Hava Durumu

#Şirket

TOURISMJOURNAL - Şirket haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şirket haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Garanti BBVA ve Ödeal’dan işbirliği: Ödeme alma ve e-fatura tek cihazda Haber

Garanti BBVA ve Ödeal’dan işbirliği: Ödeme alma ve e-fatura tek cihazda

Ödeme sistemleri alanındaki yenilikçi teknolojileriyle üye işyerlerinin hayatını kolaylaştıran Garanti BBVA, finans teknolojilerinin öncü şirketlerinden Ödeal ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında, işletmelerin satış, ödeme alma, e-fatura ve e-belge düzenleme işlemlerini tek bir platformda toplayan yeni nesil VUK 507 uyumlu E-fatura POS cihazını kullanıma sundu. Yapılan açıklamaya göre, Ödeme Kaydedici Cihaz (ÖKC) mükellefi veya E-Fatura zorunluluğu bulunan ya da belgelerini e-fatura sistemiyle tutmak isteyen Garanti BBVA üye işyerleri, Android işletim sistemine sahip yeni nesil E-fatura POS sayesinde ayrı bir e-fatura veya e-belge uygulaması satın almak zorunda kalmıyor, yeni nesil cihazla sunulan tüm işlemleri POS hizmet ücreti haricinde ek bir ücret ödemeksizin tek bir cihazda gerçekleştirebiliyor ve e-fatura kontörüne de ek bir ücret ödemeden sınırsız fatura kesebiliyor. Üye işyeri, satış yaptığı kişi bilgilerini POS üzerinden alarak hızlı bir şekilde e-fatura işlemini başlatabiliyor ve bu kolaylık sayesinde zamandan kazanç elde ediliyor. Yeni nesil E-fatura POS cihazı hizmetiyle ilgili görüş bildiren Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Kerem Orbay, “Banka olarak, ödeme sistemleri çözümlerinde odağımız her zaman Garanti BBVA müşterilerine en ileri teknolojiyi sunmak. Günümüzde alışveriş deneyimi ve ödemeler hızla dijitalleşirken, hızlı ve güvenilir bir alışveriş deneyimi yaşattığımız noktada, alışverişin diğer tarafı olan işyerlerine de her zaman benzer kolaylıkları sunmak için çalışıyoruz. Satış ve muhasebe süreçleri de bu anlamda odaklandığımız, teknolojik yetkinliklerimizle bankamıza üye işyerlerinin ihtiyaç ve beklentilerine en kolay, güvenli ve hızlı çözümler ürettiğimiz bir alan. Bu kapsamda Ödeal ile birlikte hayata geçirdiğimiz yeni nesil E-Fatura POS cihazı, işyerlerine satış ve ödeme alma işlemlerinin yanı sıra tüm e-fatura ve e-belge işlemlerini de tek bir platformdan sunarak, bir taraftan kolaylık ve hız sağlıyor; diğer taraftan özellikle küçük işletmelerin e-fatura sistemine dahil olmasını da kolaylaştırıyor. Yenilikçi teknolojilerimizle geliştirdiğimiz çözümlerle Garanti BBVA müşterilerinin hayatına değer katmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Ödeal CEO'su Fevzi Güngör, bu iş birliği hakkında şunları söyledi: "Şirket olarak banka ile kurduğumuz bu stratejik ortaklık, her ölçekteki işletmenin finansal hizmetlere erişimini kolaylaştırma hedefimizin önemli bir yansımasıdır. Garanti BBVA ve Ödeal iş birliğiyle geliştirdiğimiz E-Fatura POS ürünü sayesinde KOBİ'ler, ödeme ve finansal süreçlerini daha pratik bir şekilde yönetirken, aynı zamanda maliyetlerini azaltma fırsatı bulacaklardır. Bu iş birliği ile birçok KOBİ’nin süreçlerini tek bir platformdan kolaylıkla yönetebilecekleri yeni bir sürece öncülük edeceğimize inanıyoruz. Türkiye’deki mevcut POS cihazlarının E-Fatura POS’a hızlı bir şekilde dönüşümünü sağlamak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

