Hava Durumu

#Isparta

TOURISMJOURNAL - Isparta haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Isparta haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Antalya, yabancılar için hala cazibe merkezi Haber

Antalya, yabancılar için hala cazibe merkezi

TÜİK verilerine göre Ağustos ayında Türkiye genelinde 134 bin 155 konut satıldı. Antalya’da bu dönemde 3 bin 944'ü ikinci el olmak üzere toplam 6 bin 361 konut alıcı buldu. Yabancılara ise Antalya'da 696 konut satışı yapıldı ve şehir, yabancılara en çok konut satılan ikinci il oldu. Türkiye genelinde konut satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,9 artarak 134 bin 155’e ulaştı. En fazla konut satışı İstanbul’da (19 bin 467) gerçekleşti, ardından Ankara (12 bin 496) ve İzmir (7 bin 44) geldi. En az konut satışı yapılan iller ise Hakkari (53), Ardahan (93) ve Bayburt (116) oldu. Turizm şehri Antalya, konut satışlarında ilk beşte yer aldı. Ağustos ayında şehirde 6 bin 361 konut satıldı. Isparta'da 801, Burdur'da ise 369 konut satışı yapıldı. Yabancılara yapılan konut satışları, Türkiye genelinde bir önceki yılın Ağustos ayına göre yüzde 26,2 azalarak 2 bin 257’ye düştü. Bu satışların, toplam konut satışları içindeki payı yüzde 1,7 olarak kaydedildi. En fazla yabancılara konut satışı sırasıyla İstanbul (838), Antalya (696) ve Mersin (174) illerinde yapıldı. Ocak-Ağustos döneminde yabancılara yapılan konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 azalarak 15 bin 68’e geriledi. Ağustos ayında en çok konut satışı yapılan yabancılar ise 381 ile Rusya Federasyonu, 171 ile İran ve 161 ile Ukrayna vatandaşları oldu.

