyor musunuz? Yerel üretimi destekliyoruz. Örneğin, Bodrum Mandalinası’ndan üretilen reçellerimizin yanı sıra ayrıca her yıl 7-8 ton mandalina suyu elde ediyoruz. Tesis yakınlarındaki Karaova bölgesinden aldığımız Karakılçık Unu ile ekşi mayalı, katkısız ekmekler hazırlanıyor. Yine tesis içerisindeki keçiboynuzu ağaçlarından topladığımız keçiboynuzları da kurabiye ve tatlı yapımında kullanılıyor. Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’un Sea Garden Gastro Team adında deneyimli bir lezzet ekibi var. Ekip, sadece bölgesel lezzetleri değil aynı zamanda bölgesel şarapları da destekliyor. Yöre halkının ürettiği incir ve gambilya bakla gibi ürünleri menülerinde kullanıyorlar. Yakın zamanda kurulacak kovanlar aracılığıyla kendi balımızı da üretmeye başlayacağız. Kadın çalışan oranınız nasıl? İstihdamda kadın çalışanları önceliklendiriyoruz. Sürdürülebilirlik anlayışıyla 5-6 yıl öncesinde yüzde 25 olan kadın çalışan sayımız bugün yüzde 55 seviyesine çıkmış durumda. Tesiste ayrıca kurum içi kariyer fırsatlarına da önem veriyoruz. Çalışanlarımıza çeşitli eğitim programlarıyla birimler arası çapraz geçiş imkânı sunuyoruz. PAYLAŞIM TOPLULUĞU SİSTEMİHapimag özel bir turizm modeli. Nasıl işliyor? ‘Devre tatil sistemi’ olarak bilinen bu model Hapimag’ın dünya çapındaki tüm otel ve tesislerini birbirine bağlıyor. Hapimag’da üyelik sistemiyle tatil yapılabiliyor. Bu üyelikle hissedar olunuyor ve hisse üye tarafından miras yoluyla başkasına devredilebiliyor.  Sistem nasıl işliyor? 800’den fazla çalışanı ve yaklaşık 120 bin üyesi olan Hapimag'ın bugün Avrupa'nın popüler destinasyonlarında (deniz kıyısı, dağlar ve şehirlerde yer alan oteller) toplam 56 tatil beldesi bulunuyor. Üyeler hisse başına belli bir ücret ödeyip, belli sayıda puan alıyor (60 puan), daha sonra tatil dairelerini rezerve etmek için bu puanları kullanıyorlar. Bir kişi birden fazla hisse satın alabiliyor. Üyeler daha sonra tesiste işletme maliyetleri, özel hizmetler ve yerel KDV için ayrı bir ücret ödüyorlar. Üyelerin her yıl hisse başına ödedikleri ücretler ise çoğunlukla tatil köylerindeki yenileme ve bakım çalışmaları, müşteri hizmetleri, vergiler ve yönetim için kullanılıyor. Kazanılan puanların kaç günlük bir tatile denk geldiği ise seçilen tesisin hangi lokasyonda ve hangi mevsimde seçildiğine göre değişiklik gösteriyor. Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, bulunduğu alanda hem otel hem de devre tatil sistemini çalıştırıyor. Bu da Türkiye’deki tesisimizi diğerlerinden ayıran en önemli özelliğimiz.

