Hava Durumu

#Yöresel Lezzetler

TOURISMJOURNAL - Yöresel Lezzetler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yöresel Lezzetler haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Antalya Tanıtım Vakfı’nın Yeni Başkanı Emir Gündal Oldu Haber

Antalya Tanıtım Vakfı’nın Yeni Başkanı Emir Gündal Oldu

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Yönetim Kurulu Başkanlığına, ATSO 36. Grup Meclis Üyesi Emir Gündal getirildi. Gündal, görev süresi boyunca şehrin ulusal ve uluslararası tanıtımını artıracak projeler geliştireceğini ve Antalya'nın marka değerini güçlendirmek için yoğun bir çaba sarf edeceğini söyledi. ATAV’ın Mütevelli Heyet Toplantısı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ev sahipliğinde düzenlendi. Önceki dönemin projeleri hakkında bilgi verilen toplantının ardından, Emir Gündal, ATAV Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Gündal, ATAV’ın önceki başarılarının kendilerine ilham verdiğini belirterek, "Bugün geçmişin güçlü mirasını geleceğin vizyonuyla birleştirerek yeni bir döneme adım atıyoruz. Bugün, Antalya Tanıtım Vakfı’nın başkanlık görevini üstlenerek sizlerin güvenine layık olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyorum" dedi. ATAV’ın kuruluşundan bu yana şehrin tanıtımı için önemli projelere imza attığını belirten Gündal, Antalya'nın yalnızca bir tatil merkezi olmanın ötesine geçerek sağlık, kültür ve ekoturizm gibi alanlarda da lider konuma geldiğini vurguladı. Antalya Kadın Müzesi, Antalya Kongre Bürosu ve Antalya lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünlerin tanıtım projeleri gibi çalışmalara dikkat çekti. ATSO’nun Antalya'nın kalkınması ve tanıtımındaki rolünü de vurgulayan Gündal, "Bu süreçte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarını ve desteklerini özellikle vurgulamak isterim. ATSO, şehrimizin kalkınmasında ve tanıtımında her zaman öncü bir rol üstlenmiş, ATAV’ın çalışmalarında da önemli bir paydaş olmuştur. Kendilerinin vizyoner liderliği, bugünkü başarımızın en önemli yapı taşlarından biridir" dedi. Gündal, görev süresince Antalya'nın tanıtımını daha da ileriye taşıyacak projelere odaklanacağını, alternatif turizm alanlarını geliştireceğini ve Antalya'nın turizmdeki liderliğini pekiştireceklerini ifade etti.

