Geleneksel yollarla üretilen peynirler bir kitapta toplandı
Geleneksel yollarla üretilen peynirler bir kitapta toplandı
Geleneksel yollarla üretilen peynirler bir kitapta toplandı
Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 11:45
Kaynak:
İHA
Aralarında Erzurum’un 6 çeşit peynirinin de yeraldığı geleneksel yöntemlerle üretilen peynirlerin envanteri çıktı, bir kitapta toplandı.
Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlilerinden Erkan Denk’in editörlüğünde basımı gerçekleşen kitap ile, bugüne kadar geleneksel usüllerde üretimi gerçekleşen peynirlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.
Türkiye’nin 7 bölgesinde üretildiği tespit edilen 287 tür peynirin turizm alanında da çok büyük rolü olacağı kaydedilen kitapta Türkiye’nin aslında bir ‘peynir cenneti ‘ olduğu vurgulanıyor. Peynirlerin turizm potansiyeli olduğu gerçeğinden hareket edilerek 20 akademisyenin de geceli-gündüzlü çalışması ile gerçekleşen kitap, alanında ilk ciddi kitap olarak da dikkat çekiyor. Türkiye’nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi potansiyeli başlığıyla hazırlanan kitapta Erzurum peynirleri konusunda Dedeman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Mevlüde Daşbaşı’nın da ciddi katkıları oldu. Büyük bir titizlikle hazırlanan kitapta çivil peynir, küflü çivil peynir ve İspir kurun peynirinin yanısıra coğrafi işaret bekleyen Olur’un Kekikli mahallesine ait has kızartmalık gandirif peyniri de yer verildi, tanınırlığı sağlandı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Geleneksel yollarla üretilen peynirler bir kitapta toplandı
Geleneksel yollarla üretilen peynirler bir kitapta toplandı
Aralarında Erzurum’un 6 çeşit peynirinin de yeraldığı geleneksel yöntemlerle üretilen peynirlerin envanteri çıktı, bir kitapta toplandı.
Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlilerinden Erkan Denk’in editörlüğünde basımı gerçekleşen kitap ile, bugüne kadar geleneksel usüllerde üretimi gerçekleşen peynirlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.
Türkiye’nin 7 bölgesinde üretildiği tespit edilen 287 tür peynirin turizm alanında da çok büyük rolü olacağı kaydedilen kitapta Türkiye’nin aslında bir ‘peynir cenneti ‘ olduğu vurgulanıyor. Peynirlerin turizm potansiyeli olduğu gerçeğinden hareket edilerek 20 akademisyenin de geceli-gündüzlü çalışması ile gerçekleşen kitap, alanında ilk ciddi kitap olarak da dikkat çekiyor. Türkiye’nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi potansiyeli başlığıyla hazırlanan kitapta Erzurum peynirleri konusunda Dedeman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Mevlüde Daşbaşı’nın da ciddi katkıları oldu. Büyük bir titizlikle hazırlanan kitapta çivil peynir, küflü çivil peynir ve İspir kurun peynirinin yanısıra coğrafi işaret bekleyen Olur’un Kekikli mahallesine ait has kızartmalık gandirif peyniri de yer verildi, tanınırlığı sağlandı.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler