Hava Durumu

#Kültür Yolu Festivali

TOURISMJOURNAL - Kültür Yolu Festivali haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kültür Yolu Festivali haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Soğanlı Vadisi, Kapadokya’nın Yeni Giriş Kapısı Olacak Haber

Soğanlı Vadisi, Kapadokya’nın Yeni Giriş Kapısı Olacak

KAYSERİ (İHA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kapadokya’nın giriş kapısı olarak bilinen Soğanlı Vadisi, Erdemli Vadisi ve Başköy Mahallesi’nin Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kapadokya Alanı’na dâhil edildiğini duyurdu. Başkan Büyükkılıç, alınan bu önemli karar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortak yatırımlarıyla, tarihi kaya kiliseleri ve peri bacalarıyla ünlü Soğanlı Vadisi’nin turizme kazandırılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Yeşilhisar ilçesindeki Soğanlı Vadisi, Erdemli Vadisi ve Başköy Mahallesi, Kapadokya Alanı’na dahil edilerek bölgenin turizm potansiyeli artırılmış olacak. Bu gelişmenin mutluluk verici olduğunu belirten Başkan Büyükkılıç, "Soğanlı Vadimiz, balon turizminin yanı sıra yaptığımız yürüyüş yolları ve meydan düzenlemeleri, tarihi mekânların restore çalışmaları ile çok daha güzel bir turizm alanı haline geldi. Valimiz Gökmen Çiçek, milletvekillerimiz ve emeği geçen tüm kamu, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz" dedi. 2025 KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ KAYSERİ’YE GELİYOR Başkan Büyükkılıç, 2025 Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Kayseri’de düzenleneceğini hatırlatarak, tüm vatandaşları ve yabancı turistleri Soğanlı Vadisi, Erdemli Vadisi ve Başköy Mahallesi’ni ziyaret etmeye davet etti. Yeşilhisar bölgesinin turizmde yeni bir adres olması için Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin yoğun çaba sarf ettiğini belirten Büyükkılıç, yapılan yatırımları özetleyerek, "Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Vadisi’ni ve bu bölgeyi turizmin yeni adresi yapmak için, tarihi eser restorasyonu, meydan düzenlemesi, yol yapım çalışmaları ve yürüyüş parkurları gibi yatırımlar yapılırken, yapılan çalışmalar ile bölgenin tanıtımı da aralıksız devam ediyor" dedi. Büyükkılıç, Soğanlı Vadisi’nin turizm potansiyelini artırmak için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri milletvekilleriyle iş birliği içinde çalıştıklarını vurguladı.

Ersoy: Haber

Ersoy: "Formula 1'i Yeniden İstanbul’a Kazandırmak İstiyoruz"

ANKARA (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Formula 1’in yeniden İstanbul’a kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Bakan Ersoy, "Bizim Formula 1 Kurumu ile ilgili görüşmelerin süreci firmayla birlikte devam ediyor. İnşallah biz bu süreci başarıyla tamamlayıp Formula 1’i İstanbul’umuza kazandırmak istiyoruz" dedi. BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE SANATÇI AYRIMINA YANIT Bakan Ersoy, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2025 yılı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Kültür Yolu Festivali’ndeki sanatçı seçimlerine yönelik eleştirilerle ilgili olarak, "Bakın bu seneki Kültür Yolu Festivali'nde görev almış büyük konser dediğiniz 87 tane sanatçı listesi burada var, size veririm. Sanatçı listesini görürseniz de kriterimizin çok çeşitli olduğunu görürsünüz. Herhangi bir ideolojik yaklaşım ile yaklaşmadığımızı da çok net bir şekilde görürsünüz. Zaten Google’de arattığınızda bizim sanatçılarımızı orada görebiliyorsunuz. Bu konuda herkesin için rahat olsun" dedi. OTEL İHALESİ İDDİALARINA AÇIKLAMA Bakan Ersoy, kendisine ait bir otelin kazandığı ihale iddialarına ise "2005’te ihale yapıldı, firmam en yüksek teklifi verdiği için kazandı. Makamım olmadan 20 yıl önceki bir konudan bahsediyoruz" şeklinde açıklık getirdi. KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NİN MALİYETLERİ Festivalin yüksek maliyetli olduğu eleştirilerine de yanıt veren Ersoy, "Festival, 16 şehirde 144 gün boyunca 6 bin 700 etkinlik içeriyor. Büyük konserlerin maliyeti kamuoyunda söylenen rakamların 20’de birine denk geliyor" diye belirtti. "FORMULA 1’İ İSTANBUL'UMUZA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ" İstanbul Park ihalesine dair açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, teminat miktarının söylendiği gibi 4 milyar değil, 270 milyon lira olduğunu belirtti. "Şu anda aylık 300 bin dolar kira alıyoruz. Gelirler artıyor ve yatırım şartlarına uyuluyor" dedi. Ersoy, İstanbul’a Formula 1’in yeniden kazandırılmasının ana hedeflerden biri olduğunu vurguladı. "Hepimiz İstanbul'a Formula 1 geri gelsin isteriz değil mi? Dünyadaki birçok şehir şu anda Formula 1'i almak için İstanbul'la birlikte yarışıyor. Bizim Formula 1 Kurumu ile ilgili görüşme sürecimiz firmayla birlikte devam ediyor. İnşallah biz bu süreci başarıyla tamamlayıp Formula 1’i İstanbul’umuza kazandırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2025 yılı bütçesi 53 milyar 202 milyon 392 bin lira olarak onaylandı.