DenizBank, öz tüketim GES projeleri ile tükettiği enerjiyi üretmeye başladı Haber

DenizBank, öz tüketim GES projeleri ile tükettiği enerjiyi üretmeye başladı

DenizBank, GES projeleri ile tükettiği enerjiyi üretmeye başladı. Bu kapsamda GES projelerinden birincisini Erzurum Demirciköy’de hayata geçirdiğini açıkladı. Banka, Manisa’nın Demirci, Uşak’ın Ulubey ve Konya’nın Karapınar ilçelerinde kurulumuna başlanan ve 6 ay içerisinde tamamlanması planlanan ilave üç yeni projesi ile toplamda 26,47 MWp olan yıllık enerji tüketimini kendi üretimiyle karşılayacak. Dört ile yayılacak çevreci girişim sayesinde üretilecek enerji, DenizBank’ın genel müdürlük binası Deniz Kule, Türkiye’deki bölge müdürlükleri, 81 ilde bulunan şubeleri ve Veri Merkezi de dahil olmak üzere bütün lokasyonlarının elektrik sarfiyatına denk seviyede bulunuyor. Projeye ilişkin değerlendirmede bulunan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Türkiye’de ‘kendi tükettiği enerjiyi kendi üretme’ anlayışıyla öz tüketim GES projesini hayata geçiren ilk banka olmanın gururunu yaşıyoruz. Enerji verimliliği ve çevreye katkımızı artıran tasarruf odaklı bir ekosistem oluşturmamız hem bugüne hem gelecek kuşaklara karşı sorumluluğumuz. Bu yaklaşımla devreye aldığımız toplam 26,47 MWp kapasitedeki dört adet GES projesinde üretilen yenilenebilir enerji ile kurumsal karbon ayak izimizi azaltıp Bankamızın çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine daha fazla yaklaşmasını sağlarken diğer taraftan ülkemizin enerji politikalarına uygun olarak maliyetlerin düşürülmesi ve dışa bağımlılığın azaltılmasına da katkı sunacağız. DenizBank olarak tarım sektörü ve sularımızın temizliği için şimdiye kadar yeşil ekonomi projeleri ve finansmana erişimi kısıtlı olan kadın girişimcilere destekleri kapsayan programları hayata geçirdik. Bugün de sürdürülebilirlik stratejimizin temel taşlarından biri olan yenilenebilir enerjiye yaptığımız söz konusu yatırımlar, hep bu sorumluluğumuz doğrultusunda attığımız adımlardır. Banka olarak, yaygın kullanılan fosil yakıtlara tabi olma durumunu ortadan kaldıran, zararlı karbondioksit gaz salınımını engelleyerek karbon ayak izini azaltan ve çevresel duyarlılığın en iyi örneklerine imza atan iş ve projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Limak Yenilenebilir Enerji, kapasitesini genişletiyor Haber

