TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tourism Journal olarak Dünyanın en Prestijli Organizasyonlarından FIFA yı ziyaret ettik.

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2024 09:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 09:16

Futbol farklı dillerde isim değiştiriyor İsimler değişiyor ama oyun hep aynı. Ve her yerde oynanıyor. Her köyde, her şehirde, her ülkede ve her kıtada. Bu nedenle Sergide dev video ekranlarında dünyanın dört bir yanından futbol sahneleriyle başlıyor. Dünyayı birbirine bağlayan ve ilham veren bir oyuna adanmış bir sergi için özel bir başlangıç sizleri bekliyor.

Girişteki Gökkuşağı Bölümü 35 metre uzunluğundaki Futbolun küresel çekiciliğinin bir sembolüdür. 211 FIFA üyesi federasyonun tamamının milli formalarından oluşur.

Gökkuşağının iç çemberinde üye federasyonlar ve oyuncular kendi ulusal formaları ile temsil edilir. Alfabetik olarak ya da dünya sıralamasındaki yerlerine göre değil, gökkuşağı gibi renklerine göre sıralanmışlar.

FIFA Tarihi, 19. yüzyılda Britanya Adaları'ndaki kökenlerinden günümüz spor dünyasındaki önemine kadar futbolun tarihini izliyor. Üye derneklerin FIFA'ya üyelik tarihlerini kullanarak, dünya çapında futbola olan ilginin giderek arttığını gösteriyor.

FIFA Tarihinin önemli bir yönü, üzerinde tasvir edilen oyunun kurallarındaki değişikliklerdir. Ayrıca, kulüp düzeyinde FA Cup 1871/72 veya milli takımlar için Copa América 1916 gibi yeni turnuvaların ortaya çıkışı hakkında da genel bir bakış sağlar. Elbette FIFA'nın düzenlediği Dünya Kupaları da tüm versiyonlarında belirgin bir şekilde temsil ediliyor.

Müzenin en küçük odası Temellerin nasıl atıldığı alam olabilir ama yine de en önemlilerinden biridir. FIFA'nın 1904'teki kuruluş tarihini ve kurucu babaların misyonunu hayata geçiriyor: FIFA uluslararası futbolu geliştirmeli ve yönlendirmelidir. Kurucuların hedefleri orijinal tüzüğün on maddesinde belirtilmiştir.

Sinema Salonu, E Futbol da Playstationla zaman tüneline yolculuk yapabilirsiniz, Bayan Futbolu Tarihi, Pinnball Eğlence Parkürü gibi özel anlar Futbol ve Tarihi birleştiriyor Futbol Severlerin mutlaka gezip görmesi gereken bir yer.

Almanya Milli Takımı Efsane Kalecisi Oliver Kahn

Arjantin Milli Takımı ve İnter Milanın Efsane kaptanı Javier Zanetti

Brezilya Milli Takımı ve AC Milan Efsanesi Ricardo Kaka

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.