TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UNESCO tarafından tescillenen Afyonkarahisar'a yakışır bir mekan

Afyonkarahisar yolların kahramanların ve lezzetlerin kesiştiği bir uğrak noktası konumunda geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Gastronomi festivali ile Türkiye’nin dört bir yanından lezzetin kesişim noktası haline geliyor

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 11:51
Kaynak: Afyon Türkeli Gazetesi
UNESCO tarafından tescillenen Afyonkarahisar'a yakışır bir mekan

  ‘Lezzetlerin kesiştiği noktada buluşalım’ sloganı ile geçtiğimiz aylarda yerli yabancı pekçok turiste ev sahipliği yapan Afyonkarahisar  gastronomi projesiyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Afyonkarahisar’a marka değer kazandıracak gastronomi mutfağı ise Afyonkarahisar’ı dünya gastronomi şehirleri arasına sokacak vizyon projelerin başında geliyor.

 Gastronomi uzmanlarının uğrak noktası  olacak

 Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği iş birliğinde geçtiğimiz aylarda düzenlenen gastronomi festivalinde birçok yemeksever, gurme ve aşçıyı buluşturarak bir rekora imza atan Afyonkarahisar Gastronomi Festivali mutfak sanatlarının çeşitli alanlarında uzmanlıklarını kanıtlamış pek çok aşçı ve gurmeye ev sahipliği yaptı. Festival’de yemeğin her alanından farklı uzmanlar yeteneklerini ve uzmanlık alanlarını sergilerken paneller ve söyleşilerle yemek alanı her yönüyle ele alınarak derinlemesine incelendi.

Gastronomi Mutfağında Afyonkarahisar yemekleri sergilenecek

Afyonkarahisar Ege’nin bereketli topraklarında birçok yöresel ürüne ev sahipliği yaparken birçok uygarlığa ev sahipliği yapmasından ötürü birçok yemek pişirme ve sunma sanatına da  yıllar boyunca şahit olmuş bir lezzet durağı olması bakımından önem arz ediyor. Türk mutfağının genel olarak . Çin ve Fransız mutfakları ile birlikte dünyanın en zengin mutfaklarından biri olması. Asya ve Anadolu topraklarının sunduğu ürün çeşitliliği, Uzun tarihsel süreçte birbirlerinden farklı bir çok kültürle yaşanan etkileşim, Selçuklu ve Osmanlı gibi imparatorlukların saraylarında gelişen yeni tatlar, bu etkenler arasında sayılabilir. Afyonkarahisar’da gerek Osmanlı gerekse Selçuklu medeniyeti döneminde barındırdığı nüfus ve fiziki kapasitesi ile  tahıl, çeşitli sebze ve bir miktar etle sulu olarak hazırlanan yemek türleri, çorbalar, zeytinyağlı yemekler, hamur işleri ve kendiliğinden yetişen otlarla hazırlanan yemeklerden oluşan Türk Mutfağından  kendisine has Pilav ve makarnalar, Mezeleri barındıran Yunan mutfağına kadar birçok uygarlıklardan izler taşıyor. Tüm bu zenginlik beraberinde Afyonkarahisar’ı gastronomi turizmi alanında zirveye taşırken sevecen insanı gerek Belediye hizmetlerinin sorunsuz yürümesi ulaşım ağındaki ilerleme ile gastronomi merkezleri arasında baş sıralarda olmasına neden oluyor.

Kaynak: Afyon Türkeli Gazetesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.