Limak Yenilenebilir Enerji, kapasitesini genişletiyor

Limak Yenilenebilir Enerji, Türkiye’nin enerji arz güvenliğini sağlamak amacıyla sürdürülebilir enerji yatırımlarını artırıyor. Finansmanı, Ziraat Bankası kredisi ve DZ Bank aracılığıyla kullanılan Euler Hermes kredisi ile sağlanan Erzin-1 GES projesinde son aşamaya gelindi. Proje kapsamında 2023 Ekim ayında GE Vernova ve İnojen Enerji ile tedarik, kurulum ve devreye alma anlaşması imzalayan Limak Yenilenebilir Enerji’nin Erzin-1 GES projesi, tam kapasite faaliyete geçtiğinde 140 MW toplam kurulu gücüyle yılda 270 milyon kWh üzerinde elektrik üretecek. Bu tarihe kadar projenin tamamlanan kısımları kademeli olarak devreye alınmaya devam edecek. Yapılan açıklamaya göre, inşaat aşamasında bölgede 500 kişiye istihdam sağlayan Erzin-1 GES projesi, 6 Şubat depremlerinin ardından devam eden normale dönüş sürecinde oluşturduğu istihdam ile de bölgeye fayda sağlıyor. Öte yandan, kullanılan PV modüllerdeki ‘bifacial’ teknolojisi sayesinde çift yönlü ışınımdan faydalanılarak enerji üretecek santral, 106 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak. Yaklaşık 2 bin dönümlük arazi üzerinde kurulan santralin, 2024 yılı Ekim ayında tam kapasite faaliyete geçmesi planlanıyor. Bölgenin elektrik talep yükünü hafifletecek ve aynı zamanda enerji kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlayacak Erzin GES projesinin devreye alınmasıyla, yılda 175 bin ton ilave karbon emisyonu azaltılması planlanıyor. Erzin-1 GES, Güneş Enerjisine Dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) Amaçlı Bağlantı Kapasite Tahsisi ve bu yönetmelikte yer alan Yerli Malı Kullanım Karşılığı Tahsis (YMKT) yöntemi ile kazanılan YEKA GES-4 Erzin-Viranşehir yarışmasında, kısmi olarak devreye alınan ilk proje olma özelliğiyle de öne çıkıyor.

Assan Alüminyum’dan güneş enerjisi santrali projesi Haber

Assan Alüminyum’dan güneş enerjisi santrali projesi

Kibar Holding çatısı altında faaliyet gösteren yassı alüminyum sektörünün önde gelen üreticilerinden Assan Alüminyum, son yıllarda hız verdiği sürdürülebilirlik girişimlerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye’de 36 yıldır alüminyum sektöründe faaliyet gösteren şirket, Karaman’da 11,37 hektarlık araziye kurulu olan güneş enerjisi santralini bünyesine kattı. Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, yıllık üretim kapasitesi 10 MWp olan santralle enerji verimliliklerini daha da artıracaklarını dile getirdi. ‘Geleceği Tüketmeden Üretiyoruz’ felsefesiyle faaliyetlerini sürdüren Assan Alüminyum’un düşük karbonlu döngüsel ekonomi temeline dayanan iş stratejileri ile hem dünyaya hem de gelecek nesillere olan sorumluluğunun bilinciyle hareket ettiğini vurgulayan Güngör, 2023 yılında dünyanın en önemli raporlama platformlarından CDP aracılığıyla, Türkiye’de alüminyum sektöründe iklim değişikliği ve çevresel performans raporlaması yapan ilk firma olduklarını da hatırlattı. "Sürdürülebilirlik alanında sektörüne örnek oluyor" Assan Alüminyum’un Manavgat’taki hidroelektrik yenilenebilir enerji üretim tesisinin, üretim tesislerinin yıllık elektrik enerji tüketimine yakın temiz enerji üretimi gerçekleştirerek daha yeşil bir geleceğe katkıda bulunduğunun altını çizen Güngör, “Yenilenebilir enerji üretimimizle uluslararası tanınmışlığa sahip I-REC (International Renewable Energy Certificate) belgeleri alarak Kapsam 2 emisyonlarımızın tamamını dengeliyoruz. Enerji verimliliği projelerimiz sayesinde doğalgaz ve elektrik tüketimimizi azaltıp daha verimli hale getiriyoruz” dedi. Tüm bu faaliyetlerin sonucu olarak global ölçekte alüminyum sektörünün sürdürülebilirlik çerçevesini belirleyen inisiyatif konumundaki Aluminium Stewardship Initiative’den (ASI) hem Tuzla ve Dilovası üretim tesisleri hem de geri dönüşüm tesisinin küresel sürdürülebilirlik prensiplerine uygun faaliyet gösterdiğini tescil eden Sürdürülebilirlik Performans Standardı Sertifikası’nı aldıklarının da altını çizen Güngör, “Son dönemde gerçekleştirdiğimiz soğuk hadde hattı yatırımı ve eski hatların kapsamlı modernizasyonu sayesinde hem katma değer hem de sürdürülebilirlik açısından önemli adımlar attık. Karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik yatırımlarımız için International Finance Corporation'dan (IFC) 90 milyon dolar tutarında 'yeşil kredi' desteği alarak, sektörümüzde yüzde 100 iklim etiketli yeşil kredi desteği alan ilk şirket olduk" diye konuştu. Güngör Assan Alüminyum’un, güvenilirlik, esneklik, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik değerleri ışığında faaliyetleriyle ülke ekonomisine katma değer oluştururken, dünyaya ve doğaya karşı sorumluluklarını da yerine getirmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Türk Telekom, sürdürülebilir çözümler sunan girişimleri desteklemeye devam ediyor Haber