Türk Lezzetleri Amerikalı Şeflerin Gözdesi Oldu Haber

Türk Lezzetleri Amerikalı Şeflerin Gözdesi Oldu

İZMİR (İHA) - Türk lezzetleri, Amerikalı şeflerin menülerinde daha fazla yer bulmaya başladı. Ege İhracatçı Birlikleri, Ticaret Bakanlığı desteğiyle 5 yıl önce başlatılan Turkish Tastes isimli TURQUALITY Projesi ile ABD’ye Türk gıda ihracatını artırmayı hedefliyor. Proje, ABD’ye gıda ihracatını 800 milyon dolardan 1,5 milyar dolara çıkarmayı başardı. Ege İhracatçı Birlikleri’nin Türkiye’de ağırladığı Amerika Aşçılar Federasyonu’nun eski Başkanı Thomas Macrina, Türk ürünlerinin tazeliği ve lezzetini överek, "Türk zeytinyağını diğer ülkelerin zeytinyağlarından ayırt edecek konuma geldim. Türk kuzusu dünyada tartışmasız 1 numara. Türkiye’deki kuzu etinin lezzeti dünyanın hiçbir yerinde yok. TURQUALITY Projesiyle kurduğumuz güçlü bağlar, Türk ihraç ürünlerinin ABD pazarında daha güçlü temsilini beraberinde getirecek. Çok yakında ilk zeytinyağı siparişimizi vereceğiz. Türk markalı zeytinyağları ABD’ye gidecek. Zeytinyağlarını kuru meyve barları takip edecek" dedi. Menülerinde levrek, zeytinyağı ve kuru incir gibi ürünlere sıkça yer verdiğini belirtti. ABD’nin önde gelen şeflerinden ve Chef Hall of Fame üyesi ve US Foods Üst Düzey Yöneticisi Anthony M. Rizzo, "Türkiye’deki insanların üretimdeki becerileri bizim ABD pazarında işimizi kolaylaştırıyor. Türk üreticilerinin hijyen ve sürdürülebilirliği ciddiye almaları ABD pazarında Türk gıda ürünlerinin daha fazla temsilini sağlayacak. Türk gıda sektörünün ABD pazarında ihracat hacmini 5 milyar dolara çıkarma hedefi son derece gerçekçi" ifadelerini kullandı. TURQUALITY PROJESİ İLE GÜÇLÜ BAĞLAR KURULUYOR Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Hayrettin Uçak, TURQUALITY Projesi kapsamında Amerikalı şefler, üniversiteler ve satın almacılarla güçlü bağlar kurulduğunu belirterek, "Türkiye geneli ABD’ye gıda ihracatımız 2018 yılında 708 milyon dolar iken 2023 yılı sonunda 1 milyar 712 milyon dolara ulaştı. 2024 yılı sonunda 2 milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz. TURQUALITY Projemizin sonunda 5 milyar dolara yükselmek için büyük adımlar atıyoruz. Bu yolculukta Amerikalı şeflerin bizimle hareket etmesi çok kıymetli. Projemize verdikleri destek için teşekkür ediyoruz" dedi. ABD ve Japonya’daki fuarlarda Amerikalı şeflerle ortak etkinlikler düzenlenecek. 2025’te Japonya’daki Foodex Japan Fuarı’nda Türk mutfağı tanıtılacak. TÜRK BALIĞI ABD SOFRALARINDA Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Türk somonunun ABD’ye ihracatında artış olduğunu ve Türk mutfağının protein odaklı beslenme alışkanlıklarıyla ön plana çıktığını dile getirdi. Turkish Cargo ile taze balık ihracatının da son yıllarda hızlandığını dile getirdi. Girit, "Levrek ve çipurada Avrupa birincisiyiz. ABD’ye ihracatta da levrek ve çipura öne çıkıyor. Son dönemde Türk somonu ihraç etmeye başladık. Peynir ürünlerimiz yöresel marketlerde raflarda yerini alıyor. Düzenli olarak bal ve yumurta ihraç eder hale geldik. Protein esaslı beslenme obeziteyi engelliyor. Ürünlerimizin içindeki değerli yağ asitleri beyin fonksiyonlarına direkt katkı sağlıyor ve akıllı nesillerin yetişmesini sağlıyor" dedi. ŞEFLER TÜRK MUTFAĞINA HAYRAN KALDI Türkiye’ye gelen Amerikalı şefler, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, Türk ürünlerinden oluşan kahvaltı menüsünün Amerikalı şefler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti. Seda Genç, "Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yönetici Şefi Selin Güloğlu önderliğinde, Türkiye’nin gıda ihracatında öncü markalarından Pınar’ın ABD pazarında yer alan ürünlerinden öğrencilerimiz tarafından hazırlanan kahvaltı menüsünde simit, boyoz, karakılçık ekmeği, menemen, peynir çeşitleri ve höşmerim yer aldı. Öğrencilerimiz, Amerikalı şeflere İzmir’in lezzetlerini sundu" diyerek konuşmasını tamamladı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler, Amerikalı şeflerin Turkish Tastes projesini benimsemesinin Türk gıda ürünlerinin uluslararası tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade etti. Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen programa, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Bedri Girit, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Melih İşliel, ve Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ferika Özer'in aralarında bulunduğu isimler katılım sağladı.

