Hava Durumu

#Turizm Master Planı

TOURISMJOURNAL - Turizm Master Planı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Turizm Master Planı haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yeşil Yol Projesi ile Karadeniz’de Doğa Turizmi Canlanıyor Haber

Yeşil Yol Projesi ile Karadeniz’de Doğa Turizmi Canlanıyor

GİRESUN (İHA) - Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından yürütülen Yeşil Yol Projesi, Karadeniz'in önemli yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlamaya devam ediyor. Turizm Master Planı kapsamında hazırlanan projeyle, doğa turizminin potansiyeli artırılarak bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlanması hedefleniyor. PROJEYE BÜYÜK BÜTÇE AYRILDI 2013-2023 yılları arasında projeye 1 milyar 21 milyon TL’den fazla bütçe ayrılırken, 2024 yılı için 260 milyon TL’lik yeni bir yatırım planlandı. Samsun’dan Hopa’ya kadar uzanan Yeşil Yol, bölgedeki 9 ilin turizm merkezlerini birbirine bağlıyor ve çevreyle uyumlu bir ulaşım hattı sunuyor. Toplamda 4 bin 622 kilometre olarak planlanan güzergâhın, 2 bin 864 kilometresi İl Özel İdareleri ve Büyükşehir Belediyelerinin sorumluluğunda. Bu yolların bin 541 kilometrelik kısmı iyileştirilirken, kalan bin 397 kilometrelik güzergâhın üst yapıya dönüştürülmesi bekleniyor. BÜYÜK YATIRIMLAR VE GELİŞTİRMELER Proje kapsamında bugüne kadar 631 kilometre yol bakımı, 400 kilometre asfalt kaplama ve 15 köprü inşası tamamlandı. DOKAP tarafından yapılan açıklamada, "Yeşil Yol Projesi, bugüne kadar büyük bir mali yatırımla desteklendi. 2013 yılından itibaren projeye yapılan ödenek tahsisi, toplamda 1 milyar 21 milyon 2 bin 676 TL'yi buldu. 2024 yılı için ayrılan bütçe ise 260 milyon 458 bin 300 TL olarak belirlenmiş durumda. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla, 2 bin 864 kilometre uzunluğunda olan güzergahın bin 541 kilometresi iyileştirilmiş durumda. Bu çalışmalar kapsamında 631,31 kilometre yol bakımı ve onarımı, 400,17 kilometre asfalt kaplama ve 15 adet köprü inşaatı tamamlanmışken, hala bin 397 kilometrelik bir yol güzergahının üst yapıya dönüştürülmesi bekleniyor" ifadelerine yer verildi. BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR Yeşil Yol Projesi’nin, yalnızca turizmi değil, bölgedeki ekonomik aktiviteleri de canlandıracağı vurgulandı. Projenin tamamlanmasıyla yerli ve yabancı turistlerin bölgeye ilgisinin artacağı, bu durumun yerel halkın ekonomik durumuna olumlu yansıyacağı ifade edildi. Yeşil Yol Projesi’nin, doğa turizmi ve sürdürülebilir kalkınma adına önemli bir adım olduğu ve Karadeniz’in doğal güzelliklerine olan talebi artırarak bölgeyi uluslararası bir turizm merkezi haline getireceği belirtildi.

Kıbrıs'ta Yeni Kumarhane İzinlerine Tepki Büyüyor Haber

Kıbrıs'ta Yeni Kumarhane İzinlerine Tepki Büyüyor

Kıbrıslı turizm ve çevre örgütleri, KKTC'de Şans Oyunları Yasası'nda yapılması planlanan değişikliklerle birlikte sürdürülebilir turizmin geleceğinin tehlikeye girdiğini ifade etti. Sürdürülebilir Turizm İnisiyatifi, Yeşil Barış Hareketi, Kıbrıs Eko Agro Turizm Federasyonu, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) ve Çevre Koruma Vakfı (ÇEKOVA) ortak bir açıklama yaparak yasa tasarısını ve yeni kumarhane izinlerini kınadı. SOSYAL VE EKONOMİK YAPIYA BÜYÜK TEHDİT Ortak açıklamada, mevcut kumarhane kotasının dolu olmasına rağmen 4-5 yeni kumarhane izni verilmesinin, sadece turizm sektörü için değil, ada halkının sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı için büyük bir tehdit oluşturduğu belirtildi. Şans Oyunları Yasası'nda yapılması planlanan değişikliklerin, Turizm Bakanlığı’nın sürdürülebilir turizm hedefleriyle çeliştiği ve adanın geleceğini belirsizliğe sürüklediği ifade edildi. GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN SORUNLAR KAÇINILMAZ Yeni kumarhane izinlerinin, sosyal dengesizlikleri artırarak küçük işletmeleri zor durumda bırakacağı ve turizmdeki çeşitliliği yok edeceği vurgulandı. Açıklamada, "Bu kararlar alınmaya çalışılırken çevre faktörü, alt yapı yetersizliği, yerel halkın sosyal dokusu ve yaşam kalitesi neden göz ardı edilmiştir? Turizmin sadece ekonomik boyutunu ön plana çıkararak, çevresel, toplumsal ve kültürel sürdürülebilirliği yok saymak nasıl bir vizyonu temsil etmektedir? Sektör temsilcileri ve halkın görüşleri alınmadan yapılmaya çalışılan bu değişiklikler hangi adalet anlayışına dayanmaktadır?" sorularıyla mevcut politikalar eleştirildi. HÜKÜMETE ŞEFFAF SÜREÇ ÇAĞRISI Turizm Bakanlığı ve hükümete, Şans Oyunları Yasası'ndaki değişiklik sürecinin durdurulması çağrısı yapıldı. Örgütler, sektör temsilcileri ve halkın katılımıyla şeffaf bir istişare sürecinin başlatılmasını, küçük otellere teşvik politikalarının uygulanmasını ve sürdürülebilir bir vizyonla Turizm Master Planı’nın hazırlanmasını talep etti. "KISA VADELİ KAZANÇLAR UZUN VADELİ KAYBA DÖNÜŞMESİN" Açıklamada, KKTC’nin kısa vadeli kazançlar uğruna uluslararası itibarını zedelememesi, toplumsal dokusunu ve doğal kaynaklarını koruması gerektiği belirtildi. Sürdürülebilir turizm ilkelerine uygun hareket edilerek adanın toplumsal dokusunun zarar görmesinin önlenmesi istendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.