Türk Telekom, sürdürülebilir çözümler sunan girişimleri desteklemeye devam ediyor

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin (UNGC) 10 temel evrensel ilkesine uygun davranacağına dair taahhüt veren Türk Telekom, geleceği iyileştiren teknoloji anlayışını yenilikçi girişimlere aktarıyor. Girişim Sermayesi Şirketi Türk Telekom Ventures ve Türk Telekom Ventures PİLOT ile yenilikçi girişimlere en kapsamlı imkanları sunan Türk Telekom, daha yeşil bir gelecek için sürdürülebilir çözümler üreten girişimlere destek veriyor. Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımlarımız ve E4 Şarj-Elektrikli Araç Şarj Ağı projemizle çevre dostu teknolojiler alanında önemli adımlar atarken, yenilikçi girişimleri destekleyerek yarınların şekillenmesine katkı sunuyoruz. Girişim Sermayesi Şirketimiz Türk Telekom Ventures ile yatırım yaptığımız ve PİLOT hızlandırma programımıza dahil ettiğimiz yenilikçi girişimler, değer oluşturacak teknolojiler üretirken çevreci çözümleriyle geleceği iyileştirecek önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. PİLOT'a dahil ettiğimiz Some Carbon, Workybe, Blok-Z, Optiyol çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayan çözümler sunarken, TT Ventures GSYF ile yatırım yaptığımız Evreka ise atık yönetimi ve geri dönüşüm süreçlerini dijitalleştirmeye odaklanıyor. Türk Telekom Ventures PİLOT girişim hızlandırma programımız ile girişimleri destekleyip sonrasında hem yatırım yapıyor hem de Türk Telekom ile sinerji ve iş birlikleri alanlarını destekleyerek sektöre öncü uygulamalar geliştirmeyi önceliklendiriyoruz. Türkiye'yi teknoloji alanında küresel ölçekte öne çıkaracak girişimlerimizin aynı zamanda dünyaya değer katacak ve geleceği iyileştirecek amaçlara hizmet etmesine özen gösteriyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla sürdürülebilir teknolojilere odaklanan girişimleri desteklemeyi sürdüreceğiz” diye konuştu. Evreka Atık yönetimi ve geri dönüşüm süreçlerini yenilikçi çözümleriyle dijitalleştiren Evreka, döngüsel ekonomi modelini benimseyerek firmaların verimliliğini artırıyor. Evreka 360, Waste dashboard ve Evreka AI ürünleri ile atık yönetim sürecini tamamen dijitalleştirerek kullanıcı firmalar için atık verimliliğini ve geri dönüşümü artırmaktadır. Optiyol Sürdürülebilirliği lojistik süreçlerine entegre eden Optiyol, rota optimizasyonu sayesinde firmaların operasyonlarını daha verimli hale getirirken yakıt tüketimi ve karbon salımını azaltarak çevresel etkileri en düşük seviyeye indiriyor. Blok-Z Şirketlerin, enerji tüketimlerinin yenilenen enerji kaynaklarıyla eşleştirilerek gerçek zamanlı olarak takip edilmesine olanak tanıyan GreenLink, enerji tüketiminin çevresel etkisini şeffaf biçimde ortaya koyuyor. Bu sayede şirketlerin karbon izlerini azaltma konusunda bilinçli kararlar alabilmesine ve sürdürülebilirlik raporlarında daha güvenilir veriler sunmasına imkân sağlıyor. Workybe Workybe, enerji, ekipman ve takım verimliliğini üst düzeye çıkarmak için yapay zekâ destekli bir operasyonel çözümler sunan sürdürülebilirlik platformu olarak çalışıyor. 4 binden fazla tesiste, farklı coğrafyalarda aktif olarak kullanılan Workybe, yıllık 198 bin ton karbon ayak izinin önlenmesini sağlıyor. Some Carbon Fabrikaların bacasından çıkan karbondioksit emisyonlarından metanol gibi katma değerli ürün üretilmesine olanak sağlayan Somer Carbon, karbon yönetiminin gerçekleştirilmesine yönelik başta demir-çelik, çimento gibi karbon kaçağı yüksek sektörler olmak üzere risk altındaki bütün endüstrilere servis karbon azaltım hizmeti sunuyor. Some Carbon, karbon azaltım teknolojileri ve karbon yönetim yazılım sistemleri ile firmaların sürdürülebilirlik politikalarını ve gelişim stratejilerini oluşturmaları adına verimli çözümler sunuyor.

