Hava Durumu

#Karaalioğlu Parkı

TOURISMJOURNAL - Karaalioğlu Parkı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karaalioğlu Parkı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Antalya’nın Gastronomi Festivali Food Fest başlıyor Haber

Antalya’nın Gastronomi Festivali Food Fest başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, kapılarını açıyor. 1-3 Eylül tarihlerinde düzenlenecek festival, dünyadan ve Türkiye’den lezzet tutkunlarına ev sahipliği yapacak. Food Fest ziyaretçilere lezzet şöleni yaşatacak. Festival ünlü sanatçılar Melek Mosso ve Buray konserleriyle renklenecek. "Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik ve Yerel Ürünlerin Desteklenmesi" temasıyla Karaalioğlu Parkı'nda bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali lezzet tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor. 1-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festival üç gün boyunca dünyadan ve Türkiye’den birbirinden ünlü Michelin yıldızlı şefleri, gurmeleri, gastronomi ve turizm yazarlarını, sektörün farklı alanlarındaki profesyonelleri ağırlayacak. Festivalde ünlü sanatçılar Melek Mosso ve Buray konser verecek. Gastronomiye yönelik pek çok farklı başlıkta panel ve söyleşilerin düzenleneceği festival, ünlü şeflerin ve isimlerin workshoplarıyla renklenecek. Festival alanında kurulan stantlarda yöresel ürünler ve lezzetler sergilenecek. Melek Mosso konser verecek Karaalioğlu Parkı’nda düzenlenecek II. Uluslararası Food Fest Antalya, 1 Eylül Cuma günü saat 17.00’de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in açılış konuşmasıyla başlayacak. Açılışın ardından Başkan Muhittin Böcek ve ünlü şef arda Türkmen’in katılımıyla Antalya’dan Dünyaya isimli workshop gerçekleşecek. Yine açılış günü saat 18.30’da Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Osman Ayık’ın moderatörlüğünde STK'ların Turizm ve Gastronomi Sektörünün Gelişimine Katkıları & Uzun Dönemdeki Planları konulu söyleşi ardından da Türk Michelin Şefler Mevlüt Özkaya ve Serkan Aksoy ile Antalya'nın Lezzetleri başlıklı workshop düzenlenecek. Food Fest’in ilk günü saat 21.00’de ünlü sanatçı Melek Mosso konser verecek. Masterchefler söyleşiye katılacak Festivali ikinci günü olan 2 Eylül Cumartesi Başkan Muhittin Böcek’in de katılımıyla İbradı’ya mor üzüm hasat turu düzenlenecek. Paneli söyleşi ve workshopların ağırlıklı olduğu ikinci günde Michelin Yıldızlı şefler Marc Segarra ve Yoshizumi Nagaya’nın workshopları, MasterChef Mehmet Yalçınkaya’nın katılımıyla Antalya Yemeklerinin Şef Restoran Menülerinde Yaygınlaştırılması için Yapılması Gereken Girişimler ve Tanıtımlar, Master Chef Somer Sivrioğlu’nun katılımıyla Yerel Mutfakların Yurtdışında Tanıtımında Uygulanması Gereken Stratejiler konulu söyleşi gerçekleşecek. Food Fest’in ikinci günü saat 21.00’de Buray festival alanında sahne alacak. Ünlü şeflerden workshoplar Food Fest’in son günü olan 3 Eylül Pazar günü ise televizyonda yaptıkları programlarla da büyük beğeni toplayan Mehmet Özer, Nursel Ergin, Elif Edes, Türev Uludağ düzenlenecek workshoplarla Antalyalılara yemek yapmanın inceliklerini anlatacak. Birbirinden önemli konukların katılımıyla gerçekleşecek panel ve söyleşilerde sektörle ilgili konular ele alınacak. Gastronomi Sektöründe Kadın İstihdamının Yeri & Çözüm Önerileri konuluş söyleşi ise sektörde şef ve işletmeci olarak çalışan isimlerin katılımıyla gerçekleşecek. Paneller sektöre ışık tutacak Festival süresince, her biri alanında uzman isimlerin katılımıyla paneller düzenlenecek. "STK'ların Turizm ve Gastronomi Sektörünün Gelişimine Katkıları ve Uzun Dönemdeki Planları, Antalya'nın Yerel Ürünlerinin Otel ve Restoran İşletmelerine Daha Yoğun Entegrasyonu için Uygulanması Gereken Stratejiler, Ağırlama Sektöründe Sürdürülebilir Servis Kalitesinin Devamlılığı için Çözüm Yolları, Yiyecek ve İçecek Hizmetlerinde Uygulanan Yenilikçi Yaklaşımların Tüketici Tercihlerindeki Etkisi, Antalya Yemeklerinin Pazarlanması için Geliştirilen Stratejiler, Yöresel Gastronomik Değerlerin Ürüne Dönüşmesi ve Menülere Entegre Edilmesi" başlıklarıyla düzenlenecek panellerde sektöre ışık tutacak pek çok konu ele alınacak.

