TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus turistler bu yaz hangi yabancı ülkelere seyahat etti

Üç yaz ayı boyunca, başlıca yabancı turistik destinasyonlara turist akışı Ruslar tarafından yaklaşık 4,8 milyon seyahate ulaştı. Bu, 2022 yazına göre %37 daha fazla, ancak asıl artış, tur operatörlerinin "zayıf" bir sezonu kutladığı Türkiye'den değil, seyahat için uygun ülke yelpazesinin genişletilmesinden kaynaklandı. Bu yazın en iyi 5 ülkesi incelememizde.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 11:35
Kaynak: atorus.ru
Rus turistler bu yaz hangi yabancı ülkelere seyahat etti

Önde gelen tur operatörlerinin 1 Haziran - 31 Ağustos 2023 tarihleri ​​arasındaki satış istatistiklerine göre, Rusya Federasyonu'ndan gelen organize turistler sınırlı sayıda ülkeyi ziyaret etti. Çok profilli kitlesel tur operatörleri için satışların %94 ila 98'i yalnızca 10 ülkeden geliyor. Bunlar Türkiye, Rusya, BAE, Mısır, Abhazya, Tayland, Sri Lanka, Küba, Maldivler, Seyşeller.

Bu yıl, tüm önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl Rusya'nın güney tatil yerlerinde tüm yabancı ülkelerin toplamından çok daha fazla turist tatil yaptı. Geleneksel olarak “deplasman” yapan birçok oyuncunun satışlarında bile Rusya -32'lik payla ikinci sırada yer alıyor. Rus tatil köylerinin tur operatörlerinin satışlarındaki büyüme hem organik büyüme hem de ana yabancı destinasyon olan Türkiye'deki fiyat artışlarının etkisidir.

Tur operatörlerinin yaz satışlarına ve 2023'te toplu tatil yerlerine gelen toplam yerli turist akışına ilişkin ayrıntılı analizi buradan okuyun.

Aşağıda Rusların 2023 yazında tatil yaptığı yabancı ülkelerin (hem bağımsız hem de organize) bir sıralaması bulunmaktadır. Toplamda, ön tahminlere göre 2023 yılının üç yaz ayında yaklaşık 4,8 milyon Rus turizm ve rekreasyon amacıyla yurtdışına gitti.

BİRİNCİ SIRADA: TÜRKİYE
Bu yaz tatil için yurt dışına çıkan Rusların dinamikleri pek parlak olmasa da tartışmasız lider Türkiye. Önde gelen tur operatörlerinin bu yaz satışlarında, en geniş uçuş programına sahip, en geniş pazara sahip Türkiye'nin payı yüzde 55'ten yüzde 74'e çıktı. Bu yaz pazar ortalamasında (“1001 Tur” verileri) Türkiye'nin tur paketi satışlarındaki payı, seyahat acenteleri aracılığıyla satılan tüm seyahatlerin %58 ila %63'ü arasında değişiyordu.

ATOR'un ön verilerine göre, Haziran-Ağustos aylarında Rusya Federasyonu'ndan 2,6 milyonun biraz altında turist Türkiye'yi ziyaret etti (geçen yaza göre daha fazla).

Ancak bu sayının bir kısmını İstanbul'da kısa duraklarla üçüncü ülkelere uçan turistler oluşturuyor. Bunun dışında esasen transit akışı (yaklaşık 350 bin kişi) Rusya Federasyonu'ndan yaklaşık 2,25 milyon turist yaz aylarında bu ülkede tatil amacıyla Türkiye'ye gitti, bu da geçen yıla göre sadece yüzde 7 daha fazla. Bu yıl (geçen yıla göre) genişletilen uçuş programlarımız dikkate alındığında bu artışın daha çok “zayıf bir sezon” olduğunun işareti olarak değerlendirilmesi gerekiyor.

