TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ocak ayında Türkiye'ye geçen yıla göre daha az Rus geldi

Sebepler arasında rublenin zayıflaması ve diğer ülkelere yapılan turlarda özel teklifler yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2024 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 10:38
Kaynak: tourdom.ru
Ocak ayında Türkiye'ye geçen yıla göre daha az Rus geldi

Turizm Bakanlığı Ocak ayı turist sayılarına ilişkin istatistik yayınladı. Bu verilere göre Ruslar bu göstergede 230 bin kişiyle liderliğini sürdürüyor. İkinci sırada 211 bin kişiyle İran'dan gelen turistler yer alırken, Bulgaristan 162 bin kişiyle ilk üçte yer alıyor.

Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında Rusya'dan gelen turist akışında neredeyse oranında azalma görüldü. Buna çeşitli faktörler katkıda bulundu.

Bunlardan ilki tur fiyatlarındaki artış. Türk otelcilerin ve ev sahibi şirketlerin Rus tur operatörleri için 2024 yaz sezonu için euro cinsinden sözleşme fiyatlarını düşürmesine rağmen, rublenin düşmesi nedeniyle turistlerin tatil maliyeti hala arttı. Ocak 2023'te doların değeri 68,87 ruble ise, bu yılın Ocak ayında zaten 88,68 ruble idi. Dolayısıyla, ortalama gelire sahip insanlar için Türkiye'ye seyahatler giderek daha az erişilebilir hale geliyor; daha varlıklı müşteriler tarafından tercih ediliyor.

Diğer bir faktör ise diğer yurt dışı destinasyonlardaki karlı tekliflerin sayısının artmasıdır. Örneğin Yeni Yıl için Mısır, Sri Lanka veya BAE'ye uçabilirsiniz. Birçok Maldiv oteli ilkbahar ve yaz aylarında önemli indirimler sunmaya devam ediyor.

Aynı zamanda Türkiye, bu yıl Rus turist akınının 2023 yılına göre daha yüksek olmasını hâlâ umuyor. Seyahat Acenteleri Birliği Başkan Danışmanı Hamit Kuk, Antalya'nın bu yıl Rusya'dan turist akışında yüzde 10'luk bir artış beklediğini söyledi. Tahminlerini Hürriyet'e şöyle anlattı:

“Rusya pazarında planlanan erken rezervasyon göstergelerine ulaştık: Turistlerin yaklaşık üçte biri önceden tur rezervasyonu yapıyor ve otel rezervasyonu yapıyor. Bu veriler göz önüne alındığında bu yıl 2023 seviyesinin aşılmasını bekleyebiliriz.”

Kaynak: tourdom.ru

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.