TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atina'nın lezzet dolu dünyası

Bu muhteşem şehirin geleneksel lezzetlerini birlikte keşfedelim.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Atina'nın lezzet dolu dünyası

1. Souvlaki: Yunanistan'ın en ikonik yemeklerinden biri olan souvlaki, şişe dizilmiş et parçalarından oluşuyor ve genellikle tavuk, dana eti veya domuz eti kullanılarak yapılıyor. Souvlaki, sıcak ve taze pide ekmeği veya pilav ile servis ediliyor.

2. Moussaka: Moussaka, patlıcan, patates, kıyma ve beşamel sosla katmanlanmış bir yemek. Ardından fırında pişiriliyor ve altın rengi bir kabuk oluşturuyor. Moussaka, hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek.

3. Spanakopita: Spanakopita, ince hamurlu böreklerin arasına ıspanak, peynir ve soğan karışımı konularak yapılan bir tür börek. Bu lezzetli atıştırmalık, sıcak veya soğuk olarak servis edilebiliyor.

4. Tzatziki: Tzatziki, yoğurt, salatalık, sarımsak ve zeytinyağı ile yapılan bir soğuk meze. Ferahlatıcı tadıyla özellikle sıcak yaz günlerinde tercih ediliyor.

5. Gyro: Gyro, ince dilimlenmiş etin (genellikle tavuk veya dana eti) pide ekmeği veya dürüm içinde servis edildiği bir tür sandviç. Gyro, taze sebzeler ve tzatziki sos ile servis ediliyor.

6. Fasolada: Fasolada, kuru fasulye, domates, soğan ve zeytinyağı ile yapılan geleneksel bir Yunan çorbası. Bu besleyici çorba, soğuk kış günlerinde sıcak tutuyor ve doyurucu bir öğün sağlıyor.

7. Dolmadakia: Dolmadakia, pirinç, kuş üzümü, fıstık ve baharatların bir karışımı ile dolu zeytin yaprakları. Limon suyu ile tatlandırılan dolmadakia, geleneksel bir meze veya ana yemek olarak servis ediliyor.

8. Octopus Ouzo: Octopus ouzo, taze ahtapotun ızgara edilip, limon suyu ve zeytinyağı ile marine edilerek yapılan bir atıştırmalık. Genellikle ouzo veya diğer Yunan içecekleri ile servis ediliyor.

9. Loukoumades: Loukoumades, tatlı ve kabarık bir hamur topu olan kızarmış hamur tatlıları. Bal veya şurupla tatlandırılan loukoumades, üzerine çeşitli malzemeler eklenerek servis ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.