Hava Durumu

#Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Subü)

TOURISMJOURNAL - Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Subü) haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Subü) haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Taraklı, gastronomi merkezi olacak Haber

Taraklı, gastronomi merkezi olacak

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden (SUBÜ) yapılan açıklamaya göre, SUBÜ ile Sakarya Valiliği ortaklığında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yürütücülüğünde "Sakarya Gastronomisi ve Lezzet Durakları" isimli proje hazırlandı. 2 milyon 774 bin lira bütçeye sahip proje kapsamında Hacı Murat Mahallesi'nde Taraklı ve Sakarya'nın tarihi ile kültürünü yansıtacak konsepte sahip gastronomi merkezi oluşturulacak. Merkez, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından hibe ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansından (MARKA) "Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı" kapsamında destek de alacak. Kırsaldan kente göçün azalması bekleniyor Taraklı Belediyesi ile Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneğinin iştirakçi olduğu proje sayesinde Sakarya'da turizm gelirlerinin çeşitlendirilmesi, şehrin yemek kültürünün ve bu anlamdaki potansiyelinin kullanılarak özellikle kırsal alanların turizm gelirleri ile bölge insanlarının üretim ve iş gücüne katılımının artırılması hedefleniyor. Böylelikle yeni istihdam alanlarıyla kırsaldan kente göçün azalması bekleniyor. İlk defa yerel ürünlerin kullanılacağı ve hazırlanıp servis edileceği merkezle Sakarya'nın marka şehir imajına katkı sağlanması, gastronomi şehri olarak markalaşması açısından ilk örnek olması amaçlanıyor. Gastronomi turizmi dört mevsim yapılabildiği için projeyle iş imkanı kısıtlı gençler ve kadın kooperatifleri de desteklenecek. Gastronomi kültürü üzerine kurulu hizmet çeşitliliğinin özendirilmesi, yerel ürünler üreten işletme ve kişi sayısının artması, gastronomi turizmine yapılan yatırımların artması, kırsal turizmin gelişerek yerelde yaşayanların istihdam olanaklarının artırılması da projeden beklentiler arasında yer alıyor. Danışmanlığını SUBÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Şengül'ün yapacağı projenin, 24 ayda sonuçlandırılması hedefleniyor.

Taraklı, gastronomi merkezi oluyor Haber

Taraklı, gastronomi merkezi oluyor

SUBÜ ile Sakarya Valiliği ortaklığında hazırlanan proje ile Taraklı’da ‘Lezzet Durakları’ adında şehrin ve ilçenin kültürünü yansıtacak gastronomi merkezi oluşturularak yerel ürünlerin kullanıldığını yemekler servis edilecek. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Sakarya Valiliği ortaklığında yürütücüsünün Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olduğu ‘Sakarya Gastronomisi ve Lezzet Durakları’ isimli bir proje hazırlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hibe verilen ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) koordinasyonunda Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde yürütülen proje ile Taraklı’da ‘Lezzet Durakları’ adıyla gastronomi mekanı oluşturulacak. Proje ile Sakarya’da turizm gelirlerini çeşitlendirmek, şehrin yemek kültürünü ve bu anlamdaki potansiyelini kullanarak özellikle kırsal alanların turizm gelirleri ile bölge insanlarının üretim ve iş gücüne katılımını artırmak hedefleniyor. Toplam bütçesi 2 milyon 774 bin TL olacak Toplam bütçesi 2 milyon 774 bin TL olacak proje ile Taraklı Hacı Murat Mahallesi’nde Taraklı’nın ve Sakarya’nın tarihini ve kültürünü yansıtacak konsepte sahip bir gastronomi merkezi oluşturulacak. Merkezde Sakarya’nın kültür ve turizm değerlerinin ve çeşitliliğinin artırılması için coğrafi işaretli ya da yerelde üretilen diğer gıda ürünleri yapılarak misafirlere servis edilecek. Projenin temel motivasyonları arasında Türkiye’nin özellikle yabancı turistler için önemli bir gastronomi merkezi olarak görülmesi, Taraklı’nın bozulmayan tarihi dokusu ve kolay ulaşılabilen bir geçiş güzergahı üzerinde bulunması yer alıyor. İlk defa yerel ürünlerin kullanılacağı ve hazırlanıp servis edileceği merkezle Sakarya’nın marka şehir imajına katkı sağlanması, gastronomi şehri olarak markalaşması açısından ilk örnek olması hedefleniyor. Gastronomi turizmi dört mevsim yapılabildiği için proje ile iş imkanı kısıtlı gençler ve kadın kooperatifleri de desteklenecek.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.