Hava Durumu

#Türk Lezzetleri

TOURISMJOURNAL - Türk Lezzetleri haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türk Lezzetleri haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Türk lezzetlerini ABD'de tanıtan Turkish Tastes’e Amerikalı şeflerden büyük ödül Haber

Türk lezzetlerini ABD'de tanıtan Turkish Tastes’e Amerikalı şeflerden büyük ödül

Amerika'da aşçılığın oskarı kabul edilen American Chef Academy Honor Society’in Arizona, Phoenix’teki Ödül Töreni’ne, Turkish Tastes Projesinin ödülünü almak için Ege İhracatçı Birlikleri adına Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit ve Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Turkish Tastes Ambassador Kazım Gürel katıldı. Turkish Tastes Projesi 2023 yılında da Amerika Aşçılar Federasyonu’ndan ‘Yılın Endüstri Partneri Ödülü’nü kazanmıştı. Amerika Aşçılar Federasyonu (American Culinary Federation - ACF) tarafından düzenlenen 2024 konvensiyonunda ABD’li şefler için hazırlanan Türk lezzetlerine akın vardı. Girit: “ABD pazarında 5 milyar dolar ihracat hedefine ilerliyoruz” Kuru meyve, zeytin, zeytinyağı, su ürünleri ve hayvansal mamuller, odundışı orman ürünleri, hububat bakliyat yağlı tohumlar, meyve sebze mamulleri sektörlerini kapsayan Ticaret Bakanlığı destekli Turkish Tastes isimli TURQUALITY Projesiyle Türkiye’nin ABD’ye gıda ürünleri ihracatını 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, 2019-23 yılları arasında Türk gıda ürünlerinin ABD’ye ihracatında 708 milyon dolardan 1 milar 712 milyon dolar seviyesine ulaştıklarını, bu başarıda gıda satın almasında kilit role sahip olan şeflerle kurdukları güçlü bağların itici güç olduğunu vurguladı. Amerika Aşçılar Federasyonu’nun ABD’de Executive şef ünvanını veren en üst düzey kuruluş olduğunu ve 17 bin üst düzey şef üyesi olduğunu paylaşan Girit, “2022 yılından beri Amerika Aşçılar Federasyonu - American Culinary Federation - ACF ile Turkish Tastes Projemiz kapsamında yoğun bir iş birliğimiz var. Dünyanın bir numaralı Turizm ve Otelcilik okulu olan Las Vegas Üniversitesi müfredatına Türk Mutfağı ve Türk ürünlerine yer verilmesi üzerine iş birliği başlattık. Amerikalı şefler Türk mutfağını bilerek mezun olacaklar. Amerikalı şefleri Türkiye’de ağırladık. Gıda ürünlerimizin üretim süreçlerine şahitlik etmelerini sağladık. Önümüzdeki dört yılda yapacağımız çalışmalarla ABD’ye gıda ihracatımızda 5 milyar dolar hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. ACF’nin ‘En İyi Ortak Kuruluş Ödülü’ motivasyonumuzu güçlendirdi” diye konuştu. Gürel: “Şefler, satınalma süreçlerine direkt etki ediyor” Turkish Tastes Turquality Projesi kapsamında Amerika Aşçılar Federasyonu (American Culinary Federation - ACF) tarafından düzenlenen 2024 konvensiyonuna katıldıkları bilgisini veren Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Turkish Tastes Ambassador Kazım Gürel, etkinliğe 1300 kişinin katıldığını, 17 bin üst düzey şef üyesi olan Amerika Aşçılar Federasyonu üyesi şefler arasında otel, restoran, country club, distribütör ve diğer şirketlerde satın alma sürecine doğrudan etki eden çok sayıda kişi bulunduğuna dikkati çekti. Etkinlik kapsamında organize edilen açılış davetinde 1000 kişi için Turkish Tastes TURQUALITY Projesi kapsamındaki 6 sektörün ürünlerinden hazırlanan menülerle tadım aktiviteleri yapıldığı bilgisini veren Gürel, “800 üst düzey şefin katıldığı bir oturumda Turkish TastesABD Ulusal Büyükelçi Şefi ve ACF eski başkanı Tom Macrina, Turkish Tastes ABD Ulusal Büyükelçi Şefi, ACF eski Başkanı, Amerika Şef Akademisi Başkan Vekili Reimund Pitz ve Turkish Tastes ABD Denver Bölge Büyükelçi Şefi ve ACF Batı Bölgesi Başkan Yardımcısı Greg Matchett Türk ürünleri ile dünya mutfaklarından seçtikleri bir tariflerinin sunumunu gerçekleştirdiler. 100 kişilik özel bir katılımcı gurubuna 6 sektörümüz ve ürünlerimize ilişkin detaylı bir bilgilendirme yaptık” şeklinde konuştu. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen ve 1 gün süren fuarda Turkish Tastes standının büyük ilgi gördünü dillendiren Gürel, fuar alanında ürün ve tariflerin gösterimi için yer alan ana sahnede Executive Pasta Şefi Chrissy Jensen’in Türk Kuru meyvelerinden şeker kullanımını azaltarak hazırladığı tatlı tariflerinin etkinlikte büyük ilgi gördüğünü, Su ürünleri sektörünün parlayan yıldızı Türk somonunun da 1200 kişinin katıldığı öğle yemeğinde menüde yerini aldığını sözlerine ekledi. Türkiye’nin Los Angeles Ticaret Ataşesi Ali Said Dolu, Amerika Aşçılar Federasyonu (American Culinary Federation - ACF) 2024 konvensiyonunda Türk delegasyonuyla birlikte yerini aldı.

