TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya'da kendi gözlerinizle görmeniz gereken on yer

Rusya'da kendi gözlerinizle görmeniz gereken on yer

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 11:13
Kaynak: Skyscanner
Rusya'da kendi gözlerinizle görmeniz gereken on yer

1. Peterhof, St.Petersburg
Kelimenin tam anlamıyla "Peter's Court" olarak tercüme edilen ünlü saray ve park topluluğu, St. Petersburg'a 29 km uzaklıkta yer almaktadır. Peter I, Kronstadt'ı inşa ederken, Kotlin Adası'na giderken sık sık Finlandiya Körfezi kıyısındaki bir "geçiş odasında" durmak zorunda kalıyordu. Birkaç yıl sonra beğendiği arsaya kır evi inşa etmeye karar verdi. İlk olarak kompakt Monplaisir Sarayı ortaya çıktı: büyük reformcu büyük binalardan hoşlanmadı. Monplaisir'in dekorasyonu da Peter'ın zevkine uygundu; zarif, ancak işlevsel ve elbette kraliyet standartlarına göre basit. Peterhof'taki ana yaz eğlencesi, ikisi - beyaz banklar - Peter'ın çizimlerine göre 1723 yılında inşa edilmiş olan joker çeşmelerinde bir gıcırtı ile sıçramaktadır. Aksine saatlerce kuyrukta beklememek için kışın Büyük Saray'a gitmek daha iyidir.

2. Kızıl Meydan, Moskova
Herkes ülkenin ana meydanını, büyük olayların yerini biliyor ve ya burayı zaten ziyaret etmiş ya da gerçekten istiyor. Bugünkü adını 17. yüzyılda alan meydan, Kremlin duvarlarının renginden değil, güzelliğinden dolayı kırmızıdır. Rus mimarisinin bir şaheseri, Aziz Basil Katedrali, Çar kararnamelerinin açıklandığı Lobnoe Meydanı, Shukhov'un cam çatılı GUM binası, Minin ve Pozharsky anıtı - Kızıl Meydan'daki herhangi bir bina ayrı bir tartışmayı hak ediyor ve hepsi birlikte UNESCO'nun koruması altındadır. Kızıl Meydan boyunca yürüyüş yılın herhangi bir zamanında iyidir. Kışın buz patenine gidebilir ve Noel pazarında arkadaşlarınıza hediyeler arayabilirsiniz. Yaz aylarında, yorulana kadar yürüyebilir, kalabalığın azaldığı ve ışıklarla ışıldayan meydanın gerçekten şenlikli göründüğü gece geç saatlere kadar bekleyebilirsiniz.

3. Kamçatka
Kamçatka'da doğa insanı yendi. Nadir şehirler ve kasabalar, vahşi, gelişmemiş güzelliğin gölgesinde çekingen bir şekilde kalabalıklaşıyor. Kamçatka sanki Dünya'da değilmiş gibi görünüyor: İlk Sovyet ay gezgininin 1969'da burada test edilmesi sebepsiz değil. Bölgeye, yerel halkın korkmadığı, onlara alışkın olan volkanlar hakimdir. Geldiğimizde ise tam tersine her şey harika: ateş püskürten dağlar, gayzerler, ayılar ve göçebe halkların korunmuş gelenekleri. Kamçatka'dan beş yıldızlı hizmet ve gelişmiş altyapı beklememelisiniz. Ancak yanardağa yürüyerek tırmanmayı veya helikopterden kalderaya bakmayı, 10 kilogramlık chinook somonunu yakalamayı, Koryaklar arasında balık çorbası içmeyi, birkaç metre mesafeden kahverengi ayıları görmeyi hayal ediyorsanız burası tam size göre. , Sannikov topraklarında. Soğuk mevsimde Kamçatka'ya gidiyor olsanız bile (ve Haziran-Ağustos aylarında burası az çok sıcaktır), yine de mayoyu unutmayın: kaplıcalarda şehir yorgunluğunu atacaksınız.

