TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm Bakanı Washington’daki Yatırımcılara “Bahamalar Hala Daha İyi” Dedi

Bahamalar Başbakan Yardımcısı ve Turizm Yatırımları ve Havacılık Bakanı Chester Cooper, Washington DC'de düzenlenen Yatırım Forumunda Bahamalar'da iş yapmanın fırsatlarından bahsederek yatırımcıları teşvik etti. Ülkenin turizm ve ekonomi alanındaki başarılardan bahsedildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 10:56
Kaynak: thestkittsnevisobserver
Turizm Bakanı Washington’daki Yatırımcılara “Bahamalar Hala Daha İyi” Dedi

Nassau, Bahamalar

- Washington DC'de düzenlenen bir Yatırım Forumunda konuşan Başbakan Yardımcısı ve Turizm Yatırımları ve Havacılık Bakanı Sayın Chester Cooper, iş yapma konusunda “Bahamalar'da her şeyin daha iyi olduğunu” söyledi

Potansiyel yatırımcıları Bahamalar Hükümeti tarafından sunulan fırsatlardan yararlanmaya çağırırken “İş yapmak ve yatırım yapmak istiyorsanız Bahamalar her zamankinden daha iyi” dedi.

Başbakan Yardımcısı, Bahamalar'ın ABD Büyükelçisi Ekselansları Wendall Jones'a bu önemli etkinliği organize ettiği için teşekkür etti.

“Bu çok ilerici bir girişim. Ülkemizin refahı için ilerici ortaklıklar kurmak üzere bugün muazzam bir adım atıyoruz: Başka bir deyişle, iş yapmak için buradayız. Sizinle iş yapmak istiyoruz.”

Siyasete girmeden önce işadamı olan Başbakan Yardımcısı, “harika bir yer” olarak tanımladığı Bahamalar'da iş yapma deneyimini ilk elden paylaştı.

“Bir girişimci olarak birkaç temel ilkeyi çabucak kavradım: pazarınızı anlayın, değerli bir şey yaratın, sonra da ürününüzü pazarlayın.  Şimdi bu ilkeleri turizm bakanı olarak hükümette de yanımda taşıyorum” dedi.

Bakana göre Bahamalar'a tatil satmak inanılmaz derecede zor değil.  Bakan, hükümetin Bahamalar Yatırım Otoritesi'nin tek elden sağladığı kolaylıklar sayesinde yatırımların başarılı olmasını sağlamak için gerekli desteği sağlamaya kararlı olduğunu teyit etti.

“Güçlü bir markamız var, ancak Bahamalar Adalarını konumlandırma işinin çoğunu Tanrı yaptı.”

Ülkenin güzelliğinin kıyaslanamaz olduğunu ve başkent Washington'dan iki saat, Miami'den 27 dakika gibi büyük turizm pazarlarından kolayca erişilebildiğini belirtti.

“Ancak yine de bu ürünü satıyoruz ve bu ürünü güçlendirmek için sürekli çalışıyoruz. Ben aynı zamanda Yatırım Bakanıyım.  Ve eğer düşünürseniz, bu çok mantıklı” dedi.

Bakana göre turistlerin Bahamalar'a gelme nedenlerinin birçoğu, yatırımcıların Bahamalar'ı düşünmeleri için de geçerli.

Bakan, Amerika Birleşik Devletleri ile dolar paritesine, istikrarlı bir demokrasiye ve barışçıl misafirperver insanlara dikkat çekti.  Ayrıca, Ön İzin ve TSA kontrolleri ile ABD'den vizesiz sorunsuz seyahat.

“Takımadalarımız genelinde modern bir altyapı inşa etmemizi sağlayan güçlü ve büyüyen bir ekonomimiz var” diyen Bakan, Bahamalar ile ABD arasında daha fazla doğrudan uçuş planlandığını da sözlerine ekledi.

Bakan, rekor turizm varış rakamlarını açıkladı: 2023'te 10 milyon ziyaretçinin gelmesi, 2019 pandemi öncesi seviyelerin yüzde 30'undan fazla bir artış anlamına geliyor. Ülke daha bu yıl, 2023 rekorunun üzerinde, toplam varışlarda yüzde 15'lik bir büyüme görüyor.

Daha sonra Bahamalar'ı daha cazip hale getirmeyi, karbon ayak izlerini azaltmayı ve çevresel dayanıklılığı arttırmayı amaçlayan son politika girişimlerini paylaştı.

Bu, alternatif enerji, yeşil teknoloji, eko-turizm ve karbon kredilerine yatırım çekmek için tasarlanan Ulusal Yatırım Politikası aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

“Ayrıca Bahamalar'ı dijital bir toplum olarak ilerletiyor, akıllı teknolojiyi ve dijital ekonomiyi tamamen benimsiyoruz” dedi.

Bakan tarafından paylaşılan bir diğer alan ise uluslararası en iyi uygulamalarla kıyaslanan ilerici mevzuattır: Dijital Varlıklar ve Kayıtlı Borsa Yasası, Uzun Ömür ve Rejeneratif Tedaviler Yasası, İklim Değişikliği Girişimi Yasası, Karbon Kredisi Ticareti Yasası ve Esrar önlemleri.

“Yenilikçiliğe ve ekonomimizde devrim yaratmaya olan bağlılığımızı gösteren tüm yenilikçi mevzuat parçaları, güvenli, şeffaf ve iyi düzenlenmiş bir şekilde ülkemiz için yeni ufuklar açıyor” dedi.

Sağlık, finans, eğitim, finansal hizmetler ve turizm alanlarında yapay zeka uygulamalarının çok geniş olduğunu ve Bahama ekonomisinin geleceğini şekillendirmede önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Bakan, Bahamalar'a yatırım yapmanın bir başka yolunun da, birçok hükümet projesinin başarısı için kritik öneme sahip olan Kamu-Özel Ortaklıkları (PPP'ler) olduğunu ve altyapı inşasının devamında olduğu gibi kilit bir strateji olmaya devam ettiklerini söyledi.

ABD Exim Bank'ın ve Yönetim Kurulu Başkanı Reta Jo Lewis'in Bahamalar'da iş yapmak isteyen ABD şirketlerini destekleme ve finanse etme konusundaki yoğun ilgisi de dikkat çekicidir.

“Demek istediğim şu ki biz iş dünyasına açığız ve son üç yılda 10 milyar dolardan fazla yeni doğrudan yabancı yatırım çektik.

“Grand Bahama Adası'nda dünyanın en büyük gemilerini barındırabilecek 600 milyon dolarlık bir gemi onarım tesisi ve Carnival Cruise lines tarafından 600 milyon dolarlık bir kruvaziyer limanı da buna dahildir.”

Aile Adaları Rönesans Projesi'nin ülke genelinde bir düzineden fazla havaalanını modernize etmeyi, bağlantıyı geliştirmeyi, turizmi artırmayı ve istihdam yaratmayı amaçladığını belirtti.

Bakan, “Yeni hastaneler ve klinikler inşa ediyoruz, sağlıklı yaşam ve gençleştirme klinikleri açıyoruz ve önümüzdeki yıllarda Karayipler'deki en iyi sağlık sistemlerinden birine sahip olacağız” dedi.

Kaynak: thestkittsnevisobserver

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.