Hava Durumu

#Uzungöl

TOURISMJOURNAL - Uzungöl haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Uzungöl haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Uzungöl’ün Zirveleri Kış Turizmiyle Canlanıyor Haber

Uzungöl’ün Zirveleri Kış Turizmiyle Canlanıyor

TRABZON (İHA) - Trabzon’un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, sadece yaz aylarında değil, kış mevsiminde de turizm potansiyeli sunmaya başladı. Yüksek kesimlerde gençlerin çabalarıyla hayata geçirilen kış sporları faaliyetleri, bölgeye yeni bir soluk kazandırıyor. KAR SPORLARIYLA DÖRT MEVSİM UZUNGÖL Karester Yaylası ve Şekersu Köyü gibi zirvelerde kış sporlarına ilgi artıyor. Gençler, kar açma makinesi alarak yolları ulaşıma açıyor ve ardından kar motorları ile snowboard yaparak eğlencenin tadını çıkarıyor. Gün sonunda yayla evlerinde konaklayan sporcular, sosyal medya paylaşımlarıyla bölgenin tanıtımına katkıda bulunuyor. GENÇLERDEN BÖLGE TURİZMİNE DESTEK Şekersu Yaylası’nda kar sporlarını deneyimleyen Şakir Karaca, Uzungöl’ün kış turizmi için büyük bir potansiyel taşıdığını vurguladı. Karaca, "Çektiğimiz görüntüleri ve sosyal medya paylaşımlarımızı görenler ‘Uzungöl'de böyle bir kayak tesisi var mı?', ‘Biz de bu şekilde yaylalara çıkabilirmiyiz?' gibi sorular yöneltiyorlar. Uzungöl, sadece yazın değil, kışın da turizme kazandırılabilecek eşsiz bir bölge. Devletin ve yatırımcıların desteğiyle burada modern kayak tesisleri ve kış turizmi altyapısı oluşturulabilir. Bu hem bölge ekonomisini canlandırır hem de Trabzon'u ulusal ve uluslararası kış turizmi haritasına taşır" dedi. Uzungöl, girişimci ruhla desteklenen bu faaliyetler sayesinde, kış aylarında da doğa ve spor tutkunları için gözde bir merkez olmaya hazırlanıyor.