Türk lezzetleri yeni dünyanın sofralarını süslemeye gidiyor Haber

Türk lezzetleri yeni dünyanın sofralarını süslemeye gidiyor

Anadolu topraklarında ve denizlerinde yetişen birbirinden lezzetli gıda ürünlerine Amerikalıların talebi her geçen gün katlanarak artarken, Türkiye’nin ABD’ye gıda ihracatı yüzde 96’lık sıçramayla 924 milyon dolardan, 1 milyar 815 milyon dolara yükseldi. Anadolu topraklarında ve denizlerinde yetişen birbirinden lezzetli gıda ürünlerine Amerikalıların talebi her geçen gün katlanarak artıyor. 2018-2022 yılları arasında ABD’nin toplam gıda ithalatı yüzde 43’lük artışla 154 milyar dolardan 220 milyar dolara çıkarken, aynı dönemde Türkiye’nin ABD’ye gıda ihracatı yüzde 96’lık sıçramayla 924 milyon dolardan, 1 milyar 815 milyon dolara yükseldi. Türk gıda ihracatçıları ABD’ye 5 milyar dolarlık ihracat hedefi koydu. Türk gıda sektörü, ABD’ye ihracatını 5 milyar dolara çıkarabilmek için 25-27 Haziran 2023 tarihlerinde Newyork Fancy Food Fuarında 43 firmayla yerini alacak. Fancy Food Fuarı’nın Türkiye milli katılımını 24 yıldır başarıyla gerçekleştiren Ege İhracatçı Birlikleri, 2023 yılında da Türk gıda firmalarının milli katılım organizasyonunu üstleniyor. Türk gıda sektörünün geleneksel ihraç pazarları olan Avrupa Birliği, Ortadoğu ve Rusya Federasyonunda konumunu güçlendirirken, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Çin, Kanada, Güney Kore gibi gıda ithalatı hacimli olan ülkeleri hedef pazar olarak seçtiğini aktaran Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türk gıda sektörünün ABD pazarına yaptığı yatırımların meyvelerini topladıklarını, Türkiye’nin ABD’ye gıda ihracatında 2023 yılı hedeflerinin 2 milyar dolar, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşmak olduğunu dile getirdi. Turquality Projesi ihracat hızını artırdı Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği Turquality Projesiyle ABD’de 4 yıl süreyle Türk gıda ürünlerinin tanıtımını yaptıkları bilgisini veren Eskinazi, “Turquality Projesi çerçevesinde Anadolu topraklarında ve denizlerinde yetişen su ürünleri, kuru meyve, meyve sebze mamulleri, zeytinyağı, tıbbı aromatik bitkiler ve hububat, bakliyat ve yağlı tohumların ağırlıkta olduğu binlerce çeşit yemeğe sahip Türk mutfağının Las Vegas Üniversitesi William F. Harrah Turizm Otelcilik Okulu müfredatında ders olarak okutulmasını sağladık. Amerika’da düzenlediğimiz yemek yarışmasında Las Vegaslı şefler, Türk gıda ürünleriyle hazırladıkları yemeklerle yarıştılar. Ünlü şeflerle tarif videoları, sektör bazlı tadım ve tanıtım etkinlikleri, ulusal ölçekli etkinlik katılımları, medya reklamları, özel jette tadım etkinliği, e-spor yarışmacısı sponsorluğu gibi son tüketici odaklı çalışmalar yaptık. Turkish Tastes isimli referans kitabı hazırladık. Kitapla hedef kitleye bir yandan ürünlerimizi, mutfağımı ve kültürümüzü tanıtırken bir yandan da Türk ürünlerinin dünyanın tüm mutfaklarında kullanılabileceğini göstermiş olduk. Turquality Projemizin ikinci 4 yıllık dönemine başladık. Turquality Projesi, Fuarlar, Sektörel Ticaret Heyetleriyle ABD’ye gıda ihracatında potansiyelimizi tam olarak yansıtmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Şef Özlem Oğuzcan Cranston tadım etkinlikleri yapacak Türk gıda ürünlerinin lezzetlerini her fuarda gerçekleştirdiği tadım etkinleriyle ziyaretçilere sunan Ege İhracatçı Birlikleri Fancy Food Fuarında da Şef Özlem Oğuzcan Cranston ve ekibinin sunumlarıyla Türk lezzetlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Fancy Food Fuarı için 3 gün 3 ayrı menü hazırlayan Şef Özlem Oğuzcan Cranston ilk gün fuar ziyaretçilerine kayısı, incir, fıstık ve fındıktan oluşan kuruyemiş barları, biber, beyaz peynir ve fındık pestolu közlenmiş patlıcan salatası ve fıstık şekerlemeli kayısı musu ikram edecek. İkinci günün menüsünde ise labneli parfe meyve kompostosu ile, levrek marin ve kuru domatesli bruschetta olacak. Fuarın son günü labneli ve haşhaşlı lokmalar, kapari, kekik ve zeytinli kanepe ile glaze incirli beyaz peynirli turtalar fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. Güçlü heyet katılımı olacak Newyork Fancy Food Fuarına; Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er Heyet Başkanı olarak katılırken, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Birol Celep’in aralarında bulunduğu bir heyet Ege İhracatçı Birliklerini temsilen katılacak. Heyet, Türk Evi ve New York Başkonsolosluğunu ziyaret edecekler. Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, New York Ticaret ataşeleri Filiz Köseyener, Bilgehan Ramazan Caner ve Osman Nuri Gökbulut fuar süresince Türkiye standını ziyaret ederek, Türk firmalarına ABD ile ilgili deneyimlerini aktaracaklar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.