TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özbekistan, Rusya'dan 1,4 milyon turist almayı bekliyor

Özbekistan, 2024'te Rusya'dan turist akınını iki katına çıkarmak istiyor

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 12:20
Kaynak: RIA Novosti
Özbekistan, Rusya'dan 1,4 milyon turist almayı bekliyor

Ülkenin Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev'in RIA Novosti'ye sunduğu kararnameye göre, 2024 yılında Rusya'dan Özbekistan'a turist akışı iki katına çıkarak 1,46 milyon kişiye çıkabilir.
Resmi istatistiklere göre 2023 yılında Özbekistan'ı turizm amaçlı ziyaret eden Rus vatandaşlarının sayısı bir önceki yıla göre yüzde 25,8 artarak 714,2 bin kişiye ulaştı.
Karar, 2024 yılında 9,96 milyon kişiye kadar (2023'e kıyasla +1,5 kat) yabancı turist çekmeye yönelik tahmin göstergelerini onayladı. Özellikle Rusya'dan gelen turist akışının bu yıl 1,46 milyon kişiye çıkması planlanıyor. Yani. Ülkemizden gelen misafir sayısını ikiye katlıyoruz.
Belgeye göre, Rusya Federasyonu'ndan cumhuriyete turist çekmeye yönelik bir önlem programı da onaylandı. Özellikle, “Rusya'da Özbekistan Turizm Yılı” programının uygulanması, Rusya'nın büyük şehirlerinde “Özbekistan'a Seyahat” tanıtım kampanyalarının yürütülmesi ve tur operatörleri için ulaşım indirimi sisteminin uygulamaya konulması planlanıyor.
Daha önce, Özbekistan RIA Novosti Turizm Komitesi, Rusya Federasyonu'ndan gelen turist akışındaki büyümenin 2023 yılında yaklaşık 800 bin, 2025 yılına kadar ise bir milyona çıkacağını tahmin etmişti. Bakanlığa göre Rusya, cumhuriyet için stratejik bir turizm ortağıdır - Rus turistlerin cumhuriyete akışı geleneksel olarak BDT dışı ülkelerden gelen misafir sayısından 1,5-2 kat daha fazladır. Aynı zamanda, Rus turistler cumhuriyete yapılan ziyaretler açısından dördüncü sırada yer alırken, Özbekistan'a komşu ülkelerden gelen misafirler - Kazakistan, Tacikistan ve Kırgızistan'dan sonra ikinci sırada yer alıyor.

Kaynak: RIA Novosti

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.