Trabzon’da Turist Sayısında Düşüş, Tesislerde Artış Var Haber

Trabzon’da Turist Sayısında Düşüş, Tesislerde Artış Var

Trabzon’da turizm verilerine göre yabancı turist sayısında düşüş yaşanırken, yerli turist sayısında ve turizm tesisi sayısında belirgin bir artış oldu. 2023 yılında Trabzon’u ziyaret eden toplam 1 milyon 138 bin 743 turist varken, bu yıl yüzde 2,23 artışla 1 milyon 164 bin 137 kişi kenti ziyaret etti. Ancak, yabancı turist sayısında yüzde 0,64’lük bir düşüş kaydedildi. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında geçen yıllara kıyasla beklenen artış görülmedi. Trabzon’da 2024’ün Ocak ve Eylül ayları arasında Suudi Arabistan’dan 322 bin 34 kişi konaklarken, bunu sırasıyla 47 bin 682 kişiyle Umman, 33 bin 223 kişiyle İran, ve 30 bin 595 kişiyle Irak izledi. Trabzon’un önemli turistik merkezleri olan Ayasofya Camii, Uzungöl, Sümela Manastırı, Kızlar Manastırı ve Sera Gölü gibi alanlar yine yoğun ilgi gördü. Suudi Arabistan, İran, Irak, Azerbaycan ve Almanya’dan gelen turistlerde artış yaşanırken, Umman, Kuveyt, Ürdün ve bazı diğer ülkelerden gelen turist sayısında azalma oldu. Özellikle İsrail’den gelen turist sayısında büyük bir düşüş kaydedilirken, Azerbaycan’dan gelen ziyaretçilerde belirgin bir artış yaşandı. KONAKLAMA KAPASİTESİNDE GENİŞLEME 2024'ün ilk 9 ayında, turizm tesislerinin sayısı yüzde 41,67 artarak 153’e çıktı. Oda kapasitesi 6 bin 151'e, yatak kapasitesi ise 12 bin 831'e ulaştı. Basit konaklama belgeli tesisler ile turizm amaçlı konutlar da dahil edildiğinde, Trabzon'un toplamda 291 işletme, 812 konut, 14 bin 95 oda ve 28 bin 396 yatak kapasitesine sahip olduğu açıklandı. HAVAYOLU ULAŞIMINDA DÜŞÜŞ, KRUVAZİYER TURİZMİNDE ARTIŞ Dış hat uçuşlarında yüzde 10,02 azalış yaşandı ve bu yıl Ocak-Eylül döneminde 3 bin 162 uçak Trabzon’a iniş yaptı. Kruvaziyer turizmi ise yükselişte: Geçen yıla göre yüzde 153,93 artışla bu yıl 21 bin 517 kruvaziyer yolcusu Trabzon’u ziyaret etti. Havayolu istatistiklerinde Suudi Arabistan, Azerbaycan, Katar ve Irak'ta artış gözlenirken, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Almanla, Ürdün, Umman, Bahreyn ülkelerinden gelen uçak seferlerinde azalış görüldü. Kruvaziyer turizminde havayolu turizminin aksine 2024 yılının ilk 9 ayında artış yaşandı. 2023 yılında 12 kruvaziyer gemisinin geldiği Trabzon'a bu yıl 18 sefer düzenlendi. Gelen yabancı turist sayında ise yüzde 153,93'lük artış yaşanırken, geçen yıl 8 bin 517 turistin gezdiği Trabzon'u bu yıl 21 bin 517 turist ziyaret etti. ZİYARETÇİLERİN KONAKLAMA TERCİHLERİ VE TURİZM AMAÇLARI Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yaptığı anket çalışmalarına göre, Trabzon'a gelen turistlerin yüzde 58,2’si otellerde konaklarken, yüzde 30’u apartları tercih etti. Ziyaretçilerin yüzde 42,8’i Trabzon'u sosyal medya aracılığıyla keşfettiğini belirtti ve çoğu ziyaretin temel amacı olarak gezmek, eğlenmek ve dinlenmek öne çıktı. Ortalama konaklama süresi 8,5 gün olan turistlerin, bu sürenin çoğunu Uzungöl ve kırsal tesislerde geçirdiği belirlendi.

