TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vietnam’ın yeşil turizm stratejisi 2050 yılına kadar net sıfır hedefliyor

Vietnam'da yeşil turizm ve sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi turizm endüstrisinin rekabet gücünü artırıyor. HCM Şehri net sıfır hedefiyle kültürel ve ekolojik turizmi teşvik ediyor. Kamboçya Turizm Bakanı küresel net sıfır hedefinin önemini vurguluyor, turizmin yeşillenmesi gerektiğini dile getiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 11:55
Kaynak: traveldailynews.asia
Vietnam’ın yeşil turizm stratejisi 2050 yılına kadar net sıfır hedefliyor

Forumun açılışında konuşan Bakan Nguyen Van Hung, yeşil turizm ve sürdürülebilir turizmin geliştirilmesinin turizm endüstrisinin rekabet gücünü arttırmak için önemli bir strateji olarak belirlendiğini ve aynı zamanda Vietnam’da net sıfır turizmin geliştirilmesine yönelik bir öncül haline geldiğini ifade etti.

Hoi An, Ninh Binh, Khanh Hoa, Ben Tre, Con Dao, Co To, Sa Pa gibi pek çok destinasyon turizm çevresini yönetme ve koruma konusunda güçlü bir kararlılık ve eylem göstermiştir.

HCM Şehri Halk Komitesi Başkan Yardımcısı Nguyen Van Dung, Ho Chi Minh Şehri'nin turizmi ekolojik çevre ve yerel kültürle uyum içinde geliştirmeye çalıştığını ve ekonomi, kültür ve çevre açısından sürdürülebilir kalkınmayı hedeflediğini söyledi.

Ho Chi Minh Şehri, net sıfır hedefiyle ve kültürel, tarihi ve doğal değerleri koruyarak yeşil dönüşümü etkin bir şekilde uygulamaya devam etmek için çözümleri, politika mekanizmalarını ve özel eylem planlarını derhal gözden geçirmeye ve mükemmelleştirmeye kararlıdır.

Vietnam Ulusal Turizm Otoritesi Başkanı Nguyen Trung Khanh, COP26'da Başbakan Pham Minh Chinh'in 2040 yılına kadar kömür yakıtlı termik enerjiyi kademeli olarak ortadan kaldırma ve 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna (net sıfır olarak da bilinir) ulaşma taahhüdünü açıkladığını söyledi.

Vietnam ayrıca yeşil bir ekonomi inşa etmek, emisyonları azaltmak ve iklim değişikliğine karşı dayanıklılığı artırmak için çaba göstermekte ve “2021-2030 dönemi için Yeşil Büyüme Ulusal Stratejisi, 2050 vizyonu ”nu aktif olarak uygulamaktadır.

Sürdürülebilir bir turizm ekosistemi geliştirmek, toparlanmayı hızlandırmak ve etkili ve sürdürülebilir turizm gelişimini hızlandırmak için temel görevler ve çözümlere ilişkin 82/NQ-CP sayılı Hükümet Kararında belirtildiği gibi dijital dönüşüm ve yeşil dönüşüm programlarını güçlü bir şekilde teşvik etmek.
Kamboçya Turizm Bakanı Sayın So Mara, dünyanın eşi benzeri görülmemiş bir çevresel krizle karşı karşıya olduğunu, bu nedenle tüm ülkelerde acil ve kararlı adımlar atılması gerektiğini belirtti. Turizmin ekonomi ve kültürel koruma açısından önemi göz önüne alındığında, küresel net sıfır hedefine ulaşmak sadece ulusal bir mesele değil, aynı zamanda iş dünyasının da sorumluluğudur.

Turizmin büyüme modelini yeşillendirme yönünde yenilemek
Forumda bazı konuşmacılar Vietnam'ın net sıfır politikasına genel bir bakış; Net sıfır turizm ve net sıfır turizmin başarılı bir şekilde uygulanmasının dünyadaki tipik örnekleri; Destinasyon tanıtımında net sıfır turizmin gelişimini teşvik eden yeşil dönüşümün rolü; Ho Chi Minh City'de sürdürülebilir turizm gelişiminde yeşil dönüşümün teşvik edilmesi; Yeşil turizm - Vietnamlı turizm işletmeleri için kaçınılmaz yol; Quang Binh'de sürdürülebilir turizm gelişimi için yeşil dönüşümü teşvik etmek amacıyla net sıfır turizmin uygulanmasındaki deneyim Geleneksel kültürel değerlere dayalı olarak yeşil, sürdürülebilir bir yönde turizm ürünleri geliştirmek
Forumda tartışılan görüşleri takdir eden Bakan Nguyen Van Hung, yeşil turizmin kültürden kaynaklanan, kültürel izler taşıyan turizm ürünleri temeline dayalı olarak organize edilmesi ve uygulanması gerektiğini söyledi. Yeşil turizm sürecine katılan her vatandaş bu süreçten faydalanmalı ve turizmin dostane bir elçisi olmalıdır.

Bakan Nguyen Van Hung, turizm işletmelerinin yeşil turizme yaklaşmak ve uygulamak için diğer ülkelerin deneyimlerini incelemeye devam etmelerini önerdi. Aynı zamanda, Vietnam'da ve bölgede düşük emisyonlu kalkınma için teknoloji transferi ve küresel mali kaynakların kaydırılmasına yönelik destekten yararlanmak için işletmeler, yerel yönetimler ve uluslararası bağlantıları teşvik edin.

Kaynak: traveldailynews.asia

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.