TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş'ın Lezzet Dünyası

Kahramanmaraş'ın kendine özgü baharatları, et yemekleri ve tatlılarıyla mutfağının zenginliğinin dillere destan olduğu şüphesiz.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2023 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2023 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Kahramanmaraş'ın Lezzet Dünyası

Yoğurtlu Dövme Çorbası;

Sıcak ve soğuk seçenekleriyle servis edilen bu çorbanın yapımında buğday ve nohut kullanılıyor. Özellikle yaz aylarında serinletmesi özelliğiyle tercih ediliyor.

Ciğerli Bulgur Pilavı:

Tereyağında kavrulan bulgur pilavı, kavrulmuş ciğer, sebze ve baharatlarla buluşuyor ve ortaya nefis bir ürün çıkıyor.

Sömelek Köftesi ve Havuçlu Pilav:

 

Maraş'ın sık sık tüketilen yemeklerinden biri olan bu köfte, minik porsiyonlar halinde hazırlanıyor, üzerine sarımsaklı yoğurt eklendikten sonra ise havuçlu pilavla birlikte yenmeye hazır hale geliyor.

Eli Böğründe:

Sıvı yağ, tuz ve baharatlarla dinlendirilen et, patates soğan sarımsak ve domates biber eşliğinde tepsiye diziliyor, ardından fırına pişmeye yollanıyor. Hazır olunca üzerine tereyağı gezdiriliyor ve yenmeye hazır oluyor. 

Maraş Çöreği:

Tuzlu bir hamur işi olan maraş çöreği, çörek otu, susam ve un ile hazırlanıyor. Çayın yanına çok iyi eşlik eden bu çöreği kesinlikle denemelisiniz.

Maraş Tava:

Bölgenin en sevilen yemeklerinden biri olan Maraş tava, patlıcan, soğan, domates ve kırmızı et ile hazırlanıyor. Kahramanmaraş'taki hemen hemen her restoranda bulabileceğiniz bu lezzeti denemeden geçmeyin deriz.

Acem Pilavı:

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan ve pirinç pilavının fıstık, et, kuş üzümü ve havuç ile zenginleştirilmesiyle hazırlanan acem pilavı, Kahramanmaraş ve çevresinde sık sık tüketiliyor.

Maraş Dondurması:

Bu listede tabii ki Maraş dondurması da var. Sakız gibi uzayan yapısı ve gerçek süt tadı ile gerçekten de dünyaca ünlü olmayı hak etmiş bir lezzet Maraş dondurması.

Çullama:

 Bastık ile hazırlanan ve Maraş'ın yöresel tatlarından biri olan Çullama, içi fıstık veya fındık ile doldurulduktan sonra, muska şekli veriliyor. Kızartılıp ardından şerbete batırılan bu tatlının tadının damağınızda kalacağına eminiz.

Ravanda Şerbeti:

Üzüm hetifi suyundan yapılan ve fazla bilinmeyen bu şerbet, Kahramanmaraş'a özgü bir tat. Soğuk tüketiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.