Trabzon Turizmi Zor Durumda: Komisyonculuk ve Kaçak Faaliyetler Sorunu Haber

Trabzon Turizmi Zor Durumda: Komisyonculuk ve Kaçak Faaliyetler Sorunu

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, "Ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de hanutçuluk, komisyonculuk, işletme belgesiz faaliyetler ve yabancıların kayıt dışı çalışmaları mevcut; bunlar turizme ciddi zararlar veriyor. Sahanın kesinlikle kontrol edilmesi gerekiyor. Devam eden olumsuz süreci toparlamalıyız" ifadelerini kullandı. Trabzon, Sümela Manastırı ve Uzungöl gibi doğa ve kültür turizmi açısından önemli destinasyonları barındırmasına rağmen yeni turizm sezonunu beklentilerin altında tamamladı. Kentteki turizm verileri, başta komisyonculuk, hanutçuluk ve kaçak turizm faaliyetleri olmak üzere; kayıt dışı işletmelerin artışı, bazı batılı ülkelerin vize muafiyeti ile Orta Doğu pazarına girişleri ve farklı fiyat uygulamaları nedeniyle geriledi. "BU YIL BEKLENEN RAKAMLARA ULAŞAMAYACAĞIZ" Kantarcı, "Pandemi öncesinde ciddi bir artış yaşanıyordu. Pandemi sonrası 2022 ve 2023 yıllarında da artışlar devam etti. 2023'te istatistiklere göre 700 binin üzerinde yabancı, 600 binin üzerinde de yerli turist geldi; toplamda 1 milyon 300 bin rakamını geçmiştik. Ancak maalesef bu yıl beklenen rakamlara ulaşamayacağız. Turist sayısına ulaşsak da önemli olan, bölgeye ve ülkeye ekonomik katkının ne olacağıdır. Beklenen gelirlere ulaşamayacağız. Çünkü hem rakamsal hem de gelir anlamında düşüşler yaşıyoruz" diye konuştu. "HERKES BİR PARÇA KAPMAYA ÇALIŞIYOR" Turizmdeki düşüşün nedenlerine değinen Kantarcı, "Sahada gördüğünüzde, özellikle dış pazar ve Orta Doğu pazarıyla ilgili olumsuzluklar ve şikayetlerin çoğu, farklı fiyat uygulamaları ve eğitimsiz personellerin çalışmasından kaynaklandı. Orta Doğu pazarı Türkiye için çok önemli. Rakip ülkelerimiz var. Geçtiğimiz kış Cumhurbaşkanımızın bir kararnamesiyle bazı Orta Doğu ülkelerine vizeyi kaldırdık. Sonrasında bunu İngiltere de yaptı. Herkes bir pay almaya çalışıyor. Geçtiğimiz yıllarda farklı ülkelerin pazarlarından biraz pay almaya başlamıştık. Ancak bu rekabet, bu sezon bizi olumsuz etkiledi" dedi. "YANLIŞ YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK" Hizmet kalitesinin düşük olmasının hem ülkeye hem de sektöre gelir kaybı yaşattığını vurgulayan Kantarcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şikayetler artıyor. Sahanın kesinlikle kontrol edilmesi gerekiyor. TÜRSAB olarak, tur, transfer, kaçak faaliyetler ve kaçak turizm ofisleri ile ilgili düzenli denetimler yapıyoruz. Bunun dışında da farklı konular var. Ülke genelinde olduğu gibi bölgede de hanutçuluk, komisyonculuk, belgesiz işletme faaliyetleri ve yabancı kayıt dışı işler mevcut; bunlar turizme ciddi zarar veriyor. 'Karadeniz'e gittik, iyi hizmet almadık' şeklinde şikayetlerin olmaması için sahanın kesinlikle kontrol edilmesi gerekiyor. Devam eden olumsuz durumu düzeltmeliyiz. Tüm kurumlar yıl boyunca sahada olmalı. Eğer yapmazsak, bu kayıp önümüzdeki sene de devam eder. Bundan sonra yanlış yapma lüksümüz yok. Mevcut yanlışları da çok kısa sürede telafi etmemiz gerekiyor."

