#Mine Ataman

TOURISMJOURNAL - Mine Ataman haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mine Ataman haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Limak Lara Otel, Gıda İsrafına Karşı Farkındalık Oluşturuyor Haber

Limak Lara Otel, Gıda İsrafına Karşı Farkındalık Oluşturuyor

Sürdürülebilirlik alanında öncü çalışmalara imza atan Limak International Hotels & Resorts bünyesindeki Limak Lara Otel, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Gıdanı Koru Kampanyası" kapsamında, iyi uygulama örnekleri arasına seçilen İklim Dostu Turuncu Bayrak ile ödüllendirildi. Bu proje, hem çalışanlar hem de misafirler arasında gıda israfını önleme ve iklim krizi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. GIDA İSRAFINI ÖNLEME ÇALIŞMALARI Açık büfeden dönen ve misafirlerin tabaklarından çöpe giden yiyecekler tartılarak e-Turuncu online sisteme kaydediliyor ve bu veriler takip edilerek menü ve porsiyon düzenlemeleri yapılıyor. Misafirlerin severek tükettiği bir yemek veya şefin özel tarifi, açık büfede özel bir köşede "Gıda Dostu Yemeği" adıyla, Turuncu Bayrak görselleri eşliğinde sunularak iklim krizi ve gıda israfına dikkat çekiliyor. Tabağındaki tüm yiyecekleri bitiren misafirler, gıda israfına karşı duyarlılıklarından dolayı Türk kahvesi ikramı ile ödüllendiriliyor. ÇOCUKLAR İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ Limak Lara Otel, çocuk misafirlerini de unutmuyor. Çocuk Kulübü’nde, iklim kriziyle mücadele ve gıda israfını önleme temalı eğlenceli ve öğretici etkinlikler düzenlenerek küçük yaşlardan itibaren bilinçli tüketim alışkanlığı kazandırılıyor. SIFIR ATIK VE YEREL ÜRETİME DESTEK Türkiye’nin Sıfır Atık Belgeli ilk 5 yıldızlı oteli olan Limak Lara Otel, Sıfır Atık uygulamalarıyla üretim aşamasında oluşan gıda kaybını minimum seviyeye indiriyor. Ayrıca, yerel ve organik üretimi destekleyerek sürdürülebilir turizme katkı sağlıyor. Limak Turizm Grubu Başkanı Kaan Kavaloğlu konuyla ilgili olarak; ‘Turuncu Bayrak Kurucusu Ali Akgün ve İklim Dostu Elçisi Mine Ataman ile gıda israfını önleme ve iklim krizine dikkat çekme konusunda Turuncu Bayrak’ın kurulduğu ilk günden itibaren sürekli istişare halindeyiz. Turuncu Bayrak, “İklim Dostu Turizm Programı” ile yerli ve milli çalışma sürdürüyor. İklim Dostu Turuncu Bayrak ile bilinçli tüketim, sürdürülebilir tatil anlayışıyla kaynaklarımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. İklim Dostu Turuncu Bayrak’ı yurtiçinde ve yurtdışında tanıtma konusunda destek ve işbirliğimiz devam edecek.’ diye konuştu.

Manavgat’ın Zeytinleri, “Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nde” Görücüye Çıkıyor  Haber

Manavgat’ın Zeytinleri, “Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nde” Görücüye Çıkıyor 

Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, bölgesinde yetişen zeytinlerini tanıtmak için kolları sıvadı. Başkan Kara, tarihi 500 yıl ve öncesine dayanan Manavgat bölgesindeki zeytinleri kamuoyuna tanıtmak ve sektörün katma değerini artırmak amacıyla ilçede ilk kez bir zeytin ve zeytinyağı festivali düzenleyecek.  MANAVGAT BÖLGESİNDE  50 BİN DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNDE YAKLAŞIK 2 MİLYON ZEYTİN AĞACI VAR Manavgat’ın, iklim ve toprak yapısı nedeniyle zeytin yetiştiriciliği açısından oldukça zengin bir bölge olduğunu söyleyen Manavgat Belediye Başkanı Dr. Nefi Niyazi Kara: “İlçede, 2007 yılında 22 bin dönüm üzerinde zeytin yetiştirilirken bugün üretim alanı 50 bin dönüme yayılmış durumda. Manavgat Ziraat Odası tarafından bölgedeki üreticilere, 2007 yılından bugüne kadar 1 milyon 448 bin zeytin fidanı dağıtıldı. İlçemizde bugün tahmini 2 milyon zeytin ağacından yılda yaklaşık 50 bin ton zeytin elde ediliyor. Ayrıca bölgede faaliyet gösteren 11 adet zeytinyağı fabrikasında yılda yaklaşık 9-10 bin ton zeytinyağı üretiliyor. Yani kamuoyunda çok bilinmese de Manavgat aynı zamanda çok önemli bir zeytin şehridir” dedi. 11 ZEYTİN TÜRÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN MANAVGAT’IN YÖREYE HAS ZEYTİN ÇEŞİDİ “BEYLİK ZEYTİNİ” Hemen her çeşit zeytin türünün yetiştiği bölge toplam 11 çeşit zeytin türüne ev sahipliğe yapıyor. Bölgede kalamata, memecik, ayvalık, tarı ak, domat, manzalya, arbekün, girit, gemlik ve Antalya’ bölgesinde coğrafi işareti alınmış tavşan yüreği ile yalnızca Manavgat’a ait beylik zeytini yetişiyor. Beylik zeytini bölgeye özgü, iri taneli, dolgun bir zeytin çeşit olup hem sofralık zeytin olarak hem de zeytinyağı üretiminde tercih ediliyor. Aynı zamanda yüksek yağ verimine sahip olan beylik zeytininden elde edilen zeytinyağı kaliteli ve aromatik özellik taşıyor.  Konuyla ilgili olarak Başkan Kara, “Bölgeye has ‘beylik’ zeytinimiz için coğrafi işaret alınmasıyla ilgili çalışmalara kısa zamanda başlayarak bu konuya öncülük edeceğiz. Zeytinimiz kendine has aromasıyla çok lezzetli bir zeytindir. Coğrafi işaret alarak, tüketicilere ürünün gerçekliğini ve kalitesini garanti ederken yerel üreticilerimizin ürününü tanıtarak bölgesel ekonomiyi desteklemeyi ve yerel kültürümüzü yaşatmayı hedefliyoruz” dedi. DOKTOR BAŞKAN FESTİVALLE BİRLİKTE ZEYTİNYAĞININ SAĞLIĞA FAYDASINA DA DİKKAT ÇEKECEK Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, festival vesilesiyle zeytin ve zeytinyağının sağlık açısından birçok faydasının da altını çizdi. Başkan Kara: “Toplumun çoğunun bildiği gibi zeytinyağı çok faydalı. Antioksidan özellikleri, kalp sağlığınızı destekler ve sindirim sistemine yardımcı olur. Beyin sağlığına ve cilde de çok iyi gelen zeytinyağı bölgemizde kolay ulaşılabilir ve diğer bölgelere göre daha ekonomik. Ben bu festival vesilesiyle, bir hekim olarak zeytin ve zeytinyağı tüketmenin önemine ayrıca dikkat çekmek istiyorum” dedi.  ZENGİN PROGRAMI OLAN FESTİVAL, 1-3 KASIM’DA MANAVGAT AKM'DE GERÇEKLEŞECEK Manavgat Zeytin ve Zeytinyağı Festival’i 1 Kasım Cuma günü Manavgat Atatürk Kültür Merkezi önünde yapılacak açılışla başlayacak. Festival 3 gün boyunca çeşitli etkinliklere sahne olacak. Festival, saat 11’deki AKM önündeki açılış töreninin ardından ünlü televizyoncu Ezgi Gözeger’le “Zeytin Tadımı” etkinliği ile devam edecek. Aynı gün AKM salonunda tarım yazarı Mine Ataman moderatörlüğünde akademisyen ve üretici konuşmacıların yer alacağı “Çalıştay” gerçekleştirilecek. Festivalin 2. gününde ise ünlü gazeteci Meliha Okur’un moderatörlüğünde düzenlenecek forumun konuğu Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım olacak. Manavgat yöresine ait zeytin ve zeytinyağlarının sergileneceği festival çarşısı ise 1-3 Kasım tarihleri arasında Manavgat Kültür Merkezi önünde vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.