Bakan Ersoy: “Frida Kahlo ve Andy Warhol’un sergileri ilk 6 gün 50 binin üzerinde ziyaretçi aldı” Haber

Bakan Ersoy: “Frida Kahlo ve Andy Warhol’un sergileri ilk 6 gün 50 binin üzerinde ziyaretçi aldı”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür Yolu Festivali’nin ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Frida Kahlo ve Andy Warhol’un sergileri ilk 6 günde 50 binin üzerinde ziyaretçi aldı. Bu ziyaret ay sonuna kadar devam edecek” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu yıl 16 şehirde düzenlenen "Türkiye Kültür Yolu Festivali" kapsamında, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) "Pablo Picasso: Resimden Seramiğe Bir Serüven" ve Andy Warhol'un "Warhol'un Dünyası Pop Art'ın İkonu" resim sergisi açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören iki sergiyi de gezerken "Türkiye Kültür Yolu Festivali" ile ilgili basın açıklaması yaptı. Özellikle Pablo Picasso resim sergisinin 10 bine yakın ziyaretçi sayısını yakaladığını belirten Bakan Ersoy, yoğun katılımdan dolayı memnun olduklarını ifade etti. “16 şehirle Kültür Yolu Festivali’ni sürdürüyoruz” Kültür Yolu Festivali’nin birçok amacı olduğunu vurgulayan Bakan Ersoy, “Kültür Yolu Festivali Nisan ayında başladı. 16 şehirle Kültür Yolu Festivali’ni sürdürüyoruz. 13’üncü durakta İstanbul’dayız. Çok yoğun bir katılımla İstanbul Kültür Yolu Festivali devam ediyor. Kültür Yolu Festivali’nin birçok amacı var. Bunların en önemlilerinden biri, festivallerin gerçekleştiği şehirlerin başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada markalaşması. Bu bağlamda uluslararası markalaşma adına Kültür Yolu Festivali ile ilgili birçok çalışma yapıldı geçen sene. Bunlardan bir tanesi festivalin Avrupa Festivaller Birliğine dahil edilmesiydi. Bu sene de özellikle yurt dışında uluslararası sanat camiasında kabul görmüş çok popüler sanat gruplarının ve sanatçıların eserlerini de sergilerini de Kültür Yolu Festivali süresince şehirlerimizde sergilenmesiydi. Bu bağlamda İstanbul başlangıç noktası olarak seçildi ve dünyaca ünlü sanat grupları ve sanatçılar bu festivalde yer aldı. Bugün ben de fırsat buldukça onları gezebiliyorum” diye konuştu. “Katılımın çok fazla olduğunu memnuniyetle görüyoruz” Frida Kahlo ve Andy Warhol’un sergileri ilk 6 günde 50 binin üzerinde ziyaretçi aldığını söyleyen Bakan Ersoy, “Özellikle katılımın çok fazla olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Frida Kahlo ve Andy Warhol’un sergileri ilk 6 günde 50 binin üzerinde ziyaretçi aldı. Bu ziyaret ay sonuna kadar devam edecek. Cumartesi itibariyle Picasso sergisi başladı. Özellikle Picasso sergisi de 10 bine yakın ziyaretçi sayısını yakaladı. Onun da ciddi sayılarda ziyaretçi alacağını tahmin ediyorum. Kültür Yolu Festivalleri amacına uygun bir şekilde halkımızı kültür ve sanatla uluslararası etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy'dan belediyelere: Sadece bizim ittirmemizle olmaz Haber