4. Suzdal, Altın Yüzük
Altın Yüzük'ün en küçük şehri olan Suzdal'da sadece 10 bin kişi yaşıyor. Başkentin standartlarına göre burası bir il ama görkemli bir tarihe sahip. Şehir, kroniklere Moskova'dan yüz yıldan fazla bir süre önce girmiş, Kuzeydoğu Rusya'nın başkenti ve önemli manevi merkezlerden biriydi. Zamanla Suzdal gölgelere düştü ve 19. yüzyılda Moskova'dan Nizhny Novgorod'a giden demiryolu tarafından atlandığında tamamen rafa kaldırıldı. Suzdal'ın cazibesi budur; Kamenka Nehri boyunca yürürsünüz, çerçeveleri oymalı ahşap evlere ve eski kiliselerin parlak kubbelerine baktığınızda sanki zamanda geriye gitmişsiniz gibi görünür. Ruha dokunuyor. Tüm duyulara hitap etmek için yerel babuşkaların uzmanlaştığı turşuyu ve Suzdal imzalı bal likörünü denemeyi unutmayın. En yakın büyük havaalanları Moskova'dadır. Başkentten Suzdal'a Vladimir üzerinden otobüs veya trenle ulaşabilirsiniz. Ayrıca Moskova havaalanlarından birinde araba kiralayabilirsiniz.

5. Plyos, Volga bölgesi
Dokunaklı kiliseler yüksek kıyıdan bakıyor, yeşilliklerin arasında temiz evler gizleniyor, huş ağaçları nehir yüzeyine yansıyor - Volga'daki tipik bir şehir gibi görünüyor. Ancak Plyos olağanüstü bir yer. Gezginler sıcak ve rahat atmosferden bahsediyor. Sanatçılar her iki kıyıdaki özel ışıktan ve engebeli, hacimli manzaradan bahsediyor. Plyos'ta üç yaz boyunca iki yüze yakın resim yapan Levitan'ın ardından yaratıcı insanlar buraya akın etti. Kaldığı ev artık bir müze ama asıl sergi dışarıda: Bunlar Levitan'ın zamanından bu yana neredeyse hiç değişmemiş manzaralar. Üç yüz yıllık Varsayım Katedrali'ne ilk bakıyorsunuz ve şu anda Tretyakov Galerisi'nde asılı olan "Sessiz Ev" i hemen hatırlıyorsunuz. Ancak Plyos'a gitmeye değer en önemli şey, güzel Volga manzaralarının sakinliği ve uyumudur.

6. Lena Sütunları, Yakutya
Eğer Levitan Plyos yerine Lena Sütunları'na gitseydi başına neler geleceğini hayal etmek zor. Yakutsk'tan iki yüz kilometre uzakta, Lena kıyıları boyunca Kambriyen kireçtaşı kayalarından oluşan bir çit duvar gibi yükseliyor. Kayaların saygıdeğer yaşı ve belli bir gerçek dışılığı, fantastik doğası, onlara bakan herkes tarafından hissedilir: Lena Sütunları'ndan, Dünya'daki yaşamın son 500 milyon yıldaki evrimi incelenebilir. 2012 yılında tabiat parkının statüsü bir üst seviyeye yükseltildi: UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edildi ve bu da gezinin ertelenmemesi için bir başka neden. Yakutsk'tan bir turist teknesi Lena Sütunları'na gider, ancak buraya kendi tekneniz veya kayağınızla da yaklaşabilirsiniz. Raftinge, kıyılarında ilginç taş korumaların da bulunduğu Sinaya Nehri'nde başlayabilirsiniz. Lena Sütunları'nda gözlem güvertesine tırmanın: yukarıdan manzara her türlü çabaya değer.

