Hava Durumu

#Selçuklu

TOURISMJOURNAL - Selçuklu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Selçuklu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Türkiye'nin en büyüğü Selçuklu Çiçek Bahçesi ilgi odağı oluyor Haber

Türkiye'nin en büyüğü Selçuklu Çiçek Bahçesi ilgi odağı oluyor

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinin gözde ziyaret mekanlarından olan Selçuklu Çiçek Bahçesi 27 tür, 60 çeşitte 395 bin adet çiçekle ziyaretçilerini mest ediyor. Hafta sonu Konya'da en çok ziyaret edilen mekanlardan bir tanesi olan bahçe yerli ve yabancı misafirlerin büyük beğenisini alıyor. Selçuklu Belediyesi'nin Konya'nın en büyük parklarından biri olan Kelebekler Vadisi Parkı'nda oluşturduğu gözde ziyaret mekanlarından Selçuklu Çiçek Bahçesi, rengarenk çiçekleriyle misafirlerin yoğun ilgisini çekiyor. Tropikal Kelebek Bahçesi'nin hemen yanında bulunan Selçuklu Çiçek Bahçesi bu destinasyonda aldığı ziyaretçi sayısı ile Konya turizmine katkı sağlamayı sürdürüyor. Selçuklu Çiçek Bahçesi 11 bin 500 metrekarelik alanıyla bünyesinde 27 türde ve 65 çeşitte, 395 bin çiçek bulunduruyor. Türkiye'nin en büyük çiçek bahçesi olan ve yıl içerisinde yerli-yabancı yüz binlerce turist tarafından ziyaret edilen bahçe, bu yaz döneminde de fotoğraf tutkunlarının favori ziyaret mekanı olmaya devam ediyor. “Selçuklu'muzu güzelleştirirken şehrimizin turizmine de önemli katkılar sağlamaya devam ediyoruz” Selçuklu Çiçek Bahçesi'nin Türkiye'nin en büyük çiçek bahçesi olduğunu belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Çiçek bahçemiz Selçuklu'muza olduğu gibi Konya'mıza da değer katıyor. Bahçemiz her yıl yenilenen peyzajıyla yerli ve yabancı misafirlerimizin ilgi odağı oluyor. Binlerce çiçeğin bulunduğu rengarenk bahçemiz misafirlerimizin büyük beğenisini alıyor. Bu durum bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Selçuklu'muzu güzelleştirirken şehrimizin turizmine de önemli katkılar sağlamaya devam ediyoruz. Kelebek Bahçemizin hemen yanında yer alan bahçemize tüm misafirlerimizi ve fotoğraf tutkunlarını da bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye'nin farklı noktalarından bahçeye gelen misafirler ise çiçek bahçesindeki güzelliklerden dolayı duydukları memnuniyetini dile getirerek Selçuklu Belediyesi'ne teşekkür etti. Selçuklu Çiçek Bahçesi, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 09.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Turkey's first and only 'Time Museum' is in Selçuklu Haber

Turkey's first and only 'Time Museum' is in Selçuklu

In the Time Museum, Turkey's first and only museum dedicated to time, restored by the Selçuklu Municipality of Konya, many rare artifacts related to time from the Ottoman and Republican periods are displayed. Located in Konya's historically rich Sille neighborhood, the Time Museum takes visitors on a journey through time, showcasing artifacts from the Roman period to the Republic era. Established in 2012 after restoration by the Selçuklu Municipality as part of a commitment to preserving history and cultural heritage, the museum is housed in the Sille Chapel and features numerous timekeeping instruments used over the centuries from the Ottoman and Republican periods. The museum features many artifacts that carry time and history into the present.” Reflecting Sille's thousands of years of multi-religious and multicultural heritage, the museum is located on top of a cemetery in the southwestern part of Baraj Road in Sille. This aspect of the museum is notable for being situated next to and intertwined with both Muslim and Christian cemeteries. Among the museum's interesting artifacts are specially designed watches from the Ottoman and Republican periods, daily registers arranged by timekeepers and set for general use, pocket and desk calendars, and handwritten and printed calendars used in official offices. Additionally, the museum showcases several remarkable pieces, including gold and silver pocket watches, a calendar with a ruler containing geographic and economic data from the Turkish Aeronautical Association, a Roman-period archaeological example of a sundial, and a reproduction of an Ottoman-era sundial still found on the qibla wall of the Konya Hacı Hasan Mosque. The museum also houses a 170-year-old clock and a 200-year-old calendar. The Sille Time Museum has been awarded the "Sustainability Award" in the "Historical Cities Union, Historical and Cultural Heritage Protection Project and Implementation Encouragement Competition" organized by the Historical Cities Union. The Time Museum is open for visits six days a week, from 10:00 AM to 6:00 PM, except on Mondays.