Bakan Ersoy'dan belediyelere: Sadece bizim ittirmemizle olmaz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür Yolu Festivali’nin Şanlıurfa ayağında bir grup gazetecinin sorularını cevaplandırdı. Ersoy’un konuşmasından satır başları şöyle: ASYALI VE NİTELİKLİ BATILI TURİSTLER: Asya destinasyonu ‘deniz-kum-güneş’e gelmez. Onlar kendilerini güneşten şemsiyeyle korur. Şimdi Asya ve nitelikli Batılı turisti hedefliyoruz. Hem şehir hem kültür turizmini beraber tanıtıyoruz. Sezonu 12 aya yaymak açısından da, 81 ile yaymak açısından da önemli. 2028’e kadar 80 milyon turist hedefliyoruz. Bu sadece ‘deniz-kum-güneş’le olmaz. Sezon dışı ya da ölü sezon dediğimiz noktalara yeni ürünlerle çıkmanız lazım. Arkeoloji, kültür sanat etkinlikleri bunların başında. Bunları yan yana getirdiğiniz zaman hem sezonu 12 aya yaymış oluyorsunuz hem de arkeoloji, kültür sanat, gastronomiyle ön plana çıkan Anadolu şehirlerine de turizmi yaymış oluyorsunuz. ‘Senin komşuların kim?’ İLK ÜÇÜ HEDEFLİYORUZ: Göreve geldiğimde turizm liginde dünyada yedinci sıradaydık, şimdi dördüncü sıradayız. Şimdi hedefimiz ilk üçe girmek. En son İtalya’yı geçtik. İlk üçte Fransa, İspanya ve ABD var. İlk üçe girmek dediğiniz zaman sayı 20 milyon artıyor. Biz orada 80 milyon ziyaretçi alarak ilk üçe girmeyi hedefliyoruz 2028’e kadar. Bunu yaparken de hem kişi başı gecelik geliri artırmayı hem de sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Birinden fedakarlık etseniz iş daha kolay olur. Biz kişi başı gecelik geliri de artıracağız. Geçen sene gecelik 93 dolardı, bu sene 103 dolar hedefimiz var. 2028’de 130 dolara çıkmak istiyoruz. KRİZLERLE MÜCADELE: Dünyada tanıtım konusunda izlenen ülkeyiz. Eskiden en ufak bir kriz olsa inişli çıkışlı bir turizm seyrimiz vardı. Şimdi yine bulunduğumuz jeopolitik ortam nedeniyle her zaman bir kriz oluyor. Üç tarafımızda savaş, sıcak çatışma ortamı var. Biz hep çıkmaya başladık. Yedincilikten dördüncülüğe geldik. Bazen bize bazı yabancı mevkidaşlarımız anlatıyor. Ben de soruyorum, ‘Senin komşuların kimler, bir de ben sana sayayım’ diyorum. Geçmişte de kriz vardı, şu anda da var, gelecekte de olacak. O zaman ne yapacaksın? Sektörünü bağışıklı hale getireceksin. Ne yaptık? Pazar ve ürün çeşitliliği yaptık. BELEDİYELER ÇOK ÖNEMLİ: Bu artık tek başına Turizm Bakanlığı’nın yapacağı bir konu olmaktan çıktı. Simitçi bile turiste simit satıyor, ‘Bakanlık benim şu işimi çözsün’ diyor. Burada ilçe ve büyükşehir belediyeleri çok çok önemli. Görüyorum, ‘Ben şehrime şu kadar turist getirdim’ diyor. Getirdin de ne yaptın arkadaş turist getirmek için, bir de onu söylesene. Turizm master planları oluşturmaları lazım. Ne içeriyor? oranın kültürel varlıkları, cazibe noktaları, potansiyellerini tespit edeceksiniz. Altyapı ve üst yapı yatırımları var. Sokak, meydanlar, arıtma altyapıları, ulaşım yolları, yürüyüş yolları düzenlemesi var. Bu tamamen belediyelerin konusu, bizim konumuz değil. HEDEF 35 ŞEHİR Ersoy, Kültür Yolu Festivali’yle ilgili birçok şehirden talep geldiğini belirterek “Şehir sayısı artacak. Geçen sene 11’di. Bu sene 16, önümüzdeki sene 20 şehir olacak. Hedefimiz 2028’de 35 şehire çıkmak. 30 büyükşehrimiz var, 2028’e geldiğimizde hepsi festivale dahil olmuş olacak” dedi. ‘163 YIL SONRA MİLLİLEŞTİ’ TÜRK KAZI BAŞKANLARI NEZARET EDİYOR: Yabancı kazı başkanlarına son vermedik. “Siz sınırlı sürede, sınırlı iş yapıyorsunuz. Siz o alanda çalışmaya devam edin.” Ama her birine Türk koordinatör kazı başkanı gönderdik. 163 yıl sonra her yer millileşti. 163 yıllık bir serüvendir bu, Efes’le başladı. 163 yıl sonra ülkemizdeki bütün kazı noktaları Türk kazı başkanları nezaretinde kazılır hale geldi. Aslında önemli bir devrimdir bu. Yabancıları da dışlamadık. “500 metrekarede mi çalışacaksın, sen orada çalış ama 50 dönümü işgal ediyorsun. Benim kazı başkanım oraya girecek” dedik. ‘BELEDİYELERE YAZI YAZDIK’ MIŞ GİBİ DEĞİL: Turizm master planı olan il sayısı sekizi geçmez. Biz bütün belediyelere yazı yazdık, yazmaya devam ediyoruz. ‘Acil bir şekilde turizm master planınızı oluşturun.’ 81 il bizden turist bekler hale geldi. Ama bunu yerel yönetim işbirliği yapmayacaksa, üzerine düşeni yapmayacaksa sadece bizim ittirmemizle bu işin olma şansı yok. Etkili bir şekilde, -mış gibi değil, gerçek anlamda girmeleri lazım. Bodrum özelinde Muğla Büyükşehir Belediyesi bir turizm master planı yapacak, sonra da onun gereklerini yapacak. Yaptığı kadar sonuç alacak. Aksi takdirde sizin zirveye çıkmanızın çok önemi yok, aynı hızda inersiniz. İçi boş bir şeyi tanıtırsanız, turist yönünü değiştirir.