7. Kazan, Tataristan
Kazan'dan çok uzak olmayan Volga ve Kama, Avrupa ve Asya birleşiyor ve bu da antik kentin neredeyse tüm kaderini belirliyor. Kazan bir zamanlar Altın Orda Devleti'nin egemenliği altındaydı ve önemli ticaret yolları buradan geçiyordu. Daha sonra Rusya İmparatorluğu'na girdi (“Kazan'ın aldığını” hatırlıyor musunuz?) ve daha da çeşitlendi. Kazan'da camiler ve Ortodoks kiliseleri barış içinde bir arada yaşıyor, Tatar Sabantuy'u (Haziran ayında) ve Maslenitsa'yı kutluyor, çak-çak ve turtalar yiyorlar. 2005 yılındaki milenyum yıldönümünde Kazan daha da şık bir hal aldı ve aralarında muhteşem Milenyum Köprüsü ve Kul Şerif Camii'nin de bulunduğu pek çok yeni turistik mekana kavuştu. UNESCO'ya göre yürüyüşünüze şehrin en önemli simgesi olan eski güzel Kazan Kremlin'den başlamak daha iyi. Aynı zamanda Syuyumbike kulesinin gerçekten "düştüğünü" kontrol edin.

8. Olkhon Adası, Baykal
Buryat şamanistleri her yerin kendine has bir ruhu olduğuna inanırlar. Antik çağlardan beri, Baykal'ın merkezindeki Olkhon adasına karşı özel bir batıl inanç saygısı vardı: orada müthiş Baykal ruhlarının yaşadığına inanılıyordu. Ada hala Kuzey Asya'nın her yerinden gelen şamanların ana sığınağı olmaya devam ediyor. Son zamanlarda turistler Olkhon'a seyahat etmeye başladılar - sadece enerjik titreşimler aramak için değil, aynı zamanda sadece rahatlamak için de. Baykal Gölü'nün mavi sularında yüzün. Olkhon'un ruhunun yaşadığı Şamanka Dağı'na gidin. Atın bozkırın geniş alanlarından geçmesine izin verin. Ateşte pişirilen omul'u deneyin. Bisiklet kiralayın (bu Olkhon'da olur!) ve tüm bölgeyi keşfedin. Özel bir evde veya mini otelde kalabilirsiniz - ikisinden de yeterince var.

9. Ukok Yaylası, Altay
Dolambaçlı nehirler ve geniş göller, fotojenik parlak mavi gökyüzünü yansıtıyor. Bakış uçsuz bucaksız genişliklerde özgürce süzülüyor ve yalnızca ufukta dağ zirvelerine rastlıyor. Ukok Platosu tüm görünümüyle Tibet'i andırıyor ancak Rusya'da Altay Dağları'nda bulunuyor. Yer sert ama inanılmaz derecede güzel ve bir şekilde dünya dışı: yükseklik 2.200 - 2.500 metredir (ve bu bir vadi, bir sırt değil), neredeyse hiç insan yok ve kuvvetli rüzgar yalnızca mutlak sessizliği vurguluyor. Ukok'a turla gidebilirsiniz: Rehber size höyükleri, Ukok prensesini ve platodaki diğer arkeolojik buluntuları anlatacak ve en önemlisi kaybolmanıza izin vermeyecektir. Maceracılar 4x4'lere ve dağ bisikletlerine biniyor. Yanınıza ekipman ve yiyecek almanız gerekiyor.

10. Dombay
Kafkasya yüksek dağlar, temiz hava ve gürleyen nehirlerden oluşur. Ve ayrıca asırlık gelenekler ve en katı Moskovalılara bile nüfuz eden olağanüstü misafirperverlik. Bir asır önce Rus dağcılar, Karaçay-Çerkesya'nın güzel bir yeri olan Dombay ile aşk yaşamaya başladı. Alp disiplininde kayak yapmanın moda olduğu 60'lı yıllarda Dombay popüler bir dağ beldesine dönüştü ve bugüne kadar da öyle kalıyor. Servis mükemmel değil, ancak pist dışı ve hayal edilemeyecek doğal güzellikler de dahil olmak üzere mükemmel kayakla her şey telafi ediliyor: Dombay Glade, sessiz dağlardan yapılmış duvarları olan bir çanak gibidir. Kayak sezonu Aralık ayından Nisan ayına kadar sürer ve yaz aylarında Dombay'ı diğer taraftan keşfedebilirsiniz: çevredeki bölgede geziler yapın, göllerde yüzün, binicilik becerilerinde ustalaşın, Mussa-Achitara Dağı'na tırmanın ve khychin yiyin ve kesinlikle donmayın sıkılmayacağım.

Kaynak: Skyscanner

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.