Hava Durumu

#Yoğunluk

TOURISMJOURNAL - Yoğunluk haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yoğunluk haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gaziantep'in tarihi çarşılarında hafta sonu yoğunluğu Haber

Gaziantep'in tarihi çarşılarında hafta sonu yoğunluğu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli kültür ve turizm kentlerinden Gaziantep'in yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmesi yüzleri güldürüyor. Köklü tarihi, doğal güzellikleri, gastronomideki ünü ve kültür turizmindeki potansiyeli sayesinde her zaman ziyaretçilerin en gözde merkezlerinden olan Gaziantep, özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Son yıllarda inanç ve kültür merkezi haline gelen, tarihi dokusu ve yapılarıyla turistlerin uğrak mekanı olan Gaziantep'te, turizmde son yılların en hareketli günleri yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra turizmde gerileme yaşanan Gaziantep'te bu yıl yaşanan turist hareketliliği yüzleri güldürdü. Dünyanın birçok ülkesinden gelen yabancı turistler ile yerli turistlerin yoğunluğu dikkat çekti. Kültür turizminin önemli merkezlerinden olan ve gastronomi alanı başta olmak üzere tarihi kalesiyle, hanlarıyla, saraylarıyla, müzeleriyle yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazanan Gaziantep, bu hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı. Sabah saatlerinden itibaren Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen binlerce turist tarihi kale çevresindeki mekânları ziyaret etti. Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren turistler rehberlerinden de bölge hakkında bilgiler aldı. Kentte bulunan çok sayıda müzeyi ziyaret eden turistler, bölgedeki tarihi mekanlara ise hayran kaldı. Kente gelenler, alanında dünyanın sayılı müzelerinden olan Nizip ilçesindeki Zeugma Antik Kenti'nden çıkarılan taban mozaiklerinin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzesi, tarihi hanları ve Bakırcılar Çarşısı ile kentin eşsiz mutfağına ait tatların satıldığı Almacı Pazarı'ndan alışveriş yapabiliyor. Turistlerin kente ilgi göstermesi, kale çevresinde satılan turistik eşyaları satın alması esnafın yüzünü güldürüyor. En çok geleneksel kültüre hitap eden yemeniler, bakır eşyalar, kente özgü Antep fıstığı, baklava, katmer, kuruyemiş ve kurutmalık ürünler büyük ilgi görüyor. Gaziantep'i gezmeye gelen ziyaretçiler, Gaziantep'e gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını ve Gaziantep'in tarihi çarşıları ve hanları başta olmak üzere müzelerinin mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini dile getirdiler. Turist yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getiren esnaf, yerli ve yabancı turist yoğunluğunun işlerine yansıdığını ifade ettiler.

Deniz sıcaklığı 32 derece: Kızkalesinde tatilci yoğunluğu Haber

Deniz sıcaklığı 32 derece: Kızkalesinde tatilci yoğunluğu

Akdeniz'e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin'de hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerine seyretmesiyle sahiller de yoğunluk yaşanmaya devam ediyor. Unesco Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Korykos Antik Kenti'nin en önemli parçası Erdemli'de bulunan Kızkalesi'de yoğunluğun en çok yaşandığı nokta oldu. Türkiye'nin her yerinden olduğu gibi yurt dışından da Kızkalesi'ne gelen tatilciler, deniz sıcaklığının 32 derecelere ulaştığı bugünler de özellikle sabah ve öğleden sonra suya girerek serinliyor. Temmuz ayının ikinci haftasından itibaren dolu dolu bir sezon geçirmeye devam ettiklerini belirten Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, "Şuanda da otellerde doluluk oranlarımız yüzde 70'lerde. Fransa ve İngiltere'den yoğun olarak gurbetçilerimiz geliyor, Eylül ayında da rezervasyonlarımız var" dedi. Tatilciler yoğun olarak sabah ve öğleden sonra denize giriyor Son 50 yılın en sıcak Temmuz ayını geçirdiklerine de dikkat çeken Öztop," Şuanda da Ağsutos ayı içerisindeyiz deniz sıcaklığı 32 derece. Özellikle misafirlerimiz 12 ile 15.00 arasında denize girmeyi tercih etmiyorlar. Genelde 12'ye kadar ve 16.00'dan sonra denize girerek tadını çıkarıyorlar" diye konuştu. Rusya'dan ailesiyle birlikte tatil için internetten araştırma yaparak Kızkalesi'ne gelen Svetlana Nizhnik ise bölgenin muazzam bir yer olduğunu belirterek gelmek isteyen herkese öneride bulundu. Kızkalesi'nin namı üstünde güzel bir yer olduğuna değinen tatilcilerden İsmet Özdemir'de denizin ve insanlarının güzel olduğunu kaydetti. Okulların açılmasına az bir süre kala aileleri ile birlikte tatile gelen çocuklarda, arkadaşlarıyla denizde zaman geçirdiklerini söyledi.