Kültür Yolu Festivali - Portakal Çiçeği Karnavalı rekor katılımla başladı Haber

Kültür Yolu Festivali - Portakal Çiçeği Karnavalı rekor katılımla başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, çerçevesinde Adana’da yapılan “Portakal Çiçeği Karnavalı” rekor katılımla başladı. Merkez Park’ta gerçekleşen Fatma Turgut konserine 200 bin kişi katıldı, parkta kurulan çocuk köyünde 30 bin çocuk ailesiyle eğlendi. 10 Kasım’a kadar 16 farklı şehirde, sekiz aya yayılmış bir kültür-sanat maratonuyla Türkiye’ye adeta bir festival iklimi yaşatacak olan Türkiye Kültür Yolu Festivalinin Adana ayağı olan “Portakal Çiçeği Karnavalında” ilk gününde rekor kırdı. Bu yıl ilk kez Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına alınan, Portakal Çiçeği Karnavalı’nın açılışı binlerce kişiyi bir araya getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımı ile Adana Müze kompleksinde gerçekleşen açılış töreni ardından Adana’da festival başladı. Adana Merkez Park’ta gerçekleşen Fatma Turgut konserine 200 bin kişi katıldı. Hayranları Fatma Turgut’un şarkıları eşliğinde eğlendi. Merkez Park çocuk etkinlik alanında kurulan Çocuk Köyü’nde ise gün boyu gerçekleşen etkinliklerde 30 bin çocuk ailesiyle festival coşkusunu yaşadı. Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Gelenekten Gelen İlham” Koleksiyonu Defilesi, Adana Müzesi'nin tarihi atmosferinde moda severlerle buluştu. Çiğdem Tunç'un sunuculuğunu üstlendiği ve Banu Noyan'ın koreografisini hazırladığı bu özel defile, Demet Şener'in de aralarında bulunduğu 20 kadın ve erkek modelin, 1400 ile 1650 yılları arasındaki dönemi yansıtan, tamamı el emeği göz nuru 30 özel kostümü podyumda sergilendi. Sokaklar coşkuyla dolup taştı. Karnavalın ikinci gününde de aynı coşku devam ediyor.

