TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en büyük havacılık grubu gelirini yüzde 26 artırdı

Dünyanın en büyük uçak, mürettebat, bakım ve sigorta sağlayıcısı Avia Solutions Group 2024'ün birinci çeyreği için finansal performans sonuçlarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2024 10:54
Kaynak: AirportHaber
Dünyanın en büyük havacılık grubu gelirini yüzde 26 artırdı

Dünyanın en büyük uçak, mürettebat, bakım ve sigorta sağlayıcısı Avia Solutions Group 2024'ün birinci çeyreği için finansal performans sonuçlarını duyurdu. Grubun geliri %26 artarak 508,8 milyon avroya ulaştı. Büyük ölçüde yolcu uçuş hacmindeki önemli artıştan kaynaklanan bu büyüme, grup gelirini yolcu uçağı ACMI hizmetlerinden gelen %2,3 kat artışla 216 milyon avroya ulaştı.

Grubun EBITDA'sı 11,9 milyon avro olarak gerçekleşirken, net zararları 97,5 milyon avroydu ve birinci çeyrek için genel beklentilere uygun oldu. Bu sonuçlar, filo kapasitesi ve mürettebatına yapılan yatırımlarla, rekor kıracak bir yaz sezonuna hazırlık ve stratejik olarak yeni pazarlarda genişlemeye bağlıydı.

Şirket filosundaki 171 yolcu ve 42 kargo uçağı, Avrupa ve uluslararası havayollarına Lufthansa Group, Turkish Airlines, Wizz Air, TUI, IndiGo ve diğerlerine kiralanmış durumda.

Avia Solutions Group CEO'su Jonas Janukenas: “Tüm geçmiş rekorları kırmayı beklediğimiz yaz sezonuna tamamen hazırız. Grubun havacılık hizmetleri altyapısı ve küresel ölçeği bize önemli bir rekabet avantajı sağlıyor” dedi .

Avia Solutions Group, Asya, Asya-Pasifik ve Güney Amerika'da genişleme stratejisini tutarlı bir şekilde uygulayarak filosunu Avrupa'da mevsimsellik konusunda verimli bir şekilde yönetebiliyor. 2024'ün ilk çeyreğinin başında, grup Avustralya havayolu Skytrans'ı satın aldı ve bu yılın ilerleyen zamanlarında Brezilya, Filipinler, Tayland ve Malezya'da ACMI havayolları kurmayı planlıyor.

İrlanda merkezli olan Avia Solutions Group, dünya genelinde 68 ülkede faaliyet gösteriyor ve Litvanya, New York, Dubai, Dublin ve diğer dünya şehirlerinde ofislere sahip. Grup, uçak bakım ve onarımı (MRO), pilot ve mürettebat eğitimi, yer hizmetleri gibi geniş bir havacılık hizmetleri yelpazesi sunan 100'den fazla şirketten oluşuyor. Grup ekibi 12.000'den fazla yüksek nitelikli havacılık profesyonelinden oluşuyor.

Kaynak: AirportHaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.