TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AIRBNB için Ankara’ya gittiler

Kamuoyunda ‘AIRBNB Yasası’ olarak bilinen ‘Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlenen kanunda esneklik ve uzatma isteyen onbinlerce insan adına Meclis’e gidildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 11:44
Kaynak: Al Ain
AIRBNB için Ankara’ya gittiler

‘Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması’na yönelik 1 Ocak tarihinde yürürlüğe giren yasaya ilişkin bir dizi talep ortaya çıktı. 

Turizm amaçlı olarak konutunu kiralayan binlerce vatandaş adına dernekleşme faaliyeti yürüten bir grup, mağduriyetlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne iletmek amacı ile Ankara’ya gitti. 

Meclis’ten çıkartılan yasanın sokağın gerçeklerini yansıtmadığını belirten Turizm Konut Birliği Derneği Bekanı Cevat Ölmez, “Bu alanda çalışma yürüten, geçimini buradan sağlayan binlerce insan, kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte işlerini, geçim kaynaklarını kaybetme riski ile yüz yüze kaldı. Ülke turizmini büyütmek, turizm bölgelerini geliştirmek için yıllardır çaba sarf eden, ziyaretçi memnuniyeti yaratan binlerce insan, yasa ile hedef haline geldi” ifadelerini kullandı. 

“ENGELLEME DEĞİL, DÜZENLEME”

“Engelleme değil, düzenleme talep ediyoruz” diyen Ölmez, yürürlüğe giren yasanın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Ölmez, bu düzenlemenin yapılması ve mağduriyetlerin giderilmesi için bir yıllık bir ötelemenin yapılması gerektiğini ve yıl sonuna kadar zaman tanınmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi. 

Ölmez, alt kiralama ile işletme kurulmasının engellenmesinin, üçten fazla bağımsız bölümden oluşan binaların en faza yüzde 25’i için izin belgesi veriliyor olması ve tüm mülk sahiplerinin onayının şart kılınmasının değişiklik yapılması istenilen maddeler olarak öne çıktığını da ifade etti. 

Kaynak: Al Ain

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.