Uzungöl'ü balondan izleyecekler Haber

Uzungöl'ü balondan izleyecekler

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'e gelen ziyaretçiler artık Kapadokya'da görmeye alışık olduğumuz sıcak hava balonu keyfini tatma imkanı bulacak. Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de bir ilke imza atıldı. Kapadokya'dan getirilen sıcak hava balonunun hizmet vermeye başladığı Uzungöl'de yerli ve yabancı turistler doğa harikasını kuş bakışı izleyecek. Kapadokya ile özdeşleşen sıcak hava balonu aktivitesi Trabzon'un Çaykara ilçesindeki doğa harikası Uzungöl'e taşındı. Uzungöllü genç girişimciler tarafından turizm merkezine getirilen 2 ve 15 kişilik balon yoğun bir ilgi ile karşılandı. Kapadokya'da hizmet veren bir şirket tarafından getirilen sıcak hava balonları yapılan denemelerin ardından uçuşlara başladı. İpe bağlı uçuş gerçekleştiren balonlar yerden 60 metreye kadar yükseltilirken, balon aktivitesinde doğum günü, yıl dönümü ve evlilik teklifi gibi etkinliklerde yapılıyor. Hava ve coğrafi şartlar nedeniyle balonla şuan serbest uçuş için imkanı sağlanamazken, deneme ve hava ölçümlerinin sürdüğü bildirildi. Kapadokya'dan gelen balon pilotu Hanife Özkan İntepe, Uzungöl'ün yere bağlı uçuşa daha uygun olduğunu belirterek serbest uçuş için deneme ve ölçümlerin sürdüğünü söyledi. İntepe, “2 balon olarak geldik. Biri 12 kişilik diğeri ise 2 kişilik. Kapadokya'da serbest olarak başladığımız uçuşlara burada yere bağlı uçuş olarak start verdik. İlerleyen zamanlarda serbest uçuş için denemeler yapabileceğini düşünüyoruz. Şuan için bağlı, VİP ve sepet uçuş olarak hizmet vermeye başlayacağız. Yerli ve yabancı misafirlerimizin şuan yoğun ilgisi ile karşılaşıyoruz. Havanın uygun olduğu zamanlarda uçuşlarımız günlük olarak devam ediyor. Şuan için havanın uygun olduğu zamanlar sabah ve akşam saatleri. Bunun için deneme ve ölçümlerimize devam ediyoruz. Uygun zamanları yakaladığımızda start verip uçuş yapmayı planlıyoruz. Kapadokya tamamen kahverengi burası tamamen yeşilin birleştiği bir bölge. İnsanların bu deneyimi yaşamasını tavsiye ederim. Kapadokya'da yapılan şeylerin tamamının burada da yapılabileceğini ben öngörüyorum. Evlilik teklifleri, fotoğraf çekimi gibi. Burası bağlı uçuşa daha uygun” dedi. “Balonu Uzungöl'e getirmek çocukluk hayalimdi” Girişimci Yetkin İnan ise çocukluk hayali olan sıcak hava balonunu Uzungöl'e getirdiği için mutlu olduğunu kaydederek “Sıcak hava balonu aslında benim çocukluktan hayallerimden birisiydi. Bu fikrimi arkadaşlarımla paylaştım onlarında kafasına yattı. Karadeniz Bölgesi'ne çok farklı bir aktivite getireceğimize herkes çok inandı. Bir anda Kapadokya'ya gitme fikri aldık. Orada bir şirket ile birlikte görüştük. Kendisini Uzungöl'e davet ettik. Hava şartlarına beraber baktık. Ayrıntılı bir şekilde inceledik. Burada sıcak hava balonu olabileceğini düşündük. Aslında biz insanların ayağına Kapadokya'ya getirdik. 2 tane balon getirmeyi istedik. Hep çift kişilik VİP olarak bir balon olsun istedik. Ayrıca bir de büyük balon getirdik. Hava şartları uymadığı için maalesef serbest uçuş yapamıyoruz. Ama bağlı uçuşa geçtikten sonra hava koşullarına göre en fazla 60 metreye kadar çıkabiliyoruz. Yerli ve yabancı turistlerimizi makul fiyatlarla birlikte hizmet vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Ahmet Duran ise Uzungöl'ün ülkenin önemli turizm destinasyonlarından biri olduğuna dikkat çekerek “Havasıyla, doğasıyla çok tercih edilen bir yer. Balon birçok bölgemizde olmayan özel bir etkinlik. Yerli ve yabancı turistler ülkenin turizminin katkı sağlayabilecek önemli bir proje. Ben bunun çok fazla tercih edileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Uzungöl’de HES Karşıtı Mücadele Sürüyor Haber

Uzungöl’de HES Karşıtı Mücadele Sürüyor

Uzungöl’de yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali (HES) projesine karşı bölge halkı ve çevreciler büyük bir direniş gösteriyor. Uzungöl'ün doğal güzelliklerinin ve turizm potansiyelinin tehdit altında olduğunu belirten halk, HES projesinin ekosisteme ve yerel ekonomiye zarar vereceğini savunuyor. TURİZM GELİRLERİ KAYBEDİLECEK Bölge halkı, HES projesinin su kaynaklarını kurutarak tarım ve hayvancılığı olumsuz etkileyeceğini dile getiriyor. Yerel çiftçiler, projenin tarım arazilerini susuz bırakacağını, bu durumun da tarımsal üretimi düşüreceğini belirtiyor. Ayrıca, suyun azalmasıyla birlikte turizmin de olumsuz etkileneceğini ifade eden halk, Uzungöl’ün turizm gelirlerinin önemli bir kısmını kaybedebileceği uyarısında bulunuyor. UZUNGÖL FEDA EDİLMEMESİ GEREKİYOR Projenin yalnızca yüklenici firmaya fayda sağlayacağını söyleyen yerel halk, Uzungöl’ün milli ekonomiye katkısının 1,5 milyar doları bulduğunu belirtiyor. HES projesinin birkaç milyon dolar kazanç için Uzungöl’ün doğal ve ekonomik değerlerinin feda edilmemesi gerektiğini savunan çevreciler, projeye karşı hukuki mücadelelerini de sürdürüyor. PROJENİN İPTAL EDİLMESİ TALEP EDİLİYOR HES karşıtı mücadeleye belediye başkanları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek veriyor. Hukuki süreç Danıştay ve İstinaf Mahkemesi’nde devam ederken, enerji Bakanlığı'na sunulan raporlarla projenin iptal edilmesi talep ediliyor. UZUNGÖL’ÜN TURİSTİK ÇEKİCİLİĞİ AZALACAK Halk, HES projesinin ekolojik dengeyi bozacağını, su kaynaklarının tünellere alınmasıyla Uzungöl’ün turistik çekiciliğinin azalacağını belirtiyor. Ayrıca, projeyle birlikte bölgedeki flora ve fauna üzerinde de ciddi tahribatlar oluşacağına dikkat çekiliyor. BÖLGE HALKI SESİNİ DUYURMAK İSTİYOR Uzungöl’deki HES karşıtı direniş, bölge halkının ve çevrecilerin ortak mücadelesiyle devam ediyor. Halk, doğal güzelliklerin korunması ve Uzungöl’ün turizm potansiyelinin sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi gerektiğini vurguluyor. HES projesinin iptali için hem hukuki hem de siyasi mücadeleler sürerken, bölge halkı seslerini duyurmak için çeşitli platformlarda aktif olarak çalışmalarına devam ediyor. Öte yandan Uzungöl'de yapılmak istenilen HES Projesine Karşı olan Uzungöl Çevre Koruma Kültür ve Turizm Derneği, Horonaga YouTube Kanalı ile ortak olarak hazırlanan "Uzungöl HES Etmeyecek" belgeselini yayınladı. Yayınlanan belgeselde Uzungöl ve Taşkıran Mahalle sakinlerinin yapılmak istenen HES Projesine karşı düşünce ve endişelerini dile getirerek yetkililerin bu hatadan bir an önce vazgeçmesini ifade ettiler.