Akdeniz’in en büyük yüzme yarışmasına ev sahipliği yaptı Haber

Akdeniz’in en büyük yüzme yarışmasına ev sahipliği yaptı

Hapimag Sea Garden Resort Bodrum 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Akdeniz’e kıyısı olan ülkeler arasında en kapsamlı yüzme yarışması olan 20. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Yüzme sporu hakkında farkındalığı artırmak ve bu sporun her yaşta yapılabileceğini geniş kitlelere iletebilme hedefi ile düzenlenen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla bu sene de Ege Bölgesi’nin kapasite olarak en büyük turizm tesislerinden biri olan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’da gerçekleşti. İlk startını Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit’in gerçekleştirdiği müsabakalarda, Aquamasters Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demirel ve şampiyonanın resmi sponsorlarından temsilciler de hazır bulundu. 4 Kasım günü Skoda 3K yarışı ile başlayan şampiyona Skoda 2K, Shell 100. Yıl gece yarışı, Hapimag Sea Garden 5K, Setur Marinas 1K ve Jotun 4x400 Bayrak yarışı gibi etaplardan oluşan şampiyonada farklı ülke ve yaş gruplarından sporcular yarıştı. 7 yıldır Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, yerel, doğal ve sürdürülebilir yaşamı destekleyen çalışmalarıyla ön plana çıkıyor. Hapimag Türkiye, İspanya, Hollanda, Portekiz Operasyonları Ülke Direktörü Kerem Demirkol önderliğindeki Sea Garden sürdürülebilirlik ekibi sürekli yeni projeler geliştiriyor ve hayata geçiriyor. Sea Garden ayrıca spora ve sporcuya verdiği destekle de ön plana çıkıyor. Hapimag Sea Garden her yıl Global Wellness Day ve Beach Masters Voleybol Turnuvası etkinlikleri düzenliyor. Ayrıca, Bodrum Cup etkinliklerine de sponsor olarak destek veriyor. Su sporlarıyla iç içe bir tesis Türkiye'deki tek olimpik ölçü ve hassasiyette olan parkurlara sahip olan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, su sporlarına en uygun koylardan birisi olan Yalıçiftlik’te bulunuyor. Yılın 12 ayı boyunca kesintisiz hizmet veren tesiste uzman eğitmenler eşliğinde dalış, su kayağı, yelken, katamaran gibi çeşitli su sporlarının dersleri veriliyor. Ayrıca tamamen Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’a ait olan Su Sporları Merkezi’nde eğitim alan misafirler, Almanya Su Sporları Federasyonu’na ait, uluslararası geçerliliği olan katamaran, sörf ve yelkenli ehliyeti alma hakkına sahip. Şampiyona sonuçları şu şekilde: Kadınlarda İlk 3 1-Hilal Zeyneb Saraç 2-Zeynep Balto 3-Bengisu Avcı Erkeklerde İlk 3 1-Gültigin Er 2-Berk Özkul 3-M. Naeim Masri

Antakya’nın dünyaca ünlü lezzetleri Bodrum’da Haber

Antakya’nın dünyaca ünlü lezzetleri Bodrum’da

Dünyanın önde gelen mutfaklarından biri olan Antakya mutfağının tanınmış şefleri, Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’da düzenlenen Antakya Gastronomi Günleri kapsamında tesis misafirlerini, birbirinden lezzetli Antakya yemekleriyle buluşturdu. 20-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi gördü. Bodrum Yalıçiftlik’te yıl boyunca pek çok ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, bu kez Unesco yaratıcı şehirler ağına girmiş Türkiye’nin üç şehrinden biri olan Hatay’ın mutfağıyla dünyaca ünlü Antakya bölgesinin eşsiz lezzetlerini misafirlerinin beğenisine sundu. 20-22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Antakya Gastronomi Günleri kapsamında Antakya mutfağının gastronomi uzmanı, mutfak kültürü araştırmacısı ve yazar Ünal Kahraman, işletmeci ve yöresel yemek uzmanı Sedat İnanç, Sultan Sofrası’nın yemek ustası Sibel Bayrakçıoğlu ve Emine Kahraman, Fatma Tuğba İnanç gibi tanınmış şefleri, tesis misafirleri için Antakya’nın yöresel lezzetlerinden oluşan ve tamamen Antakya’dan getirilen malzemelerle 60’tan farklı sunum hazırladı. Etkinlik, tesiste konaklayan yerli ve yabancı misafirlerden yoğun ilgi gördü. Başta Türkiye’ye özgü yerel lezzetler olmak üzere dünya çapındaki birçok farklı mutfakları misafirlerinin beğenisine sunduklarını kaydeden Hapimag Türkiye, İspanya, Hollanda, Portekiz Operasyonları Ülke Direktörü Kerem Demirkol, Hapimag’ın sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında yerel değerlere büyük önem atfettiğini söyledi. Misafirlerine verdikleri hizmetlerde yerel değerleri ön plana çıkarmayı amaçladıklarını kaydeden Demirkol, “Son yıllarda ülkemizin farklı lezzetlerini tesis misafirlerimizin beğenisine sunma arzumuzu yine devam ettirmek istedik ve Antakya mutfağına 4 yıl önce olduğu gibi özellikle bu yıl da yer vermeyi çok önemsedik. Bildiğiniz gibi Antakya’nın da içinde bulunduğu Hatay ilimiz, 2017 yılından bu yana UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmeye hak kazanan Türkiye’nin üç şehrinden biri. Kentin gastronomi alanında uluslararası arenadaki gücü son derece büyük. Ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerde bölge büyük hasar gördü. Bölgenin kadim kültürünü korumak ve yaşatmak, dünya genelinde tanınırlığını artırarak en kısa zamanda sahip olduğu potansiyele kavuşmasına destek olmak için sorumluluk almaya devam edeceğiz. Amacımız Antep, Adana ve tüm diğer illerimizin farklı lezzetlerini misafirlerimizin deneyimlemesini sağlamak. Sofranın birleştirici gücüne olan inancımızla, gelecek dönemde de yerel mutfaklarımızı ve değerlerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.