Kavanozda Cağ Kebabıyla Lezzet Her Yere Ulaşıyor Haber

Kavanozda Cağ Kebabıyla Lezzet Her Yere Ulaşıyor

ARTVİN (İHA) - Artvin’in Yusufeli ilçesinde bir cağ kebabı işletmesi, kavanoza koydukları döneri kargo yoluyla Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına ulaştırıyor. Dedelerinden devraldıkları mesleği sürdüren Akif, Lokman ve Osman Küçük kardeşler, Yusufeli’nde geleneksel cağ kebabını modern bir dokunuşla kavanozda müşterilerine sunuyor. Sosyal medya aracılığıyla geniş kitlelere ulaşan bu yenilikçi yöntem, Yusufeli’ne gelemeyen cağ kebabı tutkunlarına lezzet keyfi yaşatıyor. Yatık odun ateşinde pişirdikleri kebapları, tazeliğini uzun süre koruyabilen özel kavanozlarda paketleyerek gönderiyorlar. Müşteriler, kavanozdaki kebabı kaynar su içerisinde 35 dakika bekleterek lezzeti ilk günkü tazeliğiyle tüketebiliyor. İşletmeci Lokman Küçük, bu yöntemin sosyal medyada büyük ilgi gördüğünü ve taleplerin hızla arttığını belirterek, "Daha önce az sayıda müşterimize kavanozda kebap gönderiyorduk. Daha sonra bunun nasıl yapıldığını anlatan videolar çektik. Bu içerikler sosyal medyada ilgi görünce işi daha ciddi bir boyuta taşımaya karar verdik. Şu anda kavanoz kebabımız Türkiye'nin her yerinde yoğun talep görüyor. Kebabımız, kavanozdan çıkarıldıktan sonra servise hazır hale geliyor" dedi. Akif Küçük ise cağ kebabının sırrının, yaylalarda otlayan hayvanların eti ve odun ateşinde pişirme yönteminde olduğunu ifade ederek, dede mesleğini sürdürmekten gurur duyduklarını söyledi. "Her sabah ilk işimiz cağ kebabını hazırlamak. Amacımız, bu eşsiz lezzeti her sofraya ulaştırmak. Lezzetimizin sırrı, bölgemizin doğal ortamında yetişen hayvanların eti ve özel marinasyon tarifimizde gizli. İşimizi severek yaptığımız için başaramayacağımız bir şey yok" dedi. Erzurum’un patentli cağ kebabına rakip olduklarını ifade eden Küçük kardeşler, Yusufeli’nin bu lezzetteki iddiasını vurguladı. Ayrıca kavanoz kebap fikrinin Yusufeli’nin tanıtımına katkı sağladığını belirten kardeşler, artan talepleri karşılamak için üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Portekiz Mutfağının Damak Çatlatan Lezzetleri Haber

Portekiz Mutfağının Damak Çatlatan Lezzetleri

Bacalhau à Brás: Portekiz'in ünlü kurutulmuş morina balığı (bacalhau), yumurta ve patatesle harmanlanarak hazırlanan bu lezzetli yemek, geleneksel bir favori. Caldo Verde: Portekiz'in geleneksel yeşil çorbası, soğan, patates, chorizo ve yeşil lahananın mükemmel bir uyumuyla öne çıkıyor. Francesinha: Porto'nun meşhur sandviçi, sosis, jambon ve sığır etiyle doldurulmuş, peynir ve sos ile kaplı bir lezzet şöleni sunuyor. Arroz de Pato: Portekiz ördek pilavı, ördek eti, pirinç ve chorizo'nun muhteşem bir kombinasyonuyla damakları şımartıyor. Açorda: Ekmek, sarımsak, taze otlar ve zeytinyağından oluşan bu soğuk çorba, sıcak yaz günlerinde serinletici bir seçenek olarak tercih ediliyor. Feijoada: Kara fasulye, sosis ve domuz etinin karışımından oluşan bu geleneksel yemek, Portekiz mutfağının kalbinde yer alıyor. Pastéis de Nata: Portekiz'in ünlü tatlısı, krema dolgulu nefis hamur kasesiyle ünlü ve dünyaca ünlü bir lezzet. Amêijoas à Bulhão Pato: Sarımsak, taze kişniş ve limon suyu içeren bu istiridye yemeği, deniz mahsulleri sevenleri cezbediyor. Cataplana de Marisco: Deniz ürünleri, domuz eti ve sebzelerin bir araya geldiği bu yemek, geleneksel bir Portekiz tenceresi olan cataplana'da pişiriliyor. Cozido à Portuguesa: Sebzeler, et ve sosisin bir arada pişirildiği bu yemek, farklı malzemelerin birleşimiyle zengin bir lezzet profili sunuyor.

