Hava Durumu

#Nevşehir

TOURISMJOURNAL - Nevşehir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Nevşehir haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Cappadocia Marriott: 60 Milyon Dolarlık Japon-Türk Turizm Yatırımı Haber

Cappadocia Marriott: 60 Milyon Dolarlık Japon-Türk Turizm Yatırımı

Kapadokya, Japon HIS Hotel Holdings (H.H.H) ve Dorak Holding iş birliğiyle 60 milyon dolarlık yatırım sonucunda 5 yıldızlı Cappadocia Marriott oteline kavuştu. 298 odalı, 467 yatak kapasiteli otel, bölgede nitelikli konaklama ihtiyacını karşılamak için yıl sonu gelmeden hizmete açıldı.   JAPONYA’DAN İLK DOĞRUDAN TURİZM YATIRIMI Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, bu ortaklıkla Türkiye’ye Japonya’dan ilk doğrudan turizm yatırımının yapıldığını belirtti. Körükçü, "Bu yıl 1 milyar dolar ciro bekliyoruz. 8 otelimizde yıl sonuna kadar 350 bin turist ağırlayacağız. 2018 yılında ortaklığı kurduk ve ‘Türkiye’ye yatırım yapar mısınız?’ dedik. 5 dakika düşündükten sonra ‘Evet yaparız’ cevabını verdiler. 15 dakikada el sıkıştık. 30 milyon dolar Japonlar, 30 milyon dolar da biz yatırdık ve Kapadokya 298 odalı ve 467 yataklı nitelikli konaklama açığını kapaktacak bir otele kavuştu. 2025 yılında dünyadan 400 bin turisti ağırlamayı bekliyoruz" dedi. Pamukkale’de de 60 milyon dolarlık yeni bir otel yatırımı planladıklarını duyurdu.   Dorak Holding, 2025’te dünya genelinden 400 bin turist ağırlamayı ve Japon turist sayısını yüzde 50 artırarak 200-250 bine çıkarmayı hedefliyor. Japon hava yolu şirketleri ANA ve JAL’ın da 2025’te Türkiye uçuşlarına başlayacak olması, bu hedefi destekleyecek.   "KAPADOKYA'NIN TURİZM POTANSİYELİNE GÜVENDİK" HIS CEO’su Tatsuya Nakamori, yatırımın hızla hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "6 yıl önce bu bölgeye geldim. O zaman böyle bir otelin açılabileceğini bile hayal edemezdim. Şimdi ise gerçek oldu. Bizim yaptığımız yatırım, Japonya’dan direkt olarak gelen ilk turizm yatırımı" dedi. Nakamori, "Japonya’da bir atasözü var: ‘Vadi ne kadar derinse dağ o kadar büyük görünür’. Son 6 yılda bizim sektör etkilendi ama 2025 yılından umutluyum. İstanbul’a robot teknolojili bir otel açmayı planlıyoruz. Şu anda 47 otel işletiyoruz, Marriot 48’inci otelimiz oldu. Türkiye’ye ciddi bir turizm potansiyeli olduğu için yatırım yaptık. Yatırımımızın kârlılığını 12 yıl içinde almayı umuyoruz. Bu yıl 2.5 milyar dolar ciro yaptık. Yatırım yaparken Dorak firmasına, Kapadokya’nın turizm potansiyeline güvendik ve çok hızlı karar verdik" sözleriyle yatırımdan beklentilerini de paylaştı.  

