Hava Durumu

#Osmanlı’nın Parmak Izi

TOURISMJOURNAL - Osmanlı’nın Parmak Izi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Osmanlı’nın Parmak Izi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

UNESCO kenti Safranbolu’ya ziyaretçi akını Haber

UNESCO kenti Safranbolu’ya ziyaretçi akını

Ramazan ayında sessiz günler geçiren UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Karabük'ün Safranbolu ilçesi, bayram ile yerli ve yabancı turist akınına uğrarken esnafın da yüzünü güldürdü. "Osmanlı'nın parmak izi", "Açık hava müzesi", "En iyi korunan kent" ve "Korumanın başkenti" gibi ünvanlarla anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesi Ramazan Bayramında yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla misafirlerine tarihte yolculuğa çıkaran Osmanlı kenti, Cinci Han ve hamam, Kent Tarihi Müzesi, Saat Kulesi, İzzet Mehmet Paşa ve Köprülü Mehmet Paşa camileri, Hıdırlık Tepesi, Cem Seyir Terası, İncekaya Su Kemeri ve kanyonu gibi yapılarıyla misafirlerine keyifli bir tatil sunuyor. Ramazan Bayramı yoğunluğu esnafın da yüzünü güldürdü. Nurhayat Yüksel adlı esnaf, Ramazan Bayramı'nın çok güzel geçtiğini belirterek, şu anda turizm alanında yoğunluğun en çok yaşandığı ilçelerden birinin Safranbolu olduğunu ifade etti. Ramazan ayının çok sessiz geçtiğini anlatan Yüksel, "Şu an ise her yer ana baba günü. Esnaf çok güzel nefes aldı. Böylece sezon açılmış oldu. İnşallah böyle de devam eder" dedi. Eşinin memleketi dolayısıyla Ramazan Bayramını Karabük'te geçiren Murat Özbek de sıklıkla ilçeye geldiğini aktararak, ilçedeki en yoğun günlerden birini gördüğünü söyledi. UNESCO tescilli çilingir ustası Hüseyin Özdemir, Ramazan ayında ilçede durgunluk yaşandığını dile getirerek, "Bayramla birlikte herkes bereketlenip rızıklanmış oldu" dedi.

Ramazan Bayramı’nda Safranbolu’da 300 ton lokum satılması bekleniyor Haber

Ramazan Bayramı’nda Safranbolu’da 300 ton lokum satılması bekleniyor

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Ramazan Bayramı'nda yaklaşık 300 ton lokum satılması bekleniyor. "Osmanlı'nın parmak izi" olarak adlandırılan tarihi ilçede, Türk kent kültürünün bugüne kadar bozulmadan gelen en önemli lezzetlerinden birisi olan lokumun safranlı başta olmak üzere; damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş, çikolatalı, sade ve fıstıklı gibi 30 çeşidi yerli ve yabancı turistlere sunuluyor. Kilosu çeşitlerine göre değişkenlik gösteren Safranbolu lokumlarının en çok tercih edilenler arasında fındıklı hindistan cevizli, çifte kavrulmuş ve safranlı lokumlar yer alıyor. Diğer lokumlara göre hafif, katkısız olması ve boğazı yakmaması Safranbolu lokumlarının dikkat çekici özelliğini ortaya koyuyor. Lokum üreticisi Erdinç Sezer, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 4 günlük bayram tatilinin 9 güne çıkmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Bayram tatili ile Safranbolu turizminin en az olduğu dönemden çıkıldığını ifade den Sezer, "Bu haber bize müjde gibi geldi. 9 günlük tatilde hem ara tatilin de birleşmesiyle yoğun bir talep bekliyoruz. Biz hazırlıklarımızı yapmıştık zaten 4 günlük yapmıştık ama çalışmalarımız tabii aynı zamanda devam ediyor" dedi. Sezer, 'Safranbolu lokumu' denince akla öncelikle fındıklı hindistan cevizli lokum geldiğini aktararak şunları söyledi: "Bunun yanında çifte kavrulmuş lokum ve son zamanlarda safranlı lokum da tabii en çok tercih edilen ürünlerimizden. Bizim toplamda helva lokum olarak 30 çeşide yakın üretimimiz var ama ilk başta saydığım bu üç çeşit bizim en çok tercih edilen ürünlerimiz." Safranbolu genelinde bayram süresi boyunca 250-300 ton lokumu satılacağını tahmin ettiklerini dile getiren Sezer, "Artık misafirlerimizi bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
TOURISMJOURNAL En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.