Yunan mutfağının yıldızları Haber

Yunan mutfağının yıldızları

Moussaka: Ege bölgesinin vazgeçilmez yemeği olan moussaka, patlıcan, kıyma, domates sosu ve beşamel sosun muazzam bir birleşimi. Fırında pişirilen bu lezzet, her öğünde tercih edilen bir ana yemek. Souvlaki: Atina'nın sokak lezzetlerinden biri olan souvlaki, şişe dizilmiş et (genellikle tavuk veya dana) ve sebzelerin nefis bir şekilde közlenmesiyle hazırlanan bir atıştırmalık. Dolmadakia: Yunan mutfağının sevilen mezesi olan dolmadakia, üzüm yaprağı sarılı pirinç dolması. İçinde baharatlar ve zeytinyağı bulunan bu lezzet, Akdeniz'in taze ve hafif tatlarına sahip. Fasolada: Kuru fasulye çorbası olan fasolada, özellikle kış aylarında sıkça tüketilen bir gelenek. Soğan, domates, zeytinyağı ve otlarla zenginleştirilen bu çorba, Yunan sofralarının vazgeçilmezi. Pastitsio: Kremalı makarna graten olan pastitsio, Yunan mutfağının özel günlerde sıkça tercih edilen bir lezzeti. İçerisinde makarna, kıyma ve beşamel sosun mükemmel uyumu, damakları şenlendiriyor. Kleftiko: Geleneksel bir dağcı yemeği olan kleftiko, kuzu eti, patates ve baharatların uzun süre fırında pişirilmesiyle hazırlanan bir lezzet. Bu yemek, köy atmosferini sofralara taşıyor. Tzatziki: Yunan mutfağının serinletici mezelerinden biri olan tzatziki, yoğurt, salatalık ve sarımsak içeriyor. Bu hafif ve ferah lezzet, genellikle et yemeklerinin yanında servis ediliyor. Gyro: Yunan fast food kültürünün bir parçası olan gyro, döner etin pide içerisine sarılmasıyla oluşan bir lezzet. Taze sebzeler ve tzatziki sosu ile servis ediliyor. Spanakopita: Ispanaklı börek olan spanakopita, ince yufka ile yapılan ve içerisinde ıspanak, peynir ve baharatların bulunduğu bir atıştırmalık. Hem kahvaltılarda hem de öğle yemeklerinde sıkça tercih ediliyor. Loukoumades: Tatlı krizlerine son veren loukoumades, hamur topçuklarının kızartılması ve ardından bal veya pekmezle tatlandırılmasıyla hazırlanan bir tatlı. Üzerine dökülen tarçın ve ceviz, lezzetini tamamlıyor. .

İngiltere'nin renkli mutfağı Haber

İngiltere'nin renkli mutfağı

Cornish Pasty (Cornwall): İngiltere'nin güneybatısındaki Cornwall bölgesinin gururu olan Cornish Pasty, nefis bir hamur içine sarılı kuzu eti, patates ve soğan içeriyor. Bu el yapımı lezzet, bölgenin maden işçileri için pratik ve besleyici bir yemek olarak doğmuş. Black Pudding (Lancashire): Lancashire bölgesinden gelen Black Pudding, İngiltere'nin geleneksel kan sosisi. İçeriğinde yulaf, koyun kanı, soğan ve baharatlar bulunur. Genellikle kahvaltılarda kullanılan bu lezzet, sert dış kabuğu ve zengin iç yapısıyla tanınıyor. Balti Curry (Birmingham): Birmingham'dan çıkan Balti Curry, özgün bir Hint-Pakistan karışımı. Baharatlı ve lezzetli bu yemek, wok benzeri bir tencerede pişirilir ve genellikle tavuk veya kuzu eti içeriyor. Scouse (Liverpool): Liverpool'un klasik yemeği olan Scouse, et suyu, patates, havuç ve soğan içeren bir et güveç. Yavaşça pişirilen bu yemek, soğuk kış günlerinde sıcaklığıyla ünlü. Stargazy Pie (Cornwall): Cornwall'un eşsiz tatlarından biri olan Stargazy Pie, balıklı bir turta türü. Balıkların başları, pişirildiği hamurun üzerinde çıkacak şekilde yerleştirildiği için adını "yıldız bakışlı" olarak almış. Pork Pie (Melton Mowbray): Melton Mowbray, İngiltere'nin en ünlü domuz pastası olan Pork Pie'un doğduğu yer.. Çıtır hamur ve baharatlı domuz eti içeren bu lezzet, özellikle özel günlerde ve pikniklerde tercih ediliyor. Pie and Mash (Londra): Londra'nın geleneksel yemeği Pie and Mash, dana eti içeren bir turta ile servis edilen püre patatesten oluşuyor. Üzerine sıcak bir sos eklenerek servis edilen bu yemek, Londra'nın kalbinde bir lezzet yolculuğu sunuyor. Lancashire Hotpot (Lancashire): Lancashire mutfağının vazgeçilmezi olan Lancashire Hotpot, kuzu eti, patates ve soğan içeren bir güveç yemeği. Yavaşça pişirilerek hazırlanan bu lezzet, zengin sosuyla damakları şenlendiriyor. Devon Cream Tea (Devon): Tatlı sevenler için Devon Cream Tea kaçınılmaz bir tercih. Taze scones, çilek reçeli ve en üstte bolca clotted cream içeren bu lezzet, İngiliz çay saati geleneğinin bir parçası. Eccles Cake (Manchester): Manchester bölgesinden çıkan Eccles Cake, kuru üzüm ve baharatlarla doldurulmuş ince bir hamur içeriyor. Çıtır dış kabuğu ve içindeki nefis dolguyla, İngiliz çay saatlerinin vazgeçilmez tatlarından biri.

