Hava Durumu

#Kebap

TOURISMJOURNAL - Kebap haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kebap haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Adana'ya gelen turistler kebap yemeden dönmüyor Haber

Adana'ya gelen turistler kebap yemeden dönmüyor

Kebabın başkenti Adana'da gurbetçi nüfusuyla birlikte kırmızı et tüketimi de artmaya başladı. Gurbetçiler esnafa adeta can suyu olurken yerli ve yabancı turistler Adana'ya geldiklerinde kentin en ünlü yiyeceği olan Adana kebabı yemeden gitmiyor. "Adana'nın lezzetlerini insanlara sunuyoruz" İhlas Haber Ajansı'na konuşan kebapçı Yaşar Aydın, "Gurbetçiler yaz aylarında Adana'ya akın ediyorlar. Kayseri, Gaziantep, Kahramanmaraş, Aksaray, Konya, Ankara ve tüm çevre illerden de geliyorlar. Bunun yanı sıra yurt dışından da ciddi bir müşteri potansiyelimiz var. Her gün onların sayesinde dükkanımız doluyor. Bizler de Adana'nın misafirperverliğini ve bol izzet, ikramını insanlara sunuyoruz" dedi. "Hem göz hem mide doyuyor" Adana kebabın hem gözü hem de mideyi doyurduğunu anlatan Aydın, "Bizim Adana'da 1 kebap söylersin yanında 6-7 çeşit salata ücretsiz verilir. Başka illerde böyle bir durum yok. 1 Adana kebap, 1 içecek şu anda 400 TL'yi bulmuyor. Gurbetçilerin gelmesinden mutluyuz. Adana'ya gelip Adana Kebap yemeden gitmek olmaz" ifadelerini kullandı. "Yurt dışında böyle lezzet yok " Avusturya'nın başkenti Viyana'dan Adana'ya gelen ve kebap yiyen Cengiz Alpay, "Sosyal medyada hep kebabı görüyorduk. Biz de gelince tadına bakmak istedik. Yurt dışında böyle lezzet yok maalesef. Çok memnun kaldım" dedi. "Adana kebap Adana'da yenmeli" Kıbrıs'tan gelen Aydın Biroğlu, "Misafirlerim geldiği zaman ilk durağım hep burası oluyor. Adana kebabı ben de çok beğendim, misafirlerimde çok beğendi" diye konuştu. Antalya'dan ailesiyle birlikte gelen Kübra Toğuz, "Her şey çok güzeldi. Ailecek geldik. Antalya'da böyle lezzet bulamıyoruz. Adana kebap Adana'da yenmeli" şeklinde konuştu.

Ankara’da ‘Künefe ve Kebap Festivali’ başladı Haber

Ankara’da ‘Künefe ve Kebap Festivali’ başladı

Ankara'da ‘Künefe ve Kebap Festivali’ başladı. Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adana'nın yöresel lezzetlerinin görücüye çıktığı festival büyük ilgi gördü. ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Künefe ve Kebap Festivali'nde Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adana'nın yöresel lezzetleri görücüye çıktı. Festivalde künefe ve kebapların yanı sıra içli köfte ve yaprak sarmaları vatandaşların yemek tercihlerinde ilk sıralarda yer aldı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin geleneksel el sanatları, halkoyunları, yöresel ürünleri ile sosyal ve kültürel değerlerinin de tanıtıldığı festivalin ilk gününde bir tepsi künefenin içine gizlenmiş gram altını bulma yarışması kıran kırana geçti. Festivalde kurulan indirim standında ise vatandaşlar almak istedikleri ürünlere kendileri fiyat biçerek, ucuz ürünleri kapış kapış aldı. Festivale katılan Aynur Kurt, Hatay’da üniversitede okuduğunu ve burada yapılan kebapları beğendiğini söyledi. Yeni yemeklerin tadını denemeyi çok sevdiğini söyleyen Kurt, “En dikkatimi çeken yemek Belen tava ve Harbiye dürüm oldu. Ben Urfalı olarak kendim yapıyorum kebap ama burada ilk defa denediğim yemekler var. Belen tavanın acılığı fazla ama Harbiye dürüm sosu açısından güzel. Hatay’ın şu anki haline çok üzülüyorum. Keşke oraya tekrar geri gidebilsem. Ama burada olmak güzel bir his” dedi. Kebap ustası Mehmet Gülaç ise yaptığı kağıt kebabının özelliklerinden bahsetti. 20 yıllık usta olduğunu belirten Gülaç, “Bu Hatay’ın meşhur kağıt kebabıdır. İçinde sarımsak, kapya biberi ve maydanozdan ibarettir. Bunun lezzetleri ayrıdır. Tabii bu şimdi saç üzerinde pişiyor ama normalde taş fırının içerisinde pişmesi gereken bir yemektir. Bu da katık ekmeğimiz. Lor çöreğinden yapılmıştır. Bu çörekte taş fırın ve tandırda yapılıyor” diye konuştu. Künefe ustası Ali Üzer ise Hatay’da dükkanlarının depremde yıkılmasından dolayı yeni bir başlangıç yapmak istediklerini belirterek, “Biz çok büyük bir deprem atlattık. Allah kimseye yaşatmasın, çok zor durumlardı. Biz de fuarlara çıkma kararını verdik. İnşallah burada da künefe ile Ankaralıları tanıştıracağız. Buraya gelen vatandaşların künefemizi tatmasını isteriz. Peynirimizi ve kadayıfımızı Hatay’dan getirdik” ifadelerini kullandı. Bir tepsi künefenin içinde gram altın bulma yarışmasını kazanan Gizem Hamurcu, yarışmayı kazanmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, “Gram altınım var artık. Üniversiteye gideceğim ve orada harcayacağım. Künefe sıcaktı ve kaynıyordu. Künefenin de tadı çok güzeldi. Ben Hataylıydım zaten. Altınla da daha güzel oldu. Altını Allah’tan ağzıma atmadan gördüm” dedi. ‘Künefe ve Kebap Festivali’ 10 Eylül tarihine kadar vatandaşların ziyaretine açık kalacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.