Sinop plajlarındaki yoğunluk Akdeniz ve Ege'yi aratmıyor Haber

Sinop plajlarındaki yoğunluk Akdeniz ve Ege'yi aratmıyor

Tarihi ve doğasıyla adından söz ettiren kent, konaklayan turistlerin yanı sıra günübirlik tatilcilerin de uğrak noktası. Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, AA muhabirine, Sinop'un temiz ve uzun sahilleri, tarihi mekanları ve tabiat parklarıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çektiğini söyledi. Kentin yaz aylarında önemli sayıda ziyaretçi ağırladığını belirten Süren, geçen yıl yaklaşık 1,5 milyon turist geldiğini, bu yıl da 2 milyon turist beklediklerini vurguladı. Süren, "Karadeniz'de denize girilecek yer olarak, sahili, güneşi, kumu ve doğal güzelliğiyle Sinop olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Bizim artık küresel ısınmayla birlikte güney sahilleri ile ısı noktasında çok farkımız kalmadı." dedi. Sinop'un denizle özdeşleşmiş bir kent olduğunu ifade eden Süren, şunları kaydetti: "Antik dönemden bu yana hem ticari, hem de denizcilik boyutuyla anılmış Sinop'un 170 kilometreye yakın bir kısmı kumsal ve plajlardan oluşuyor. Sinop merkez olmak üzere, Gerze, Ayancık ve Türkeli ilçeleri de deniz turizmi açısından önemli bir sahil potansiyeline sahip. Merkezde Karakum sahilleri bu kapsamda temizliği, doğallığı ve kumuyla önemli plajların başında geliyor. Sinop Karadeniz'e doğru uzanan büyük bir yarımada." Kentte iç limanların rüzgar almadığını, bunun yanı sıra rip akıntısına kapalı güvenli plajların yer aldığını dile getiren Süren, "Sinop, birinci derecede deniz turizminde önemli bir etken ve tercih nedeni. Deniz turizminde Sinop olarak oldukça iyi yol aldık. İç limandaki plajlarda, parkur alanları belirlenmiş çeşitli etkinliklerle birlikte muz, kano, jet ski gibi deniz turizmi araçlarından yararlanarak deniz sporları da yapılabiliyor." ifadelerini kullandı.

Hintli kız "Antalya'da kendimi Hindistan’da gibi hissettim" Haber

Hintli kız "Antalya'da kendimi Hindistan’da gibi hissettim"

Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili arife gününde tatilcilerin akınına uğradı. İzmir’den tatile gelen üniversite öğrencisi Hintli genç kız ise kalabalığa şaşırdığını ifade ederek, “Kendimi Hindistan’da gibi hissediyorum” sözlerine yer verdi. Turizmin başkenti Antalya’da Kurban Bayramı hareketliliği başladı. Arife gününde kentte hava sıcaklığı 26 dereceye kadar çıkarken, nem oranıysa yüzde 80 olarak kayıtlara geçti. Tatilcilerin çekim noktası ise dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili oldu. Vatandaşlar ve turistler Konyaaltı Sahili’ne gelerek denizin keyfini çıkardı. Birçok turist ise sıcak kumsalda güneşlenmeyi tercih etti, bazıları da kitap okudu. Gençler ise deniz içerisinde bulunan kayanın üzerinden zaman zaman atlama gerçekleştirerek tehlikeye davetiye çıkardı. Sıcaktan bunalan birçok vatandaş da ağaç gölgelerinin bekleyerek zamanı yakınları ile sohbet ederek geçirdi. "Bayram dolayısı ile yoğunluk var" Arkadaşlarıyla İzmir’den Antalya’ya tatile geldiğini belirten Ürdünlü Hadia Kahhaleh, “Ortam çok güzel, Konyaaltı Sahili'ni beğendim. Herkese gelmesini tavsiye ederim. Bayram dolayısı ile yoğunluk var. Herkese iyi bayramlar dilerim” dedi. Hindistanlı Sameera Khan, “Buraya tatile geldim, İzmir’de üniversite okuyorum. Burası çok kalabalık ve sıcak. Deniz suyu çok serin. Kendimi Hindistan’da gibi hissediyorum” sözlerine yer verdi. İlk defa Antalya’ya gelen Tunus vatandaşı Sara Ouerfelli de, “Bayramdan dolayı çok kalabalık ama çok güzel. 3-4 gün daha bura tatil yapacağız, bugün ilk günümüz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.