TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ruslar vize sorunu nedeniyle kış tatili için de Türkiye'de

Özellikle savaş sonrası yaptırımlar nedeniyle 75 ülke Rusları vize olmadan almıyor. Bu nedenle Rus turistlerin kış tatili tercihi Türkiye oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2022 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2022 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Ruslar vize sorunu nedeniyle kış tatili için de Türkiye'de

“Avrupa Turizm Eğilimleri ve Beklentileri” raporuna göre pandemi sonrası turizmde en önemli toparlanmaya imza atan ülke Türkiye oldu. Hatta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hedefleri yukarı doğru revize ediyoruz; "2022 yıl sonu hedefimizi 51,5 milyon ziyaretçi ve 46 milyar dolar gelir olarak bir kez daha yukarı yönlü revize ediyoruz. 2023’te hedeflerimiz çok daha büyük. 60 milyon ziyaretçi ve 56 milyar dolar gelir" dedi.

Bu seneye kadar Ruslar, Türkiye Turizm gelirlerinde başı çekiyordu. Ancak Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle bu sene yaz tatili için Antalya'ya gelen turist sayısında geçen yılın bu zamanına göre yaklaşık  düşüş yaşandı. Yine de mesela bu sene Ekim ayı verilerine göre 4,6 milyon Rus turist Türkiye'ye tatile gelmiş. Yani hala Ruslar savaşa rağmen ülkemiz turizminde önemli.

Rusların Avrupa seyahati %95 azalmış

Kış turizmine baktığımız zaman ise özellikle Rus kayakseverler tatil için kışın Avrupa'ya giderken bu sene rotayı Türkiye'ye çevirecek gibi gözüküyor. Çünkü savaş nedeniyle AB ülkeleri ve birçok dünya ülkesi Ruslara vize vermiyor. Hatta Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze bu konuda bir açıklama yaptı. Lomidze: "2022 sonuçlarına göre Rusya’dan Avrupa’ya turist akışının geçtiğimiz yıl ve pandemi öncesi 2019 seviyelerinden yüzde 95 daha düşük" dedi.

Bu durumda kış tatilinde Avrupa'yı tercih eden Rus Turistlerin rotası Türkiye'ye çevrilebilir. Konuyla ilgili TÜRSAB Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, Uludağ'da karın yağmaya başladığını ve bu dönemin iyi geçeceğine inandıklarını söyledi. Ukrayna savaşı nedeniyle Rus turistlerin vize problemi yasadığını belirten Saraçoğlu, bunun Türkiye turizmine yansımasının olumlu olduğunu belirterek; "Rusya'dan turistler Avrupa ve dünyanın birçok ülkesine kabul edilmemeye başladı. Bu nedenle Rus turistlerin tercihi Türkiye oluyor" dedi.

Kış turizm gelirlerine Rusya Sürprizi

Rusya’dan Avrupa’ya turist akışının yüzde 95 daha düşük olduğunu düşünürsek, bu sene Rus Turistlerin kış tatili veya kayak tatili için rotayı Türkiye'ye çevirirken, Türkiye kış turizm rakamına önemli bir katkı sağlayabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.