Turizm sezonu bitti, sessizliğe büründü Haber

Turizm sezonu bitti, sessizliğe büründü

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı doğal güzellikleri ile dünyaca ünlü Uzungöl, yaz sezonunda on binlerce kişiyi ağırlarken sonbahar mevsiminin girmesiyle birlikte en sakin günlerini yaşıyor. Bugünlerde çok az sayıdaki ziyaretçilerini ağırlayan Uzungöl, adeta sessizliğe bürünürken işletmelerin bir kısmı da kapalı durumda. Önceki yıllara oranla bu yıl müşteri profilinin değiştiğini belirten Uzungöl Birlik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı, Uzungöl’de turizm yönünde faaliyet gösteren İdris Akyüz, sezonun iyi geçtiğini belirterek “2023 sezonu bir önceki yıla oranla kısmen biraz daha zayıf olmasına rağmen iyi geçti” dedi. Herhangi bir sorun yaşamadan sezonu geride bıraktıklarını kaydeden Akyüz, “2023 sezonu bir önceki yıla oranla kısmen biraz daha zayıf olmasına rağmen iyi geçti, beklentilerimize yakın bir sezonla bu sezonu kapattık. Herhangi bir sorun yaşamadan 2023 yılı sezonunu şu an kapatmış bulunmaktayız. Eksiklerimiz sıkıntılarımız bolca olmasına rağmen bu çerçevede turizm faaliyeti yürütmeye çalıştık” diye konuştu. Ekonomik durumları düşük insanlar biraz daha az geldi diyebiliriz Geride bıraktıkları sezonda ekonomik durumları biraz daha az olanların geldiğini belirten Akyüz, “Turistlerin profilleri de değişti, ekonomik durumları düşük insanlar geldi, biraz daha az geldi diyebiliriz. 2022 yılında pandemiden kaynaklanan bir yığılma vardı ancak 2023 yılında biraz daha stabil bir şekilde devam etti ama yine de beklentilerimizi karşılar nitelikteydi. Şu anda dünyadaki konjonktüre baktığımız zaman özellikle Uzungöl, Ortadoğu turizmine yönelik daha çok hizmet verdiği için şu andaki dünyada Ortadoğu’daki savaşlar 2024 yılına ne getireceğini kestirmek çok zor. Ancak bir kırılma yaşayacağını bekliyoruz ve düşünüyoruz. Önemli olan turizm profilini biraz daha değiştirmemiz gerekiyor biraz daha Batıya doğru, biraz daha yerli turizme yönelik turizm çeşitliliğini değiştirmemiz gerekiyor. Çünkü Arapların dünyada geçmişten aldığımız derslerden şunu biliyoruz ki; gittikleri bölgeleri çok kolay değiştirebiliyorlar. Dolayısıyla biz buradaki çeşitliliği artırmamız gerekiyor profili biraz daha değiştirmemiz gerekiyor. Onlara da hizmet etmemiz gerekiyor Batı ve yerli turistlere yönelik faaliyetlerimizi artırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. Akyüz, bugünlerde Uzugöl’ün sessizliğe bürünmesiyle ilgili ise “Bu aylarda biraz normal biraz da mevcut savaş ortamı etkiledi. Ortadoğu turistleri savaş durumunu etkiledi ancak normalde bu aylarda normal” diye konuştu. Ziyaretçilerden Mehmet Kutlu Ay, “Allah bize her şeyi vermiş tabiatın güzelliğini vermiş. Çevre çok güzel insanlar da çok iyi. Buraya 4 yıl önce gelmiştim şimdi çok yapı var eski hali daha güzeldi. Biz tabiatı seviyoruz 55 yıldır yurt dışında kaldım çok ülke gezdim 5 kıtayı gezdim ülkem kadar güzel bir yer yok” ifadelerini kullandı.