Türkiye'nin ilk ve tek “Zaman Müzesi” Selçuklu'da Haber

Türkiye'nin ilk ve tek “Zaman Müzesi” Selçuklu'da

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon ile kültür turizmine kazandırılan Türkiye'nin ilk ve tek Zaman Müzesi'nde, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait zaman ile ilgili birçok nadide eser sergileniyor. Konya'nın binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan Tarihi Sille Mahallesi'nde bulunan Türkiye'nin ilk Zaman Müzesi, Roma döneminden Cumhuriyet dönemine kadar uzanan zaman kavramıyla ilgili birçok eser ile ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor. Selçuklu Belediyesi tarafından tarihe vefa kapsamında turizmin geliştirilmesi, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkılması amacıyla 2012 yılında restorasyonu tamamlanan ve Sille Şapeli'nde kurulan müzede, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait yüzlerce yıl kullanılan zamanı gösteren araçlar sergileniyor. “Zamanı ve geçmişi günümüze taşıyan birçok eser müzede yer alıyor” Sille'nin binlerce yıl süren çok dinli ve çok kültürlü yapısını yansıtan müze, Sille'de Baraj yolunun güney-batı kısmında kalan mezarlığın üzerinde yer alıyor. Bu yönüyle Müslüman ve Hristiyan mezarlıklarıyla yan yana ve iç içe olan müzenin ilgi çeken eserleri arasında Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait özel tasarım saatler, muvakkitler tarafından düzenlenen ve genel kullanıma tanzim edilen ruznameler, cep ve masa takvimleri ve resmi dairelerde kullanılan el yazma-baskı takvimler yer alıyor. Ayrıca altın, gümüş köstekli cep saatleri, Türk Hava Kurumuna ait, illere göre coğrafik ve ekonomik verilerin bulunduğu cetvelli takvim, Roma dönemi arkeolojik güneş saati örneği ve halen Konya Hacı Hasan Camisi kıble duvarında bulunan Osmanlı dönemi güneş saati reprodüksiyonu gibi birçok eser dikkat çekiyor. Müzede 170 yaşındaki saat, 200 yaşındaki takvim bulunuyor. Sille Zaman Müzesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması" çerçevesinde "Süreklilik Ödülü"ne de sahip. Zaman Müzesi pazartesi günü hariç haftanın 6 günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Haber

Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor

Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.

