Hava Durumu

#Safranbolu

TOURISMJOURNAL - Safranbolu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Safranbolu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Türkiye’nin ilk cam seyir terasından 6 milyon 145 bin TL gelir sağlandı Haber

Türkiye’nin ilk cam seyir terasından 6 milyon 145 bin TL gelir sağlandı

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki İncekaya Kanyonu üzerine yapılan cam seyir terası yılın ilk 8 ayında 164 bin 841 kişiyi ağırlarken, 6 milyon 145 bin TL gelir sağladı. Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 12 yıl önce İncekaya Kanyonu üzerine inşa edilen Türkiye’nin ilk cam seyir terası misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Doğa ile iç içe seyir keyfi veren 11 metre uzunluğa sahip, 75 ton yüke dayanıklı teras 2024 yılının ilk 8 ayında yerli ve yabancı olmak üzere 164 bin 841 kişiyi ağırladı. 2021 yılından sonra işletmeciliği İl Özel İdaresi tarafından yapılan cam seyir terası 6 milyon 145 bin TL gelir sağladı. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, “Cam teras Safranbolu turizmini gerek yerli turist gerekse yabancı turistler bazında Safranbolu'yu ziyaret eden her turistimizin ilçemizi ziyaret eden herkesin uğramak, görmek, bir fotoğraf almak istediği önemli bir cazibe merkezi haline geldi” dedi. 2021 yılından sonra cam seyir terasın İl Özel İdaresi tarafından çalıştırılmaya başlandığını belirten Sözen, kiracının çalıştırdığı yılda 23 bin 200 kişinin cam terası ziyaret ettiğini ifade etti. Kiracıyla biten sözleşmenin ardından İl Özel İdaresi'nin asıl kazancının başladığını anlatan Sözen, “2021 yılında 23 bin 200 ziyaretçisi olan cam teras 2022 yılında 158 bin 423’e ulaştı. 139 bin TL geliri olan cam teras bir yıl sonra 1 milyon 541 bin TL’lik gelire ulaştı. Daha sonra biz bundan çok olumlu verim aldığımız da rakamlardan da anlaşılacak. 2023 yılına geldiğimizde cam teras 230 bin 366 ziyaretçi ağırladı. Gelir olarak da 4 milyon 694 bin lira gibi bir gelire ulaştı. Bu yılın ilk 8 ayında da cam terası 164 bin 841 kişi ziyarette bulundu ve elde edilen gelir 6 milyon 145 bin lira oldu” diye konuştu. "Hedef 10 milyon TL gelir" Sözen, yaklaşık 4 yılda cam terası toplam 586 bin 830 kişinin ziyaret ettiğini ve buradan 12 milyon 520 TL gelir elde edildiğini söyledi. Bu yılsonu itibarıyla cam terasta 300 bine yakın ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini kaydeden Sözen, 10 milyon TL gelir beklediklerini aktardı.

The UNESCO city of Safranbolu broke visitor records in the first six months of the year Haber

The UNESCO city of Safranbolu broke visitor records in the first six months of the year

The historic district of Safranbolu, with a population of 68,000, holds titles such as "Fingerprint of the Ottoman Empire," "Open Air Museum," "Self-Protecting City," and "One of the Best Preserved 20 Cities." The district, famous for its inns, baths, mosques, fountains, bridges, and mansions from the Ottoman era, broke visitor records in the first six months of the year. During Ramadan Bayram, it hosted 1 million 873 thousand visitors, and during Eid al-Adha, it welcomed 1 million 225 thousand visitors. In the other months, it accommodated 90 thousand overnight visitors, reaching a total of 3 million 188 thousand visitors. The countries that visit the historic district the most include Taiwan, China, Thailand, the United States, Japan, South Korea, India, Germany, Malaysia, and Singapore. Şebnem Urgancıoğlu, President of the Safranbolu Tourism Operators Association, told İhlas News Agency (İHA) that they achieved their annual target in six months because this period included both Ramadan and Eid al-Adha. She stated, “We think that approximately 1.5 million people visited the city during Ramadan Bayram. During Eid al-Adha, the number of vehicle entries reached 302,789. Therefore, we believe that 2.5 million people visited our city just during the holiday periods. Of course, we had different types of guests for day trips and overnight stays.” Urgancıoğlu noted a 30% increase in domestic overnight visitors and an 80% increase in foreign visitors over six months, adding, “This makes us happy because the good performance of international tourism and the decline in some hotels in the Aegean region reflected positively on our city. We hope that with similar numbers in the last six months, we will talk about a record year for Safranbolu by the end of the year.” She also mentioned that autumn is a very popular period for Safranbolu and expressed confidence that 2024 will end with record-breaking numbers.

