Tokyo'nun zengin ve çeşitli mutfak kültürü, benzersiz lezzetleri ve geleneksel yemekleri ile oldukça göz alıcı. Sizler için bu mutfağın 10 yemeğini derledik.
Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 10:27
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Sushi - Tokyo, dünya genelinde ünlü olan ve taze deniz ürünlerinin ustalıkla hazırlandığı sushi ile özdeşleşen bir şehir. Balık, pirinç ve nori yapraklarıyla yapılan bu nefis lezzet, Tokyo sokaklarında yaygın olarak bulunabiliyor.
Ramen - Japon mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan ramen, Tokyo'da da büyük bir popülerliğe sahip. Farklı çeşitlerde noodle ve çeşitli baharatlarla hazırlanan ramen çorbası, Tokyo'nun sokak lezzetlerinden birisi.
Tempura - Tokyo mutfağında sıkça rastlanan tempura, sebzeler veya deniz ürünlerinin hafif tempura hamurunda kızartılmasıyla yapılan bir atıştırmalık. Crispy dokusuyla çok dikkat çekici ve lezzetli.
Yakitori - Tokyo'nun sokak lezzetlerinden biri olan yakitori, marine edilmiş tavuk parçalarının şişlere dizilip ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan nefis bir atıştırmalık.
Okonomiyaki - Japon pizza olarak da adlandırılan okonomiyaki, sebzeler, et veya deniz ürünleri ile hazırlanan ve üzerine özel soslar ve mayonez eklenen lezzetli pankek tarzı bir yemek.
Unagi - Tatlı ve hafif acı bir sos ile glazürlenmiş deniz yılanı (anguilla) olan unagi, Tokyo'da özel günlerde tercih edilen geleneksel bir yemek.
Chanko Nabe - Sumo güreşçilerinin geleneksel yemeği olan chanko nabe, sebzeler, et ve deniz ürünlerini içeren bir tür güveç. Oldukça besleyici ve lezzetli bir tada sahip.
Monjayaki - Tokyo'nun özgün sokak lezzetlerinden biri olan monjayaki, sebzeler, deniz ürünleri ve soslarla hazırlanan, tavada pişirilen bir tür akışkan krep yemeği.
Kaiseki Ryori - Tokyo'da genellikle lüks restoranlarda bulunan kaiseki ryori, mevsimsel malzemelerin özenle hazırlandığı çok çeşitli yemeklerden oluşan bir tür geleneksel Japon mutfağı.
Taiyaki - Tatlı bir atıştırmalık olan taiyaki, balık şeklindeki keklerin içine tatlı kırmızı fasulye püresi, çikolata veya kreması doldurularak yapılan popüler bir Tokyo atıştırmalığı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Tokyo'dan lezzet şöleni
Tokyo'nun zengin ve çeşitli mutfak kültürü, benzersiz lezzetleri ve geleneksel yemekleri ile oldukça göz alıcı. Sizler için bu mutfağın 10 yemeğini derledik.
Sushi - Tokyo, dünya genelinde ünlü olan ve taze deniz ürünlerinin ustalıkla hazırlandığı sushi ile özdeşleşen bir şehir. Balık, pirinç ve nori yapraklarıyla yapılan bu nefis lezzet, Tokyo sokaklarında yaygın olarak bulunabiliyor.
Ramen - Japon mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan ramen, Tokyo'da da büyük bir popülerliğe sahip. Farklı çeşitlerde noodle ve çeşitli baharatlarla hazırlanan ramen çorbası, Tokyo'nun sokak lezzetlerinden birisi.
Tempura - Tokyo mutfağında sıkça rastlanan tempura, sebzeler veya deniz ürünlerinin hafif tempura hamurunda kızartılmasıyla yapılan bir atıştırmalık. Crispy dokusuyla çok dikkat çekici ve lezzetli.
Yakitori - Tokyo'nun sokak lezzetlerinden biri olan yakitori, marine edilmiş tavuk parçalarının şişlere dizilip ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan nefis bir atıştırmalık.
Okonomiyaki - Japon pizza olarak da adlandırılan okonomiyaki, sebzeler, et veya deniz ürünleri ile hazırlanan ve üzerine özel soslar ve mayonez eklenen lezzetli pankek tarzı bir yemek.
Unagi - Tatlı ve hafif acı bir sos ile glazürlenmiş deniz yılanı (anguilla) olan unagi, Tokyo'da özel günlerde tercih edilen geleneksel bir yemek.
Chanko Nabe - Sumo güreşçilerinin geleneksel yemeği olan chanko nabe, sebzeler, et ve deniz ürünlerini içeren bir tür güveç. Oldukça besleyici ve lezzetli bir tada sahip.
Monjayaki - Tokyo'nun özgün sokak lezzetlerinden biri olan monjayaki, sebzeler, deniz ürünleri ve soslarla hazırlanan, tavada pişirilen bir tür akışkan krep yemeği.
Kaiseki Ryori - Tokyo'da genellikle lüks restoranlarda bulunan kaiseki ryori, mevsimsel malzemelerin özenle hazırlandığı çok çeşitli yemeklerden oluşan bir tür geleneksel Japon mutfağı.
Taiyaki - Tatlı bir atıştırmalık olan taiyaki, balık şeklindeki keklerin içine tatlı kırmızı fasulye püresi, çikolata veya kreması doldurularak yapılan popüler bir Tokyo atıştırmalığı.
En Çok Okunan Haberler