Lavantada hasat başladı: 60 kilosundan 1 kilo çıkıyor, 600 TL'ye satılıyor Haber

Lavantada hasat başladı: 60 kilosundan 1 kilo çıkıyor, 600 TL'ye satılıyor

Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı, son dönemde lavanta bahçeleri ve ürünleriyle öne çıkan Kuyucak köyünde lavanta yağı imalatı başladı. Türkiye'deki lavanta üretiminin yaklaşık yüzde 90'ının sağlandığı ‘Lavanta kokulu köy' olarak bilinen Kuyucak'ta hummalı bir lavanta yağ üretimi yapılıyor. Kozmetik başta olmak üzere farklı sektörlerde kullanılan lavantalardan elde edilen yağlar birçok ülkeye ihraç ediliyor. Lavanta yağının kilosunun bu yıl 500 ile 600 lira arasında satılması bekleniyor. "Yapılan hasatlar üç şekilde değerlendiriliyor" Köyde yaklaşık 5 yıldır lavanta yağı üreticiliği yapan aynı zamanda Kuyucak köyü muhtarı İsmail Tezcan 120 dönüm alanda lavanta üretimi gerçekleştirdiğini belirterek, “Biz burada aileden kalma üretim yapıyoruz. 70 yıldır lavantamız mevcut köyümüzde. Biz de 5 yıldır yağ işletmeciliği yapıyoruz. Bu yıl mevsim normallerine göre 20 gün erken geldi lavantalarımız ve çiçeği hemen döktüler yağışlardan sonra dolayı da grileşmeye başladılar. Şu anda olgunlaşma dönemindeyiz, hasat dönemindeyiz. Biz yapılan hasatları üç şekilde değerlendiriyoruz. Kuru yapıyoruz çiçeğini alıyoruz, ikinci olarak demet olarak hazırlıyoruz çiçekçilere sunuyoruz üçüncü olarak da yağını çıkartıyoruz” dedi. “60-65 kilogram lavantadan 1 kilogram yağ alıyoruz” İsmail Tezcan, hasat edilen lavantaların işçiler tarafından nakliye araçlarına yüklenerek yağ işletmelerine getirildiğini, yaklaşık 120 dönüm işletmeden bu yıl bir 500 kilogramlık bir yağ rekoltesi elde etmeyi planladıklarını kaydetti. Tezcan, "Şu anda 280-300 kilogram kapasiteli kazanlarımız. Bu kazanlarda günlük yaklaşık iki buçuk üç ton lavanta işleme kapasitemiz var. İşlediğimiz üç ton lavantadan günlük 50-55 kilogram günlük bir yan çıkarıyoruz” dedi. Lavanta yağının fiyatlarına değinen üretici Tezcan, “Fiyatlarda aşırı bir yükselme yok, 550- 600 TL civarında toptan yağ satışlarımız var. Tabii ki bu net bir rakam değil, herkesin müşterisine göre veyahut yurt dışı bağlantısına göre bu fiyatlar değişiklik gösterebiliyor. Geçen yıllara göre şu anda yağ rekoltemiz düşük. Normalde 50 kilogramda 1 kilogram çıkması gerekirken bu yıl 60- 65 kilogram lavantada 1 kilogram yağ alıyoruz; bu da sıcaklıkların mevsim normallerine göre yüksek olmasından kaynaklı. Lavantalarımız olgunlaşamadı tam bir içeriğini alamadığı için oranlarımız diğer yıllara göre düşük biraz” şeklinde konuştu. Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk ise lavantanın turizmin yanı sıra ekonomiye de katkı sağladığını belirterek, “Burada ürettiğimiz lavantalarımız kazanlara basılarak yağları çıkarılıyor. Bu çıkarılan yağlar büyük illerimize ve Avrupa ülkelerine, Hollanda, Belçika, Fransa gibi parfümeri sanayide kullanılan ülkelere ihraç ediliyor. Burada üretile lavantalar Haziran-Temmuz ayında ilk önce görselliğiyle ilgi çekerek yurt içi ve yurt dışından misafirlerimizi ağırlıyoruz. Hasat yapıldıktan sonra ise ülke ekonomisine katkı sağlanıyor” açıklamalarında bulundu.

Lavanta kokulu köyde hasat başladı Haber

Lavanta kokulu köyde hasat başladı

Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde, temmuz ve ağustos aylarında yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği bahçelerde lavanta hasadı başladı. Toplamda bin ile 5 bin metrekare arasında değişen bahçelerde yetiştirilen lavantalar ekonomik katkısının yanı sıra güzel görüntüsü ve kokusuyla turizme de katkı sağlayarak, insanları kendisine çekiyor. Kuyucak köyünde 25 yıldır lavanta üreticiliği yapan Baysal Tezcan sıcak havaların etkisiyle hasadın bu yıl erken başladığını belirterek “ Hasadımız bir hafta önce başladı. Sabah 5 buçuk gibi bahçelere gelerek kesime başlıyoruz, 11 gibi kesimi bitirerek topladığımız lavantaları kazanlara basarak kaynatıp yağını çıkarıyoruz. Bu yıl havalar sıcak olduğundan dolayı lavantalar erken açtı. Yağışların az olması sebebiyle geçen yıla göre bu yıl hasadımız daha zayıf” dedi. Konuşmasının devamında lavanta fiyatlarından bahseden Tezcan “Lavantanın yaş olanı bu yıl 5 TL, kuru lavanta çiçeği ise belirlenmedi ama geçen yıl 39 TL'den satıldı. Bu yıl bin ile 5 bin metrekare arasında yetiştirdiğimiz lavantada 1 buçuk, 2 ton civarında rekolte bekliyoruz” şeklinde konuştu. Geçen yıl Dubai'ye ihracat yaptığını söyleyen üretici Tezcan bu yıl 100 bin kese lavantayı göndermeyi hedeflediğini söyledi. “Lavantadan elde edilen ürünler dünya pazarında yer alıyor” Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk hava sıcaklıklarından dolayı gül ve domateste olduğu gibi lavantada da hasadın erken başladığını söyleyerek “Isparta'da üretilen lavantalar tıbbı aromatik bitkilerde gül, aronya, kekik yağı olduğu gibi lavanta yağımızda çıkar. Lavantadan elde ettiğimiz lavanta yağı Avrupa ülkelerine, Hollanda, Fransa'ya gidiyor. Burada üretilen ürünlerimiz dünya pazarında yerini alıyor” dedi. “Hasat başladığını duyduk geldik, hoş kokularla karşılaştık” Lavanta tarlalarını ziyaret etmek için İstanbul'dan geldiğini söyleyen Mehmet Şimşek “Biz Antalya'ya tatile gitmiştik. Dönüşte burada hasat başladığını duyduk buraya geldik ve çok memnun olduk, güzel bir ortam ve hoş kokularla karşılaştık. Benim ilk deneyimim daha önce hiç lavanta bahçesi görmemiştim burası çok hoş” açıklamalarında bulundu. İzmir'den gelen misafirlerini gezdirmek için lavanta bahçelerine getirdiğini söyleyen Sertan Gezer ise “Kuyucak köyünün bu güzelliğini, doğa harikasını görmek için geldik. Misafirimiz bu güzellikleri görmek için İzmir'den geldiler bizde ona eşlik etmek ve tanıtmak için geldik. Yetiştirenlere, emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Isparta’yı bu yıl gül kokusu erken sardı Haber

