TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pegasus, Saraybosna'nın en büyük oyuncularından biri olacak

Sarajevo Havalimanı, 2024 yaz sezonunda Ryanair, SunExpress ve Pegasus Airlines gibi havayollarının yanı sıra Wizz Air'in de aralarında bulunduğu bir dizi yeni rotanın başlatılmasını bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 09:55
Kaynak: AirportHaber
Pegasus, Saraybosna'nın en büyük oyuncularından biri olacak

Sarajevo Havalimanı, 2024 yaz sezonunda Ryanair, SunExpress ve Pegasus Airlines gibi havayollarının yanı sıra Wizz Air'in de aralarında bulunduğu bir dizi yeni rotanın başlatılmasını bekliyor. Wizz Air'in İtalya'dan başlayacak olan yeni rotasının, Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'ya Roma üzerinden uçuşlar içermesi planlanıyor. Bu rota, en son Mart 2020'de şu anda kapalı olan FlyBosnia tarafından işletiliyordu.

Sarajevo Havalimanı, 2023 yılında 1.362.007 yolcu işlerken, bu rakam önceki rekorun %1,1 altında bir azalmayı temsil ediyor. 2024'ün ilk çeyreğinde ise Sarajevo Havalimanı, pazarda ,2'lik bir kapasite artışıyla toplamda 350.530 koltuk sunacak. Bu dönemde gerçekleştirilecek toplam 2.422 uçuş, geçen yıla kıyasla %21'lik bir artışa işaret ediyor.



İlk çeyrekte kapasite bakımından en büyük taşıyıcı Pegasus Airlines olacak, Türk Hava Yolları ise hemen arkasında yer alacak. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen yeni rota teklifleri sonucunda, Norveç ve SAS Scandinavian Airlines'ın Saraybosna'ya yeni uçuşlar başlatma talepleri üzerine yapılan bir kamu çağrısının sonuçları önümüzdeki hafta açıklanacak.

Sarajevo Kanton Turizm Kurulu Başkanı Haris Fazlagić, "Tatiller nedeniyle en son ihale sonuçlarına odaklanma fırsatımız olmadı, ancak gelecek hafta sonuçları halka açıklayabileceğimizi bekliyoruz. Oslo, Kopenhag ve Stockholm'ü hedef aldık ve bu rotaların başlatılmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AirportHaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.