TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adeta doğal bir cennet:Spil Dağı Milli Parkı

22 Nisan 1968 tarihinde milli park olarak halka açılmış, Türkiye'nin batısındaki, Manisa il sınırları içinde yer alan Spil dağı Milli Parkı, zengin bitki örtüsü, mağaraları, mitolojik öyküleri ve jeolojik ve jeomorfolojik yapıdaki zenginlikleri ile oldukça göz alıcı bir doğal alanı kapsıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Adeta doğal bir cennet:Spil Dağı Milli Parkı

1513 metre yüksekliğinde olan, Bozdağlar’ın Kuzeybatı ucunda ayrı bir kalker kütle olarak oluşan Spil Dağı(Manisa Dağı) 22 Nisan 1968 tarihinde doğal büyüleyici özellikleri sayesinde Milli Park özelliği almış, Gediz havzası üzerinde yer alan ve gerçekten de büyüleyici bir doğal alana ve ekosisteme ev sahipliği yapan bir milli parkımız.

Manisa şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olduğu için ulaşımı da oldukça kolay olan Spil Dağı Milli Parkı, orman ve açık alan olarak toplam 6860 hektarlık bir alanı kapsamakta.

Milli parkın doğusunda bulunan, derinliği 1-2 metreyi geçmeyen Sülüklü Göl ise kalkerlerin erimesiyle oluşmuş. 

Dağ, 120’yi aşan endemik bitki türünü bünyesinde barındırıyor ve zengin florası sayesinde kızılçam, karaçam, saçlı meşe gibi birçok farklı ağaç türünü barındıran geniş ormanlık alanlara ev sahipliği yapıyor.

Üstelik dağ yetmişe yakın şifali bitkiyi de bünyesinde barındırıyor. En bilindik olanı ise özellikle mart ve nisan aylarında yoğun olarak görülen Manisa Lalesi.

Bu özellikleri parkı, doğan, atmaca, kartal, akbaba gibi çeşitli, birbirinden farklı kuş türlerinin yaşam alanı haline getiriyor. Üstelik geyik, yaban domuzu, at gibi memeli hayvanların yanı sıra, yılan, kaplumbağa gibi sürüngenler de ev sahipliği yapıyor bu park.

Spil Dağı'nda, Kybele Kaya Kabartması, Lidya kültürünün kalıntıları olan kaya mezarları, Yarıkkaya’nın yakınındaki kayalara oyulmuş evler ve bir taht gibi antik döneme ait kalıntılar ve tarihi yapılar da bulunuyor.

Kamp yapmak isteyen ziyaretçiler için özel bölgelere sahip olan parkta aynı zamanda piknik tesisleri, spor, oyun alanları, restoranlar ve konforlu bir konaklama isteyenler için dağ evleri de bulunuyor. 

Sonuç olarak doğa ile iç içe olmak isteyenler için ideal bir destinasyon olan Spil Dağı Milli Parkı, doğal güzellikleri, biyoçeşitliliği, yürüyüş ve piknik imkanları ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor ve sadece doğal güzellikleri değil, aynı zamanda tarih ve kültürle de buluşma fırsatı sunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.