BNP Paribas Cardif Emeklilik'te dijital BES dönemi başladı Haber

BNP Paribas Cardif Emeklilik'te dijital BES dönemi başladı

Türkiye'nin önde gelen bireysel emeklilik kuruluşları arasında yer alan BNP Paribas Cardif Emeklilik, dijital BES dönemini başlattı. Sosyal Güvenlik Sistemi'nin tamamlayıcısı özelliğinde olan BES, sahip olduğu teşvikler, profesyonel fon yönetimi hizmeti, şeffaflık ve devlet güvencesi gibi önemli avantajlarla dikkat çekiyor. Gönüllü BES'e olan katılım sayısı da yükseliyor. Yapılan açıklamaya göre; BNP Paribas Cardif Emeklilik müşterileri, bnpparibascardif.com.tr/ kurumsal web sitesi üzerinden “Bireysel Giriş”e tıklayarak veya CepteCardif mobil uygulamasını indirerek giriş yaptıktan sonra, ekrandaki “Online Satın Al” butonuna tıklayarak Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil oluyorlar. BES hesabı açtıktan sonra ise diledikleri bankanın kredi kartı ile aylık minimum 600 TL katkı payı ödeyerek birikim yapmaya başlıyorlar. BES fon yönetimini, TEB Portföy Yönetimi A.Ş. aracılığıyla müşterilerine sunduklarını ve BNP Paribas Cardif Emeklilik BES fonları ile yatırımcılarının yüzünü güldürdüklerini belirten BNP Paribas Cardif Türkiye Banka Sigortacılığı ve Acente Sigortacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sertsöz; BNP Paribas Cardif Emeklilik müşterilerinin, BES'deki birikimlerini yüksek oranda değer kazanan bir yatırım aracına dönüştürdüklerine dikkat çekti. Dijital BES projesinin ülkemizde gelişen sigorta bilinci, değişen eğilimler ve farklılaşan ihtiyaçlar bakımından önemli bir adım olduğunu belirten Gökhan Sertsöz, “Bu proje; yıllardır üzerinde durduğumuz müşteri odaklı yaklaşım, dijitalleşme, erişilebilir olma ve yalın süreç geliştirme konularının önemini bir kez daha ortaya koymaktadır” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.