Hava Durumu

#Yunus Sezer

TOURISMJOURNAL - Yunus Sezer haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yunus Sezer haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Edirne Gastronomi Festivali'nde Duygusal Anlar Yaşandı Haber

Edirne Gastronomi Festivali'nde Duygusal Anlar Yaşandı

Edirne Valiliği’nin öncülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenen "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali," zengin bir gala yemeği ile sona erdi. Türkiye’nin ünlü şefleri ve aşçıları ile festivale katkı sağlayan mutfak ustaları bir araya gelerek unutulmaz bir gece yaşadı. Gala gecesine katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin Osmanlı’ya 92 yıl başkentlik yapmış derin mutfak kültürüne vurgu yaparak, festivalin gelenekselleştirilmesini hedeflediklerini belirtti. Vali Sezer, "Edirne hem saray hem de Rumeli mutfağının olduğu bir şehir, menülerimiz gittikçe daralmış ve birkaç çeşit yemekten ibaret olmuş. 'Topraktan Sofraya' yemek kitabındaki reçetelerle hazırlanacak yemekler, umuyorum restoranlarda yer alacak. Böylece geçmişin zenginliğini tekrar yaşama ve geleceğe aktarma imkanı buluruz" dedi. USTA VE ÇIRAKLAR KUCAKLAŞTI Festival kapsamında katılımcılara belge takdim edilen ödül töreninde duygusal anlar yaşandı. Günaydın Et Restoranları Grubu Ortağı Şef Cüneyt Asan, usta-çırak ilişkisini onurlandırarak tüm katılımcıları ödüllerini verirken kucakladı. Ödül takdimine Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ve şef Esra Tokelli de katıldı. EDİRNE'NİN GELENEKSEL LEZZETLERİYLE "TOPRAKTAN SOFRAYA" MENÜSÜ Gala gecesinde davetlilere Edirne’nin yöresel lezzetlerinden oluşan özel bir menü sunuldu. Menüde köy ekmeği ve limonlu yanık tereyağı, kavun çekirdeği şerbeti, Edirne tarhana çorbası, cici papalı börülce salatası, reyhan şerbeti, vişne glazeli ciğer sarma, loznik isli yoğurtlu, soğan dolması, Edirne usulü kuzu kapama, Rumeli usulü kalburabastı, ayva marmeladı dolgulu acı badem kurabiyesi, ızgara borani, ızgara köy biberi, ve ekşimikli biber gibi özgün lezzetler ikram edildi.

Sınır Kapılarında gurbetçi rekoru kırıldı Haber

Sınır Kapılarında gurbetçi rekoru kırıldı

Edirne Valisi Yunus Sezer, sınır kapılarında gurbetçi döneminde rekor kırıldığını açıkladı. 4 milyondan fazla gurbetçinin giriş çıkış yaptığını açıklayan Sezer, geçen yıla göre Türkiye'ye giriş yapan gurbetçi sayısında artış yaşandığına vurgu yaptı. Edirne Valisi Yunus Sezer, gurbetçi sezonunda yaşanan yoğunluğa dair açıklamalarda bulundu. Avrupa ülkelerinde yaşayan ve yaz tatilini anavatan Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerin baba ocaklarına geldiğini söyleyen Sezer, bu sene gurbetçilerin gelişinde yüzde 4 artış yaşandığını ifade etti. “Tüm zamanların giriş rekoru kırıldı” 14 Temmuz'da Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 9 bin 628 binek araç ve 40 bin 593 yolcu ile tüm zamanların giriş rekorunun kırıldığını açıklayan Vali Sezer, Edirne'deki tüm sınır kapılarında aynı gün tüm zamanların giriş rekorunun kırıldığını belirterek, 15 bin 553 binek araç ile 57 bin yolcunun Türkiye'ye giriş yaptığını vurguladı. “4 milyon 330 bin 25 gurbetçi Türkiye'ye giriş yaptı” Geçen yılın aynı dönemine göre yolcu giriş ve çıkışlarında yüzde 4 artış yaşandığını açıklayan Sezer, 22 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasında Edirne'de bulunan sınır kapılarından 4 milyon 330 bin 25 gurbetçinin Türkiye'ye giriş yaptığına değindi. “8 ayda 10 milyon vatandaş giriş çıkış yaptı” Sezer, ayrıca 1 Ocak-31 Ağustos tarihileri arasında Edirne'deki sınır kapılarından toplam 3 milyon 662 bin 855 araç ile 10 milyon 10 bin 253 kişinin giriş çıkış yaptığını açıkladı. Yıllık izinlerini anavatan Türkiye'de geçirip çalıştıkları ülkelere dönüş yolunda hüzünlendiklerini belirten gurbetçiler, Türkiye'nin kıymetinin bilinmesi çağrısında bulundu. Baba ocağı Türkiye'den ayrıldıkları için dönüş yolculuklarının buruk geçtiğini anlatan gurbetçiler, gelecek senenin hayalini şimdiden kurmaya başladıklarını ve kalplerinin bir yanını Türkiye'de bıraktıklarını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.