Selçuklu’nun sembol mekanlarına yoğun ilgi Haber

Selçuklu’nun sembol mekanlarına yoğun ilgi

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinin uğrak mekanları bayram tatilinde misafirlerin gözdesi oldu. Tropikal Kelebek Bahçesi, Selçuklu Seyir Tepesi ve müzeler yoğun ziyaretçi trafiğine sahne olarak yaklaşık 100 bin kişiyi ağırladı. Ünü Konya sınırlarını aşan ve Selçuklu’da Konya turizmine önemli katkılar sağlayan Selçuklu’nun sembol mekanları uzun bayram tatilinde yoğun ilgi gördü. Tabiatın şehir yaşamıyla buluştuğu Tropikal Kelebek Bahçesi, Sille Baraj Park, Selçuklu Seyir Tepesi, Sille ve müzeler Konya’ya bayram tatili için gelen ve uzun bayram tatilini fırsat bilen ziyaretçileri misafir etti. Uzun bayram tatilinde Selçuklu yaklaşıl 100 bin kişiyi ağırladı. Tabiatın tüm renkleri Sille Baraj Parkta Selçuklu’nun güzide mekanlarından olan, tabiatın her rengini ve atmosferini barındıran Sille Baraj Park uzun bayram tatilinde birçok ziyaretçi ağırladı. Ziyaretçilere doğada temiz bir nefes aldıran Sille Barajı 30 bin misafirle bayram tatilinde en çok tercih edilen mekanlardan bir tanesi oldu.Binlerce yıllık geçmişe sahip olan Sille, Aya Eleni Müzesi, Sille Müzesi ve Zaman Müzesi de en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer aldı. Konya’da Mevlana Müzesi’nden sonra en çok ziyaret edilen mekanların başında gelen Konya Tropikal Kelebek Bahçesi uzun bayram tatilinde ziyarete gelen misafirlerin kelebekleri görmesine tanıklık etmesine vesile oldu. 60 tür kelebeğe doğal yaşam alanı sunan bahçede 98 türe ait 20 bin adet bitki de bulunurken bayram tatilinde bahçeye gelen 26 bin 530 kişi hatıralarına ekledi. “Misafirlerimizi Selçuklu’da ağırlamaktan mutluluk duyduk” Uzun bayram tatilinde Konya’dan ve Konya dışından gelen misafirleri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Belediyemiz tarafından hizmete kazandırdığımız tesislerimizde Konya’ya gelen misafirlerimizi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin uzun olması sebebiyle birçok misafirimizi Selçuklu’da ağırladık. Bayram heyecanını sevdikleriyle paylaşan vatandaşlarımız Selçuklumuzun sembolleşen gözde ziyaret mekanlarına tercih ettiler. Bayram tatilinde Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Sille Baraj Park ve müzelerimizde yaklaşık 100 bin vatandaşımızı ağırladık. Öncelikle ben gerek Konya içerisinden gelen gerekse şehir dışından, yurt dışından gelen misafirlerimize ziyaretleri sebebiyle çok teşekkür ediyorum onları tekrar ziyarete bekliyoruz ve gelmeyenleri de Selçuklu medeniyetine başkentlik yapan Konya'mıza, Selçuklumuza buradaki tarihi, doğal ve turistik yolculuğa bekliyoruz” diye konuştu.

Selçuklu mezar taşları koruma altına alındı Haber

Selçuklu mezar taşları koruma altına alındı

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nün kıyı kesimlerinde kuraklık nedeniyle yaşanan çekilme devam ediyor. Van Gölü kıyılarında yıllar önce seviyenin yükselmesi nedeniyle su altında kalan yapılar, çekilmeyle gün yüzüne çıkıyor. Gevaş ilçesindeki Selçuklu Mezarlığından taşınan taşlarla yapılan ancak zamanla su altında kalan iskele, seviyenin düşmesiyle yeniden ortaya çıktı. İskeledeki Selçuklu dönemine ait 35 mezar taşı, Van Müze Müdürlüğündeki uzman ekiplerce uzun uğraşlar sonucu sudan çıkarıldı. Taşlar Selçuklu Mezarlığına yerleştirilecek Üzerlerindeki yazı ve geleneksel motiflerle dikkati çeken 2 metrelik tarihi mezar taşları, müzeye taşındı. Koruma altına alınan mezar taşları, üzerlerindeki liken tabakaları temizlendikten sonra yeniden Selçuklu Mezarlığına yerleştirilecek. Müze Müdürü Erdal Acar, AA muhabirine, tehlikeye açık hale gelen yapıların korunması için çalışma yürüttüklerini söyledi. Göl sularının çekilmesiyle iskele yapımında kullanılan tarihi mezar taşların gün yüzüne çıktığını anlatan Acar, "Yapılan araştırmalarda 1930, 1940'lı yıllarda Selçuklu Mezarlığından şahideler ve bazı sanduka parçaları buraya getirilerek iskele yapımında kullanılmış. Son zamanlarda Van Gölü'nde su seviyesinin azalmasıyla bu mezar taşları görünür hale geldi. Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan gerekli izin ve destekleri alarak göl içinde ve göl kenarında görünür vaziyetteki 35 İslami mezar taşını arkeoloji müzesindeki taş laboratuvarımıza götürüyoruz." diye konuştu. Çalışmayı uzman ekiplerle hassasiyetle yürüttüklerini belirten Acar, uzun zaman gölün tuzlu ve sodalı suyunda kalan taşlarda birtakım kimyasallarla restorasyon ve konservasyon çalışmalarının yapılacağını ifade etti. Yaklaşık 4 aylık bir çalışmanın ardından gelecek kazı sezonunda taşları ait oldukları Selçuklu Mezarlığına yerleştirecekleri dile getiren Acar, şu bilgileri paylaştı: "Diyarbakır Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğünden ekipler ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinden uzmanlar dalış yaparak incelemelerde bulundular. Su altı inceleme ve belgelendirmeleri yapıldı. Hassas bir şekilde yerinden almamız gerekiyordu çünkü yıllarca sodalı ve tuzlu suyun içinde kalmışlar. Yapısal özelliklerinden dolayı bazı erimeler ve üzerinde liken denilen birtakım oluşumlar, yosunlaşmalar olmuş. Bu nedenle çok hassas şekilde çalışma yürütülüyor. Tarihi taşların açığa çıkmasını bir fırsat olarak gördük. Beşeri ve iklimsel tehlikeye de açık hale geldi. Biz de bu çalışmalarımızla koruma altına almış olduk."