Haber

"2. Uluslararası Food Fest Antalya" 1 Eylül'de başlayacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen festival, "Sürdürülebilirlik, Biyoçeşitlilik ve Yerel Ürünlerin Desteklenmesi" temasıyla Karaalioğlu Parkı'nda yapılacak. Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından konukların ağırlanacağı festivalde, coğrafi işaretli ürün tanıtımları, Michelin yıldızlı şefler ile workshoplar, panel, söyleşiler, konserler ve yarışmalar düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, etkinliğin tanıtım toplantısında, Antalya'nın sahip olduğu değerleri dünyaya tanıtmak, korumak, geliştirmek ve büyüterek ileriye taşımak için çalıştıklarını söyledi. Festivali kenti gastronomi başkenti yapmak hedefiyle hayata geçirdiklerini anlatan Böcek, "Festivalimizde, Anadolu'yu Akdeniz ile harmanlayan mutfağımızın lezzetleri şeflerin ellerinde yeniden hayat buldu. Kentimiz bu değerle adını gastronomi arenasına altın harflerle yazdırdı. Şehrimiz sadece güneşi, denizi ve mavisiyle değil yerel mutfağının cazibesiyle de tercih edilir hale geldi. Attığımız bu adımla ülkemizde tarım ve gıda ürünlerinin büyük bir bölümünü karşılayan şehrimizin yerel mahsulleri, zengin gastronomisi ve kültürel değerleri dünyaya açıldı, güçlendi." diye konuştu. Kentin yerel ürün ve yemeklerini birer hazine olarak gördüklerini ifade eden Böcek, bu ürünlere değer katmanın en önemli görevlerinden biri olduğunu dile getirdi. Böcek, bu bilinçle düzenledikleri festivalde usta şeflerin ve katılımcıların, coğrafi işaret alan yöresel ürünleri ve yeni lezzetleri keşfederek dünya mutfağına taşımaya devam edeceklerini kaydetti. "Antalya'nın mutfak kültürü çok zengin" Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Erkan Yağcı da ülke turizminde özellikle son yıllarda gastronomi alanında ciddi atılımlar yapıldığını belirtti. Yağcı, "Antalya'nın gastronomiyle ön plana çıkması son derece önemli. Düzenlenecek festival çok önemli bir girişim ve doğru zamanda yapılan bir organizasyon. Dünyadaki turizm kentlerinde yerel halkın turizm paydaşlarından biri olarak görülmesi gelişmekte olan akımlar arasında yer alıyor. Antalya'nın mutfak kültürü çok zengin. Bu festival, turizmle yerel halkın bütünleşmesinde çok önemli bir kaldıraç görevi yapacaktır." ifadelerini kullandı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu ise festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin turizme katkıda bulunduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından Food Fest Antalya İçerik Direktörü Gökmen Sözen, festival programı ve içeriği hakkında bilgilendirmede bulundu. Antalya'nın yöresel ürünlerinin de sergilendiği toplantıda, ünlü şef Arda Türkmen eşliğinde coğrafi ürünlerin tanıtımı ve dondurmalı kabak tatlısı sunumu yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.