Antalya’da turizm sezonu uzuyor Haber

Antalya’da turizm sezonu uzuyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin son ayağı Antalya’da gerçekleşecek. Festivalle ilgili konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy;  “Sezonun uzamasını hedefliyoruz. Sektör ve esnaf açısından da çok faydalı oluyor. Dopdolu etkinliklerle sezona veda edilecek ya da sezona hızlı giriş yapılmış olacak." Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlığın düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin son durağı Antalya'daki etkinlikleri, düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Festival, kentte 12 Kasım'a kadar 50'ye yakın noktada 500'den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacak. Festivale 3 yıl önce başladıklarını ve her yıl il sayısını artırarak devam ettiklerini açıklayan Bakan Ersoy, "Festivalin amacı, vatandaşın kültüre sanata erişimini kolaylaştırmak, kültür sanat etkinliklerini artırmak, sanatçıya destek olmak ve festivalin yapıldığı şehrin turizm potansiyelini ön plana çıkararak başta Türkiye olmak üzere dünyada markalaşmasını sağlamak" diye konuştu. Bakan Ersoy, şehirleri belirlerken büyükşehir ve turizm potansiyelinin yüksek olması gibi kriterleri değerlendirdiklerini söyledi. Ersoy, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla etkinlikleri de 100 güne yaydıklarını ve son günlerini de Antalya’da gerçekleştireceklerini söyledi. Etkinleri 2024 yılından itibaren çok daha geniş bir zaman aralığına yayacaklarını söyleyen Bakan Ersoy, “İlkbaharda başlayıp, sonbaharda tamamlayacağız. Şehirlerin turizmlerinde düşük sezonuna, sezon öncesi ve sezon sonu dönemlerine denk getirmek istiyoruz, sezonun uzamasını hedefliyoruz. Sektör ve esnaf açısından da çok faydalı oluyor. Dopdolu etkinliklerle sezona veda edilecek ya da sezona hızlı giriş yapılmış olacak" diye konuştu. "HER KESİME HİTAP EDECEĞİZ" Festivalin uluslararası olması nedeniyle Kültür Yolu Festivali’ne yabancı kültür etkinliklerini de dahil etmeye başladıklarını belirten Mehmet Nuri Ersoy, "Yabancı etkinlikler bir yıl öncesinden belli oluyor, biz de öyle yapacağız. Çok daha doğru isimlerle, yabancı isimlerle uluslararası kimlik katarak festivale devam edeceğiz, programımızı bir yıl öncesinden açıklayacağız. 3 yaşından 80-90 yaşına kadar her kesime hitap edeceğiz" dedi. Antalya'daki festival için de zengin bir program hazırladıklarını söyleyen Bakan Ersoy, kentteki arkeolojik kazı çalışmaları hakkında da bilgi vererek, “Kazılar için çok ciddi bütçe aktarımlarına başladık. Ören yerlerinde kazı yapıyoruz, çıkan eserleri ayağa kaldırmak için restorasyon yapıyoruz ve son olarak tanıtıyoruz. Kültür Yolu Festivali de üçüncüsünü gerçekleştiriyor. Sadece bu yıl kazılar için 115 milyon liralık finansman desteği sağladık. Kazı başkanlarına sınırlandırma yapmıyoruz, 'yeter ki çalışın' diyoruz. Kazı başkanları da yoğun bir şekilde çalışıyor" ifadelerini kullandı. Antalya Kültür Yolu Festivali, yarın başlayacak ve 12 Kasım'da sona erecek.