Van'daki Selçuklu Mezarlığı'nda 8 sandukalı mezar gün yüzüne çıkarıldı Haber

Van'daki Selçuklu Mezarlığı'nda 8 sandukalı mezar gün yüzüne çıkarıldı

Van'ın Gevaş ilçesindeki Selçuklu Mezarlığı'nda yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları kapsamında 8 sandukalı mezar ortaya çıkarıldı. En büyük Türk-İslam mezarlıklarından biri olan, 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti'nin de içinde bulunduğu alanda, Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle geçen yıl başlatılan kazı ve restorasyon çalışması devam ediyor.Van Müzesi başkanlığında, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercan Çalış'ın bilimsel danışmanlığında yapılan kazılarda, alanında uzman akademisyenler görev alıyor.50 dönümlük alanda boyları 2,5 metreye varan, üzerlerindeki yazı ve geleneksel motiflerle ilgi çeken 700'e yakın mezar taşının bulunduğu alanda, bu yıl ortaya çıkarılan 8 sandukalı mezarda yer alan kitabelerin çözümlemesi yapılıyor.- "Yeni sandukalar ilk defa kayıt altına alındı"Doç. Dr. Ercan Çalış, kazılarda önemli bulguların elde edildiğini, alanda 700'e yakın mezar taşı tespit ettiklerini söyledi.Bu yılki çalışmalarda yaklaşık bir metre toprak örtüsü altında kalmış 8 sandukalı mezarı gün yüzüne çıkardıklarını anlatan Çalış, "Bu durum bizi sevindirdi. Mezar taşları sanat, bilim, tarih ve kültür açısından oldukça önemli bilgilere ulaşmamızı sağlayacak. Daha önceki çalışmalarda belirlenmemişti. Yeni sandukalar ilk defa tarafımızca kayıt altına alındı. Bu durum bize buranın sadece 700 mezar taşıyla sınırlı olmadığını, sayının 1000'in üzerine çıkacağını gösteriyor. Sandukaları topraktan çıkardığımızda ilk günkü özelliklerini koruduğunu gördük. Topraktan adeta tarih, sanat ve kültür fışkırdı. 700 yıl öncesine ait sanduka ve şahideler tamamıyla toprağın altında kalmıştı. Böylece taşın niteliği, ham maddesi, üzerindeki motifler ve yazıtlar orijinalliğini korumuş. Mezarlığın yakın tarihte açık hava müzesine dönüşeceğini düşünüyoruz." diye konuştu.Eğilen, düşen, kırılan mezar taşlarının zemin blokaj ve restorasyon işlemlerini de yaptıklarını belirten Çalış, şöyle devam etti: "Taşları ilk günkü haline dönüştürüyoruz. Gerekli temizliğini yapıyoruz, böylelikle taşların üzerindeki motiflerin ortaya çıkmasını, kitabelerin okunmasını sağlıyoruz. Mezar taşları, Van'ın yüzyıllardır Türk toprağı olduğunu gösteren önemli belgelerdir. Büyük Selçuklular, Malazgirt Savaşı ile İran ve Irak'tan Anadolu'ya fetih hareketi başlatmıştı. Mezarlık alanı da bu döneme denk geliyor. Burayı Selçuklu Mezarlığı olarak niteliyoruz. Çünkü taşlar üzerindeki üsluba bakıldığında Selçuklulara ait diğer yerleşim yerlerindeki özelliklerin en güzelini burada görebiliyorsunuz."- "Burası yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline gelecek" Van Müze Müdürü Erdal Acar ise Gevaş ilçesindeki Selçuklu Mezarlığı'nın Bitlis'in Ahlat ilçesindekinin ardından ikinci büyük Türk-İslam kabristanı olma niteliği taşıdığını vurguladı.Mezarlıktaki çalışmaların 15 kişilik ekiple yürütüldüğünü ifade eden Acar, "Mezarlık, Selçuklu ile erken Osmanlı dönemleri için çok önemli bir alan. Burası, çevre düzenlemesi, rekreasyon, karşılama üniteleri, yürüyüş yolları, aydınlatma gibi çalışmalardan sonra yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline gelecek. Yeni bir kültür ve turizm destinasyonu olacak. Desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Valiliğimize ve Van Büyükşehir Belediyemize, Gevaş Belediyesine teşekkür ederim." dedi. Epigraf Muhammed Çalışkan da çalışmalar sonucu 8 sandukalı mezarın şahideleri ile ortaya çıkartıldığına dikkati çekerek, "İlk incelemelerimizde kullanılan dilin Arapça olduğunu, şahidelerde ayet, sanduklarda hadislerin yer aldığını gördük. 1320-1360 yıllarına tekabül ediyor. Çözümlemeleri yapıyoruz. Burada elde ettiğimiz bilgiler tarihe ışık tutuyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Yeni mezarların ortaya çıkacağını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