UNESCO kenti Safranbolu yılın ilk 6 ayında ziyaretçi rekoru kırdı Haber

UNESCO kenti Safranbolu yılın ilk 6 ayında ziyaretçi rekoru kırdı

"Osmanlı'nın parmak izi", "Açık hava müzesi", "Kendini koruyan kent", "En iyi korunan 20 kent" gibi ünvanları bulunan 68 bin nüfuslu tarihi ilçe, yılın ilk 6 ayında ziyaretçi rekoru kırdı. Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakları ile ünlü tarihi ilçe Ramazan Bayramında 1 milyon 873 bin, Kurban Bayramında 1 milyon 225 bin, diğer aylarda da konaklamalı da 90 bin olmak üzere toplamda 3 milyon 188 bin kişiyi ağırladı. Tarihi ilçeyi en çok ziyaret eden ülkelerin başında Tayvan, Çin, Tayland, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Güney Kore, Hindistan, Almanya, Malezya, Singapur gibi ülkeler geliyor. Safranbolu Turizm İşletmeciler Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu 6 ay Ramazan ve Kurban Bayramlarını kapsadığı için aslında yıllık hedefimize biz altı ayda ulaşmış olduk. Ramazan Bayramı'nda yaklaşık 1.5 milyon kişinin şehri ziyaret ettiğini düşünüyoruz. Kurban Bayramı'nda da araç girişine baktığımızda 302 bin 789 gibi bir sayıya ulaşıyoruz. Dolayısıyla 2.5 milyon kişinin zaten sadece bayram döneminde şehrimizi ziyaret ettiğini düşünüyoruz. Bunun için de günübirlik ve konaklamak üzere farklı tabii misafirlerimiz oldu” dedi. Urgancıoğlu, 6 aylık verilere bakıldığında yerli konaklamalı ziyaretçi sayısında yüzde 30, yabancıda ise yüzde 80 artış olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu tabii bizi mutlu ediyor. Çünkü sezonda yurtdışının iyi gitmesi ve Ege'deki bir takım otellerde yaşanan düşüşün şehrimizde artış şeklinde seyretmesi altı ayda bizi mutlu ediyor. Umut ediyoruz ki son altı ayda da bu tip bir sayıyla gerçekten yıl sonunda Safranbolu için bir rekordan bahsederiz.” Sonbahar da Safranbolu'nun çok yoğun tercih edildiği dönemler olduğunu kaydeden Urgancıoğlu, 2024 yılını rekorla tamamlayacaklarını ifade etti.