Kapadokya 4 Milyon Turisti Ağırladı Haber

Kapadokya 4 Milyon Turisti Ağırladı

NEVŞEHİR (İHA) - UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi'ndeki Kapadokya, 10 ayda yaklaşık 4 milyon turisti ağırladı. Tarihi, kültürel değerleri, peri bacaları ve vadileriyle ünlü bölgedeki müze ve ören yerlerini toplamda 3 milyon 846 bin 703 ziyaretçi gezdi. Türkiye'nin en çok ziyaret edilen müzelerinden Göreme Açık Hava Müzesi, 10 ayda 991 bin 120 ziyaretçiye ulaştı. Zelve Açık Hava Müzesi'ni 839 bin 981, Kaymaklı yer altı şehrini ise 606 bin 820 kişi ziyaret etti. Nevşehir Valisi Ali Fidan, "Türkiye'nin kültür ve inanç turizmi açısından en önemli turizm destinasyonu olan Kapadokya bölgemizde turizm hareketliliği devam ediyor. İlk 10 aylık verilere baktığımızda yaklaşık 4 milyon yerli ve yabancı misafirin ilimizi ve Kapadokya bölgesini ziyaret ettiğini görüyoruz. Bu, turizmde geçtiğimiz yıl yakalanan olumlu ivmenin devam ettiğini gösteriyor" dedi. Göreme Açık Hava Müzesi’nin en çok ziyaret edilen yer olduğunu belirten Vali Fidan, "Kapadokya bölgesinde, Türkiye'de en çok ziyaret edilen müze ve ören yerleri bulunmakta. Bu yılki ilk 10 aylık veriye baktığımızda en çok ziyaret edilen müze ve ören yeri Göreme Açık Hava Müzesi olduğunu görüyoruz. İkinci sırada Zelve Ören Yeri ve üçüncü sırada da Kaymaklı yer altı şehrinin geldiğini görüyoruz" açıklamasında bulundu. Kapadokya’da turizmin yıl boyunca devam ettiğini vurgulayan Vali Fidan, pik sezon dışında kongre turizmine odaklandıklarını belirtti. Yılbaşı için de yerli ve yabancı turistleri Kapadokya’ya davet etti.

Kasım Ayında Keşfedilecek Sakin Yurt İçi Rotaları Haber

Kasım Ayında Keşfedilecek Sakin Yurt İçi Rotaları

Türkiye’nin farklı köyleri, yaylaları ve tarihi şehirleri, kasım ayında huzur arayan gezginler için mükemmel fırsatlar sunuyor. Hem doğanın sonbahar renklerini hem de kültürel zenginlikleri keşfetmek isteyen yerli ve yabancı turistler, birbirinden güzel rotalar arasından tercih yapabiliyor. KAPADOKYA, NEVŞEHİR: Kapadokya, kasım ayında peri bacalarının masalsı görüntüsü ve balon turlarıyla öne çıkıyor. Havanın serin ve hoş olduğu bu dönem, bölgenin eşsiz doğasını keşfetmek için ideal bir zaman. KARADENİZ YAYLALARI, RİZE VE TRABZON: Sonbahar aylarında Karadeniz’in yaylalarındaki atmosfer daha da huzurlu hale geliyor. Turistler; Pokut, Ayder ve Huser yaylalarında doğayla iç içe zaman geçirip bölgenin büyüleyici manzaralarına tanık olma şansı yakalıyor. ŞİRİNCE, İZMİR: Şirince, kasımda doğanın renkleriyle birleşen taş evleri ve dar sokaklarıyla sakin bir gezi rotası sunuyor. Bu köydeki bağlar ve geleneksel yaşam, gezginlere huzurlu bir deneyim vaat ediyor. ALAÇATI VE ÇEŞME, İZMİR: Yazın kalabalığından uzaklaşan Alaçatı, kasım ayında sakinleşiyor. Gezginler hem Alaçatı hem de Çeşme'nin dar sokaklarında dolaşırken, butik kafelerinde keyifli zaman geçirebiliyor. GAZİANTEP: Lezzet düşkünleri için Gaziantep, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çekiyor. Buraya gelenler, bölgenin meşhur yemeklerinin tadına bakabiliyor ve eşsiz kültürünü keşfedebiliyor. MARDİN: Şehir, tarihi taş evleri ve dar sokaklarıyla, geleneksel mimarisi ve yemekleriyle gezginlere benzersiz bir deneyim sunuyor. Eski şehir dokusu ve zengin kültürel mirası, Mardin'i keşfetmeye değer bir rota yapıyor.

