TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapadokya mutfağından benzersiz lezzetler

Benzersiz coğrafyası ve tarihi dokusuyla ünlü Kapadokya, aynı zamanda zengin mutfak kültürüyle de damakları şenlendiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Kapadokya mutfağından benzersiz lezzetler

Testi Kebabı:

Kapadokya'nın en ünlü yemeklerinden biri olan Testi Kebabı, et (genellikle kuzu veya tavuk), sebzeler ve baharatlar içeren özel bir karışımın testi içinde pişirilmesiyle yapılır. Testi, misafire özel bir sunumla masaya getirilir ve ardından testi kırılarak içindeki lezzetler ortaya çıkarılıyor.

Mantı:

Kapadokya'da yapılan mantı, genellikle ince hamurla kaplanmış, içerisinde kıyma, soğan ve baharat karışımı bulunan küçük yuvarlak paketlerden oluşuyor. Üzerine yoğurt ve biberli tereyağı eklenerek de servis edilip afiyetle yeniyor.

Pide:

Kapadokya pidesi, ince hamurun üzerine çeşitli malzemelerin eklenmesiyle yapılıyor. Geleneksel olarak kıyma, sucuk, kaşar peyniri ve sebzeler kullanılıyor. Kapadokya pidesi, fırında pişirilir ve sıcak servis ediliyor.

Zeytinyağlı Yemekler(Soğan Dolması):

Kapadokya'da zeytinyağlı yemekler, genellikle sebze bazlı oluyor. Kabak, patlıcan, taze fasulye gibi sebzeler, zeytinyağı, soğan ve baharatlarla pişiriliyor. Özellikle soğan dolması oldukça sağlıklı ve hafif bir seçenek.

Beyaz Kabak Tatlısı:

Beyaz kabak tatlısı, beyaz kabakların şeker ve su ile kaynatılmasıyla yapılıyor. Üzerine taze ceviz veya fındık eklenerek servis ediliyor.

Kapadokya Şarabı:

Kapadokya'nın iklimi ve toprak yapısı, üzüm bağları için uygun bir ortam sağlıyor. Bu nedenle bölge, lezzetli yerel şaraplarıyla ünlü. Yerel üzüm türleriyle üretilen şaraplar, özel bağ turlarında tadılabiliyor.

Siron:

Yoğun kıvamlı taptaze bir üzüm suyu olan siron, özellikle sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı bir içki olarak tercih ediliyor.

Kapadokya Otlu Peyniri:

Kapadokya'nın özel ot yataklarında beslenen sürülerden elde edilen sütten yapılan otlu peynir, bölgeye özgü bir lezzet. Otlu peynir, farklı otların eklenmesiyle zenginleştiriliyor.

Nohutlu Yahni:

Önceden kavrulmuş koyun eti ve soğanın, dana eti, soğan, tereyağı, zeytinyağı ve çeşitli baharatlar eklenerek hazırlanan, Kapadokya'daki her restoranda görebileceğiniz nohutlu yahni yemeğini kesinlikle denemenizi tavsiye ederiz. 

Gendime:

Kavrulmuş yarma üzerine su eklenerek hazırlanan, kurutulmuş kemik üzerinde tandırda pişirilen gendime yemeği, Kapadokya halkı tarafından da özel günlerde itinayla hazırlanan yemekler içerisinde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.