TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bölgede İnşaat Yasağını 1 Nisan - 31 Ekim Arasına Çekeceğiz”

GETOB Genel Kurulunda başkan adayı olan Cengiz Aygün, turizm sezonunu uzatmayı planlıyor. Misafirlerin güvenliği ve huzuru öncelikli. Bölgemizdeki inşaat yasağını 1 Nisan - 31 Ekim arasında yeniden düzenleyeceklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 11:10
Kaynak: bursa tv
“Bölgede İnşaat Yasağını 1 Nisan - 31 Ekim Arasına Çekeceğiz”

“15 Ekim’de Bölgemizde İnşaat İstemiyoruz.” başlıklı açıklamasında, GETOB Genel Kurulunda yeniden başkan adayı olan Cengiz Aygün şunları söyledi: “Üyelerimizin desteği ile seçildiğimiz takdirde, öncelikli hedeflerimiz arasında inşaat yasağı tarihinin yeniden düzenlenmesi yer alacaktır. Her platformda dile getirdiğimiz gibi, bölgemizde turizm sezonu oldukça kısa. Göreve geldiğimizde, ilk 3 yıl içerisinde turizm sezonunu 9 aya çıkarmayı planlıyoruz. Bu doğrultuda, ilgili tüm bakanlıkları, belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirerek, gerekli adımları atacağız.

Şu anki inşaat yasağı 15 Mayıs tarihinde başlamış olup, 15 Ekim’de sona erecektir. Ancak rekabet içinde olduğumuz diğer destinasyonlar; turizm çeşitliliği, konforu ve güvenliği konuşurken, biz hâlâ beton mikserleri, hafriyat kamyonları ve inşaat tonozu tartışıyoruz. Böylesi bir atmosferde, bölgemize gelen misafirlerin memnuniyetini nasıl sağlayabiliriz? Misafirlerimizin güvenliği önceliğimiz olmalı. Nitekim bu yıl, büyük bir inşaat alanı sebebiyle önemli tesislerimiz misafirlerini ancak Mayıs ayının son günlerinde kabul edebildi. 'Yerinde Tanıtım' dediğimizde, bölgemizi inşaat kamyonları, beton mikserleri ve vinçlerle mi tanıtacağız?

Bizim yönetim anlayışımızda 'Bana dokunmayan bin yıl yaşasın' düşüncesi yok! Bölge turizminin ve üyelerimizin sorunlarını çözmek ve projelerimizi hayata geçirmek için bu göreve talibiz. Yeni tesislerin yapılmasına karşı değiliz. Amacımız, misafirlerimizin çevresel gürültü ve kirlilik içinde tatil yapmalarını önlemek. Bu sebeple, seçildiğimiz takdirde, bölgemizdeki inşaat yasağını 1 Nisan - 31 Ekim tarihleri arasında olacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz.

Bir kez daha altını çizmek istiyorum: 15 Ekim’de bölgemizde inşaat istemiyoruz. Çünkü o tarihte tesislerimizin doluluk oranı %60 seviyesindedir ve misafirlerimizin huzuru, güvenliği her şeyden önce gelmektedir.”

Kaynak: bursa tv

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.