Hem FUN&SUN hem de TEZ Tour, Türkiye'deki tatil köyleri fiyatlarının yıllık ortalama +%30 olduğu tahminine katılıyor.

Türkiye yönündeki en büyük beş tur operatörüne göre (Coral Travel, ANEX, PEGAS Touristik, FUN&SUN, Intourist TEZ Tour), Türkiye'ye yaz turu için ortalama fatura, ortalama tur süresiyle kişi başı 80-140 bin ruble arasında değişiyordu 8-9 gece.

Türkiye bu sezon talebin net bir “katmanlaşması” ile karakterize ediliyor.

PEGAS Touristik, "Bazı turistler artan fiyatlar nedeniyle daha basit otellere geçti veya daha az tatil günü rezervasyonu yaptı" dedi.

TEZ Tour da aynı fikirde: "Türkiye'de talebin orta segment otellerden daha uygun fiyatlı otellere doğru gözle görülür bir şekilde yeniden yönlendirildiği görüldü."

PEGAS Touristik uzmanları aynı zamanda bu yılki trendin NG Phaselis Bay ve Cullinan Belek gibi lüks otellerin rezervasyon sayısında da artış olarak değerlendirilebileceğine eş zamanlı olarak dikkat çekiyor. Diğer bazı şirketler de bu sonuca katılıyor.

Yaz sezonunda dengesiz talep ve son dakika tekliflerinin mevcut olması, son dakika satışlarının büyük bir payına yol açtı.

Space Travel, “Türkiye'de ortalama satış derinliği varışa 2-3 gün kalaya kadar düşebiliyor” diyor. Nedeni açık: Turistler son dakika fırsatlarını yakalıyordu.

Ambotis Holidays'in fark ettiği ilginç yeni trend, Türkiye'deki termal tatil yerlerine daha önce neredeyse hiç ilgi duyulmayan ilginin artmasıydı: Yalova ve Afyonkarahisar tatil beldelerindeki termal otellere yapılan turlar iyi satıyordu.

“Türkiye yaz aylarında hem bu yıl hem de geçen yıl lider konumda ama bu yıl yeni ülkelerle uçuşların açılması nedeniyle payı düştü. Mısır'ın payında ciddi bir artış, BAE'de ise gözle görülür bir talep artışı görüyoruz. ANEX, Tayland ve Rusya turlarının hacminin arttığını belirtiyor.

İKİNCİ: ABHAZYA
Turizm pazarı uzmanlarının ön tahminlerine göre, 2023 yazının üç yaz ayında Abhazya'ya 2022 yılına kıyasla %25 daha fazla Rus turist geldi - yaklaşık 1 milyon Rus turist (bu eyalete giden toplam akış daha fazla, ancak yalnızca Rus pasaportlu Abhazya vatandaşlarının sarkaçlı göçü nedeniyle).

ATOR'un başkan yardımcısı ve tur operatörü Dolphin'in genel müdürü Sergei Romashkin'in tahminlerine göre, bu yaz 1 milyon Rus turistten yaklaşık 0,5 milyonu tur operatörleri aracılığıyla otellerde kaldı ve yaklaşık 0,1 milyonu daha organize olarak cumhuriyeti ziyaret etti. geziler. Geriye kalan pay ise bağımsız turistlerden geliyor.

Bu yazın önde gelen tur operatörleri arasında Abhazya, 'ten %6'ya kadar değişen paylarla en fazla tur satışı hacmiyle ilk 5 ülke arasında 2 ila 5 arasında yer aldı ve destinasyon satışlarının en önemli kısmı tur operatörlerinden geldi. yerli turizm.

Bu yaz Abhazya'ya yapılan turların ortalama faturası 9 gece uçuşsuz kişi başı yaklaşık 32 bin ruble, yaklaşık 77 bin ruble oldu. uçuşlarda kişi başı.

Bu yaz Abhazya'daki tatil köylerinin fiyatlarındaki artış, geçen yıla göre farklı pazar segmentlerinde yaklaşık %5 ila arasında gerçekleşti.

