Hava Durumu

#Yunus Emre Akkor

TOURISMJOURNAL - Yunus Emre Akkor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yunus Emre Akkor haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kayseri, Now the World City of Gastronomy Haber

Kayseri, Now the World City of Gastronomy

Kayseri, Now the World City of Gastronomy Kayseri, one of the ancient cities of Anatolia, managed to enter the National List of the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) Gastronomy Creative Cities Network. Kayseri, which has been the cradle of Hittites, Phrygians, Romans, Seljuks and Ottoman civilizations in its 6,000-year history and has a rich culinary culture; After Gaziantep, Hatay and Afyonkarahisar, it became the fourth city in Turkey to gain international prestige in the field of gastronomy. Kayseri's motto in gastronomic tourism is 'The Land of Flavor from History to Culture' Kayseri Metropolitan Municipality, which carries out various promotional activities on a national and international scale with the slogan "From History to Culture to the Land of Flavors" in order to have a say in gastronomic tourism, as well as many dishes made with sausage and pastrami, ravioli, oiling, pita tandoori, oven mouth, lead vaccine, Develi civıklısı. It brought local delicacies such as çemen, kete, katmer, acid, nevzine, gilaburu juice to the world showcase. The world's best award for the local flavors of Kayseri In addition, at the Gourmand Cookbook Awards 2020, one of the most prestigious cookbook competitions in the world, the book "Kayseri Cuisine from Past to Future", which includes original recipes of traditional dishes of Kayseri cuisine, won the "Best of the World" award in the Local Cuisine Category. The 300-page book prepared by Chef Yunus Emre Akkor, who compiled the recipes of over 100 dishes unique to Kayseri, was presented to taste hunters on the website of Kayseri Metropolitan Municipality.

Kayseri, Artık Dünya Gastronomi Şehri Haber

Kayseri, Artık Dünya Gastronomi Şehri

Kayseri, Artık Dünya Gastronomi Şehri Anadolu’nun kadim şehirlerinden Kayseri, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Gastronomi Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne girmeyi başardı. 6 bin yıllık tarihinde Hititler, Frigler, Romalılar, Selçuklular ve Osmanlı medeniyetlerine beşiklik eden ve zengin mutfak kültürüne sahip Kayseri; Gaziantep, Hatay ve Afyonkarahisar’ın ardından Türkiye’yi gastronomi alanında uluslararası prestij kazandıran unvanı elde eden dördüncü şehri oldu. Gastronomi turizminde Kayseri’nin sloganı ‘Tarihten Kültüre Lezzet Diyarı’ Gastronomi turizminde söz sahibi olmak için “Tarihten Kültüre Lezzetler Diyarı” sloganı ile ulusal ve uluslararası ölçekte çeşitli tanıtım faaliyetleri gerçekleştiren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sucuk ve pastırmayla yapılan pek çok yemeğin yanı sıra mantı, yağlama, pöç tandır, fırın ağzı, kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen, kete, katmer, aside, nevzine, gilaburu suyu gibi yöresel lezzetleri dünya vitrinine taşımıştı.  Kayseri’nin yöresel lezzetlerine dünyanın en iyisi ödülü Ayrıca dünyanın en prestijli yemek kitapları yarışmalarından biri olan Gourmand Cookbook Awards 2020’de Kayseri mutfağının geleneksel yemeklerinin özgün tariflerininin yer aldığı 'Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı' kitabı Yerel Mutfak Kategorisi’nde "Dünyanın En İyisi" ödülünü kazanmıştı. Kayseri’ye özgü 100’ün üzerinde yemeğin tarifini derleyen Şef Yunus Emre Akkor’un hazırladığı 300 sayfadan oluşan kitap, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden lezzet avcılarının beğenisine sunulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.