9 günlük tatil UNESCO kenti Safranbolu'da doluluğu artırdı Haber

9 günlük tatil UNESCO kenti Safranbolu'da doluluğu artırdı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "açık hava müzesi" olarak adlandırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesi 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde oteller yüzde 100 doluluk seviyesine ulaştı. Osmanlı'nın şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla "Osmanlı'nın parmak izi" olarak adlandırılan ve geçtiğimiz aylarda Cittaslow kategorisinde yer alan tarihi ilçenin Kurban Bayramının dolu dolu geçirmesi bekleniyor. Sakin şehirler ağına dahil olan ve Türkiye'nin kent ölçeğinde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde tek yeri olma özelliği taşıyan Safranbolu'daki otellerde doluluk seviyesi yüzde 100'e ulaştı. 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla misafirlerine tarihte yolculuğa çıkaracak olan ilçedeki hareketlilik sayesinde esnafın yüzü de gülecek. Türkiye'deki yaklaşık 50 bin kültür ve tabiat varlığının bin 125'ini bünyesinde barındıran tarihi ilçe, Cinci Han ve Hamam, Kent Tarihi Müzesi, Saat Kulesi, tarihi camileri, Hıdırlık Tepesi, Cem Seyir Terası, İncekaya Su Kemeri ve kanyonu gibi yapılarıyla turistleri kendisine hayran bırakacak. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, “Bayramın 9 güne çıkarılması bizim de misafir sayımızı arttırdı ve buna yansıdı. Hemen hemen tesislerimiz yüzde 100 dolulukla bayramda hizmet verecekler. Bununla birlikte şehirde yine esnafımızın çok yorulacağını düşünüyoruz. Çünkü bir tek konaklayan konuklar değil aynı zamanda şehir dışında yaşayan Safranbolulu hemşehrilerimizin de yoğun olarak şehrimize ilgi göstereceğini ve ziyaret edeceğini düşünüyoruz. Bu anlamda Kurban Bayramı'nda yoğun bir misafir bekliyoruz” dedi. “Şehrimizin konumu itibariyle bir kere denizlere yakınlığı var” diyen Urgancıoğlu, “Bununla birlikte yani kent ölçeğinde korunan Türkiye'deki tek şehir Safranbolu. Tarih sunuyoruz, doğa sunuyoruz. Dediğim gibi deniz bile sunuyoruz yakınımızda. Kanyonlarımız, yeşil alanlarımız, sarıçiçek yaylamız bu anlamda yine serinlik isteyenler için Bağlar bölgesinde geniş bahçelerimiz var. Yani konuklarımızın turizm hareketliliği için de talep edebilecekleri her şeyi aslında bir küçük bir şehirde kompakt bir şekilde sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Osmanlı kenti Safranbolu’yu 9 günde 500 bin kişi ziyaret etti Haber

Osmanlı kenti Safranbolu’yu 9 günde 500 bin kişi ziyaret etti

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve Cittaslow ağına dahil olan Karabük’ün Safranbolu ilçesi 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 500 bin kişiyi ağırladı. Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, konak ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran tarihi ilçe 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin dolu dolu geçirdi. "Kendini koruyan kent", "Osmanlı'nın parmak izi", "Korumanın başkenti" gibi unvanlarla anılan Safranbolu, Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla ziyaretçilerini tarihi yolculuğa çıkardı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin çalışmalarıyla bu yıl Cittaslow (sakin şehir) ağına dahil olan Safranbolu bu bayramda nüfusunun 10 katı ziyaretçiyi ağırlamayı başardı. Otellerin yüzde 100 dolduğu ilçede yerli ve yabancı ziyaretçiler Tarihi Çarşı'daki esnafların da yüzünü güldürdü. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, “Biz zaten bayram öncesinde de bir rekor beklediğimizi ifade etmiştik. Kaymakamımızdan da aldığımız rakamlara bakarak işte yaklaşık 120 bin araç girişi konuktan bahsedebiliriz. 110 tur otobüsü. Yine esnaflarımızdan aldığımız bilgiye dayanarak turdan ziyade münferit konuğun yoğun olduğu bir bayram. Dolayısıyla satışların da bu anlamda çok yoğun olduğu bir bayram geçirdik. Tabii ki bunun deniz sezonuna denk gelmemesi biliyorsunuz Nisan ayı yüksek sezon Safranbolu'nun. Ara tatil ve bayram periyodunun dokuz gün birleşmiş olması bu bayramda gerçekten rekor kıran bir Safranbolu yaşamamıza vesile oldu” dedi. Urgancıoğlu, 9 günlük tatilde yaklaşık 500 bin kişiyi ağırladıklarını belirtti. Belediye, kaymakamlık ve kuruluşların koordinasyonu ve katkısıyla sorunsuz, keyifli bir dönem geçirdiklerini ifade eden Urgancıoğlu, “Aslında genel olarak ülke çapında beklentilerin, turizm anlamında yüksek olduğu bir sene. Biz de Safranbolu'da bunu paralel olarak yaşayacağımızı öngörüyoruz. Yaz sezonunda oldukça hareketli olacağını düşünüyoruz. Zaten biliyorsunuz civarda Zonguldak'a gelen gurbetçi vatandaşlar geçen yaz da burada önemli bir hareket oluşturmuşlardı” diye konuştu. “Hedefimiz burada satın alma gücü yüksek konukları ağırlayabilmek” diyen Urgancıoğlu şunları söyledi: “Bu anlamda da kitlenin yavaş yavaş değiştiğini ve çalışmalarımızın meyvelerini topladığımızı görüyoruz. Bayram döneminde esnaflarımızdan öğrendiğimiz ‘Akşam 18.00’de lokantayı kapattım, satacak yemeğim kalmadı. Lokumcular keza öyle, ürün yetiştiremedik’ diyorlar. Yani şuanda çarşıya gitseniz bütün personel ve işletmeler çok yorgun. Çünkü çok güzel, dolu dolu yoğundu. Biz sezondan da iyi beklentiler içindeyiz. Dolayısıyla bundan sonraki periyodun iyi geçeceğine inanıyorum. Yani Aralık ayına kadar yüksek gideceğini artık kışın hareketlendirmeye çalıştığımız için kışın da eski kışlar kadar tenha olmayacağını düşünüyorum.”

