Hava Durumu

#Liv Hospital

TOURISMJOURNAL - Liv Hospital haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Liv Hospital haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

2,5 billion dollars turnover from health tourism in 2022 Haber

2,5 billion dollars turnover from health tourism in 2022

Liv Hospital Group Coordinator Meri İstiroti was the speaker of this month's Gastro Talks meeting themed "Opinion Leaders Speak", organized in cooperation with the Gastronomy Tourism Association (GTD) and Liv Hospital. Former Minister of Health and Tourism Bülent Akarcalı, Head of GTD Gürkan Boztepe and representatives of gastronomy tourism attended the meeting held at Liv Hospital Vadistanbul on Thursday, December 15th. Meri Istiroti, who gave a speech titled "The Future, Sustainability of Health Tourism and Reflection of Turkish Cuisine on the Health Sector", gave information about the volume reached by health tourism in the world and in Turkey. Meri Istiroti drew attention to the momentum Turkey has gained in health tourism after the Covid-19 pandemic: 1 million 200 thousand health tourists and two and a half billion dollars income “The years 2021 and 2022 have been a year of recovery for the sector. While the number of health tourists coming to Turkey approached 671 thousand in 2021 by catching up with the pre-pandemic period, the figures show that we will close 2022 with approximately 1 million 200 thousand health tourists and an income approaching two and a half billion dollars," said Meri İstiroti. mentioned that.                     “Turkey Provides More Savings in Treatment Expenses” Meri Istiroti, who also mentioned Turkey's power in health tourism, said, “Foreign patients have better doctor skills, true multidisciplinary approach, qualified medicine and hospital management, high quality in medical results and treatment, modern medical technology, no waiting time, close flight distance and affordable treatment costs. He prefers our country because of the advantages such as Meri Istiroti added that there is a 40% savings in treatment costs in Turkey compared to the west. The Healing Power of Turkish Cuisine At the meeting where representatives of gastronomic tourism took part, Meri İstiroti emphasized that Turkey has entered the branding process in global health tourism and touched on how Turkish cuisine can be evaluated in health tourism. Emphasizing that health tourism and gastronomy tourism can mutually support each other, Meri İstiroti said, “The promotion of our traditional tastes, healthy and nutritious food culture in the international arena will be the strongest supporter of our country's branding process. In this direction, healthy nutrition teachings, supply of products and online product promotion can be combined to offer health services to tourists. The unique features of Aegean cuisine are a great richness that can also be evaluated in health tourism. Gastronomy tours can be promoted in hospitals, and gastronomic features can be promoted in all languages in hospitals. In gastrointestinal diseases and cancer-related diseases, since the right nutrition program continues after the treatment, supportive studies can be done in this area by creating an addition to the treatment. In addition, online culinary courses can be offered to foreign patients and their relatives, and check-up programs can be added to gastronomy tours to be made from abroad to local regions.

2022'de Sağlık turizminden iki buçuk milyar dolar ciro Haber

2022'de Sağlık turizminden iki buçuk milyar dolar ciro

Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ve Liv Hospital iş birliği ile düzenlenen “Kanaat Önderleri Konuşuyor” temalı Gastro Talks toplantısının bu ayki konuşmacısı Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti oldu. 15 Aralık Perşembe günü Liv Hospital Vadistanbul’da gerçekleştirilen toplantıya Sağlık ve Turizm Eski Bakanı Bülent Akarcalı, GTD Başkanı Gürkan Boztepe ve gastronomi turizmi temsilcileri katıldı. “Sağlık Turizminin Geleceği, Sürdürebilirliği ve Türk Mutfağının Sağlık Sektörüne Yansıması” başlıklı bir konuşma yapan Meri İstiroti, dünyada ve Türkiye’de sağlık turizminin ulaştığı hacim hakkında bilgi verdi. Meri İstiroti, Türkiye’nin Covid-19 pandemisi sonrasında sağlık turizminde yakaladığı ivmeye dikkat çekti: 1 milyon 200 bin sağlık turisti ve iki buçuk milyar dolar gelir “2021 ve 2022 yılı sektör için toparlanma yılı oldu. Türkiye’ye gelen sağlık turisti sayısı 2021 yılında, pandemi öncesi dönemi yakalayarak 671 bine yaklaşırken, rakamlar 2022’yi yaklaşık 1 milyon 200 bin sağlık turisti ve iki buçuk milyar dolara yaklaşan gelirle kapatacağımızı gösteriyor” diyen Meri İstiroti, 2023 ve sonrasında sağlık turizminden beklentilerin büyük olduğuna değindi. “Türkiye, Tedavi Giderlerinde Daha Fazla Tasarruf Sağlıyor” Türkiye’nin sağlık turizmindeki gücüne de değinen Meri İstiroti “Yabancı hastalar daha iyi doktor becerileri, gerçek multidisipliner yaklaşım, nitelikli tıp ve hastane yönetimi, tıbbi sonuçlarda ve tedavide yüksek kalite, modern tıbbi teknoloji, bekleme süresinin olmaması, yakın uçuş mesafesi ve uygun tedavi maliyeti gibi avantajlardan dolayı ülkemizi tercih ediyor” dedi. Meri İstiroti, Türkiye’de batıya göre %40 civarında tedavi gideri tasarrufu sağlandığını da sözlerine ekledi. Türk Mutfağının Şifalandırıcı Gücü Gastronomi turizminin temsilcilerin yer aldığı toplantıda Meri İstiroti, Türkiye’nin, küresel sağlık turizminde markalaşma sürecine girdiğini vurgulayarak Türk mutfağının sağlık turizminde nasıl değerlendirilebileceğine değindi. Sağlık turizmi ile gastronomi turizminin karşılıklı olarak birbirini destekleyebileceğine vurgu yapan Meri İstiroti, “Geleneksel tatlarımızın, sağlıklı ve besleyici yemek kültürümüzün uluslararası arenada daha fazla tanıtılması, ülkemizin markalaşma sürecinin en güçlü destekleyicisi olacaktır. Bu doğrultuda, sağlık hizmeti almaya gelen turistlere sağlıklı beslenme öğretileri, ürünlerin temini, online ürün tanıtımı birleştirilerek sunulabilir. Ege mutfağının kendine has özellikleri ise sağlık turizminde ayrıca değerlendirilebilecek büyük bir zenginlik. Gastronomi turlarının hastanelerde tanıtımı, hastanelerde ise gastronomik özelliklerin tüm dillerde tanıtımı yapılabilir. Gastrointestinal hastalıklar ve kanserle ilgili hastalıklarda ise doğru beslenme programı tedavi sonrasında da devam ettiği için bu alanda, tedaviye ek oluşturularak destekleyici çalışmalar yapılabilir. Ayrıca online mutfak kursları yabancı hastalara ve yakınlarına sunulabilir, yurtdışından yerel bölgelere yapılacak gastronomi turlarına check-up programları eklenebilir” diyerek sözlerini tamamladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.