TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HER ŞEY DÂHİL TATİLDE MISIR, İTALYA VE İSPANYA TÜRKİYE’YE RAKİP OLDU

Her şey dâhil tatil konseptinde 7 yıldır Antalya Belek’te hizmet veren İnnvista Hotel’in Genel Müdürü Cengiz Alper, bu kulvarda büyük gelişim gösteren Türkiye’yi Mısır, İtalya ve İspanya’nın taklit etmeye başladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2024 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2024 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
HER ŞEY DÂHİL TATİLDE MISIR, İTALYA VE İSPANYA TÜRKİYE’YE RAKİP OLDU

Konaklama ücretinin yeme-içme, alkollü ve alkolsüz içecekler, havuz, plaj, spor ve eğlence gibi çeşitli hizmetleri de kapsadığı bir tatil türü olan her şey dâhil konseptinin küresel ekonomide yaşanan resesyon ve yüksek enflasyondan dolayı ilgi görmeye başladığını kaydeden İnnvista Hotel Genel Müdürü Cengiz Alper, “Mısır, İtalya ve İspanya’daki turizm işletmecileri, bireylerin veya ailelerin yüksek enflasyon nedeniyle tatil alışkanlıklarında yaşanan değişime uyum sağlayabilmek için her şey dâhil tatil konseptine geçiş yapmaya başladı.” dedi.

“İngiltere ve Almanya hızlı gelişiyor, Polonya pazarı hareketli”
Türkiye’nin her şey dâhil tatil konseptinde en çok tercih edilen ülkelerin başında geldiğini vurgulayan Cengiz Alper, bu yıl İngiltere ve Almanya pazarının hızlı geliştiğini, Polonya pazarında da hareketlilik yaşandığını kaydetti. Cengiz Alper, “Geçen yıla göre rezervasyonda yüzde 20 önde gidiyoruz. Genel anlamda rezervasyonlarda 2023 yılına göre yüzde 20 civarında bir büyüme yaşandığını görüyoruz.” diye konuştu.

“Rusya ve Ukrayna’dan gelen turist sayısında sert düşüş var”
Rusya ve Ukrayna’dan gelen turist sayısında sert bir düşüşün söz konusu olduğunu kaydeden Cengiz Alper, bu tablonun ortaya çıkmasında hava yolu ile ulaşımda yaşanan güçlüklerin etkisinin büyük olduğunu söyledi. Cengiz Alper, Türkiye’den vazgeçemeyen Ukraynalı turistlerin Moldova ve Polonya üzerinden aktarmalı uçuşlarla geldiğini, Rusların ise altı saat fazla yolculuk yapmaya katlanıp Kazakistan üzerinden Antalya’ya tatile geldiğini anlattı.



“Baltık ülkeleri ve Balkanlara önem vermeliyiz”
Her şey dâhil tatil konseptinde hizmet veren turistik tesisler için Baltık ülkelerini hedef pazar olarak gördüklerini dile getiren Cengiz Alper, Estonya, Letonya ve Litvanya’ya uçak seferlerinin artırılması gerektiğini, seyahat acentelerinin bu ülkelere yönelik desteklenmesi Türkiye için fayda sağlayacağını söyledi. Balkan ülkelerinin de aynı kapsamda değerlendirilmesinin Türk turizmi için önem taşıdığını vurgulayan Cengiz Alper, özellikle Romanya’dan gelen turist sayısında her yıl yüzde 20’lik büyümeler yaşandığını, bunun sürdürülebilir şekilde artması için diploması, tanıtım ve lobi faaliyetlerinin artırılmasının şart olduğunu ifade etti.

“Her şey dâhil tatilin 12 ay devam etmesi için devlet destekleri bekliyoruz”
Her şey dâhil tatil konseptinin yılın 12 ayı devam etmesi için turizm işletmelerine devlet tarafından özel teşvikler uygulanması gerektiğinin altını çizen Cengiz Alper, “Bizim gibi 12 ay açık olan turistik tesisler, yılın yarısında kesinlikle kar etmiyor. Büyük fedakârlıklara katlanarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız önceki yıllarda bazı teşvikler veriyordu, ancak son iki yıldır bu desteklemeleri de alamıyoruz. Ayakta kalabilmek için direniyoruz. Nereye kadar direnebiliriz açıkçası bilmiyoruz.” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.