Safranbolu bayramda rekor kıracak Haber

Safranbolu bayramda rekor kıracak

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla tüm oteller doldu. Mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla "Osmanlı'nın parmak izi" olarak da adlandırılan Safranbolu'nun, 9 günlük tatilde yerli turist rekorunu kırması bekleniyor. Sakin şehirler ağına dahil olan ve Türkiye'nin kent ölçeğinde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde tek yeri olma özelliği taşıyan Safranbolu, 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla misafirlerine tarihte yolculuğa çıkaracak. Türkiye'deki yaklaşık 50 bin kültür ve tabiat varlığının bin 125'ini bünyesinde barındıran tarihi ilçe, Cinci Han ve Hamam, Kent Tarihi Müzesi, Saat Kulesi, tarihi camileri, Hıdırlık Tepesi, Cem Seyir Terası, İncekaya Su Kemeri ve kanyonu gibi yapılarıyla turistleri kendisine hayran bırakacak. Ege ve Akdeniz'de deniz turizminin başlamaması dolayısıyla "Açık hava müzesi", "Korumanın başkenti", "Kendini koruyan kent", "En iyi korunan 20 kent" gibi ünvanları bulunan Osmanlı Kenti Safranbolu, yerli turistlere kültür turizmini yaşatacak. "Şehrimiz 9 günlük yoğunluğa hazır durumda" Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 9 günlük bayram tatilinin yoğun geçeceğini söyledi. 9 günlük bayram tatilinin deniz sezonu öncesine gelmesi, Safranbolu'nun tercih edilen bir mevsime denk gelmesi dolayısıyla rekor bir kırmayı beklediklerini belirtti. Otellerdeki doluluğun yüzde 100'e ulaştığını ifade eden Ergüder, "Şehri tüm işletmecilerimiz, kamu ve tüm birimleriyle bu 9 günlük yoğunluğa hazır durumda. Konuklarımızı bekliyoruz. Bununla güzel ve ihtişamlı bir sezon açılışı yapmış olacağız. Aynı zamanda Karaelmas Turistik Ekspres'i de bu bayram periyoduna denk gelen 12 Nisan'da ilk kez konuklarını ağırlıyor ve onlarla buraya geliyor olacak. Dolayısıyla böyle bir çeşitlilik de olacak. Bununla birlikte yine şehir dışında yaşayan Safranbolulu hemşehrilerimizin yoğun bir akışı olacağına inanıyoruz. Dolayısıyla birçok farklı şehirden, Türkiye'nin birçok farklı yerinden birbirinden fazla konuk ağırlayacağız" dedi. "Safranbolu'yu görmeyen, yaşamayan kalmasın" Mevcutta devam eden yabancı gruplar olduğunu, bunların bayramda da gelmeye devam edeceğini anlatan Ergüder, "Yabancı, yerli turist iç içe geçmiş olacak. Ama tabii bayram döneminde ağırlık yine yerli turist de olacaktır. Bizim için hiç fark etmiyor. Tabii gece sayısını artırmayı hedefliyoruz ama yeter ki, Safranbolu'yu görmeyen, yaşamayan kalmasın. Günübirlikçisiyle konaklamak için geleniyle hemşehrimizle birlikte inşallah coşkulu, güzel, keyifli, kalabalık, dolu dolu bir bayram geçireceğiz" diye konuştu. Kalabalıktan dolayı bir sorun yaşanmaması için öneriler sunduklarını vurgulayan Ergüder, şunları kaydetti: "Bu önerilerimizi yöneticimizle paylaşıp yarın bu önlemlerin alınması için elimizden gelen girişimlerde bulunacağız. Çünkü günün sonunda bu önlemler alınmadığında bütün şehre bir ağırlık ve yük biniyor. Burada yaşayan yerli halkımız da bunun eziyetini çekiyor. Yani bilhassa Safranbolu'larından dönerken Deretarla yönünü kullanması yönünde bizim telkinlerimiz olduğu gibi yöneticilerimizin de bu konuda telkinler ve birtakım önlemlerle trafiği bu açıdan birazcık daha yönlendirmesini talep edeceğiz. Önerilerimizi hazırladık ve bunlarla birlikte umut ediyorum yöneticilerimiz gerekli önlemleri alacaktır." Safranbolu'nun sakin şehir ağına girmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Ergüder, "Hem UNESCO hem sakin şehir ikisinin bir arada alındığı bildiğim kadarıyla dünyadaki tek şehir. Bu anlamda büyük bir önem taşıyor bizim için. Aslında Daday'ın da sakin şehir ünvanı alması çok önemli. Çünkü sadece sakin şehir rotasında gezenler için iki farklı ve birbirine yakın nokta olması tamamlayıcı bir destinasyon haline getiriyor. Dolayısıyla bunun da bize katacağı çok önemli şeyler olacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Safranbolu: Tarih ve Doğanın Buluştuğu Cennet Köşe Haber

