Vatikan'ın yöresel lezzetleri, kültürel mirasın tadı
Vatikan'ın yöresel lezzetleri, kültürel mirasın tadı
Vatikan, tarihi ve dini önemiyle tanınsa da, pek çok insanın bilmediği bir sırrı daha var: Yöresel yemekleri ve eşsiz tatlarıyla da ziyaretçilerini büyülüyor. İşte Vatikan'ın 10 unutulmaz lezzeti:
Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 16:48
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.tourismjournal.com.tr/
Supplì: Roma'nın meşhur atıştırmalığı olan Supplì, içinde mozarella peyniri bulunan enfes kızartılmış pirinç toplarından oluşuyor.
Carciofi alla Romana: Bu Roma usulü enginarlar, zeytinyağı, sarımsak ve taze otlarla pişiriliyor, ardından limon suyuyla servis ediliyor.
Saltimbocca alla Romana: İnce dilimlenmiş dana eti, taze kekik ve prosciutto (İtalyan jambonu) ile kaplanıyor ve ardından şarap ile pişiriliyor.
Bucatini all'Amatriciana: Bu geleneksel makarna yemeği, domates sosu, guanciale (domuz jowl) ve rendelenmiş Pecorino peyniri ile yapılıyor.
Coda alla Vaccinara: Bu lezzetli yemek, dana kuyruğu, sebzeler ve baharatlarla yavaşça pişiriliyor ve genellikle bol miktarda şarap içeriyor.
Fiori di Zucca Fritti: Kabak çiçekleri, hafif bir hamur ile kaplanıyor ve kızartılıyor. Genellikle hafif bir aperatif olarak sunuluyor.
Torta Ricotta e Visciole: Bu tatlı, ricotta peyniri ve vişne dolgulu bir pasta tabanı ile yapılıyor. Hafif ve lezzetli bir tatlı seçeneği.
Filetti di Baccalà: Bu yemek, tuzlu morina balığı filetoları ve genellikle kızartılarak servis ediliyor.
Puntarelle alla Romana: Bu Roma salatası, puntarelle adı verilen bir tür marul ile yapılan ve zeytinyağı, sarımsak ve balzamik sirke ile tatlandırılan bir salata.
Maritozzi con la Panna: Bu geleneksel tatlı, hafif tatlı bir ekmek hamuru ile yapılan ve genellikle çırpılmış krema ile doldurulan bir tür çörek şeklinde.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Vatikan'ın yöresel lezzetleri, kültürel mirasın tadı
Vatikan, tarihi ve dini önemiyle tanınsa da, pek çok insanın bilmediği bir sırrı daha var: Yöresel yemekleri ve eşsiz tatlarıyla da ziyaretçilerini büyülüyor. İşte Vatikan'ın 10 unutulmaz lezzeti:
Supplì: Roma'nın meşhur atıştırmalığı olan Supplì, içinde mozarella peyniri bulunan enfes kızartılmış pirinç toplarından oluşuyor.
Carciofi alla Romana: Bu Roma usulü enginarlar, zeytinyağı, sarımsak ve taze otlarla pişiriliyor, ardından limon suyuyla servis ediliyor.
Saltimbocca alla Romana: İnce dilimlenmiş dana eti, taze kekik ve prosciutto (İtalyan jambonu) ile kaplanıyor ve ardından şarap ile pişiriliyor.
Bucatini all'Amatriciana: Bu geleneksel makarna yemeği, domates sosu, guanciale (domuz jowl) ve rendelenmiş Pecorino peyniri ile yapılıyor.
Coda alla Vaccinara: Bu lezzetli yemek, dana kuyruğu, sebzeler ve baharatlarla yavaşça pişiriliyor ve genellikle bol miktarda şarap içeriyor.
Fiori di Zucca Fritti: Kabak çiçekleri, hafif bir hamur ile kaplanıyor ve kızartılıyor. Genellikle hafif bir aperatif olarak sunuluyor.
Torta Ricotta e Visciole: Bu tatlı, ricotta peyniri ve vişne dolgulu bir pasta tabanı ile yapılıyor. Hafif ve lezzetli bir tatlı seçeneği.
Filetti di Baccalà: Bu yemek, tuzlu morina balığı filetoları ve genellikle kızartılarak servis ediliyor.
Puntarelle alla Romana: Bu Roma salatası, puntarelle adı verilen bir tür marul ile yapılan ve zeytinyağı, sarımsak ve balzamik sirke ile tatlandırılan bir salata.
Maritozzi con la Panna: Bu geleneksel tatlı, hafif tatlı bir ekmek hamuru ile yapılan ve genellikle çırpılmış krema ile doldurulan bir tür çörek şeklinde.
En Çok Okunan Haberler