Kapadokya'nın İhtişamı Gece Boyunca Parlayacak Haber

Kapadokya'nın İhtişamı Gece Boyunca Parlayacak

NEVŞEHİR (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhuriyetin 101. yılında Kapadokya’nın benzersiz güzelliklerini "zamansızlaştıracak" projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Bakan Ersoy, "Uçhisar’dan Göreme’ye uzanan Güvercinlik Vadisi, tarihi ve doğal güzelliğiyle artık geceleri de misafirlerini ağırlayacak" diyerek bölgenin gece müzeciliğine adım atışını duyurdu. Nevşehir'in en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan Güvercinlik Vadisi, Uçhisar’dan Göreme’ye kadar uzanan 4 kilometrelik bir parkurdan oluşuyor. Vadide tamamlanan gece aydınlatma çalışmaları sayesinde artık gün doğumu ve gün batımının yanı sıra, gece boyunca da ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunacak. Kapadokya Alan Başkanlığı'nca başlatılan "Güvercinlik Vadisi Çevre Düzenleme ve Aydınlatma Projesi" kapsamında 340 adet özel açılı LED projektör ile aydınlatılan peri bacaları ve güvercinlikler, Kapadokya’nın mistik atmosferini geceye taşıyacak şekilde tasarlandı. Bu ışıklandırma sistemi, doğaya zarar vermeyen fotobiyolojik sertifikalı ürünler kullanılarak oluşturuldu ve enerjinin tamamı bölgedeki güneş santralinden sağlanacak. Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet'in 101'inci yılında Kapadokya'nın ihtişamını zamansızlaştırıyoruz. Cumhuriyetimizin ışığı ile gece müzeciliği uygulamamız kapsamında aydınlattığımız, efsanelere konu olan bu eşsiz güzelliğin görkemi hiç kararmaksızın hep parlayacak" ifadelerini kullandı. Proje, bölgedeki gece konaklama sayısını artırmayı da hedefliyor. Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Özay Onur ise, gece aydınlatma çalışmalarının bölgedeki turizme önemli bir katkı sağlayacağını belirterek, "Güvercinlik vadisi bize eşsiz güzellik sunuyor. Bundan sonra bölgeye gelen misafirlerimizin geceleri de bu güzelliği görme ve gezme imkanımız olacak" dedi.

Bosna Hersek Ekonomi Bakanı Sibonjic: "Türkiye ile Turizmde Büyük İş Birlikleri Umuyorum" Haber

Bosna Hersek Ekonomi Bakanı Sibonjic: "Türkiye ile Turizmde Büyük İş Birlikleri Umuyorum"

NEVŞEHİR (İHA) – Bosna Hersek Ekonomi Bakanı Samir Sibonjic, Nevşehir’deki temasları sırasında Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin derinliğine vurgu yaptı. Ziyaret ettiği Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ile düzenlenen basın toplantısında Bakan Sibonjic, turizmin önemine dikkat çektiği bir konuşma yaptı. İki ülke arasındaki geçmişi vurgulayarak, "Bosna Hersek ve Türkiye kardeş ülkeler. Bu vesileyle 101. yılı kutluyorum. Allah ülkelerimizi korusun. Buraya girişimcilere, yeni iş başlayacak gençlerimize hem tecrübe, hem de bilgi paylaşmak amacıyla geldik. Kapadokya ve Nevşehir dünyada bilinen bir yer. Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki ilişkiler romantik ilişki. Bizim icraata geçmemiz, iş yapmamız lazım. Kapadokya turist çeken bir bölge. Biz de turizme önem veriyoruz. Bu vesileyle çok büyük iş birliği yapacağımız umuyorum. Her zaman kapımız açık" dedi. Ayrıca, Bosna’nın savaştan sonra önemli bir ekonomik dönüşüm yaşadığını belirterek, "Bosna, artık savaştan çıkan eski Bosna değil; hızlı büyüyen ve güçlü bir ekonomiye sahibiz" şeklinde konuştu. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı da, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna ile kardeş şehir ilişkilerinin güçlendirilmesi konusunda çalışmaların hızlanacağını açıkladı. 2007 yılında başlatılan kardeş şehir girişimlerinin şimdiye kadar ilerleme kaydetmediğini belirten Arı, Dışişleri Bakanlığından gelen yazılı görüş ile bu ilişkileri güçlendirip geliştirme çalışmalarının devam edeceğini açıkladı.