Isparta’yı bu yıl gül kokusu erken sardı

Türkiye’nin gül bahçesi Isparta’da yağışların az olması ve havaların sıcak gitmesiyle gül hasadı erken başladı. 12 bin ton rekoltenin beklendiği şehirde gül turizmi açısından da beklenti oldukça yüksek. Dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 65’ini karşılayan Isparta’da bu yıl havaların sıcak gitmesiyle gül hasadı 15-20 gün erken başladı. Gül çiçeklerinin açmasıyla şehri gül kokusu sararken, sabahın erken saatlerinde gül bahçelerinde hummalı çalışmalar başlıyor. Özenle toplanan güller bölgedeki tesislere ulaştırılarak dev imbiklerde damıtılarak gül yağına ve gül suyuna dönüştürülüyor. Yaklaşık 4 ton gül çiçeğinden 1 kilogram gül yağı elde ediliyor. Gül yağının büyük bir kısmı ise ihraç ediliyor. Isparta’da bu yıl 12 bin ton gül çiçeği rekoltesi bekleniyor. Ülke ve bölge ekonomisine önemli katkılar sunan gül hasat döneminde ağırladığı ziyaretçilerle de bölge halkı için önemli bir turizm getirisi sağlanıyor. Bu yıl gül hasadının 45 gün sürmesi bekleniyor. Şehirde güllerin açtığı yerlerden birisi de Keçiborlu ilçesine bağlı Ardıçlı köyü. Ardıçlı köyünde sabahın erken saatlerinde toplanan güller çuvallara konularak, fabrikalara ulaştırılıyor. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Ardıçlı köyü eski muhtarı ve üretici Yakup Yolcu, mevsim dolayısıyla hasadın erken başladığını belirterek, “Yağışlar olmaması sebebiyle gülün yoğunluğu tarla tarla değişiklik gösterdi iklim şartlarından dolayı. Bazı tarlalarda 3 metrede gül çiçeği varken 5 metrede yok. Şu günlerde yağış gösteriyor, eğer yağış olursa hasat uzun sürecek; sürmezse bu sene gülün erken bitme ihtimali çok yüksek. İnşallah iyi ve bereketli bir sezon olur. Çiftçimizin yüzü güler” dedi. Gül hasadının erken başlamasının turizmi de etkilediğini belirten Yolcu, “Turizmciler programlarını gül hasadının normal tarihine aldılar ama bizim mevsim dolayısıyla hasat erken başladı bu sebeple turizm biraz durgun. İnşallah ilerleyen zamanlarda yoğun geçer. Bütün üreticilere bereketli ve hayırlı kazançlar dilerim” şeklinde konuştu. Ardıçlı köyünde 100 dekar alanda 20 yıldır üreticilik yapan Tolgahan Sarıkaya ise babasından kalan mesleği devam ettirdiğini belirterek, gül çiçeği hasat yoğunluğunun erken başladığını söyledi. Sarıkaya konuşmasının devamında, “Gülcülük iyi bir meslek, sadece son dönemlerde işçilerle alakalı sıkıntılarımız oluyor. Gül tarlası önceden bu kadar çok yoktu. Piyasamızda modern tarımsal aletler eksik olduğu için herkes bu kadar çok gül işi yapmıyordu. Herkes az bir dekar alanda iş yapıyordu. Teknolojinin gelişmesiyle insanlar 50-100 dekar alanda üretim yapıyor artık, bu sebeple işçi bulma sıkıntısı yaşıyorduk. Onun haricinde bir problemimiz yok” açıklamalarında bulundu. Bir başka üretici Yusuf Yıldırım ise sezonun iyi başladığını söyleyerek, “Bu sene 20-25 güne yakın erken başladı. Verim gayet iyi şükürler olsun” dedi. Yıldırım konuşmasının devamında üreticilerin masraflarının fazla olduğunu söyleyerek, “Mazot olsun, ilaçlar olsun, işçilik olsun ağır olduğu için üreticiler çok da bir şey kazanmıyor. Çok kazanıyor diye bir şey yok yani anca işte ucu ucuna emeğini koruyor” açıklamalarında bulundu.