İsviçre'nin renkli yemek kültürü Haber

İsviçre'nin renkli yemek kültürü

Fondü: İsviçre'nin en ünlü yemeklerinden birisi. Peynir, sarımsak ve beyaz şarap içeren bu karışım, genellikle ekmekle birlikte yeniyor. Rösti: Patatesin rendelenip tavada kızartılmasıyla yapılan bir yemek. Genellikle kahvaltılarda veya et yemeklerinin yanında servis ediliyor. Zürcher Geschnetzeltes: İsviçre'nin Zürih kentinden geliyor. İnce dilimlenmiş et (genellikle dana eti), mantar ve soğan içeriyor ve genellikle krema sosunda servis ediliyor. Bircher Müsli: İsviçre'nin sağlıklı ve bir kahvaltı seçeneği kendisi. Yulaf ezmesi, yoğurt, meyve ve fındık içeriyor. Birnenweggen: Bu, kuru erik içeren bir tür tatlı hamur işi. Özellikle Noel zamanında oldukça popüler. Älplermagronen: Bu, makarna, patates, soğan, peynir ve genellikle rendelenmiş elma içeren lezzetli bir tür makarna yemeği. Bölgesel Peynir Tabağı: İsviçre'nin farklı bölgelerinden gelen çeşitli peynirleri içeren bir tabak. Peynir çeşitleri arasında Emmental, Gruyère ve Appenzeller bulunabiliyor. Berner Platte: Bu, et severler için ideal bir yemek. Genellikle sığır eti, dana eti, sosis ve turşu içeriyor. Bündner Nusstorte: İsviçre'nin Graubünden kantonundan gelen cevizli bir turta. İnce hamur ve ceviz içeren dolgunun birleşimiyle yapılıyor. Schoggi Fondue: İsviçre'nin ünlü çikolatalarıyla yapılan bir tür leziz çikolata fondüsü. Meyve, bisküvi veya kek parçalarıyla servis ediliyor.

Kahramanmaraş'ın Lezzet Dünyası Haber

Kahramanmaraş'ın Lezzet Dünyası

Yoğurtlu Dövme Çorbası; Sıcak ve soğuk seçenekleriyle servis edilen bu çorbanın yapımında buğday ve nohut kullanılıyor. Özellikle yaz aylarında serinletmesi özelliğiyle tercih ediliyor. Ciğerli Bulgur Pilavı: Tereyağında kavrulan bulgur pilavı, kavrulmuş ciğer, sebze ve baharatlarla buluşuyor ve ortaya nefis bir ürün çıkıyor. Sömelek Köftesi ve Havuçlu Pilav:   Maraş'ın sık sık tüketilen yemeklerinden biri olan bu köfte, minik porsiyonlar halinde hazırlanıyor, üzerine sarımsaklı yoğurt eklendikten sonra ise havuçlu pilavla birlikte yenmeye hazır hale geliyor. Eli Böğründe: Sıvı yağ, tuz ve baharatlarla dinlendirilen et, patates soğan sarımsak ve domates biber eşliğinde tepsiye diziliyor, ardından fırına pişmeye yollanıyor. Hazır olunca üzerine tereyağı gezdiriliyor ve yenmeye hazır oluyor.  Maraş Çöreği: Tuzlu bir hamur işi olan maraş çöreği, çörek otu, susam ve un ile hazırlanıyor. Çayın yanına çok iyi eşlik eden bu çöreği kesinlikle denemelisiniz. Maraş Tava: Bölgenin en sevilen yemeklerinden biri olan Maraş tava, patlıcan, soğan, domates ve kırmızı et ile hazırlanıyor. Kahramanmaraş'taki hemen hemen her restoranda bulabileceğiniz bu lezzeti denemeden geçmeyin deriz. Acem Pilavı: Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan ve pirinç pilavının fıstık, et, kuş üzümü ve havuç ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan acem pilavı, Kahramanmaraş ve çevresinde sık sık tüketiliyor. Maraş Dondurması: Bu listede tabii ki Maraş dondurması da var. Sakız gibi uzayan yapısı ve gerçek süt tadı ile gerçekten de dünyaca ünlü olmayı hak etmiş bir lezzet Maraş dondurması. Çullama:  Bastık ile hazırlanan ve Maraş'ın yöresel tatlarından biri olan Çullama, içi fıstık veya fındık ile doldurulduktan sonra, muska şekli veriliyor. Kızartılıp ardından şerbete batırılan bu tatlının tadının damağınızda kalacağına eminiz. Ravanda Şerbeti: Üzüm hetifi suyundan yapılan ve fazla bilinmeyen bu şerbet, Kahramanmaraş'a özgü bir tat. Soğuk tüketiliyor.

