Hava Durumu

#Johannesburg

TOURISMJOURNAL - Johannesburg haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Johannesburg haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

SunExpress'ten Türk Havacılığında Güney Afrika Açılımı Haber

SunExpress'ten Türk Havacılığında Güney Afrika Açılımı

Antalya merkezli SunExpress Havayolları, Türk turizminin önde gelen taşıyıcılarından biri olarak, kış sezonunda Güney Afrika Havayolları (SAA) ile yaptığı anlaşma kapsamında 4 adet Boeing 737-800 tipi yolcu uçağını kiraladı. Bu uçaklar, Nisan 2025’e kadar görev yapacak ve Johannesburg merkezli olarak faaliyet gösterecek. SunExpress, bu operasyon için 48 pilot, 100 kabin memuru ve 6 teknisyeni Güney Afrika'ya gönderiyor. Havacılık sektöründe "wet lease" olarak bilinen ekipli uçak kiralama giderek popülerleşiyor. Bu yöntemin yalnızca uçak kiralanan versiyonuna ise "dry lease" adı veriliyor. Özellikle dönemsel yoğunluğa sahip havayolları, bu yöntemle hem filolarını hem de personellerini verimli bir şekilde değerlendiriyor. DÖRT UÇAK, NİSANA KADAR GÖREV YAPACAK Bu yıl, Güney Afrika'ya uçak kiralayan ilk Türk şirketi olan SunExpress, geçen yıl başladığı bu operasyonu genişleterek, SAA’ya 4 uçak kiralama kararı aldı. Ayrıca, AJet ile yapılan anlaşma çerçevesinde, 9 uçak daha ekipleriyle birlikte Nisan ayına kadar kiralandı. Johannesburg’a yapılacak uçuşların planlamasında, Antalya Havalimanı'ndan Nairobi üzerinden 9,5 saat sürecek aktarmalı bir rota belirlendi. Uçaklar, Nairobi'de 17 ton, Johannesburg’da ise 14 ton yakıt ikmali yaparak uçuşlarını tamamlıyor. GÖNÜLLÜLÜK ESAS ALINIYOR Personel, Güney Afrika’daki görevlere gönüllülük esasına göre katılıyor. Görev süresi iki ay ile altı ay arasında değişiklik gösteriyor. Kabin ekiplerinde, her uçuşta SunExpress ve SAA’den birer ikili görev alıyor. Bakım ve teknik destek ise SunExpress teknik ekibinin yanı sıra Güney Afrika merkezli ekipler tarafından yürütülüyor. SunExpress Uçuş İşletme Başkanı Kaptan Pilot Boğaç Yoldaş, bu operasyonun Türkiye için bir ilk olduğunu vurguladı. Yoldaş, "Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl 2 uçakla başladık. Güney Afrika’ya bu yıl 4 uçak gönderiyoruz. SAA çok köklü bir şirket. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var" dedi. SAA Operasyonlarından sorumlu Kaptan Pilot Özkan Uysal ise, operasyonların ciddi risk analizleri ve kapsamlı eğitimlerden sonra planlandığını belirtti. Uçaklar, görev öncesinde 10 gün boyunca teknik inceleme ve bakımdan geçiriliyor. SunExpress Teknik Ekibi’nden Mehmet Çetin, "Tüm planlı bakımlar önceden yapılıyor. Uçak 10 gün boyunca hazırlanıyor. Amacımız sorunsuz bir Güney Afrika operasyonu yapabilmek" dedi.

Johannesburg'un Yöresel Lezzetleri Haber

Johannesburg'un Yöresel Lezzetleri

Biltong: Güney Afrika'nın en ünlü atıştırmalıklarından biri olan biltong, kurutulmuş ve baharatlanmış et dilimlerinden oluşuyor. Genellikle sığır etinden yapılır ve tuz, karabiber, kişniş gibi baharatlarla lezzetlendiriliyor. Braai: Braai, Güney Afrika'nın geleneksel mangalı ve etin açık havada pişirilerek soslanması ve yemeği paylaşmanın bir ritüeli. Johannesburg'da birçok restoran ve sokak tezgahında braai lezzetlerini bulabilirsiniz. Bobotie: Bobotie, Malay ve Cape Malay mutfaklarının bir karışımı olan Güney Afrika'nın milli yemeği. İncik eti veya kıyma, kuru meyveler, baharatlar ve yumurta ile pişiriliyor. Üzerine genellikle badem ve kuru üzüm ekleniyor. Chakalaka: Chakalaka, Güney Afrika'nın çeşitli et yemeklerinin yanında servis edilen acılı bir sebze yemeği. Biber, soğan, domates, havuç ve lahana gibi sebzelerin acı biber ve baharatlarla pişirilmesiyle yapılıyor. Pap: Pap, mısır unundan yapılan ve genellikle et yemekleriyle servis edilen bir garnitür. Johannesburg'da, özellikle sokak tezgahlarında ve restoranlarda sıkça bulunuyor. Boerewors: Boerewors, Güney Afrika'nın geleneksel sosisidir ve genellikle braai sırasında pişiriliyor. Sığır eti, koyun eti ve baharatlarla hazırlanıyor ve mangalda kızartılarak servis ediliyor. Potjiekos: Potjiekos, demir bir tencerede hazırlanan ve geleneksel Güney Afrika yemeklerinden birisi. Et, sebze ve baharatlar katman katman ekleniyor ve yavaş ateşte pişiriliyor. Sosaties: Sosaties, Güney Afrika'nın geleneksel et şişleridir ve genellikle baharatlı soslarla marine edilmiş sığır eti, koyun eti veya tavuk etinden yapılıyor. Melktert: Melktert, Güney Afrika'nın ünlü sütlü tartıdır. Krema, yumurta ve tarçınla tatlandırılan bir süt karışımı, tereyağlı hamur kabuğu üzerine dökülerek pişiriliyor. Koeksisters: Koeksisters, tatlı bir atıştırmalık olan ve genellikle kahvaltıda servis edilen şerbetli bir çörek çeşidi. Hamur, şekere batırılır ve altın kahverengisine kadar kızartılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.