Isparta 1. Turizm ve Gastronomi Fuarı başladı Haber

Isparta 1. Turizm ve Gastronomi Fuarı başladı

Fuar, Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile üniversiteler ve çeşitli iş ve meslek odalarının katkılarıyla düzenlendi. Gök Kubbe Fuar alanında açılışı yapılan ve 23-26 Kasım'da devam edecek fuarda çok sayıda firma yer aldı. Isparta Valisi Aydın Baruş, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, turizm sektörünün ülkenin kalkınması için önemli bir sektör olduğunu söyledi. Türkiye'nin 60 milyona yaklaşan turist sayısıyla milyarlarca dolar gelir elde ettiğini belirten Baruş, "Bölgemiz olarak da tabii ki Antalya başta olmak üzere hem Burdur hem de Isparta turizm sektörüne elinden geldiğince katkı vermeye çalışıyor. Isparta doğa, kültür ve tarihi bakımından hakikaten Türkiye'de her zaman ilgi çekmiş, son zamanlarda da yurt dışında ilgi duyulan bir şehir. Bu güzellikleri sadece kendi yaşamamız yetmiyor, bunları hem ülkemiz insanına hem de dış dünyaya çok iyi anlatmamız gerekiyor. Bu anlamda turizm fuarlarının önemli bir katkısı olduğunu söylemek yanlış olmaz." diye konuştu. Isparta'nın yıllık ortalama 500 bin ziyaretçi ağırladığını ifade eden Baruş, şunları söyledi: "Bu 500 binlik konaklama sayımızı inşallah kısa zamanda bir milyona taşıma hedefindeyiz. Gelen özellikle yabancı ziyaretçi sayısını artırmak için de tanıtım çalışmalarına katkı sağlamak üzere Turizm ve Tanıtım Kurulumuz da çalışmaları değerlendirerek neler yapılabileceğimizi tartışıyoruz. Bu anlamda metavers ortamında Isparta'nın ulaşılabilir olması ve güzelliklerinin tüm insanlar tarafından tanınması yönünde bir projemiz var. İnşallah bunu da yapacağımız çalışmalarla kısa zamanda hayata geçireceğiz." Programa, Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu, Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dmitri Croıtor, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, ITSO Başkanı Metin Çelik, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Isparta, Antalya ve Burdur illerinin iş ve meslek odaları temsilcileri, turizm ve gıda sektörü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Isparta'da 1. Turizm ve Gastronomi Fuarı Haber