Kapadokya’da Jeotermal Su Sağlık Turizmi İçin Kullanılmaya Hazır Haber

Kapadokya’da Jeotermal Su Sağlık Turizmi İçin Kullanılmaya Hazır

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde 2013 yılında keşfedilen jeotermal suyun depolanması ve dağıtılması için yürütülen projede sona gelindi. Nevşehir Valisi Ali Fidan, çalışmaları yerinde inceleyerek, jeotermal suyun otellere verilmesiyle birlikte Kapadokya’nın sağlık turizmiyle de öne çıkacağını belirtti. "Bu sayede, yerli ve yabancı turistlerin bölgedeki kalış süreleri uzayacak" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Ovası Projesi’nin (KOP) desteklediği proje kapsamında, yaklaşık 60 derece sıcaklığa sahip termal su Nevşehir Valiliği İl Özel İdaresi tarafından kullanıma hazır hale getirildi. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra, köydeki oteller termal su hizmetinden yararlanmaya başlayacak. Vali Fidan, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Kapadokya’da peribacaları arasında sunulacak jeotermal sağlık turizmi hizmetinin, bölgeyi turistler için yeni bir cazibe merkezi yapacağını söyledi. Vali Fidan, "İlk etapta Özel İdaremiz tarafından yaptırılan havuzların incelemesini yapıyoruz. Çalışmalarımız Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KOP idaresinin destekleriyle yürütülüyor. Havuzlarımız tamamlandı ve su verilmeye başlandı. Amacımız, bölgedeki turizm çeşitliliğini artırmak ve turistlerin kalış süresini uzatmak. Jeotermal suyun turizme kazandırılması, özellikle sağlık turizmi ve spa merkezlerinin gelişmesi açısından büyük önem taşıyor” diye ekledi.

Kapadokya için ilk turizm master planı hazır Haber

Kapadokya için ilk turizm master planı hazır

Kapadokya’da turizmin çeşitlendirilmesi ve bölgenin uluslararası alanda tanıtımının artırılması amacıyla “Nevşehir İli Turizm Master Planı” hazırlandı. Kapadokya’da turizmin çeşitlendirilmesi ve bölgenin uluslararası alanda tanıtımının artırılması amacıyla Kapadokya Alan Başkanlığı öncülüğünde Kapadokya Üniversitesi ve Nevşehir Valiliği iş birliğiyle “Nevşehir İli Turizm Master Planı” hazırlandı. Nevşehir Valisi Ali Fidan ve Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz’ün katıldığı törenle imzalanan protokolle “Nevşehir İli Turizm Master Planı” için ilk adım atıldı. Nevşehir’in turizm potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesinin hedeflendiği plan ile Kapadokya’nın turistik değerlerini koruyup geliştirerek sürdürülebilir turizm faaliyetleri teşvik edilecek. 2013 yılında yaklaşık 5 milyon turist ağırlayan Kapadokya bölgesinin hedef pazarlarının çeşitlendirilmesi yönünde yapılacak çalışmaları da içeren planla sportif faaliyet rotalarının oluşturulması, doğa, bisiklet yolları ve kamp tesislerinin geliştirilmesi, eko ve agro turizm gibi köylerin kalkınmasını sağlayacak faaliyetlere odaklanılacak. Somut olmayan kültürel mirasa yönelik turizmin arttırılması için de çalışmaların öngörüldüğü planla aynı zamanda Kapadokya’nın tarihi dokusunun korunmasına yönelik farkındalık çalışmaları da hız kesmeden yürütülecek. Nevşehir Vilayetler Evi’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Nevşehir Valisi Ali Fidan, “Bugün ilimiz için güzel bir çalışma için önemli sonuçlar alınacak bir çalışma için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığımız öncülüğünde Valiliğimiz ve Alan Başkanlığımız iş birliğinde Kapadokya Üniversitemiz tarafından hazırlanacak ilimiz master planının ilimiz, ülkemiz ve vatandaşlarımız için turizm sektörümüz için hayırlı olmasını, hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” dedi. Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz de, Nevşehir tarihinde ilk kez bir master plan hazırlandığını vurgulayarak şunları söyledi: “Nevşehir Valiliğimiz ve Kapadokya Alan Başkanlığımız ortaklığıyla tarihinde ilk kez bu güzide coğrafyanın 'Turizm Master Planı' çalışmaları için ortak bir protokole imza atacağız. Biliyorsunuz bölgemiz turizm şehri, ana sektörlerinden bir tanesi turizm. Bu tür turizm faaliyetlerinin çeşitliliğini artırmak üzere planlı ve sistemli bir biçimde bugüne kadar keşfedilmemiş birçok noktasını tekrar keşfedilebilir hale getirmek üzere bir plan çalışması yapıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere sayın bakanımızın himayelerinde birçok ilde turizmi Anadolu coğrafyasına yaymak, 2028 turizm hedeflerine ulaşabilmek için oldukça önemli çalışmalar yapıyoruz. Şimdi bugün Kapadokya’da bu çalışmaların en önemlilerinden bir tanesindeyiz.” Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ise master planın kamu ve özel sektör arasında bir eşgüdüm olduğunu ifade ederek, makro bir master plan hazırlanacağını belirtti. Karasar, master plan sürecinin 3-6 ay arasında değişeceğini ve yaklaşık 24 kişilik bir ekibin çalışacağını sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.