Safranbolu: Tarih ve Doğanın Buluştuğu Cennet Köşe

Safranbolu'nun tarihi dokusunu oluşturan konaklar, hanlar, hamamlar ve camiler, Osmanlı döneminin ihtişamını günümüze taşıyor. Şehir, daracık sokakları ve taş yapılarıyla adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Safranbolu'nun en bilinen simgelerinden biri olan Safranbolu Evleri, ahşap işçiliğinin ustalığını yansıtıyor ve her biri birer sanat eseri niteliğinde. Geçmişi Roma İmparatorluğu'na kadar uzanan Safranbolu'da, tarihi ve kültürel zenginliğin yanı sıra doğal güzellikler de göz kamaştırıyor. Kentin etrafını saran ormanlar, yemyeşil vadiler ve çağlayanlar, ziyaretçilere doğayla iç içe unutulmaz anlar yaşatıyor. Yürüyüş rotaları ve piknik alanlarıyla dolu olan Safranbolu, hem tarih meraklılarına hem de doğa tutkunlarına hitap ediyor. Safranbolu aynı zamanda, yöresel lezzetleriyle de damakları şenlendiriyor. Safranbolu'nun ünlü tarhanası, cevizli sucuğu, pestilli kestanesi ve Safranbolu lokumu, yöreye özgü lezzetler arasında yer alıyor. Şehrin tarihi çarşısında dolaşırken, yöresel ürünlerin satıldığı dükkanlardan alışveriş yapmak da unutulmaz bir deneyim sunuyor. Safranbolu, her mevsim ziyaret edilmeye değer bir şehir. Kışın karla kaplanan tarihi sokakları, baharın rengarenk çiçekleriyle süslenen evleri, yazın serin akan dereleri ve sonbaharda renk cümbüşüne dönen yapraklarıyla her dönemde büyüleyici bir atmosfere sahip. Bu nedenle, tarih ve doğanın buluştuğu bu cennet köşeyi keşfetmek için her zaman bir neden bulabilirsiniz. Safranbolu'ya yolculuk, unutulmaz anılarla dolu bir macera vaat ediyor.