Kapadokya mutfağından benzersiz lezzetler Haber

Kapadokya mutfağından benzersiz lezzetler

Testi Kebabı: Kapadokya'nın en ünlü yemeklerinden biri olan Testi Kebabı, et (genellikle kuzu veya tavuk), sebzeler ve baharatlar içeren özel bir karışımın testi içinde pişirilmesiyle yapılır. Testi, misafire özel bir sunumla masaya getirilir ve ardından testi kırılarak içindeki lezzetler ortaya çıkarılıyor. Mantı: Kapadokya'da yapılan mantı, genellikle ince hamurla kaplanmış, içerisinde kıyma, soğan ve baharat karışımı bulunan küçük yuvarlak paketlerden oluşuyor. Üzerine yoğurt ve biberli tereyağı eklenerek de servis edilip afiyetle yeniyor. Pide: Kapadokya pidesi, ince hamurun üzerine çeşitli malzemelerin eklenmesiyle yapılıyor. Geleneksel olarak kıyma, sucuk, kaşar peyniri ve sebzeler kullanılıyor. Kapadokya pidesi, fırında pişirilir ve sıcak servis ediliyor. Zeytinyağlı Yemekler(Soğan Dolması): Kapadokya'da zeytinyağlı yemekler, genellikle sebze bazlı oluyor. Kabak, patlıcan, taze fasulye gibi sebzeler, zeytinyağı, soğan ve baharatlarla pişiriliyor. Özellikle soğan dolması oldukça sağlıklı ve hafif bir seçenek. Beyaz Kabak Tatlısı: Beyaz kabak tatlısı, beyaz kabakların şeker ve su ile kaynatılmasıyla yapılıyor. Üzerine taze ceviz veya fındık eklenerek servis ediliyor. Kapadokya Şarabı: Kapadokya'nın iklimi ve toprak yapısı, üzüm bağları için uygun bir ortam sağlıyor. Bu nedenle bölge, lezzetli yerel şaraplarıyla ünlü. Yerel üzüm türleriyle üretilen şaraplar, özel bağ turlarında tadılabiliyor. Siron: Yoğun kıvamlı taptaze bir üzüm suyu olan siron, özellikle sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı bir içki olarak tercih ediliyor. Kapadokya Otlu Peyniri: Kapadokya'nın özel ot yataklarında beslenen sürülerden elde edilen sütten yapılan otlu peynir, bölgeye özgü bir lezzet. Otlu peynir, farklı otların eklenmesiyle zenginleştiriliyor. Nohutlu Yahni: Önceden kavrulmuş koyun eti ve soğanın, dana eti, soğan, tereyağı, zeytinyağı ve çeşitli baharatlar eklenerek hazırlanan, Kapadokya'daki her restoranda görebileceğiniz nohutlu yahni yemeğini kesinlikle denemenizi tavsiye ederiz.  Gendime: Kavrulmuş yarma üzerine su eklenerek hazırlanan, kurutulmuş kemik üzerinde tandırda pişirilen gendime yemeği, Kapadokya halkı tarafından da özel günlerde itinayla hazırlanan yemekler içerisinde.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.