Sille Müzesi tarihi dokusuyla ziyaretçilerini etkiliyor Haber

Sille Müzesi tarihi dokusuyla ziyaretçilerini etkiliyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi’nin tarihe vefa çalışmalarından olan Sille’de tarihi dokuyu yaşatan Sille Müzesi, yaz dönemi boyunca de ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Her bölümünde tarihin izlerini taşıyan Sille Müzesi yaz boyunca yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı. Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde bulunan ve 5 bin yıllık tarihi geçmişiyle medeniyetlerin yoğrulduğu Sille’nin tarihi mekanları Selçuklu Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla daha da ön plana çıkarken ziyaretçilerin de gözde uğrak mekanları olarak ilgi görmeye devam ediyor. Ziyaretçileri, Sille’nin geçmişinden günümüze olan tarihi yolculuğuna çıkaran Sille Müzesi, 39 bin 617 yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlayarak Konya turizmine olan katkısını sürdürdü. Sille Müzesi zengin koleksiyonu ile dikkat çekiyor Sille’de restore ettiği tarihi yapıların bazılarına müze olarak işlevsellik katarak Sille’nin köklü kültürel mirasını, ziyaretçilere özenle seçilen objeler üzerinden sunmayı amaçlayan Selçuklu Belediyesi, Sille Müzesi’ni 2003 senesinde restore edip; Sille Kültür Evi olarak hizmete açtı. Yapı 2016 yılında tekrar ele alınarak restorasyon çalışmaları ile 2017 yılında Sille Müzesi olarak hizmete sunuldu. Osmanlı konut mimarisinde uygulanan, iç sofalı Türk evi planında yapılan müzenin inşasında moloz taş malzeme kullanılarak bir bodrum kat üzerine iki katlı olarak inşa edildi. Giriş holünün sağındaki odada Dini hayat ile İlim ve Sanat bölümü yer alan Sille Müzesi’nin bu bölümünün en önemli eseri Çay Camisi’nin restorasyonu sırasında tespit edilen Kisve-i Şerif yani Kâbe iç örtüsü olurken, yine bu alanda Mantık, Felsefe, Fıkıh, Dil Bilgisi, Edebiyat ve İslam ahlakı üzerine kaleme alınan yazma eserler sergileniyor. Üst katta kuzey-güney yönüne uzanan holde Zaman Müzesi ve Sille Sanat Galerisi tanıtım vitrinleri, Endemik Bitki köşesi ve Sille Mutfağı bölümleri yer alıyor. Doğu-Batı yönüne uzanan holde ise Ticari Hayat bölümü ile Silah bölümü bulunuyor. Üst kat holünün sağındaki odada ise halı bölümü ile belgeler kısmı bulunuyor. Müzenin üst katında geleneksel kıyafetler bölümü ile hamam kültürüne ait alanlar yer alıyor. Toplamda müze içerisinde 136 eser sergileniyor. Sille Müzesi zengin koleksiyonu ve başarılı sergileme projesi ile ziyaretçilerin Sille hakkında daha fazla bilgi almasına ve Sille’nin sahip olduğu zengin birikimini koruma altına alarak, gelecek nesillere ulaşmasına büyük katkı sağlıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.