Hava Durumu

#Yayla Turizmi

TOURISMJOURNAL - Yayla Turizmi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yayla Turizmi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Niş Turizmi Nedir? Niş Turizm Türleri Haber

Niş Turizmi Nedir? Niş Turizm Türleri

Niş Turizm, bireylerin özel ilgilerine göre şekillenen, merak uyandıran, pazardaki boşlukları işlevsel olarak dolduran konulardır. Niş Turizm, belirli bir ilgi alanına veya faaliyete odaklanan bir turizm türüdür. Niş turizm son dönemlerde oldukça popüler bir hale gelmiştir. Bu nedenler de çok fazla aratılmaya başlanmıştır. Genellikle her endüstri kolunda, kendi alanında uzmanlaşmış, pazar nişlerinde hizmet veren firmalar vardır. Bu firmalar, bütün pazarda geniş bir alanda faaliyet göstermek yerine, pazar bölümlerini daha da bölümlendirerek pazar içinde pazar olarak bilinen çok küçük pazar bölümlerini kendilerine hedef pazar seçerler. Niş Turizm Çeşitleri Niş turizm, birçok farklı türde hizmet vermektedir. Sizler için onları derledik: Gastronomi Turizmi Bu turizm türü yiyecek ve şaraba odaklanır. Gezginler, yerel mutfağı tatmak veya bir yemek festivaline katılmak için belirli bir bölgeyi ziyaret için seçebilirler. Dağ Yürüyüşü Turizmi Dağ bisikleti, su altına dalmak veya kayak gibi açık hava etkinliklerine odaklanır. Gezginler adrenalin pompalayan deneyimler arayabilir veya doğanın huzurunun ve sessizliğinin tadını çıkarabilir. Dini Turizim Dini ve kutsal yerleri ziyaret etmeye, duaya odaklanmaya, din hakkında bilgi edinmeye de son yıllarda artan ilgi var. Türkiye, inanç turizminde de her dine ve kültüre hitap eden bir zenginliğe sahip. Mardin’den İstanbul’a, Konya’dan Trabzon’a inanç turizmi için seçenekler oluşturabilirsiniz. Kültür Turizmi Gezginler müzeleri, tarihi ören yerleri veya kültürel merkezlerini hedeflemelidir. Son dönemde dünyanın da gözdesi olan Göbeklitepe, Çatalhöyük, Hattuşaş gibi antik merkezlere Türkiye’de yeni benzer yerler daha keşfedildi. Yayla Turizmi Yayla turizmi günümüzde büyük şehirlerde yaşayan insanların şehrin gürültüsü ve kirliliğinden kaçıp, doğal güzelliklere sahip olan sessiz alanları tercih etmelerinin doğal bir sonucu olarak gelişmiştir. Kaynak: halktv

Gümüşhane Kültür Rotaları keşfetmeye değer Haber

Gümüşhane Kültür Rotaları keşfetmeye değer

Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Gümüşhane şehri ismini yakınlarındaki gümüş madenlerinden almış. Bizans döneminde şehrin bulunduğu bölge Haldia (Chaldia) isimleri ile biliniyor. 17. yüzyıldan itibaren Osmanlı kaynaklarında yerleşim Gümüşhane olarak adlandırılmaya başlanmış. Gümüşhane denilince akla gelen en meşhur lezzetler Pestil ve Köme.  Ham maddeleri dut olan Gümüşhane pestili ve Gümüşhane kömesi mutlaka yerinde yenmesi gereken lezzetler arasında yer alır. “Kültür Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi” zamanın valisi Okay memiş tarafından, bu konuda Türkiye'nin en önemli gezginlerinden ve kültür rotaları konusunda uzman yerel rehber Ersin Demirel'e hazırlatılmış. Rota toplamda 379 kilometre uzunluğundaki 33 yürüyüş rotası, 10 bisiklet rotası ve 5 jeep safari rotasından oluşuyor. Rehberde tarih turlarında; Süleymaniye Mahallesi, Satala Antik Kenti, Santa Harabeleri, Krom Antik kenti, Kaleler ve Kiliseler Rotası, Tarihi taş köptüler ve türbeler rotaları bulunuyor. Rehberde yine yürüyüş parkurları, tabiat parkları, buzul gölleri, mağaralar, şelaleleri, bisiklet parkurları ve lezzet durakları bulunabilir. Geçmişin izlerini taşıyan camiler, minareler, kiliseler, hanlar, köprüler, hamamlar ve dükkanlar gibi 30'dan fazla tarihi eserin günümüze ulaştığı, Türk, Rum ve Ermenilerin yüzyıllarca birlikte hoşgörü içerisinde yaşadığı, cami ile kilisenin yan yana olduğu mahalleler, Gümüşhane'nin zenginliklerini oluşturuyor. Eski dönemde çıkarılan maden ocaklarının gözlemlenebildiği rotalar, keşfetmeye değer. Bu rehberin Gümüşhane turizmine öncülük edeceğini ve kentin turizm gelirlerine katkısı olacağını, şehir için önemli bir turizm atağı olacağı ifade ediliyor.

