Hava Durumu

#Mercedes

TOURISMJOURNAL - Mercedes haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mercedes haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İkinci El Otomobil Pazarında Volkswagen ve Egea Zirvede Haber

İkinci El Otomobil Pazarında Volkswagen ve Egea Zirvede

Indicata'nın raporuna göre, Türkiye'nin ikinci el çevrim içi araç pazarında Ekim ayında 441 bin 572 kurumsal ilan yayımlandı. İlan adetlerinde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14, eylül ayına göre ise yüzde 24 artış görüldü. Ekim ayında yayımlanan ilanların yüzde 42’si olan 186 bin 583 aracın satışı gerçekleşti. Satışlarda Eylül ayına göre yüzde 7, Ekim 2023’e göre ise yüzde 39'luk bir artış yaşandı. VOLKSWAGEN, İKİNCİ ELDE LİDER Ekim ayında ikinci el çevrim içi araç pazarında 23 bin 259 satışla en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu. Volkswagen, yılın ocak haricindeki aylarında en çok tercih edilen marka olmayı sürdürdü. 22 bin 275 satışla Renault ve 22 bin 215 satışla Fiat, lider Volkswagen'i takip etti. Satış sayısında Ford 16 bin 409 ile dördüncü, BMW ise 11 bin 187 ile beşinci sırada yer aldı. Opel, Peugeot, Mercedes-Benz, Hyundai ve Audi de ilk 10 marka arasında yer aldı. 10 markadan oluşan grup, geçen ay gerçekleşen 186 bin 583 ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç satışının yüzde 75’ini oluşturdu. BİNEKTE TERCİH FIAT EGEA İkinci el binek otomobil pazarında Ekim ayında 154 bin 697 araç satıldı. Fiat Egea, 8 bin 651 satışla en çok tercih edilen binek model oldu ve liderliğini sürdürdü. Egea'yı 6 bin 948 satışla Passat, 6 bin 929 satışla Clio ve 6 bin 828 satışla Megane takip etti. Yılın başından beri Egea, en çok tercih edilen binek araçlar arasında liderliğini korudu. Toplam binek araç satışlarının yüzde 34’ünü ise ilk 10 model oluşturdu. HAFİF TİCARİ ARAÇTA DOBLO ZİRVEDE Ekim ayında hafif ticari araç pazarında 31 bin 886 satış gerçekleşti. Fiat Doblo, 4 bin 411 satışla en çok tercih edilen hafif ticari araç modeli oldu. Ford Tourneo Courier ve Fiat Fiorino sırasıyla 4 bin 73 ve 4 bin 33 satışla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Toplam hafif ticari araç satışlarının yüzde 72’sini ilk 10 model sağladı. Indicata, Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarını tarayarak günlük 450 binden fazla ikinci el araç datasını analiz ediyor. Raporda yer alan satış verileri, Sahibinden, Arabam, Letgo, VavaCars gibi listeleme sitelerinin yanı sıra kurumsal ikinci el web sitelerinden alınan verilere dayanıyor.

Ukrayna savaşı batılı şirketleri Rusya'dan çekmedi Haber

Ukrayna savaşı batılı şirketleri Rusya'dan çekmedi

Rusya'da faaliyet gösteren, Avrupa Birliği (AB) ve G7 merkezli 1.405 şirketten sadece 120'sinin ülkedeki öz sermaye yatırımlarından çekildiği belirlendi. İsviçre'deki St. Gallen Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret ve Ekonomik Kalkınma Profesörü Simon Evenett ve bağımsız akademi kuruluşu IMD'de Strateji ve Uluslararası İş Dünyası Profesörü Niccolo Pisani, merkezi AB ve G7 ülkelerinde bulunan şirketlerin Rusya'daki öz sermaye yatırımlarını ve Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş sonrasında ülkeden çıkacağını açıklayan bu şirketlerin mevcut aktivitelerini analiz etti. Analiz; AB ve G7 merkezli, Rusya'da öz sermaye yatırımları bulunan ve en az 2017-2021'de 1 milyon doların üzerinde gelir elde eden şirketlerle sınırlı tutuldu. Buna göre, Rusya'daki 3 bin 444 yabancı şirketten 2 bin 405'inin, merkezi G7 veya AB ülkelerinde bulunan 1.405 şirketin alt firmaları olduğu tespit edildi. Bu kapsamda Kasım 2022 itibarıyla 1.404 şirketin 120'sinin, bir başka deyişle yüzde 8,5'inin, öz sermaye yatırımlarını Rusya'dan çektiği belirlendi. Rusya'daki faaliyetlerinden çıkan 120 şirketin yüzde 25'ini ABD, yüzde 12,5'ini Finlandiya ve 11,7'sini Almanya merkezli şirketler oluşturdu. Söz konusu şirketlerin yüzde 10,8'inin merkezinin Birleşik Krallık, yüzde 7,5'inin Fransa, yüzde 5,8'inin Japonya, yüzde 4,2'sinin Danimarka, yine yüzde 4,2'sinin Hollanda ve yüzde 3,3'ünün İrlanda'da olduğu tespit edildi. Şirketlerin yüzde 15'inin merkezi ise diğer AB ve G7 ülkelerinde yer alıyor. Batılı ülkelerin yaptırımlarına rağmen Rusya'da hala aktif öz sermaye yatırımları bulunan 1.284 G7 ve AB'li şirketler arasında en büyük payı ise yüzde 19,5 ile Almanya merkezli şirketler oluşturuyor. Bunu, yüzde 12,4 ile ABD, yüzde 7 ile Japonya ve yüzde 6,3 ile İtalya merkezli şirketler takip ediyor. Şirketlerin kalan yüzde 5,8'inin Birleşik Krallık, yüzde 5,6'sının Fransa, yüzde 3,7'sinin Avusturya ve yüzde 2,9'unun Hollanda merkezli olduğu tespit edilirken, kalan kısmını AB ve G7 ülkelerinde merkezi bulunan diğer şirketler oluşturdu. Hangi şirketler Rusya'dan çıkacağını açıklamıştı? Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ardından enerjiden modaya, yiyecek-içecek sektöründen kozmetik, otomotiv ve teknolojiye kadar birçok şirket, Rusya'daki faaliyetlerinden çekileceğini açıklamıştı. Bu şirketler arasında Amazon ve Apple, Mart 2022 itibarıyla Rusya'daki faaliyetlerini askıya alırken, Google ülkedeki bazı operasyonlarını, Microsoft da yeni satışlarını durdurdu. Samsung, Starbucks, Mercedes ve Disney gibi şirketler de Rusya'daki faaliyetlerini durdurduğunu bildirmişti. Shell, geçen yılın şubat ayı sonunda Rusya'daki proje ve ortak girişimlerinden çıkacağını, Norveç merkezli enerji şirketi Equinor da Rusya'daki ortak girişimlerden çıkmaya başlayacağını ve ülkedeki yeni yatırımları durdurduğunu açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.