Hava Durumu

#Konsolosluk

TOURISMJOURNAL - Konsolosluk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Konsolosluk haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Hakan Fidan: Haber

Hakan Fidan: "Schengen Vizesindeki Gecikmenin Sebebi Politik"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Schengen vizesi başvurularındaki gecikmelerin nedenlerini açıkladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Bakan Fidan, Schengen vizesine ilişkin geçmiş yıllara ait başvuru ve ret oranlarıyla ilgili verileri paylaştı. GEÇMİŞ YILLARA AİT RET ORANLARI 2014 yılında Türkiye'nin Schengen başvurularındaki ret oranının %4,4 olduğunu belirten Fidan, bu oranın yıllar içinde artış gösterdiğini söyledi. Örneğin, 2021 yılında Türkiye için bu oran %16,9’a yükselirken, tüm dünya için %13,4 olarak gerçekleşti. 2022 yılında ise Türkiye’de ret oranı %15,7, dünya genelinde %17,9 olarak kaydedildi. 2023 yılına ait verilerin ise henüz açıklanmadığını ifade etti. SCHENGEN SÜRECİ NEDEN UZUYOR? Bakan Fidan, "2019'da 906 bin vatandaşımız başvuruda bulunuyor. 2021'de pandemi var, 271 bine düşüyor. 2022'de 770 bin. 2023'te 1 milyon 55 bin kişi. 2024'te bunun daha fazla olacağını düşünüyoruz. Vize başvurumuz yüzde 36 artmasına karşın, ret oranı binde 4 oranında artmıştır. Başvuru 278 bin 476 kişi, ret 48 bin 638 kişi artmış" diyerek başvuru sayılarını paylaştı. Schengen vizesi değerlendirme sürecindeki gecikmelerin iki temel nedeni olduğunu belirten Fidan, vize işlemlerini yürüten kadronun artan başvuru talebine karşı yetersiz kaldığını söyledi. Buna ek olarak, özellikle Batı ülkelerinin göçmenlere yönelik değişen politik yaklaşımları ve seçim dönemlerinde bu konunun iç siyasette önemli bir yer tutması nedeniyle problem yaşandığını vurguladı. Yurt dışına gitmek, öğrenim görmek ve çalışmak isteyen vatandaşların sayısının arttığını vurgulayan Bakan Fidan, Schengen vizesindeki sorunların kökten çözülmesi için vize serbestisi anlaşmasının devreye girmesinin önemine dikkat çekti.

Türk Vatandaşlarının En Zor Giriş Yaptığı 8 Ülke Haber

Türk Vatandaşlarının En Zor Giriş Yaptığı 8 Ülke

Yurt dışına çıkma hayali kuran Türk vatandaşları için vize süreci her geçen yıl daha da zorlaşıyor. Başta ABD, İngiltere ve Kanada olmak üzere, sekiz ülke Türk vatandaşları için en zor vize veren ülkeler listesinde yer alıyor. Tüm şartları karşılamalarına rağmen vize reddi alanların sayısında ciddi bir artış gözleniyor.   Türk vatandaşlarının vize başvurularında en çok zorluk yaşadığı ülkeler şu şekilde sıralanıyor:   Norveç Yeni Zelanda   İngiltere Amerika Birleşik Devletleri (ABD)   Kanada  Finlandiya   İsveç Avustralya   Bu ülkelerin başvuru reddi gerekçeleri genellikle yüksek yaşam standartları ve sıkı göçmenlik politikalarından kaynaklanıyor. Türk vatandaşlarının vize alma sürecini zorlaştıran iki temel neden dikkat çekiyor. Öncelikle, bu ülkeler, yüksek göçmenlik baskısı nedeniyle sıkı önlemler alıyor. Türkiye gibi göç veren ülkelerden yapılan başvurular, ekonomik dalgalanmalar ve siyasi istikrarsızlık gibi nedenlerle daha titizlikle inceleniyor. Reddedilme olasılığını artıran ikinci büyük neden ise, vize başvurularında düzenli gelir beyan edememek, güçlü bir seyahat geçmişi sunamamak ve inandırıcı bir seyahat planı hazırlamamak oluyor.   Araştırmalara göre, vize reddinin arkasındaki bir diğer önemli neden de başvuru sahibinin geldiği ülke ile hedef ülke arasındaki ekonomik ve diplomatik bağların zayıflığı. Türkiye’nin İngiltere, Kanada, ABD ve Avustralya ile güçlü diplomatik bağlarının olmaması, başvuruların detaylı incelemeye tabi tutulmasına yol açıyor.   2024’TE VİZE POLİTİKALARINDA DEĞİŞİKLİK VAR MI? 2024 yılında Avrupa ülkeleri, göçmenlik sorunları ve sınır güvenliği endişeleri nedeniyle vize sürecini daha da sıkılaştırmış durumda. Bu süreçte başvuru sahiplerinin daha kapsamlı ve inandırıcı belgeler sunması gerektiği vurgulanıyor.   Türk vatandaşları için vize almak her ne kadar zorlaşsa da, düzenli bir gelir beyanı, kapsamlı bir seyahat planı ve güçlü belgelerle vize reddi oranlarının azaltılabileceği belirtiliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.