Hava Durumu

#Ramazan Pidesi

TOURISMJOURNAL - Ramazan Pidesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ramazan Pidesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Sultan of Ramadan: Pita Haber

Sultan of Ramadan: Pita

Ramazan pide is a type of leavened and flat bread in Turkish cuisine, unique to the month of Ramadan. Pide has a traditional place in our country as a type of bread preferred at the iftar and sahur tables, especially during Ramadan. Ramadan pita is similar to matnakash in Armenia. There is no sesame and black cumin on the matnakash. Eggs can also be spread on Ramadan pita in Turkey. Pita is also often consumed as "nail pita" in everyday tables such as loaf of bread, and also in kebab rooms. In meat dishes such as Döner, Adana Kebab, Iskender Kebab, it is served by placing rectangular pieces under the meat. Antep Nail Pita, which is an important element of Antep culinary culture, is an oval-shaped flat bread with a width of about 20 cm, a length of 39 cm and a thickness of about 1 cm. Due to the nailing done while in the dough state, there are nail spaces of approximately 1.35 x 1.40 cm and generally homogeneously distributed on the surface. Antep Nail Pide / Gaziantep Nail Pide / Antep Pita has been registered by the Turkish Patent and Trademark Office and has a geographical indication. Şanlıurfa Nail Bread was also registered by the Turkish Patent and Trademark Office on March 20, 2018 and received a geographical indication. Malatya Pide / Malatya Open Bread, which is also very delicious, was registered by the Turkish Patent and Trademark Office on 28.09.2022 and received a geographical indication. Pita is also consumed a lot in Adana and Mersin, which have a say in gastronomy. Pides, which are pioneers in terms of taste, are the most important element of kebab shops. Pita, which is loved almost everywhere in Turkey, is produced daily in bakeries during Ramadan, and before iftar, people form long queues in front of the bakery.

Ramazan ayının sultanı: Pide Haber

Ramazan ayının sultanı: Pide

Ramazan pidesi, Türk mutfağında yer alan, Ramazan ayına özgü olan bir çeşit mayalı ve yassı ekmek türü.  Pide, özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen bir ekmek türü olarak ülkemizde geleneksel bir yer tutuyor.  Ramazan pidesi, Ermenistan'daki matnakaş ile benzerlik gösteriyor. Matnakaşin üzerinde susam ve çörek otu bulunmuyor. Türkiye'deki Ramazan pidesinin üstüne yumurta da sürülebiliyor.  Pide ayrıca somun ekmekler gibi gündelik sofralarda ve ayrıca kebap salonlarında sık sık "tırnak pide" olarak tüketilir. Döner, Adana kebabı, İskender Kebabı gibi et yemeklerinde etin altına dörtgen şeklinde kesilmiş parçalar halinde konarak servis yapılır.  ​​​​​​ Antep mutfak kültürünün önemli bir unsuru olan Antep Tırnaklı Pidesi yaklaşık 20 cm eninde, 39 cm boyunda ve yaklaşık 1 cm kalınlığında oval şekilde düz ekmektir. Hamur halindeyken yapılan tırnaklama nedeniyle yüzeyinde yaklaşık 1,35 x 1,40 cm boyutlarında ve genellikle homojen dağılım gösteren tırnak aralıkları bulunur. Antep Tırnaklı Pidesi / Gaziantep Tırnaklı Pidesi / Antep Pidesi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Şanlıurfa Tırnaklı Ekmeği de ayrıca 20 Mart 2018 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Yine çok lezzetli olan Malatya Pidesi/ Malatya Açık Ekmeği 28.09.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Gastronomide söz sahibi Adana ve Mersin'de de pide çok tüketiliyor. Lezzet bakımından öncü pideler özellikle kebabçıların en önemli unsuru. Türkiye’nin hemen her yerinde sevilen pide, Ramazan ayında fırınlarda günlük olarak üretiliyor ve iftar öncesi halk fırının önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.