Uzungöl’ü bekleyen sinsi tehlike Haber

Uzungöl’ü bekleyen sinsi tehlike

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı doğal güzellikleri ile dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl giderek sığ bir göl haline geliyor. Gölün, 20-25 yıl önceki derinliği 35 metre civarlarında iken şu anki derinliği 4 metreye kadar düşmesi yöre sakinlerini endişelendiriyor. Gölün, kapsamlı bir şekilde temizlenmemesi halinde tıpkı kuruyan barajlar gibi karaya dönüşecek olmasından endişe duyulurken, Uzungöl Birlik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz, gölün yaklaşık 6-7 sene önce temizlendiği seviyeye tekrar geri döndüğünü söyledi. Gölün giderek sığ hale gelmesinin nedeni olarak gösterilen Uzungöl'ü besleyen Haldizen Deresi üzerindeki tersip bentlerinin temizlenmemesi gösterilirken, DSİ geçtiğimiz günlerde gölün çamur ve balçıkla dolmaması için tersip bentlerinin temizlemek için çalışma başlattı. Temel problemimiz gölün kirliliği ve gittikçi sığlaşması Uzungöl Birlik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz, gölün temel probleminin kirlilik olduğunu belirterek “Temel problemimiz temizlik. Buraya ortalama günde 30 bine yakın ziyaretçi geliyor dolayısıyla doğal olarak temizliği biraz zor oluyor. Maalesef üzülerek belirtmek isterim ki; yerel yönetimler bu konuda çok pasif kalıyor, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmekten zorlanıyorlar. Göl, yaklaşık 6-7 sene önce temizlendiği seviyeye maalesef geri döndü. Bunun en büyük sebebi Uzungölü’ün girişindeki tersip bentlerinin temizlenmemesi idi. Şu anda burada yaklaşık ortalama derinlik 3-4 metreye kadar düştü yer yer yarım metre civarında bir derinlik söz konusu. 20-25 yıl önceki derinlik yaklaşık 35 metre iken bugün maalesef 4 metrelerde. Şuan bakıldığında özellikle gölün güney tarafı son derece sığlaştı son derece doldu. Bunun temizlenmesi de zor çünkü bir önceki temizlik çok sorunlu geçmişti. Dolayısıyla temizlenmekten ziyade dolmamasını önleyecek tedbirlerin acilen alınması gerekiyor” diye konuştu. Tersip bentlerinde çalışma başlatıldı Uzungöl Mahalle Muhtarı Mehmet Öztürk ise DSİ tarafından gölü korumak için tersip bentlerinde çalışmaların başladığını belirterek "Uzungöl’ü korumak için 4 tane tersip bendi yapıldı. Ancak şuanda 3-4 senedir boşaltılmadığı için doldu. Şuanda boşaltma çalışması yapılıyor. Bu gölün alüvyonlarla dolmasını engellemek istiyoruz. Göl şuanda 1-2 metre dolmuş durumda. İnşallah ilerideki zamanlarda bu gölü temizletmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz. Uzungöl’ü korumak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.