UNESCO kenti Safranbolu 25 sakin şehirden biri oldu Haber

UNESCO kenti Safranbolu 25 sakin şehirden biri oldu

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesi sakin şehirler (Cittaslow) ağına dahil olduğu belgeyi teslim aldı. Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında gösterilen, tarihi han, hamam, cami, çeşme ve köprülerin yanı sıra geleneksel konaklarıyla öne çıkan Safranbolu ilçesi için 4 Mart 2023’te Cittaslow hareketine dahil olmak için yapılan başvuru geçtiğimiz günlerde kabul edilmişti. SafranboluBelediyesi tarafından sürdürülebilir yaşam ve yerel kültürün korunması için yürütülen çalışmaların ardındanSafranbolu'ya, Belçika'nın Damme kentindeki Uluslararası Cittaslow Komitesi toplantısında Cittaslow'a katılım belgesi teslim edildi. Böylece Cittaslow'a dahil olan 25 kentten biri Safranbolu olmuş oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, "Bu belgenin Safranbolu'ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Geçtiğimiz günlerde Belçika'nın Damme kentinde Safranbolu'ya belgesi takdim edildi. Cittaslow kentlerin kendi kimliklerine sahip çıkması ve küreselleşmeyle birbirine benzeyen kentlerin olmaması adına kurulmuş böyle bir amacı olan yapı. Özellikle de şunun altını çizmek istiyorum. Safranbolu UNESCO Dünya Miras Listesinde. Şimdi bu ünvanının yanına bir de Cittaslow ağına dahil olarak bu ünvana sahip olmuş oldu. Safranbolu kendi kültürüne sahip çıkan, kent ölçeğinde korunan Türkiye'deki tek kent. Bu ünvanı da dahil edilmeyi de en çok hak eden kentlerden biriydi" dedi. 1.5 yıl sürdürülen çalışmalar neticesinde tarihi ilçeye bu ünvanı kazandırdıklarını ifade eden Köse, "Değişen ve gelişen dünya düzeninde Safranbolu'nun ve Safranbolu gibi tarihi kimliği olan kentlerin var olan yerel kimliğine sahip çıkması çok kıymetli. Değişmemesi çok kıymetli ve aynı şekilde gelecek nesillere aktarılması çok kıymetli. Biz UNESCO ve Cittaslow'un şartlarını yerine getirerek kendimizi hem geleceğe hazırlıyoruz hem de var olan kimliğimize sahip çıkıyoruz" diye konuştu. "Sakin şehir ünvanıyla özellikle pandemi sonrasında daha dingin, rahat, huzurlu kentlerin tercih edilmesi sebebiyle turizme çok büyük katkısı olacak" diyen Köse, "Özellikle de Avrupa kentlerinden 33 Avrupa kentinin dahil olduğu bu ağda, Safranbolu'nun da bulunması turizmin olumlu yönde gelişmesi ve katma değerini yükseltmesi anlamına gelmektedir. Bunu önümüzdeki günlerde yaşayarak hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Üniversite öğrencilerine Safranbolu doğası tanıtıldı Haber

Üniversite öğrencilerine Safranbolu doğası tanıtıldı

Karabük’te yurtlarda kalan üniversite öğrencilerine UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesinin doğal güzellikleri doğa yürüyüşüyle tanıtıldı. Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Safranbolu Dağ ve Doğa Kulübü tarafından Asiye Hatun Yurdu, Katip Çelebi Yurdu ve Soğuksu Yurdunda kalan yaklaşık 80 kız öğrencinin katılımıyla doğa yürüyüşü düzenlendi. Safranbolu Bağlar ve Bulak bölgesini kapsayan yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşte Safranbolu’nun doğal güzellikleri öğrencilere tanıtıldı. Öğrencilere Safranbolu bağ evleri hakkında bilgi verildi. Safranbolu Dağ ve Doğa Kulübü Başkanı Mehmet Kımır, öğrencilerin eğitim gördükleri şehri tanımaları için güzel bir etkinlik olduğunu belirtti. Kımır, “Şehrimize Türkiye’nin dört bir yanında binlerce öğrenci geliyor. Kimi 2 yıl, kimi 4 yıl bu şehirde yaşıyor. Bu şehrin havasını soluyor, suyunu içiyor, bu şehrin insanıyla bu kenti paylaşıyor. Eğitim gördükleri şehre yabancı kalmamalarını, eğitim süresince yaşadıkları şehrin doğasını, kültürünü tanımalarını ve bilmelerini istiyoruz. Bu kapsamda Safranbolu Dağ ve Doğa Kulübü olarak Karabük Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile birlikte yurtlarda kalan öğrenciler için hafta sonu doğa yürüyüşü düzenleyerek UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun doğal güzelliklerini tanıttık. Kış ayında Safranbolu halkının Bağlar kısmında kaldıkları evleri hakkında da öğrencilerimize bilgiler verdik. Öğrencilerimizde gördükleri bu güzellikleri kendi şehirlerine ya da başka bir şehre gittiklerinde oradaki insanlara anlatacaklardır. Onlarda Safranbolu’nun bir turizm elçisi olmuş olacaklardır. Bundan sonra da bu tür faaliyetlerimizi sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.