Atina'nın bu lezzetli ve çeşitli mutfağı, ziyaretçilere unutulmaz bir gastronomik deneyim sunuyor. Şehri keşfederken, bu yöresel lezzetleri denemek için mutlaka yerel restoranlara uğramayı unutmayın!
Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 14:32
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Souvlaki: Atina'nın vazgeçilmezi olan souvlaki, dana veya tavuk etinden yapılan şiş kebaplarının, soğan, domates ve tzatziki sosu ile servis edilmesiyle oluşuyor. Sokak satıcılarının ve restoranların menülerinde sıkça bulunuyor.
Moussaka: Geleneksel bir Yunan yemeği olan moussaka, patlıcan, kıyma, patates ve beşamel sosun birleşiminden oluşuyor. Fırınlanıp servis edilir ve genellikle yanında bir dilim ekmekle servis ediliyor.
Dolmadakia: Asma yaprağı sarılmış pirinç dolması olan dolmadakia, Atina mutfağının popüler mezelerinden birisi. Limon suyu ve zeytinyağı ile servis ediliyor.
Spanakopita: Yufka ile yapılan ve içine ıspanak, beyaz peynir ve soğanın konulduğu bir börek çeşidi. Hem atıştırmalık olarak hem de ana yemek olarak tercih ediliyor.
Fasolada: Yunanistan'ın geleneksel fasulye çorbası olan fasolada, beyaz fasulye, domates, soğan, havuç ve zeytinyağı ile hazırlanıyor. Genellikle kış aylarında sıcak olarak servis ediliyor.
Taramosalata: Yunanistan'ın mezelerinden biri olan taramosalata, balık yumurtası ve ekmek kırıntısıyla yapılan bir dip sosu. Zeytinyağı ve limon suyu ile servis ediliyor.
Octopus (Ahtapot): Deniz ürünleri sevenler için Atina'da ahtapot oldukça popüler. Izgara yapılarak veya haşlanarak servis ediliyor ve zeytinyağı, limon ve otlarla tatlandırılıyor.
Loukoumades: Tatlı sevenler için Atina'nın vazgeçilmezi olan loukoumades, hamur topçuklarından oluşuyor ve bal veya şekerle tatlandırılıyor. Üzerine tarçın serpilerek servis ediliyor.
Saganaki: Saganaki, Yunan peynirinin kızartılmasıyla yapılan bir atıştırmalık. Genellikle dilimlenmiş ve unla kaplanmış peynir, limon suyu ile servis ediliyor.
Baklava: Orta Doğu ve Yunan mutfağının ortak tatlısı olan baklava, ince yufka katmanları arasına ceviz veya fındık konularak yapılan bir tatlı. Şerbetle tatlandırılır ve genellikle fıstık veya tarçın ile süsleniyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Atina'nın Lezzet Şöleni
Atina'nın bu lezzetli ve çeşitli mutfağı, ziyaretçilere unutulmaz bir gastronomik deneyim sunuyor. Şehri keşfederken, bu yöresel lezzetleri denemek için mutlaka yerel restoranlara uğramayı unutmayın!
Souvlaki: Atina'nın vazgeçilmezi olan souvlaki, dana veya tavuk etinden yapılan şiş kebaplarının, soğan, domates ve tzatziki sosu ile servis edilmesiyle oluşuyor. Sokak satıcılarının ve restoranların menülerinde sıkça bulunuyor.
Moussaka: Geleneksel bir Yunan yemeği olan moussaka, patlıcan, kıyma, patates ve beşamel sosun birleşiminden oluşuyor. Fırınlanıp servis edilir ve genellikle yanında bir dilim ekmekle servis ediliyor.
Dolmadakia: Asma yaprağı sarılmış pirinç dolması olan dolmadakia, Atina mutfağının popüler mezelerinden birisi. Limon suyu ve zeytinyağı ile servis ediliyor.
Spanakopita: Yufka ile yapılan ve içine ıspanak, beyaz peynir ve soğanın konulduğu bir börek çeşidi. Hem atıştırmalık olarak hem de ana yemek olarak tercih ediliyor.
Fasolada: Yunanistan'ın geleneksel fasulye çorbası olan fasolada, beyaz fasulye, domates, soğan, havuç ve zeytinyağı ile hazırlanıyor. Genellikle kış aylarında sıcak olarak servis ediliyor.
Taramosalata: Yunanistan'ın mezelerinden biri olan taramosalata, balık yumurtası ve ekmek kırıntısıyla yapılan bir dip sosu. Zeytinyağı ve limon suyu ile servis ediliyor.
Octopus (Ahtapot): Deniz ürünleri sevenler için Atina'da ahtapot oldukça popüler. Izgara yapılarak veya haşlanarak servis ediliyor ve zeytinyağı, limon ve otlarla tatlandırılıyor.
Loukoumades: Tatlı sevenler için Atina'nın vazgeçilmezi olan loukoumades, hamur topçuklarından oluşuyor ve bal veya şekerle tatlandırılıyor. Üzerine tarçın serpilerek servis ediliyor.
Saganaki: Saganaki, Yunan peynirinin kızartılmasıyla yapılan bir atıştırmalık. Genellikle dilimlenmiş ve unla kaplanmış peynir, limon suyu ile servis ediliyor.
Baklava: Orta Doğu ve Yunan mutfağının ortak tatlısı olan baklava, ince yufka katmanları arasına ceviz veya fındık konularak yapılan bir tatlı. Şerbetle tatlandırılır ve genellikle fıstık veya tarçın ile süsleniyor.
En Çok Okunan Haberler