Isparta'da 1. Turizm ve Gastronomi Fuarı

ISPARTA Valiliği, Isparta Belediyesi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile üniversiteler ve çeşitli odaların katkılarıyla organize edilen 1. Turizm ve Gastronomi Fuarı, 23- 26 tarihleri arasında Gökkubbe Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.  Isparta 1. Turizm ve Gastronomi Fuarı, 23 Kasım Perşembe günü açılacak. 'Turizm ve Spor' başlıklı düzenlenecek panelde 'Davraz, Eğirdir, Gölcük', 'Gastronomi Turizmi' gibi konular ele anılacak. Fuarın ilk gününde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı'nın konuşmacı olarak katılacağı konferans ve workshop etkinliği düzenlenecek.  Fuarın 2. gününde ise yiyecek ikramları yapılacak ardından da 'Yerel Yiyecekler ve Gastronomi Turizmi' paneli yapılacak. 'Gastronomi Turizminde Isparta Mutfağının Yeri' ile ilgili panel sunumu ardından ise çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Fuarın 3. gününde ise 'Genç Yetenekler Yemek Yarışması' ile 'Turizm, Kültür ve Sağlık' paneli düzenlenecek. Yiyecek ikramı ile fuar sona erecek.  'ISPARTA EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK' Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, 1. Turizm ve Gastronomi Fuarı'nın birçok alanda katma değer yaratarak Isparta ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Çelik, fuarın Isparta'nın turizm potansiyelinin ortaya çıkarılmasında önemli rol oynayacağını düşündüklerini belirterek, "Fuarımızın kültür, sağlık, gastronomi ve ekoturizm alanlarında yeni açılımlara ve yeni fırsatlara ev sahipliği yapacağına inanıyoruz" dedi. Protokol üyeleriyle birlikte stant ziyaretleri ve ürün tadımlarının olacağını kaydeden Başkan Çelik, "Fuarın her günü çeşitli konularda paneller düzenlenecek, workshop etkinlikleri gerçekleştirilecek. Müzik dinletilerimiz olacak. Genç yetenekler yemek yarışması, üniversiteli yetenekler yemek yarışması, 'Evin Beyi Mutfakta' adlı yemek yarışması yapılacak. Dolu dolu bir fuar organizasyonu bizleri bekliyor" dedi. 'HALKIMIZA VE ESNAFLARIMIZA BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAK' Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de fuara tüm Ispartalıları davet ederek, "Hep beraber 23- 26 Kasım'da Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi'nde Isparta Belediyesi olarak paydaşı bulunduğumuz 1. Turizm ve Gastronomi Fuarı'na tüm hemşehrilerimi davet ediyorum. Isparta'mıza, halkımıza ve esnaflarımıza büyük katkıları olacağı inancındayım" dedi.

Kızıldağ Millî Parkı adeta doğanın kucakladığı bir cennet Haber

Kızıldağ Millî Parkı adeta doğanın kucakladığı bir cennet

Türkiye'nin doğal güzelliklerle dolu birçok millî parkı arasında yer alan Kızıldağ Milli Parkı, büyüleyici manzaraları, zengin biyolojik çeşitliliği ve tarihi zenginlikleriyle öne çıkıyor. Özellikle bahar aylarında açan rengarenk çiçekler, yeşilin her tonunu sunan ormanlar ve yemyeşil vadiler, ziyaretçilere görsel bir şölen yaşatıyor. Park içindeki göletler ve akarsular da doğal yaşamın zenginliğini tamamlar nitelikte. Kızıldağ, trekking ve doğa yürüyüşü için ideal bir ortama sahip. Park içindeki belirlenmiş patikalar, farklı zorluk seviyelerinde doğayla iç içe bir deneyim sunuyor. Zirveye tırmanan yollar, manzaranın tadını çıkarmak isteyenler için muhteşem bir fırsat. Ayrıca, kamp yapma imkanları da parkın sunduğu doğal yaşam deneyimini tamamlıyor. Kızıldağ Millî Parkı'nda, çeşitli konaklama seçenekleri bulunuyor. Park içinde kamp alanları, bungalovlar ve konukevleri gibi farklı seçenekler de mevcut.  Ayrıca, ziyaretçi merkezleri, rehberlik hizmetleri ve doğa etkinlikleriyle ilgili bilgiler sunarak ziyaretçilere yardımcı oluyor. Kızıldağ Millî Parkı, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda yönetilmekte olduğundan, bu çerçevede, endemik bitki ve hayvan türlerinin korunması, çevre duyarlılığı ve bölgesel kalkınma projelerine destek verme gibi çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Kızıldağ Millî Parkı, doğanın kucağında huzurlu bir kaçış sunan, tarih ve doğa severler için benzersiz bir destinasyon.