Türkiye'nin ilk nekropol müzesi Antalya'da açıldı Haber

Türkiye'nin ilk nekropol müzesi Antalya'da açıldı

Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığınca gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin son durağı Antalya'da festival kapsamında Doğu Garajı'ndaki Antalya Nekropol Müzesi'nin açılışına katıldı. Önce müzeyi gezen Ersoy, burada yaptığı açıklamada, dünyanın birçok yerinde nekropol müzelerinin olduğunu söyledi. İspanya, Roma, Vatikan ve Bulgaristan'daki nekropol müzelerini örnek gösteren Ersoy, "Bugün de Antalya'da Nekropol Müzesi'ni açtık. Türkiye'nin ilk nekropol müzesi. M.Ö. 3 ve 4. yüzyıla, M.S. 5. yüzyıla tarihlenen mezarlar var. 2008 yılında burada başlatılan inşaat kazısı sırasında mezarlara ulaşıldı." dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2008 yılında başlatılan kurtarma kazıları başlatıldığını anlatan Ersoy, şunları söyledi: "Kurtarma kazıları sırasında 866 mezar bulundu. Buraya o dönemki belediye başkanımız Menderes Türel tarafından nekropol müzesi yapılması kararlaştırıldı. Bu çalışmalar Muhittin Böcek zamanında da devam ettirildi. Çalışmalar geçen sene tamamlandı ve temmuz ayı itibarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi. Biz de hızlı bir şekilde tefriş ihalelerini tamamlayıp, Kültür Yolu Festivaline yetiştirdik." Müzede sergi salonları da bulunduğunu aktaran Ersoy, festival boyunca sanatçıların eserlerinin sergileneceğini kaydetti. Müzenin Antalya'nın kültürel zenginliğine katkı sağlayacağını ifade eden Ersoy, "Antalya Nekropol Müzesi'nde sadece bu bölgeden kalıntılar değil, aynı zamanda Antalya Müzesi'nden getirilen 400'den fazla obje de burada sergileniyor." dedi. Bakan Ersoy, Antalya'da müze çalışmalarının Süleyman Fikri Erten ile başladığını ve zamanla kurumsallaştığını kaydetti. Festival kapsamında Cumhuriyet Meydanı ile Kaleiçi'ndeki etkinliklere de katılan Ersoy, vatandaşlarla ve turistlerle sohbet etti. Kapalı Yol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Bakan Ersoy, daha sonra Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'na ait Antalya Kültür Sanat'taki sergileri inceledi. Bakan Ersoy'u ziyaretlerinde eşi Pervin Ersoy, Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Ethem Taş, AK Parti MKYK üyesi Menderes Türel de eşlik etti.

Kütahya Kültür Yolu Festivali'ne hazırlanıyor Haber

Kütahya Kültür Yolu Festivali'ne hazırlanıyor

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlatmış olduğu Kültür Yolu Festivali’ne katılmaya hazırlanıyor. Çeşitli illerde büyük ilgiyle ve katılımla düzenlenen Kültür Yolu Festivali’nin yenisinin Kütahya’da gerçekleştirilmesi adına çalışmalarını sürdüren Kütahya Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü koordinasyonunda ildeki paydaşlarla bir araya gelerek toplantı düzenledi. Toplantıda paydaşların bugüne kadar yapılan çalışmalar ve sonrası için atılacak adımlar hakkında istişarede bulundular. UNESCO Şehirler Ağı Zanaat ve Halk Sanatları Şehri olan, Büyük Taarruz ve Dumlupınar’a ev sahipliği yapan, zengin tarihi ve sanatsal yapısıyla kültürümüzü yaşatan ilimiz bu festivalde yer almak için çalışmalara hızla devam edeceği belirtildi. Vali Yardımcısı Buğra Karadağ’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya; Kütahya Belediye Başkan Yardımcımız Abdullah Damcı, Kütahya Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Ünal, Kütahya Belediyesi Etüt Proje Müdürümüz Mehmet Zenci, Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Yıldırım Akgül, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi, Kütahya Tanıtım Vakfı (KÜTAV) temsilcisi Adil Özkan, Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri ve şehrimizin sanatçıları katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.