Yayla turizmi yükselişe geçti Haber

Yayla turizmi yükselişe geçti

Artık dünyada klasik hale gelen deniz-güneş-kum tatilinden daha farklı arayışları olan, kitle turizminden farklı alternatif turizm türü olan "Yayla Turizmi" son yıllarda yükselilşe geçti. Trekking son yılların yükselen değeri Kentlerin yoğunluğu, insan nüfusunun artışı, diğer ülkelerden gelen göçmenlerin şehirleri doldurması, özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanları yayla turizmine itiyor. Ülkemiz ise bu konuda cennet. Bakanlıkça yapılan çalışmalada Karadeniz başı çekiyor. En çok yayla merkezinin yer aldığı il Ordu. Sırasıyla Trabzon, Rize'de, Giresun, Sinop, Antalya,Gaziantep, Tokat'ta yayla merkezileri bulunuyor. Ama neredeyse her şehirde "trekking" etkinliği olarak farklı şekillerde yayla turizmi yapılıyor. Yayla Turizmi gelişmeye müsait  Yayla turizmi doğayı bozmadan, bölgedeki küçük işletmeleri canlandıran, ev pansiyonculuğunu geliştiren bir turizm çeşidi. Ülkemizde de turizm gelirleri arttıkça, vatandaş turizm konusunda bilinçlendikçe artacak bir turizm olarak görünüyor. Artması ise dar gelirli bölge insanının girirşimcilik konusunda önünü açtığı gibi  istihdam da yaratıyor.  Ayder özel koruma bölgesi ilan edildi Geçtiğimiz günlerde Rize'de Ayder yaylası özel koruma alanı ilan edildi. Rize Çamlıhemşin sınırlarındaki Ayder Yaylası, Doğal Sit Alanı’nın koruma statüsü yeniden değerlendirildi. Yapılan çalışma sonunda Ayder Yaylası’ndaki bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil edilmesine karar verildi.Bu anlayışın özellikle Karadeniz'de bulunan ama ülkemizdeki tüm doğa harikalarına yayılması, yayla turizminin geleceğini daha da güçlendiricektir. Artvin bu sene ziyaretçi akınına uğradı Artvin’de her mevsim ayrı güzelliğe bürünen Karagöller, bu yılda ziyaretçi akınına uğradı. Kentin en önemli turizm merkezlerinden olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı ve Sakin Şehir ünvanlı Şavşat ilçesinde yer alan Karagöl Sahara Milli Parkı doğa tutkunlarının uğrak noktası oldu. Göl etrafında bulunan yürüyüş alanları, ladin ve çam ağaçları arasında eşsiz görüntüsü ile dikkat çeken Karagöller, görenleri adeta büyülüyor. Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak için arkadaşları ve ailesiyle Karagöllere gelenlerin bu yılki sayısı oldukça fazla. Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından edinilen bilgilere göre, bir yıl içerisinde Şavşat Karagöl Sahara Milli Parkına 46 bin kişi ziyaret ederken, Borçka Karagöl Tabiat Parkına ise 94 bin 299 kişi ziyaret etti. İçerisinde cam seyir terasını yer aldığı Hatila Vadisi Milli Parkına ise 11 bin 425 kişi ziyaret ederken, kente yerli ve yabancı olmak üzere toplam 9 ayda 256 bin 292 kişi gelerek kentin farklı turizm alanlarını gezme imkanı buldu. Bu sayı geçtiğimiz yılda ise yine 9 aylık dilimde 262 bin 883 kişi olarak belirlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.