Glass Observation Terrace hosted 75 thousand visitors in 10 days Haber

Glass Observation Terrace hosted 75 thousand visitors in 10 days

The Glass Observation Terrace, which was put into operation in Kirazlıdere, which has become one of the favorite tourist spots of Isparta, hosted 75 thousand people in the 10-day period since its opening. The project, which was implemented under the leadership of Isparta Mayor Şükrü Başdeğirmen, also bears the title of one of the largest observation terraces in Turkey. Offering a unique experience for everyone who wants to explore and experience the natural beauties of Isparta, Kirazlıdere Glass Observation terrace, which is 25 meters above the ground and has a glass area of 300 square meters, was put into service with a ceremony held on October 28, on the 100th anniversary of the founding of the Republic. The glass observation terrace that was opened added a different color to Isparta. Kirazlıdere glass observation terrace serves citizens between 09.00-19.00. The glass observation terrace, built 25 meters above the ground with a 2.5 meters wide and 35 meters long walking path and a glass area of 300 square meters with a diameter of 16 meters, has become the center of attention of the citizens. Citizens show great interest at the first light of the day to the Kirazlıdere glass observation terrace, which adds a different color to the city with its visual light shows at night. Since the day it was opened, 75 thousand citizens of all ages have visited the glass observation terrace and watched Isparta from a bird's eye view. Citizens who share this beautiful experience on social media platforms also contribute greatly to the promotion of the city. Kirazlıdere Glass Observation terrace has become the symbol of Isparta and contributes greatly to the tourism potential of the city.

Cam Seyir Terası, 10 günde 75 bin ziyaretçi ağırladı Haber

Cam Seyir Terası, 10 günde 75 bin ziyaretçi ağırladı

Isparta’nın gözde turistik noktalarından biri haline gelen Kirazlıdere’de faaliyete geçen Cam Seyir Terası, açılışından bu yana geçen 10 günlük süre zarfında tam 75 bin kişi ağırladı. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in önderliğinde hayata geçirilen proje Türkiye’nin en büyük seyir teraslarından biri unvanını da taşıyor. Isparta'nın doğal güzelliklerini keşfetmek ve bu güzellikleri yaşamak isteyen herkes için benzersiz bir deneyim sunan, yerden 25 metre yükseklikte ve 300 metrekare cam alanına sahip Kirazlıdere Cam Seyir Terası, Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılında 28 Ekim’de yapılan törenle hizmete açılmıştı. Açılışı yapılan cam seyir terası Isparta’ya ayrı bir renk kattı. Kirazlıdere cam seyir terası 09.00-19.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet veriyor. 2,5 metre genişliğinde ve 35 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, 16 metre çapındaki 300 metrekarelik cam alanıyla yerden 25 metre yükseklikte inşa edilen cam seyir terası vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Gece görsel ışık şovlarıyla da şehre ayrı bir renk katan Kirazlıdere cam seyir terasına vatandaşlar günün ilk ışıklarıyla birlikte yoğun ilgi gösteriyor. Cam seyir terasını açıldığı günden buyana her yaştan 75 bin vatandaş ziyaret ederken, Isparta’yı kuşbakışı izledi. Bu güzel deneyimi sosyal medya platformlarından paylaşan vatandaşlar şehrin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Kirazlıdere Cam Seyir Terası, Isparta'nın simgesi haline gelmiş durumda ve şehrin turizm potansiyeline büyük katkıda bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.