TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAE turizm ve seyahat endeksinde bölgede zirvede

BAE, Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan Seyahat ve Turizm Kalkınma Endeksi'nde Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde birinci, küresel olarak ise 18. sırada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 10:53
Kaynak: Al Ain
BAE turizm ve seyahat endeksinde bölgede zirvede

Bugün yayınlanan rapora göre BAE, 2024 endeksinde puanını yüzde 4,4 artırarak, 2021'deki sıralamadan 7 basamak yükselerek dünya genelinde 25. sıradan 18. sıraya yükseldi.

Rapor, 119 ekonomiyi çeşitli faktörlere göre sınıflandırıyor. Bu faktörler arasında kolaylaştırıcı çevre, seyahat ve turizm politikası, altyapı ve hizmetler, doğal ve kültürel seyahat kaynakları ile sektörün sürdürülebilirliği bulunuyor.

Endeks, seyahat ve turizm sektörünü geliştirmek için şirketlere, hükümetlere, uluslararası kuruluşlara ve diğerlerine stratejik bir ölçüm aracı sunuyor.

Endeksin zirvesinde ABD yer alırken, İspanya ve Japonya da ilk üç sırayı koruyor. Bu ülkelerin sıralamaları, raporun önceki sürümünde olduğu gibi devam ediyor.

Yüksek gelirli ekonomiler arasında 2019-2024 yılları arasında sonuçlarında en fazla iyileşme gösteren ilk 10'da yalnızca BAE ve Suudi Arabistan yer aldı.

Orta Doğu bölgesi, uluslararası turist sayısında yüzde 20'nin üzerinde bir iyileşme yaşarken, Avrupa, Afrika ve Amerika kıtası 2023'te Kovid öncesi seviyelere yüzde 90'a varan bir toparlanma sağladı. Dünya Ekonomik Forumu Küresel Endüstriler Ekibi Başkanı Francisco Petti, "Bu yıl seyahat ve turizm sektörü için bir dönüm noktası" dedi.

Raporda, küresel turizm endüstrisinin Kovid-19 salgınının en düşük seviyelerinden toparlanarak kriz öncesi seviyeleri aşması bekleniyor. Bu iyileşme, mevcut uçuşların artması, uluslararası uçuşların iyileşmesi, turizme olan ilginin ve doğal ile kültürel cazibe merkezlerine yapılan yatırımın artmasıyla destekleniyor.

Kaynak: Al Ain

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.