ÜÇÜNCÜ SIRADA: BAE
Bu yaz Rusya Federasyonu'ndan en az 350 bin turistin Birleşik Arap Emirlikleri'ni (hem organize, bağımsız hem de tur operatörlerinden otel ve biletleri ayrı ayrı satın alan "hibrit" olarak adlandırılan) ziyaret ettiği tahmin ediliyor. Bu geçen yaza göre yüzde 90'lık bir artış.

Bu genel akışın bir kısmı, üçüncü ülkelere (özellikle Güneydoğu Asya'ya) giden yolda duraklamalar içeren transit geçiştir, ancak Türkiye'deki kadar büyük değildir.

BAE'deki tur fiyatları da bu yaz arttı: Pazar ortalaması yıllık bazda + seviyesinde.

2023 yılında BAE'de tur operatörlerinden bir yaz turu için ortalama fatura, kişi başına tur başına 80-110 bin ruble aralığında dalgalandı (bu yıl ortalama tur süresi 7 gecedir).

Yaz destinasyonu genellikle ortalama olarak daha pahalı hale gelen Türkiye'den daha ucuz görünüyordu. Bu durum, yaz tatili için daha önce geleneksel olan Türkiye yerine bu ülkeyi seçen Emirliklere daha fazla turist çekti.

DÖRDÜNCÜ SIRADA: MISIR
ATOR Analitik Servisi'nin ön verilerine göre Mısır, bu yaz Rusya'dan 300 binin biraz üzerinde turist tarafından ziyaret edildi (geçen yıla göre üç kat daha fazla).

Türkiye'nin yazlık plajlarından turist çeken bir diğer ülke ise Mısır. Tur operatörlerine göre, 2023 yazında Mısır'a yapılacak bir turun ortalama faturası kişi başı 80-85 bin ruble (ortalama 8-9 gece süresiyle) idi.

Bu yaz Mısır'a yapılan turların fiyatları geçen yaz sezonuyla karşılaştırıldığında yıllık yaklaşık arttı.

BEŞİNCİ SIRADA: TAYLAND
Ön tahminlere göre Tayland, 2023'ün üç yaz ayı boyunca Rusya'dan 180 binin biraz üzerinde turist aldı (geçen yazdan bu yana çok sayıda artış oldu, henüz doğrudan uçuş yoktu ve Tayland 2022 yazında zirvede değildi). hiç de).

Bu gezilerin büyük bir kısmı tur operatörleri tarafından yapılmaktadır. Önde gelen tur operatörlerinin yaz satışlarında Tayland, TOP ülkeleri arasında 3'ten 6'ya kadar yer alıyor ve %7 ila 4'lük bir paya sahip.

Tur operatörlerine göre 2023 yazında Tayland'a yapılacak paket turun ortalama faturası 10-11 gece için kişi başı 80-90 bin ruble arasında değişiyordu.

Uzay Seyahati 14-45 gecelik en popüler rezervasyonlara sahip oldu. “Tayland bu yıl uzun süreli turlar açısından da son derece popüler. Ambotis Holidays, yaz rezervasyonlarının çoğunun 17-21 gece ile 30-40 gece arasında değiştiğini belirtti.

“Bu yazın ana özelliği, geleneksel olarak kış destinasyonlarının geleneksel yaz destinasyonlarıyla oldukça önemli bir rekabet payı oluşturmasıdır. Rusya ve Abhazya'yı almazsak, geleneksel olarak kış Mısır, BAE ve Tayland yaz talebinin zirvesine girerek Avrupa ülkelerini tamamen yerinden etti. Ana talebin kısa mesafeli destinasyonlar için olduğu açık; yaz aylarında uzun mesafeli rotaların ilki olarak Tayland'ın TOP-5'te yer alması daha da ilginç," diye vurguluyor Intourist.

Kaynak: atorus.ru

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.